|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
9.9.2009 11:14:19   
Astralis
Ahoj, user posted image
danes sem vas brala, ker sem ze spet taka, da se mi za vasko figo kar naberejo solze v očeh... Ponoči sem imela 2 mori. V eni sem krvavela in sem morala na urgenco, v drugi so me pa ugrabili in sem se borila za življenje. Groza. Dvakrat sem se zbudila s krikom.

Drugace se moram danes nujno ze prijaviti k porodu (najbolje bi bilo, da bi se ze po 14.t), ce ne bom tu v Pragi ostala brez porodnisnice. PDP imam 21.2.2010, do 20/2 imajo pa ze ves zapolnjeno... Imam prijateljico porodno asistentko na svoji kliniki, ki me bo "za rokco" peljala... Med drugim sem izvedela tudi, da popkovnice zal tu (na najvecji CZ kliniki) ne shranjujeo, ker nimajo resene legislative s podjetji kot je npr. v SLo "Neocelica".
Kaj menite ve na to temo? Izkusnje?

Branje vaših postov pa me je oddaljilo od osredotocenosti na moje probleme.
Naj pokomentiram iz svoje informiranosti.

- Prehlad in grlobol:
ce ne marate cesna bo tudi zelo gosta zmes veliiiko cimeta in medu pomagala. Mleti cimet deluje prav tako antisepticno
kot cesen. To imejte pripravljeno v malem kozarcku od jeseni do pomladi in vsak dan po malem polizete kako zlicko.
100% pomaga, lani sem s tem zamenjala septolete. Pa se smrdela nisemuser posted image

- Menda je dokaj zanesljiva napoved spola glede na stevilo srcnih udarcev pri otrocicku v maternici.
Ce je pod 140 je vecja verjetnost, da je user posted image
Ce je nad 140, je najverjetneje user posted image

Zdaj pa povratno vprasanje: tiste, ki ze veste spol, ali nam lahko zaupate stevilo srcnih udarcev/min svojega bejbita, da takole na prvo zogo preverimo, ali ta hipoteza drzi?

(mojemu bitjecu so namerili 160...)

< Sporočilo je popravil Astralis -- 9.9.2009 11:15:55 >

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
9.9.2009 11:21:25   
ninček1
Meni so rekli , da bo fantek, pa ima vsak dan nad 160 udarcev.....

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu Astralis)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
9.9.2009 12:33:55   
Kati81
pri nas 165 udarcev in je fantek

Prejšnjič 169 udarcev pa je bla punčka.

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
   [Brisano sporočilo]
9.9.2009 12:55:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu elaaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2254
   [Brisano sporočilo]
9.9.2009 12:57:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu vaney)
  Neposredna povezava do sporočila: 2255
   [Brisano sporočilo]
9.9.2009 13:06:18   
Brisani uporabnik

(odgovor članu kora33)
  Neposredna povezava do sporočila: 2256
   [Brisano sporočilo]
9.9.2009 13:09:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mucica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2257
   [Brisano sporočilo]
9.9.2009 13:14:13   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ninček1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2258
   [Brisano sporočilo]
9.9.2009 13:22:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Astralis)
  Neposredna povezava do sporočila: 2259
9.9.2009 13:32:49   
valentinčica30
Ko ste lih pri sanjah, sem jaz v prejšnih nosečnostih zmeri sanjala, da je moj še hčeri od stranke user posted image naredu in pol se je hitel z njo poročit in jaz sem zmeri vpila, sej jaz sem tut user posted image , pa z mano se pooroč. Pol pa on, stranka ma zmeri prednost user posted image user posted image user posted image .
Navadno sem se pol zbudla. Sedaj teh sanj nimam, najbrž zato ker sva poročena, sicer pa se mi zdi da v sanjah vsi malo bluzimo in hvala bogu, da so samo sanje, se vam ne zdiuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
9.9.2009 19:59:15   
rožca26
O, boga valentinčica. To so pa bile more.

Glede 3D UZ je meni G rekla, da se najboljš vse vidi v 26. tednu in da je takrat najboljš šov. Je pa res vse odvisno od malega, kolk se pusti gledat user posted image  - nam se ni, le tolk je pokazal, da ma luleka user posted image  in ga ma resuser posted image .
Drgač cene so pa odvisne. Vem, da je dr. Strahova zaračunavala 110 eur za tak pregled (kr velik), sam je šla še vse še enkrat pregledat - se pravi najprej morfologija, pol pa še 3D oz. 4D.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
9.9.2009 20:00:23   
rožca26
Zimska - hvala za čajčeka. Prov paše.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
9.9.2009 21:19:03   
Aja1
Čer.

Jaz sem od zdravnika. Popoldan sem še zakuhala, tako da sem se šla pokazat. Vzela mi je kri in je katastrofalna...CRP nekje v višavah, zato sem dobila antibiotik. Že drugič v tej nosečnosti.... Sicer se počutim še kar (boljše kot včeraj), zato sem se z zdravnico zmenila, da v petek zjutraj še 1x dam kri in da šele potem začnem z antibiotiki, če bo še tako slabo.... Res se ne bi rada filala s tem sranjem, če ni zelo nujno....
Torej sem do nadaljnjega na bolniški. Ne vem sicer, kako bo to zgledalo, ker otroka bom pa morala peljati v vrtec in it iskat (moj ima tako čudno službo, da gre včasih lahko, včasih pa ne). user posted image

Grem spat.

Nočko.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
9.9.2009 21:56:43   
spelch
lep pozdrav...pridruzujem se med februarke...sicer malo bolj pozno....

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
10.9.2009 6:04:46   
kora33
jutro....
jaz se že privajam na dneve, ko bo user posted image  zahteval vstajanje v zgodnjih urah...sem se zbudila ob 5:05...in ne morem več zaspat...popoldan v službi me bo pa sesulo....
spelch - pozdravljena
zimska - hvala za sončka...je prav pasal...sicer ga je malo bilo...ampak vsak dodatek je dobrodošel....
astralis - groza...meni to naročanje za porod tud ni najbol logiš...pravzaprav čist mim....kaj je res v primeru, da se zgodi bližje kake druge porodnišnice al pa ob drugem času...ne ko si naročen....katastrofa....
a 3D mam pa tako ceno...da te kap...zdaj pa ne vem al bom šla al ne...so dopusti pokurili vse finance...bo treba malo šparat...pa zdaj še taka cena za to...ne vem no...je kar malo hudo...se vam ne zdi....
no...lp in pa pa

(odgovor članu spelch)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
10.9.2009 8:20:40   
Lara73
jutro
včeraj sem imela pregled: najprej na mizo, noge narazen, orožje not, potem še prste, nato pa: hm, to ni čist ok, kaj je pa to zdej,.... greva na UZ. Naga maširam do UZ (je sesednja soba), začne merit, jaz že čist histerična, nato pa reče: sej je vse čisto v redu! Samo videti je bilo nekam veliko (seveda, če sem pa pri majčkenih in na meni je vse takoj VELIKO). Potem pa pravi, da je za spol pokukal, če me zanima. Halo????? Takoj hočem vedet! In pridelali smo PUPO! YES! Po dveh fantih je končno PUNČKA! Sem jokala ko dež....hormoni....

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 2266
10.9.2009 8:26:48   
Lara73
uh sej res, mi je rekel G, da ne rabim zaradi borelije paničart in hodit ne vem kam še na dodatne preiskave, morfologijo mi bo pa on sam delal.

Torej, morfologija 29.9. v LJ odpade, nov datum pri mojem G je 02.10.2009.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
10.9.2009 9:01:07   
bili83
jutro bejbikeuser posted image
Lara73, čestitke za user posted image , prav tako vsem ostalimuser posted image user posted image user posted image  za preglede...

Naj vam povem, da sem bila včeraj na prvem predavanju šole za starše.... ja, zgodajuser posted image  samo je bilo o nosečnosti, prehrani, težavah... ful dobro v glavnem. No, ker so predavanja 1x tedensko traja vse skupaj dva meseca, potem pa v novembru nov cikel. In ker je babica, ki to vodi (iz ptujske porodnišnice) tak prijazna, je rekla da si lahko ta predavanja razdelimo kak si hočemo... torej lahko grem na nekaj zdaj in na nekaj v nov cikel... imamo tudi dva predavanji o smejočem porodu - menda ena izmed najboljših naravnih metod. Aja, pa po vsakem predavanju je še sproščanje in priprava na porod - dihanje ....user posted image user posted image user posted image

meni se zdi, da že počasi dojemam, kakšen ritem ima moj user posted image  vsako jutro ga čutim okoli pol sedmih, bom pa videla danes, ali ga bom tudi okoli devetih - zaenkrat še ni nič. je pa ful zanimivo, da ga zvečer skoraj ne čutim... hmmmmm... morda pa bomo spali ponočiuser posted image user posted image user posted image

hja, čez deset minut imam sestanek, moram še nekaj sprintat pa pripravit... se beremo...
bodite pridne in uživajteuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
10.9.2009 9:01:30   
valentinčica30
Jutro!

Jaz imam pregled jutriuser posted image user posted image user posted image , komaj čakam. Tut zato, da se bom mal z bajte premaknila, ker mi je že na smrt dolgčas.
Drugače sem pa taka kot da me je vlak povozu in to že zjutraj. Zdej si moram mal hlače skrajšat, mi je moj iz benetona dostavu ene kavbojke, sicer bl tak tak, toda ker nič nase ne spravim bodo ok.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
10.9.2009 9:24:22   
dreja80
Živijo, sem enkrat zasledila da ste spraševale o nagradi ob rojstvu otroka, sem poslala mail na občino ljubljana in to je bil odgovor za vse iz lj:
vprašanje pomoči ob rojstvu otroka je po slovenskih občinah različno urejeno in sicer le manjši delež občin staršem ob rojstvu otroka podari simbolično darilo. V nekaterih občinah so to npr. rože ali čestitke, v nekaterih je to enkratni denarni prispevek (višina je zelo različna).

V Mestni občini Ljubljana zagotavljamo sredstva za pomoč ob rojstvu otroka v višini 380 EUR socialno ogroženim občankam in občanom. To pomeni, da so do denarne pomoči ob rojstvu otroka v Ljubljani upravičeni vsi, ki so brez lastnega dohodka, ali pa z lastnim dohodkom ne dosegajo minimalnega dohodka za posameznega družinskega člana po zakonu o socialnem varstvu, pa tudi tisti, ki do 30% presegajo minimalni dohodek.

Postopek dodelitve pomoči v Mestni občini Ljubljana vodijo na centrih za socialno delo.

Lp Andreja

Neposredna povezava do sporočila: 2270
10.9.2009 9:25:51   
dreja80
Aja jaz sem pregled morala zaradi viroze prestaviti na naslednji teden tako da vam takrat sporočim kako in kaj
lp

(odgovor članu dreja80)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
10.9.2009 9:26:29   
mucica2
Pozdravljene sonosečke,

samo na hitro da vas pozdravim. zdej sm se odločla da ne bom več uporabljala AS, ker pol sm pa cela panična. Kar bo pa bo :)

kako vam zavidam tistim, ki imate preglede že tako kmalu, jst ga imam šele 8.10. joj kje je še to. user posted image ne vem kako bom zdržala do takrat

Neposredna povezava do sporočila: 2272
10.9.2009 10:03:15   
punsha
Živjo,

kako se kaj imate, je sedaj lažje dihat ko ni vročine kajne? Meni prav res paše takšna temperatura. Mraza pa tud ne maramuser posted image .
Danes sem pa že od 6 pokonci. Sem vstala in nama z možekom pripravila carski praženec za zajtrk. Je tako fletno če skupaj zajtrkujeva. Sicer je to med tednom res zelooo redko, saj on ponavadi odvihra v službo, jaz pa naprej spim user posted image .

Sedaj me pa čakajo slive, bom marmelado kuhala, pa ravno premišljujem, da bi jo raje zvečer user posted image , takrat bo dovolj časa. Se bom sedajle raje česa drugega lotila. Eno vprašanje...Ali katera kaj ve, kje prodajajo kakšne večje našitke z otroškimi motivi, bi jih na posteljnino našila. Nimam pojma kje naj jih dobim. Aja, drugače pa pride v poštev kje na gorenjskem koncu ali pa Ljubljana.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2273
10.9.2009 10:27:49   
valentinčica30
Punsha za našitke ne vem, mi pa je tle soseda, ki je prej delala v Belsadu (tam so delali med drugim tut marmelade) dala naslednji recept za kuhanje. Slive lep razkoščičiš, jih daš v pekač posuješ s sladkorjem, jaz sem na veliko nakupovalno vrečko-belo, polno sliv porabila cca. 1,5 kg sladkorja in jih daš v pečico na 200 stopinj. Ko se sok malo izsuši, slive enostavno zmiksaš s paličnim, dodaš še mal sladkorja, če misliš da je treba, nato pa direkt v kozarce. Zadeva je preverjeno dobra in gosta. Ni špricanja po štedilniku, traja bistveno manj, pa tudi prižge se ne. Poskusi.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
10.9.2009 10:33:13   
punsha
O, super valentinčica, tole bom pa poizkusila. Ja a potem tega ni treba toliko mešat al kako?

Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Slovenija ima talent
marantz

Kdo je tvoj zmagovalec talentov?

Lina Kuduzović (21%)

Maja Keuc (44%)

Maestro (16%)

Alen Vogrinec Vesel (8%)

Sanja Poljšak Pesan (6%)

drugi (6%)

Število vseh glasov: 346

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!