|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
8.7.2009 13:59:14   
binabina
saj ne vem več kaj nej naredim, na čiščenje nebi rada šla, pomojem bom kr tko naredila v torek bom šla na pregled, pa da vidim kaj mi bo potem g. rekla če bi mi me pa napotila na čiščenje pa ji bom rekla da bi rada počakala kak teden dva,? kaj pravite????? na to??????

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 951
8.7.2009 14:00:49   
niwci
Valentinčica JUPI za user posted imageuser posted image

Še komarko čakamo danes, a ne? Jtri bomo pa spet za druge navijali user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 952
8.7.2009 14:08:32   
komarka
Hojla!

Abundancijažal mi je zate. Navijamo zate!

Js sem tud danes imela pregled. Menda sem v 10 tedni nevemkoliko dni...te številke mi res ne grejo in pretvorbe v meseceuser posted image

Videti je vse vredu, za srček sem pozabla vprašat...verjetno je kul. Slišala pa tud nisemuser posted image ah js sem anti taelnt
Mi je obrnila ekran in pokazala..res ganljivo.

Ok, zdej pa eno vprašnaje: vaši razlogi da greste na NS. Me je fuld ebelo gledela, ko sem rekla da nimam namena it...In 3x vprašala če bi res rodila rpizadetga otroka.. Pol je še rekla, da je kao ob porodu dorbo, da vejo...da ne forsirajo na vsako silo...je nisem vprašala česa ne forsirajo. A reševat otroka la kako...

Tko da me zanima vaše mnenje..odločila se bom ap itak po svojeuser posted image

Aja še to očitno je pikica velika ravno en cm. MOj mož pravi, d aje punčka...bomo videli če ima spet prav...

Kot rečeno, bomo sedaj zadnji teden skupaj, tako da bom bolj malo tu gor...

Pozdravčke vsem, navijam da boste čimbolj zdrvae in da bo s pikicami vse vredu, Tudi zate bInabina še posebje

Pa radi se mejte user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 953
8.7.2009 14:23:40   
bili83
jooj kak je zaspan danuser posted image

komarka, ne razumem, kaj ti je hotela ona ženska povedat. NS je prostovoljna in samoplačniška do 35. leta. in vsaka se odloči tako, kot misli, da je prav.
meni je gin. sam rekel, da se pač izvaja med 11. in 14. tednom, da mi priporoča, dalje pa naj se sama odločim... no, midva sva se z mojim pogovarjala in se potem odločila, da greva, predvsem zato, ker so ponavadi UZji za NS dosti boljši in se dosti več vidi, pa da bova oba zraven.
če bi blo pa kaj narobe, pa verjetno tudi boljše, da vemo zdaj...
no, vsekakor je odločitev tvoja. definitivno pa to, če ne greš, ne pomeni, da bo s tvojim otročkom kaj narobe.

letim na sestanek, se beremouser posted image user posted image

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 954
8.7.2009 14:28:27   
valentinčica30
Komarka po moje je dobro, da se odločiš za nuhaln svetlino, saj je izredno težko, če je otrok okvarjen. Sama bom naredila vse možne preiskave, čeprav imam doma dva zdrava otroka. Pri kolegici gledam kako se matra s punčko z DS. Ni prijetno, saj je mala prijetna in srček toda zahteva celega človeka.
Sama vem samo eno stvar zagotovo, če se na testih pokaže da je z otrokom kaj narobe ali je možno da bo kaj narobe grem........... Zdi se mi da je to najbolje za oba, mogoče zveni malo sebično, vendar ob dveh zdravih otrocih ne bi šla tvegat.

sicer pa poznam kar neki takih, ki se za NS niso odločile, zdijo se mi pogumne in spoštujem njihovo odločitev, vendar vem, da sama nisem nikoli bila pripravljena tvegati.

Sicer pa imam sama nuhalno 27/7.

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 955
8.7.2009 14:31:37   
valentinčica30
PREGLEDI:

8.7. - valentinčica30, komarka, binabina
9.7. - Cappy,anemona, Rocio Nattasha
10.7. - niwci
13.7. -punsha
14.7. -Liagal, Alanis, plouse(2)
15.7. -JanaB, anonimna primorka
16.7. - skitnica, Zofy
21.7.   Kora33 (2)
22.7.- Lily86, bili83 (3) 
23.7.- lunca83, lunca
27.7. -ninu(NS), bili83(NS) , valentinčiva30,gapii27, anonimna V. (2)
29.7. -nincek1(2), zirafa76(3+NS), Kora33(NS) 
31.7. -
Rocio (2)
4.8. - t*e*j*k*a, Zofy (NS)
10.8. - ninček1(NS), anonimna va(NS)
11.08-valentinčica30
20.8. -anonimna primorka (NS), julieb  

*prvi pregled
*drugi pregled (in nadaljnji)
*merjenje nuhalne svetline

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 956
8.7.2009 14:45:45   
binabina
IZVIRNO SPOROČILO: valentinčica30

PREGLEDI:

10.7. - niwci
13.7. -punsha
14.7. -Liagal, Alanis, plouse(2), binabina (3)
16.7. - skitnica, Zofy
21.7.   Kora33 (2)
23.7.- lunca83, lunca
29.7. -nincek1(2), zirafa76(3+NS), Kora33(NS) 
31.7. -
Rocio (2)
4.8. - t*e*j*k*a, Zofy (NS) )
11.08-valentinčica30

*prvi pregled

Neposredna povezava do sporočila: 957
8.7.2009 14:53:08   
punsha
valentinčica, se strinjam s tvojim napisanim glede pregleda NS. Pa ne vem, če je to ravno sebično. Pač se mi zdi, da je tako najbolje za oba, za starše in otroka. Delam v vrtcu in imamo zraven tudi otroke s posebnimi potrebami, se pravi razvojni oddelek. Ne vem, če sem toliko močna, da bi celo življenje lahko skrbela zanj. Pa ne mislim le na fizično skrb, bolj bi me bolelo to, da otrok ni takšen kot ostali, da ne teka po vasi in se igra z vrstniki, da ne bo imel nekoč svoje družine (zato, ker je duševno ali fizično moten), da bo ves čas neka tarča ostalih, tako glede pomilovanja kot lahko zaničevanja. Seveda NS ne vpliva na zdravje otroka, je pa toliko, da veš pri čem si in se sam odločiš kako naprej. Vredu, do kakšnih nepravilnosti lahko pride tudi kasneje, ali pri samem porodu...to mora biti tako grozno. Mislim da si nihče ne more predstavljati, če ni na tem. Niti si ne predstavljam, kako bi šla lahko delat splav... saj ne vem. Sedaj sem iz NS malo zašla na drugo temo...V glavnem zelo žalostna tema.

Neposredna povezava do sporočila: 958
8.7.2009 14:54:13   
Aja1
Dan punce. Deževen dan. user posted image  Kje je poletje? user posted image

Binabina -zate user posted image  in kup user posted image user posted image user posted image . Držim pesti, da se naslednjič srček vidi. user posted image  Kako je bilo pa na prvem pregledu? Kdaj si ga imela in kaj je videla?

Alanis - hvala za pesti. Upam, da bodo pomagale. user posted image

Vsem, ki ste videle srčke - čestitke. Zdaj pa lepo pozitivno usmerjene naprej. user posted image

anonimna V - jaz sem v prvi user posted image  imela 1x slab urin. Naslednjič sem full pila, preden sem šla in je bilo ok. Mogoče premalo piješ?

Abundancija- žal mi je zate. user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa čakam, da mož pripelje tamalo domov. Bo pestro, ker ne bomo šli nič ven. Upam, da bo dobre volje. Ker če je sitna je pravi mali user posted image .user posted image

Po antibiotik moram pa še 4x. Roke imam kot kakšen narkoman. Vse prepikane in polne modric (žile pokajo). user posted image

Pa še seznam bom malo popravila, ker sem se nekako izgubila. Sem že bila gor, zdaj pa ne. Se ne dam tako hitro. user posted image

PREGLEDI:

10.7. - niwci
13.7. -punsha
14.7. -Liagal, Alanis, plouse(2), binabina(3)
16.7. - skitnica, Zofy
21.7.   Kora33 (2)
23.7.- lunca83, lunca
29.7. -nincek1(2), zirafa76(3+NS), Kora33(NS), Aja1(NS) 
31.7. -
Rocio (2)
4.8. - t*e*j*k*a, Zofy (NS), Aja1 (NS2) 
11.08-valentinčica30
24.8. - Aja1(2)  

*prvi pregled

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 959
8.7.2009 14:58:32   
JanaB
PREGLEDI:

10.7. - niwci
13.7. -punsha
14.7. -Liagal, Alanis, plouse(2), binabina(3)
15.7. -anonimna primorka
16.7. - skitnica, Zofy
21.7.   Kora33 (2)
23.7.- lunca83, lunca
28.07. - JanaB (2)
29.7. -nincek1(2), zirafa76(3+NS), Kora33(NS), Aja1(NS) 
31.7. -
Rocio (2)
4.8. - t*e*j*k*a, Zofy (NS), Aja1 (NS2) 
11.08-valentinčica30
24.8. - Aja1(2)  

*prvi pregled

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 960
8.7.2009 14:58:57   
punsha
Ma sedaj me je pa prejšna tema kar malo user posted image . Sem kar pozabila na ostale stvari.
No še vedno sem pri tebi komarkauser posted image . Tudi meni se dogaja, da takrat, ko sem v največjem pričakovanju, ko sem vsa v luftu, kar pozabim kaj mi povedo (od navdušenja sevedauser posted image . Mi je pa malo čudno, no pa ne me prosim narobe razumet...to glede da si v 10 tednu, velik je pa 1cm. Mogoče si samo narobe napisala, al sem pa jaz narobe razumelauser posted image . Moj je bil pri 8 tednih in 1 dan velik en cm in pol. Sicer pa ni pomembno, važno je da je vse vredu in pa seveda čestitkeuser posted image . Jupiiiuser posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 961
8.7.2009 15:01:56   
JanaB
Sem še enkrat popravila seznamček.
Mogoče predlog: dajte vedno popravljat zadnji seznam saj v nasprotnem primeru ne kopirate zadnjih podatkov od ostalih.

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 962
8.7.2009 15:14:46   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Ma sedaj me je pa prejšna tema kar malo user posted image . Sem kar pozabila na ostale stvari.
No še vedno sem pri tebi komarkauser posted image . Tudi meni se dogaja, da takrat, ko sem v največjem pričakovanju, ko sem vsa v luftu, kar pozabim kaj mi povedo (od navdušenja sevedauser posted image . Mi je pa malo čudno, no pa ne me prosim narobe razumet...to glede da si v 10 tednu, velik je pa 1cm. Mogoče si samo narobe napisala, al sem pa jaz narobe razumelauser posted image . Moj je bil pri 8 tednih in 1 dan velik en cm in pol. Sicer pa ni pomembno, važno je da je vse vredu in pa seveda čestitkeuser posted image . Jupiiiuser posted image

Moj user posted image  je bil pri 7t velik 1 cm.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 963
8.7.2009 15:46:13   
Astralis
Mene pa zanima:
Ali v nosečnosti lahko kuham z vinom?
Nikjer na netu ne najdem konkretnega odgovora, zato me zanima vaše mnenje.user posted image

Ena znanka je med celo nosečnostjo sem in tja kdaj spila lahko pivo ali kozarec vina, še najraje šampanjca. Temu se sama izogibam, alkohola sploh ne pijem več, odkar sem user posted image .
Druga znanka niti rozin namocenih v rumu in specenih v potici ni jedla, da ne bi skodila nerojenemu detetu. Niti cokoladnih bonbonov z alkoholom.

Kaj je v resnici OK in sprejemljivo?

Kar se kuhanja z vinom tice, alkohol verjetno povre... a v kaksni meri? Kajti meni strasno pase aroma vina v rizoti ali pa v fantasticnem korenju na maslu...

takole se zmenimo - menjam dober odgovor za dober recept user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 964
8.7.2009 15:49:28   
valentinčica30
Ti jaz lahko čisto tako povem, da zmerno pitje alkohola, ne škodi. Sam kako si razlagaš zmerno pitjeuser posted image user posted image user posted image . Sama sem v obeh nosečnostih enkrat do dvakrat na mesec spila kozarec vina, škodovalo ni nič. Sploh pa vino v kuhani hrani ne škodi, ker kot si napisalal sama, alkohol povre. recep pa le objavi, ga bomo kdaj ponucale.

(odgovor članu Astralis)
Neposredna povezava do sporočila: 965
8.7.2009 15:50:15   
Zofy
IZVIRNO SPOROČILO: Astralis

Mene pa zanima:
Ali v nosečnosti lahko kuham z vinom?
Nikjer na netu ne najdem konkretnega odgovora, zato me zanima vaše mnenje.user posted image

Ena znanka je med celo nosečnostjo sem in tja kdaj spila lahko pivo ali kozarec vina, še najraje šampanjca. Temu se sama izogibam, alkohola sploh ne pijem več, odkar sem user posted image .
Druga znanka niti rozin namocenih v rumu in specenih v potici ni jedla, da ne bi skodila nerojenemu detetu. Niti cokoladnih bonbonov z alkoholom.

Kaj je v resnici OK in sprejemljivo?

Kar se kuhanja z vinom tice, alkohol verjetno povre... a v kaksni meri? Kajti meni strasno pase aroma vina v rizoti ali pa v fantasticnem korenju na maslu...

takole se zmenimo - menjam dober odgovor za dober recept user posted image

Ti kar uporabljaj vino za kuhanje, sej itak alkohol izpari. Pa tudi tu pa tam kozarček vina ali pova ne škodi. Da bi se potici, ki ima namočene rozine v rum izogibala, je pa že tak ekstrem, da za moje pojme meji že na fanatizem. Valda med pečenjem alkohol izhlapi. Pa udi če ne bi...
Pravijo edino, da se je treba izogibat žganih pijač. Isto velja za čas dojenja.

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu Astralis)
Neposredna povezava do sporočila: 966
8.7.2009 15:54:13   
Aja1
Jaz sem ravno včeraj jedla Mon cherry in še pomislila nisem, da jih ne smem. Alkohola pijem pa itak ne.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 967
8.7.2009 15:57:50   
valentinčica30
Pa še nekaj o velikosti, ko ste prej debatirale o tem. Moj mali/a (ni več pikica) je velik 22 mm v 9 tednu nosečnosti.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 968
8.7.2009 16:08:26   
Astralis
user posted image recept: korenje v belem vinu
v eni porciji 100 kalorij

za 4 zajčke:
600 g korenja
2 žlici masla
1,5 dl suhega belega vina
sol, sveze mlet poper
nekaj petersilja
1 zlicka limoninega soka

1 - korenje ostrgamo, po dolzini ga narezemo na cetrtine, te pa na cca 4 cm dolge kose
2 - v loncu razpustimo maslo, pazimo da ne porjavi. Primesamo korenje, dusimo pri srednji temp. 5 minut, mesamo!
3 - prilijemo belo vino, korenje osolimo in poporamo, pokrijemo s pokrovko in dusimo 12-15 min, da je cvrsto na ugriz
4 - medtem opremo petersilj, ga drobno nasekljamo, primesamo korenju in dodamo limonim sok. Zacinimo s soljo in poprom (po zelji) in voila!

30 min dela, od tega 15 min akcije

krasno kot priloga k mesu, ali pa kar na testenine. Ce ostane je tudi hladno za pomljaskat, enostavno njamy!!!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 969
8.7.2009 16:32:20   
punsha
mmmm, tale recept mi je pa všeč. Pomoje bom že jutri kaj ustvarjala, korenje imam tako na vrtu. Medtem, ko ene pravite, da vam razni vonji in kuhanje smrdi, pa jaz prav res uživam v kuhanju. Vsaj s tem se zamotim in bi kar naprej kaj čarala user posted image . Tak da je prav dobrodošel kak recept ali pa namig kaj za kosilo user posted image .

Glede kakega kozarca vina ali piva pa res nima nihče kaj za skrbeti. Pretiravanje in razmišljanje, ali je v hrani kaj vina, pa se mi zdi kar malo mimo (tele rozine, hehe). Prijateljica si je med nosečnostjo večkrat odprla in spila kozarec piva ali bandidosa. Seveda ja vse vredu. Ma jaz sploh ne razmišljam o teh stvareh. No, pila že tako nikoli nisem kaj več kot mogoče kozarček in to je to, glede prehrane pa tudi ne kompliciram. Pač ne pršuta pa kakih sirov (plesnjivih), surovih jajc, ja to je pa to.

Naše pikice pa kar rastejo. Menda približno 2mm na danuser posted image Ja valentinčica, pravi korenjaki postajajo aneuser posted image . Jaz sem naračaunala, da mora iti že proti 4cm počasi, uuuuvauuser posted image

(odgovor članu Astralis)
Neposredna povezava do sporočila: 970
8.7.2009 17:24:09   
silmarillion
helo. zgleda da se bom pridruzila v feb. okoli 20 sem naracunala. prvi pregled imam 30.7.
doma pa imam ze eno soncico ki bo 12.7. stara eno letouser posted image

GAJA naGAJA

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 971
8.7.2009 18:02:38   
julieb
Prosila bi eno,ki navadno popravlja seznam pregledov, da zamenja moj datum prvega pregleda iz 20.8 na 20. 7., ker moje popravke enostavno ignorirate oziroma jih ne opazite.

Hvala!

binabina držom pesti za tvojega srčka, da se bo na naslednjem pregledu pokazal v vsej svoji moči.

Me pa zanima ali ima katera mogoče tudi rahlo zbadanje v predelu jajčnikov in maternice, mene kar ne izposti in spet semi pojavlja rjavkast izcedek. Sem že čisto panična.

(odgovor članu silmarillion)
Neposredna povezava do sporočila: 972
8.7.2009 18:47:51   
Rocio
Ojla babike,

evo, obiski so šli, jaz sem pa crknjena za znoret. :) ve pa pridne da to ni res, sploh vas ne uspem brat...

Dobrodošle vse nove! In čestitke vsem user posted image !

Jaz imam pa jutri pregled, me je kar malo strah, ker se mi dogaja, da kar pozabim, da sem user posted image oz. se mi zdi, kot da si izmišljujem (kljub + testom, večjim prsim in rahli utrujenosti), sploh ne dojemam-no, razen na trenutke. A se to še kateri dogaja? Ker znakov nekih blaznih res nimam.... vse skupaj je torej malo abstraktno... Ampak prosim, dajte držat pesti, jutri ob 11. 45!

Astralis
, odlično zveni tale tvoj recept.... Drugače sem pa jaz pogruntala brezalkoholni Uni, ki mi je dokaj všeč (sicer piva na pijem pogosto, ampak sem ravno zadnjič bila na enem pikniku in mi je prav manjkalo hihi).

Julieb, mene tudi boli vsake toliko, sice rzaenkrat nisem imela nobenega izcedka, ampak te bolečinice pa-lahko pa da so tudi od prebave, sploh, če se ti je, odkar si noseč, poslabšala...

Aja, še moji podatki, da lahko dopolnite seznamček: starost 28 (novopečenih hihi), sem pa iz Lj.

Lepo se imejte!

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 973
8.7.2009 19:14:29   
niwci
Kok ste pa danes spet pridne s klepetanjem user posted image

Pa ti recepti, dobra ideja. Sploh zdaj, ko imamo občutljive želodce... bomo našli še katerega, ki nam paše user posted image

Komarka bravo za pregled, sam tudi meni se zdi da je tvoj user posted image malo majhen za 10tuser posted image

Od NS pa ste že vse povedale. To je odločitev posameznika. Osebno tudi vem da bom šla na ta pregled, v primeru slabih rezultatu pa tudi sama ne vem kaj bi naredila... to je pomoje odvisno od momenta. Je pa res da ti ta odločitev lahko spremeni življenje in moreš bit pripravljen na to.

Uuu danes pa smo dobili še eno. Dobrodošla silmarillion user posted image

Julieb, za rjav izcedek ne vem, zbada pa tudi mene. Učasih se prav težko obrnem ali pa dvignem, pa na splošno vsak gib ki ga naredim se mi zdi da me špikne. Jajčniki baje niso problem, če bolijo, vsaj tako je meni rekla G user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 974
8.7.2009 19:15:54   
niwci
 JUTRI PA SO ŽE NA VRSTI PREGLEDI ZA:

Cappy,
anemona,
Rocio in
Nattasha

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?