|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
24.8.2009 19:15:46   
protina

ja valentinčica se strinjam.Zdaj lahko malo več počivam, ker je hčerka odšla

z mojimi starši na morje, ko pa se vrne pa imave priprave na 1.razred.

Tako, da maximalno koristim gužvo in ležim samo, da bi 7.9 rekli, da je vse ok.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
24.8.2009 19:44:55   
kora33
ola
valentinčica - user posted image user posted image user posted image vem približno, kako se počutiš...meni se je v prejšnji nosečnosti dogajalo podobno, le par tednov prej...sem 2krat tako zakrvavela, da sem bila stoposto, da je konec...pa nihče ni vedel od kod takšna količina krvi in sluzi....počivat in se držat navodil G...to je to in to je tud vse kar lahko nardiš
protinauser posted image  in user posted image tudi zate....

je pa res, da se nas kar neka smola drži...poleg vaju še ledvični kamni...žolčne sem zasledila...moje vnetje.....sicer pa...saj je samo še dobre 5 mesecev....bomo zdržale....le pridno odštevajmo....uživamo v user posted image  itak ne...no ene...tiste, ki pa...pa le...uživajte še za nas.....user posted image user posted image user posted image
lp in lahko nočko 

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
24.8.2009 20:14:18   
ninček1
ejejej!

Same težave.

Valentinčica, jaz sem tudi v enajstem tednu krvavela, pa sem letela iz Vrsarja v Izolo, vsa objokana v paniki, saj sem imela prav koške krvi na wc papirju, pa so mi na koncu hvala bogu rekli, da se nikjer ne vidi da bi sploh krvavela user posted image .Ne vem čemu se to sploh dogaja.Meni je takrat rekla, da lahko da samo kaka kapilara poči, ampak glih dovolj, da te na smrt prestraši.
Res, da pravijo, da nosečnost ni bolezen, vendar je vseeno potrebno dosti več počivat in se bolj pazit kot sicer.
Valentinčica in Protina, želim vama, da te težave čimprej minejouser posted image user posted image user posted image .

Glede elevita, pa običajno ginekologi priporočajo polovico tablete do konca, bom pa še za ziher enkrat vprašala mojo ginekologinjo kaj ona misli o tem, da ne bo, ki res kaka mega velika glavauser posted image .

Gapii, čestitam za uspešen pregleduser posted image user posted image user posted image .

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
24.8.2009 20:29:55   
protina

Imam eno vprašanje. Sem že od vsega začetka na bolniški in bo kmalu 3 mesece, pa

me zanima ali je katera slišala za  solidarnostno pomoč, če si več kot 3 mesece

na bolniški. No odvisno od kolektivne pogodbe. Je mogoče katera kdaj koristila ?

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
24.8.2009 20:35:12   
rosa 2
zdravo protina!! jaz sem tudi na bolniški od 8 tedna dalje in tudi računam na to....user posted image  zakaj ne,če pa lahko....baje,da po 3 mesecih bolniške dobiš avtomatsko nakazano je pa baje okoli 500 evrov. ne vem,če je to odvisno od kolektivne pogodbe,ker nima delodajalec nič pri tem,saj te zdaj po enem mesecu tud on ne financira. upam,da se ne motim

< Sporočilo je popravil rosa 2 -- 24.8.2009 20:38:40 >

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
24.8.2009 20:40:46   
Aja1
Dober večer.
Joj punce, kaj to jaz berem.  user posted image user posted image user posted image  za vse nas in da bo problemov čimmanj. user posted image

Za mano je tudi danes drugi pregled. Sicer smo poslušal samo srčka(+ seveda teža/pritisk). Vse ok. Je šla pa še tamala zraven poslušat srčka. Je bila prav smešna, ker si je toalo drugače predstavljala. Je takoj vprašala, kaj ropota.user posted image  In potem bi ona dojenčka kar že domov odpeljala.... user posted image
Naslednji pregled pa 21.9. - morfologija.

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 1931
24.8.2009 20:41:54   
ninček1
Solidarnostna pomoč je čisto firmina odločitev.Zaprosiš za njo in ti jo mogoče dajo mogoče ne.

Naš user posted image je sigurno ne bi dal.

Če maš vredu delodajalca pa se mogoče uspešno zmeniš.

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
24.8.2009 20:50:42   
ninček1
Solidarnostna pomoč vsebuje zneske izplačila solidarnostne pomoči zaposlenim osebam v breme delodajalca (denarna pomoč v primeru finančne stiske, naravnih in drugih nesreč v škodo zaposlene osebe in drugo).

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1933
24.8.2009 20:58:24   
rosa 2
ja se strinjam,da je solidarniška pomoč v breme delodajalca oz. tako kot je napisala ninček 1 ampak temu denarnemu nadomestilu se ne reče tako pa tudi ne vem kako se reče ampak po 3 mesecih skupaj bolniške dobiš nakazano brez da zaprosiš. poznam 3 ljudi ki so tako dobili. mislim da gre iz zzzzs in to je državni fond.

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
24.8.2009 21:00:29   
rosa 2
....sicer bom pa kmalu točno izvedela ko bodo 3 meseci naokoli in vam povemuser posted image ,nočko vsem

(odgovor članu rosa 2)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
24.8.2009 21:08:21   
ninček1
Ti kar povej, ker me res zanima!
Sem malo brskala po netu, pa ni neke pametne razlage, je pa očitno odvisno od marsičesa...kaka je dejavnost-gospodarska/negospodarska, od sindikata.....

Lahko noč

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu rosa 2)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
24.8.2009 21:15:39   
mucica2
Da se še jaz malo javim na hitro. Do sedaj sem se uspela samo na hitro pofočkat za kaj več pa ni bilo časa user posted image . Se namreč učim za en zelo pomemben izpit in sicer pravosodni. Ker tudi ne uspem prebrati za nazaj, samo povem da tiste, ki imate kakršnekoli probleme, upam da čimprej minejo in da bo vse dobro, da bomo februarja vse veselo zibale zdrave otročke.

Jutri nastopim 15.teden, trebušček se mi že malo vidi, čeprav jaz ga še kar skrivam saj še večini sploh nisva povedala, da bova zibala. Ampak počasi bo treba.

Počutje je kar v redu, malo sem utrujena pa včasih je malo slabo, ampak je že veliko boljše kot je bilo. Bruhala pa hvala bogu nisem več kot enkrat. Pa tudi napadi hude lakote in želje po sladkem so minile. Sedaj imam tak apetit kot pred nosečnostjo, hvala bogu, ker se nočem preveč zredit, imam že sedaj malo preveč user posted image

Tako to bi bilo zaenkrat vse, zanima me samo če se je katera že prijavila za materinsko šolo in sicer zanima me predvsem če katera misli it v celje.

lep pozdrav

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
24.8.2009 21:17:47   
mucica2
Sem vidla, da sm mela označen da sm moški, hehe. Sm kr spremenila. Pol neb mela tuki kej iskat a ne? Vsej kot nosečnica ne user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
24.8.2009 21:37:17   
niwci
user posted image user posted image user posted image za vse ki imate težave.

Mene tudi od učiri vsake toliko nekaj špikne pod trebuhom, v višini jajčnikov, pa sem spila mal magnezija in mislim da je bolje.

Noč vsem!

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
24.8.2009 21:56:07   
Bauky
Hojla, do zdej vas je blo zelo lepo brati in se strinjati z vami... zdaj pa ste kar nekaj v črne črke zašle . Vsem, ki imate problemčke user posted image user posted image user posted image   in upam, da boste  kmalu spet uživale v user posted image .

Glede solidarnostne pomoči, pa je npr. v naši KP, na predlog sindikata, v breme seveda delodajalca, in ne zzzs. Lahko je vsaka KP drugačna, zato le pozanimajte v kadrovski sluzbi ali pa se zakopljite v KP. Drugace pa ja, pripada po 3 mesecih neprestane bolniske odsotnosti...

Vse lepo po pregledih hodite, mene pa je v petek klicala med.sestra, ce lahko prestavimo datum 2.pregleda iz 10.9. na sele 21.9., ker gre G baje na  dopust..... pa kaj sem morala, kot rect ja....user posted image .  Mislim, da se bom mal francoza nardila in bom sla kar prej, da vsaj user posted image  slisim, ker nimam doma AS in bom ful tezko zdrzala....

Lepo bodite in cvekajte  se naprejuser posted image

p.s. neki mi sumniki nagajajo....

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
24.8.2009 22:23:26   
punsha
Vidim da ste se razpisale o solidarnostni pomoči. No jaz sem prvič slišala za to en teden nazaj, ko mi ni bilo jasno, od kje imam toliko denarja na računu user posted image .Na bolniški sem od 15.4. - neprekinjeno seveda, se pravi je že bilo 4 mesece. In ta mesec sem dobila solidarnostno pomoč, nič nisem zaprosila, niti vedela nisem da jo dobim. No so me hitro seznanili, da jo dobiš, če si neprekinjeno na bolniški najmanj 3 mesece, potem ti enkrat letno pripada. No kaj več pa ne vem user posted image

(odgovor članu Bauky)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
24.8.2009 22:54:34   
Astralis
Dejmo, dejmo, user posted image , naj se neprijetnosti nehajo in to TAKOJ

Jaz moram potrkat, moje migrene so samo sum na glavobol ob nizkem pritisku, 100% pa je to boljše zaradi teh alternativnih terapij. Si ne morem pomagat, da ne bi dala nasveta - Valentinčica - v Domžalah je Milan Vidmar http://www.hologram-si.com/kontakt.html, terapevt, ki "pregleda" tvoje biopolje in takoj ugotovi, kje je problem. Nič ne boli, ni stranskih učinkov. Če že hodite v Domžale na UZ, si ne morete škodit, če se vsaj mimogrede posvetujete se s tem človekom. Če ste temu seveda naklonjene. Sicer pozabite, da sem karkoli rekla :)

Drugače pa še moji tehnični podatki - obseg trebuha zvečer 90 cm, 71,2 -71,6 kg (sem pridelala kilo in pol), ampak pri moji višini 183 cm je tole prav "luštkano" :))) Hudič je le, ker za svoje dolge noge že tako ne dobim hlač, Praga je katastrofa glede tega. Sicer povsod dosti izbire za user posted image , H&M na vsakem vogalu dobro založen, C&A tudi, najboljše terenirka hlače (dolge!) in tuniko sem pa našla pa (nemorešverjet) v NewYorkerju user posted image .

Sicer pa sem začela gnezdit user posted image . V tednu dni sva z možem kupila drugi avto (zanj, jaz svojega limuzinskega Volva ne zamenjam za nobenega enoprostorca!), nabavila sem nekaj omaric in predalnikov za neopremljene kote in visoke stropove, pa VSE zmonitirala sama. Moži je samo obračal težke korpuse in vrtal v zid in obešal pripravljeno... Sva si potrdila še dober team building ;) (berite - 99% je bilo po moje user posted image ) On je ze 3x globoko sopihal in počival na kavču, jaz pa se kar naprej kot na Duracellke . Še ob 22h sem včeraj zabila zadnji žebelj in danes navsezgodaj spet nadaljevala kot navita.
Danes sem iz garderobe izločila nenošene stvari, po novih omaricah pa reorganizirala stvari tako, da če bi šla jutri rodit, bi dete imelo kje bit in stvari za user posted image pri roki...
(ups, še 180 dni user posted image )
Utrujenost? Kaj je to?

Za posladek pa - celo voziček nama je uspelo izbrat user posted image Bo kar Bugabu, čeprav se bom morala prvih 6 mesecev sklanjat, ker je prvi košek tako nizko nastavljen... Športni sedež je že bistveno višje kasneje.

Ampak kot pravijo - to naj bi bila zadnja kupljena zadeva pred user posted image . Al kako?

< Sporočilo je popravil Astralis -- 24.8.2009 23:04:02 >

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 1942
25.8.2009 7:07:36   
valentinčica30
Jutro punce!

Jaz trenutno čakam, da moja G začne delat. Dones zopet kri in to ne malouser posted image . Mali se premika torej naj bi bilo ok, sam me je total groza, da me bojo v bolnico zaprli, mi gre cela familija po gobe. Tamali dve sta že včeraj tulili, da moram domov pridet, naj raj dojenčka tam pustim.
Punce, dejte držat pesti, ker jih bom očitno zelo potrebovala. Se javim, ko primigam domov (upam).

(odgovor članu Astralis)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
25.8.2009 7:20:16   
kora33
jutro,
ja tudi jaz upam, seveda, da naše težave čim prej minejo in bomo vse končno začele uživati v nosečnosti...čeprav jaz kar težko verjemem, da je to sploh mogoče.....meni nosečnost ni všeč...mi je bolj obdobje po...mala štruca....iiiiiiiiii
pomoč v bolniški...tudi meni se zdi, da je nakazana po 3 mesecih in ni odvisna od delodajalca, ampak ne vem...verjetno od države....
gnezdenje....meni se še sprotnih stvari ne da...poleg službe komaj še kaj premaknem....včeraj sem se šla, medetem , ko je bil mali 2 uri na treningu, sprehodit...je prav pasalo.....delo mi pa ne diši...sploh ne....
kupovala oz. domov še ne bom vozila kakršnekoli opreme za dojenčka...čeprav mi ene 2 kolegici težita, ker mi mislita dati neke stvari...pa sem ju prosila, da počakata vsaj do sredine oktobra....sem mogoče malo vraževerna....
no lep dan in srečno

(odgovor članu Astralis)
Neposredna povezava do sporočila: 1944
25.8.2009 8:41:23   
lunca83
Jutro punce!

Joj kdaj se bodo že nehale te težave? Jaz srčno upam, da se vam bo dobr isteklo.

Pa sem jaz mislna, da sem boga, k sem nonstop bruhala, sm zgubila 5 kg od začetka, sam mam
k sreči precej zaloguser posted image .

No moram se potožit, v nedelo sva povedala tašči in tastu (mal z zamudo, opravičeno),
pa ni bilo nobenga odziva, kot da bi jim povedala kaj kuham za kosilo.
Se mi je tok sfržmagal, da sem jim kr mal zamirlauser posted image user posted image user posted image

Ah važn da sva midva presrečna.

Lepo se mejte

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
25.8.2009 8:58:17   
Aja1
valentinčica - drži se. Vse bo ok. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lunca, ne sekiraj se. Se ne splača. Važno je, da sta vidva presrečna. user posted image

(odgovor članu lunca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1946
25.8.2009 9:08:27   
bili83
ej, moje user posted image

zdaj pa hitro vsem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
pa dajmo začet malo uživat!!!!

mi smo včeraj vstopili v 18. teden in komaj čakam na jutrišnji pregleduser posted image

lunca83 in vse ostale, ki ste doživele milo rečeno čudne odzive svojih bližnjih.... zakaj imamo dve ušesi? Čez enega gre noter, čez drugega pa venuser posted image user posted image  pa ne pustite, da se kje na poti zatakne!! Pri meni je bila zgodba podobna, samo da sem povedala
že po prvem pregledu... zjutraj sva se s taščo spričkali, ker sem ji rekla, da bom rajši sama kuhala zame in za mojega (namreč, ona najprej povabi na kosilo, potem pa reče kak je boga, ker je morala kuhat, pa kak s tastom nimata denarja za hrano pa bla bla - pa sem imela tega preprosto dovolj)... no, popoldan pa sva pač nekako uspela povedat in njena reakcija... "aha, zato pa se hočeš kregat... hormoni že delujejo" mislim, halouser posted image user posted image

včeraj sem bila drugič na telovadbi za nosečnice in moram vam povedat, da je pravi balzam za mojo hrbtenicouser posted image  pa po telovadbi imamo še pol ure sproščanja in je res svetovno... kar vleče te v nek svoj svetuser posted image

nič, zdaj pa grem delat... se beremouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lunca83)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
25.8.2009 9:20:26   
protina

valentinčica držim pesti, pa tudi če ostaneš par dni v bolnišnici se ne sekiraj samo,

da bo ok.

Ja glede solidarnostne ste se pa razpisale.Ja punsha baje bi naj tako bilo, da ti po 3 mesecih nakažejo brez prošenj. Jaz delam v javnem zavodu(zdravstvo) in upam, da ne komplicirajo. No razen te recesije nam nočejo izplačati dolg od plač.
No bom še počakala dva tedna in potem kličem na kadrovsko.

Zgubiti nimamo nič ne?

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 1948
25.8.2009 9:26:41   
valentinčica30
Sem s svojo govorila, grem popoldne k njej, ko ma zasebno, ker je zdej prevelka gužva,me bo popoldan tut na kartico vzela. Sicer pa se je sedaj vse umirilo. Enostavno moram ležat druge ne bo, moj pa že intenzivno išče gospodinjsko pomočnico (upam, da ne preveč mlado in seksiuser posted image ), ki nam bo pomagala, da bom lahko sama čim več ležala.

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
25.8.2009 9:31:08   
punsha
valentinčica držim pesti da bo vse vredu, mora biti user posted image . V bolnici boš bolj na varnem, tam že vedo kako in kaj. Le naj dobro poskrbijo zate, da boš čimprej doma med svojimi in končno začela uživati v nosečnosti. Oglasi si ko boš lahko in poročaj kako si, bomo mislile nate user posted image

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?