|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
8.9.2009 20:27:19   
Jada82
dober večer! Kako smo kaj? user posted image
Jaz sem ravnokar poslušala otročkovega srčka z Angelsoundom - in ugotavljala, kako se že fajn sliši. Prvič sem ga poslušala 20.8. in sem rabila pol ure, da sem ga sploh našla in še to se je komaj komaj slišalo. 3 tedne po tem pa ga takoj najdem in že prav bobni user posted image
V ponedeljek imam 3. pregled in da preverimo, če je vse ok. Sicer se počutim fajn. Po pregledu mislim povedati v službi ... je že skrajni čas, takrat bom v 18. tednu. Ampak ker imamo razmere tam bolj v riti, kar odlašam in odlašam ... uf, tudi to bo treba.
STe drugače že vse sporočile svojim nadrejenim?

Aha, še to, a že katera čuti brce? Meni se je danes zdelo, da čutim nekaj, vendar nisem seveda 100 %, da je to to. Sem v 17. tednu in je to 1. nosečnost ... hm, možno je, lahko pa si le domišljam ... bomo videli sčasoma - če je, bo verjetno, tako kot utrip postalo s tedni močneje in opazneje user posted image
Zdej grem pa gledat tv in počasi spat, je bil kar naporen dan.

Lahko noč vsem!!!!

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
8.9.2009 20:36:27   
Lily86
Ninček - sem te kar malo pogrešala včeraj na telovadbi user posted image . Jaz sem doma iz Rač, tak da se moram tudi kar daleč peljat... Sicer pa kamorkoli grem moram z avtom, tako da mi ni težko... Meni je bilo ful simpatično na vadbi. Na začetku sem dobila Nivein kompletek - mini zoknčke pa testerčke, pa cel kup revij in prospektov. V skupini smo bile samo 4, tako da je bilo čisto domače vzdušje user posted image . Drugače pa ravno prav vsega - malo aerobike, malo čvekanja, malo sproščanja - na koncu smo telovadile od 7.15 pa vse do 9.00. Ziher še grem nazaj user posted image . Veš kaj je bližje Pohorja - v GO centru (zraven dvorane Tabor) ima plesna šola Urška trebušni ples za nosečnice. Vadbo vodi Edita - tudi super ženska - jaz sem pri njej že plesala. Začnejo pa drug teden.

Vse ki se vas lotevajo virusi - hitro se pozdravite! Sem pa danes na Siolu brala, da so v Franciji že par dni po začetku šolskega leta morali zapreti precej šol zaradi gripe... Joj, res upam da se nas izogne... Čeprav sem brala malo forume o nosečkah v USA, ki so gripo prebolele, pa pri nobeni nič groznega...

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2227
8.9.2009 20:39:20   
ninček1
Jada82, mene je malo prej brcnil v levi jajčnik, ker sem ležala na napačnem bokuuser posted image .

Sicer pa Aja, nekaj me zezajo tote vrtnice.Sem jih kopirala iz prejšnjega seznama pa vsa darilca zraven in spole in sem jih mela v odgovoru že pripravljene, ko sem potrdila pa jih ni bilouser posted image .
Tak sem jezna, ker sem se res potrudla, da danes več ne mislim, popravljat.user posted image user posted image user posted image

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
8.9.2009 22:18:57   
Lara73
Aja, pri meni je bilo takole: šla sem do osebne zdravnice, ne do ginekologa in ji pokazala flek. Ker ni vedela kaj mi lahko sploh da, me je napotila na infekcijsko kliniko. Od tam pa obvezno vsako napotijo v ambulanto za patološko nosečnost. Za vsak slučaj. Pa pravijo, da ni še primera s težavami.

Nadrejenim sem povedala v službi takoj, ko sem izvedela. Firma je šla v franže, tako da sem s koncem meseca na zavodu user posted image . No ja, bo tri mesece podpore, potem pa porodniška, po končani porodniški mi pripada še nekaj mesecev zavoda.... čez dve leti pa v službo. Upam, da se bo situacija kaj popravila in ne bo več takega problema.

Lahko noč user posted image

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
8.9.2009 22:22:47   
Lara73
Ja pa še brce: pravzaprav ne vem ali imam prebavne motnje ali pa se dete motovili. Bom kmalu ugotovila user posted image  

zdaj pa res lahko noč.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
9.9.2009 7:05:47   
ninček1
Dobro jutro!

Danes pa celo noč nisem spala.Mogoče od navdušenja, ker sem stopla v peti mesecuser posted image .
Lily zdaj pa mi je že žal, da nisem šla. Zdaj si mi take lušte naredila, da ne vem, če jaz tudi ne bi prišla pogledat naslednji ponedeljek.

Ja mene je tudi strah te presnete gripe.Ampak koliko slišimo po Sloveniji tudi prebolijo hitro brez večjih zapletov. Meni je v glavnem malo boljše.Sem pa prebrala, da v nosečnosti povišana temperatura ni nekaj nenavadnega, dokler ni nad 37,5.

Lepo sredo vam želim in naj vam čimprej mine.

PS:mogoče se še danes spopadem z user posted image -evimi user posted image -mi.

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
9.9.2009 7:28:00   
kora33
jutro,
virusi bodo pa res začeli napadat na vso moč....upam, da jih bomo prenašale kar se da z dobro voljo in veliko energije...tiste pozitivne....nova gripa....upam, da gre mimo nas kot vsako leto tista sezonska....moram rečt, da gripe nisem imela, da ne pomnim kdaj in upam, da nisem tolk pod nesrečno zvezdo rojena, da jo fašem ravno letos.....kakorkoli...bomo preživele...korenine.....
Lara - dobrodošla.....
vsem pa lep dan....čeprav zaenkrat zgleda, da bo brez sonca...si ga bomo pa narisale....papa

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
9.9.2009 8:08:30   
junehope

Po pregledu mislim povedati v službi ... je že skrajni čas, takrat bom v 18. tednu. Ampak ker imamo razmere tam bolj v riti, kar odlašam in odlašam ... uf, tudi to bo treba.
STe drugače že vse sporočile svojim nadrejenim?

Hojla, Jada82. Svojim nadrejenim raje povej kar čimprej, ker imaš kot nosečnica večje pravice in te ne morejo kar tako odpustiti, ker imaš takoj avtomatično pravico do posebnega varstva v delovnem razmerju.V glavnem ne smeš opravljati del, ki bi lahko ogrozilo tvoje zdravje ali zdravje otroka in mora delojadalec enostavno prilagoditi delovne razmere tebi in je zato tudi kazensko odgovoren( tako sicer zakon, praksa pa, kakor kje). V glavnem če imaš pogodbo za nedoločen čas, se ti ni treba ničesar bati. Nasploh pa ti ne morejo dati odpovedi (tudi iz poslovnih razlogov), če si na bolniški. Se boš veliko bolje počutila ko boš povedala. Sicer je pa toliko podjetij v riti ali pa izkoriščajo to krizo, da ljudi držijo v šahu, ti se raje osredotoči nase in na svojega otročka. Službe pridejo pa grejo, verjemi mi, pišem iz lastnih izkušenj.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
9.9.2009 8:17:49   
mucica2
Dobro jutro vsem!

Imam eno vprašanje, sej mogoče se bo zdelo malo neumno, ampak kako veste ko z AS poslušate srčeka, da je to od otročka in ne tvoj. Jst sm včeraj poslušala in sm ga našla samo na enem mestu malo pod popekom, ampak se mi je zdelo da malo prepočasi bije. Kaj menite? Najlepše se vam zahvaljujem za odgovore,

lepo božajte svoje bušije user posted image

(odgovor članu junehope)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
9.9.2009 8:26:46   
zvesta
mucica, če bije srček počasi, je to tvoj.... otročkov ima toliko večjo frekvenco, da ga ne moreš zgrešiti.... z lahkoto ločiš od tvojega....

Primi se za zapestje, poišči tvoj pulz in primerjaj s tistim kar slišiš.. če je frekvenca enaka, potem slišiš tvojega...

jaz moje dete še vedno slišim čisto nad sramno kostjo... mi je kar hecno, da je tam.... brce pa tako nestrpno pričakujem, da je že joj... ja, seveda pa še bolj pregled...

in vse bolj me mika, da bi šla na kak samoplačniški UZ... ne vem zakaj...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
9.9.2009 8:30:04   
ninček1
Hej mucica!

Čisto preprosto.Tvoj srček bije 60 udarcev na minuto, od pikeca pa cca160 udarcev na minuto, tako, da takoj slišiš razliko.

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
9.9.2009 8:36:23   
mucica2
zvesta hvala za odgovor.

bila sem namreč že enkrat noseča, pa je nehal biti srček v 9.tednu in sem sedaj malo pabilanična.

sem bla prejšnji teden na pregledu pa je še ona komaj našla srček, čeprav jaz sedaj iščem na istem mestu kot ona.

Tudi jaz nestrpno pričakujem kake metuljčke, brce, sem mislila da je nakaj že bilo, ampak ni. In prav tako pregled, ki ga imam šele čez en mesec, joj kje je še to...Tud mene mika da bi šla že prej na kak UZ. Da se pomirim.

aja še eno vprašanje, kako se najbolje sliši srček, če se namažeš z oljem oziroma zmočiš z vodo ali na suho?

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
9.9.2009 8:37:25   
mucica2
nazadnje na pregledu je bil 135 na minuto, kar pa je tudi rekla da je v redu...

sej zato se mi pa zdi da to ni to, bom še iskala :)

hvala

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
9.9.2009 8:38:09   
zvesta
mucica, najbolje je s kakšnim gelom na vodni osnovi.... jaz uporabljam kar od Copertone nek gel za po sončenju... je zelo fajn....se moram pa tudi jaz kar potruditi, ker imam veliko preveč kilogramov in špeh ovira prehod do maternice...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
9.9.2009 8:41:17   
mucica2
ja špeh je tud moj problem, če se je še gin namučla k je iskala, je kr neki časa premikala da me je že blo mal strah, ampak pol je pa našla, tako da pol kr veselo na delo, sej pravjo kdor išče ta najde user posted image

sej vem da se mogoče ukvarjam s stvarmi čist brezveze, ampak ko maš enkrat tako izkušnjo za sabo, si pač malo bolj paničen, eh bo že

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
9.9.2009 8:44:18   
zvesta
mucica, te čisto razumem.... v prvi nosčenosti sem se smejala paničarkam, pa čeprav sem imela As, ga nisem uporabljala in sme ga prodala...

zdaj po enem splavu sem pa sama v klubu paničark in sem si šla kupit nazaj As... in enkrat na teden iščem, da ne zganjam panike...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
9.9.2009 9:02:17   
kora33
mucica....otrokov srček bije od 110- 170 udarcev na minuto....takoj ločiš od svojega...je pa res, da imamo tiste zalite malo več problemov...srček išči nad sramno kostjo....meni je še G v ponedeljek poslušala tam...in je čisto normalno....srček je tam in dela tadi bum...tadi bum...zelo hitro...tako da moj user posted image  pravi, da poslušamo maratonca, ki teče na dolge proge...ja saj res...še dolga pot je pred njim....šele 18 tednov in 2 dni je pretekel...mora pa 40....bomo še uživale,,,,sploh ko nas začnejo brcat...tud jaz ne vem al že čutim brcike al je to prebava...ko malo zraste ne bo več dileme...bo brca orng....po možnosti v mehuruser posted image
lp in veliko veselja in nič panike pri iskanjuuser posted image
ste mi pa naredle lušte...grem še jaz malo poslušat

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
9.9.2009 9:02:38   
mucica2
nekaj sem iskala, pa res ne vem če je to to, ampak bije pa hitreje kot moj srček, ampak se mi vseeno zdi da prepočasi...

jst sm zdej taka postala da bi kr vsak dan stala tam pr gin, sam da bi mi povedala če je vse ok. joj ej...

se bo treba mal umirit pa bol uživat

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
9.9.2009 9:04:50   
kora33
jaz ga štopam...na 15 sekund preštejem do 35...če pomnožiš s 4....dobiš 140...kar je čist ok....poskusi

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
9.9.2009 9:14:05   
kora33
sem pozabila dodat...je ful zanimivo, da se slišijo tud gibi, ki pa jih še ne čutim...ha ha ha...fletkano...namažem pa trebuh kar z otroškim oljem od nivee...deluje...pa še za nego trebuha in proti strijam poskrbim hkrati....kolkor bo pomagalo...nekaj jih je že...pa če še dobimo kakšno...bomo pač živeli še z njimi...
lp

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
9.9.2009 9:20:39   
Lara73
Kar se tiče službe: ko gre firma enkrat v likvidacijo, ŽAL nisi nič več zaščitena. Dobiš knjižico, pa če se na glavo postaviš. Sem klicarila na sindikat,.....so mi lepo povedali: žal.....

Danes popoldan imam pregled. Upam, da mi bo delal UZ. Ga ima kar v ordinaciji in ga skoraj vedno naredi user posted image . To mi je pri mojem G zelo všeč. Ne gleda na to, da ti uradno pripadata samo 2, razen če je kaj narobe oz. sumi da bi lahko bilo kaj narobe. Mogoče bi lahko še spol ugotovil user posted image  

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
9.9.2009 9:23:13   
mucica2
jst tud štopam, ampak na 10 sekund je blo 18 kar pa je premalo, zato pa ne vem če je to to, oziroma me sedaj skrbida ni kaj narobe...čujem pa tudi neke premike, mogoče mu pa ni všeč da ga zasledujem, bi rad miruser posted image

mah bom še poskusla, nekje sem brala da lahko trenutno tudi pade srčni utrip...

nč punce hvala za info, grem sedaj na učenje

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
9.9.2009 9:29:12   
Kati81
Dobro jutro!

No jaz moram rečt da sem bolje kot včeraj, limone, med, čaj in isla mint, so naredili svoje, ampak bom danes še kar na isti dieti, da ne bo šlo nazaj, sam kaj ko mi je pa še Kaja zbolela, iz nosu ji teče ma non stop tko da imam dve baterijski pumpici in sta skoz v uporabi, si kar sama da k nosu in spuca. Upam, da se ji ne bo kaj naprej razvilo.

Jaz otročička čutim že kar kakšne 2 tedna, najprej so bili taki ćist nežni premiki sedaj pa že kar dobre brcike, ampak ne ravno vsak dan. Moram pa rečt da je bla Kaja veliko bolj aktivna v tem času kot pa je ta, baje bo fantek, pa da so bolj leni.

Nova Gripa: jao jaz sem okrog nje kar mal panična, ampak baje da je bolj kritično le do 20 tedna, tko da me bomo kmalu čez in bo bolje. Jaz sem ravno zato prestavila vpis Kaje v vrtec na 1.1.2010, namesto sedaj s 1.9.

Se še kaj oglasim. LP

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
9.9.2009 9:29:13   
kora33
18*6=108...kar je čisto malo pod mejo normale....verjetno ni nič strašnega....

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
9.9.2009 9:47:52   
ninček1
Punce, zanima me , če katera ve , koliko stane 3D ultrazvok približno v vašem kraju in v katerem tednu ga je najboljše naredit?

Hvala za odgovore.

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Ena "vzgojna po zadnji plati" je opravičljiva...
agnes

kadar me otrok pripelje do tega (15%)

ker včasih nič druga ne zaleže (24%)

ker občasno nikomur ne škodi (8%)

le v izredih okoliščinah (35%)

ni nikoli opravičljiva (19%)

Število vseh glasov: 540

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!