Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: ursa30 splišni, v navodilih, ki sem ga dobila zraven akvarija piše takole: višina dovoljene gladine vode je najmanj 1,5 cm od zgornjega roba. Manjša razdalja lahko povzroči težave s kondenzom. Na sliki res zgleda, da imam vodo do vrha, ampak jo imam tam nekje okoli 1,5 cm do roba. če boš slučajno kupovala korenino, ti priporočam, da jo razkuhavaš vsaj en teden, ker drugače bo voda čisto rjava. za ribe to sicer ni škodljivo, ampak rjava voda res ne zgleda lepo. jaz imam akvarij zdaj en mesec, vodo bom menjavala na 3 tedne. priporočljivo je kupiti pumpico. z njo posesaš po pesku iztrebke in odvečno hrano. je pa priporočljivo menjati 30 % vode. mehurčki bodo v parih dneh zginili, če te pa ful moti, jih pa lahko z roko malo odstraniš jaz sem si kupila tudi testerje za vodo, z njimi testiram, če je voda ok, da ni v njej preveč klora,..... tanchi, gupiji so tropske ribice, potrebujejo vodo, ki ima 24 - 26 stopinj. zlate ribice pa živijo v vodi, ki ima 18-22 stopinj, tako da ne bi pasale skupaj. Aha, no, saj 1,5 cm je skoraj polno, saj tako sem mislila. Saj potem pride še pokrov in je skoraj videti do vrha. Super, bom dodala še vode. Korenino sem kupila plastično. Ja, pumpico za sesanje moram še nabavit, to sva včeraj s prodajalko potem pozabili. A je tvoja električna oz. na baterije? Ker tukaj so imeli samo mehansko, da pač najprej potegneš z usti, da začne tečt, menda se une na el. ali bat. sploh niso prodajale, da so vsi te kupovali, tako da imajo zdaj samo te. No, če bodo mehurčki izginili, potem raje ne bom z roko not šarila. Testerje moram pa še nabavit, ja. Kakšne pa imaš ti? Nekaj sem brala v enem forumu, da so neki pakljični boljši od lističev. A kaj veš o tem? Aja, še to. Koliko imaš peska spodaj? Jaz sem zdaj naštimala eno 4-kilsko vrečo peska, tako da ga je na pogled kar dovolj, samo ni pa 5 cm. Ne vem, ali naj ga še dodam ali ne. Zdaj ga je kakšna 2 cm, bi rekla. Rastlin ne rabim sadit, samo ena plastična se mi je ven staknila, po moje ker je premalo peska in se zdaj šeta po akvariju. Imam še eno vrečo peska, pa ne cvem, ali naj ga dodam ali ne. A je bolje, da ga je več ali manj? Menda manj, če se prav spomnim. Aja, še to. Na koliko imaš temperaturo naštimano? Mi smo včeraj grelec naštimali na 25, pa kaže zdaj termometer 27. Bolkje da malo znžamo, a ne? Ali pa če vprašam v trgovini, koliko imajo tam, to je najbrž najbolje, da potem ni razlike, ko ribo daš v svoj akvarij. Pa na kakšen način daš ribo v akvarij? Nekaj sem brala, da jo je treba z vrečko vred dat najprej notri, pa potem v vrečko počasi dilivat vodo iz akvarija, kar traha kakšnih 5 ur. No, po 5 urah, jo potem ujameš z mrežico in preložič v avkarij, vodo iz vrečke seveda zavržeš. A ti tako delaš? Drugače pa res super, da imam koga kaj za vprašat. Hvala vam.
|