rožca26
|
IZVIRNO SPOROČILO: zimska IZVIRNO SPOROČILO: ninček1 Jutro! Jaz sem tudi že od štirih naprej pokonci, kar mi je že skoraj praksa. Zdaj se grem počasi zrihtat za pregled, vendar mislim, da ne bo kaj posebnega le pritisk, urin, kilce, S/F, srčni utrip in to bo to. Glede obračanja, moj se je obrnil prečno in mi dovoli spat samo na hrbtu že 3 dni. Včeraj sva bila v kinu in sva šla gledat 2012-vleče se kot čreva, vmes sem šla 3 x lulat , pred tem pa smo imeli materinsko šolo-dojenje in od pediatrinje sem zvedla par novih stvari, ena izmed teh je, da ko podiraš kupček, ne rabiš z bejbijom laufat gor in dol po sobi in ga trepljat po hrbtu, pediatrinja nam je svetovala, da ko ga podojiš, si ga daš samo na trebuh in bo glih tako podrl kupček in ga ni potrebno dajat v vertikalni položaj, aha in za fantke potrebujemo pralne plenice, bombažne, ker navadne pamperske segrevajo jajčka, kar lahko pomeni neplodnost kasneje ... In da mama lahko v času dojenja vse je, tudi zelenjavo in fižol, saj otroka ne napenja od tega, temveč od začetnega mleka, ki je bolj redko kot tisto, ki je proti koncu, zato je svetovala, da si izčrpamo tisti prvi del..... Kaj pravite tiste, ki ste že vse to dale skozi? Jaz v času dojenja nisem vsega jedla, sem se držala navodil naše patronažne in se je splačalo, ker ni Lana niti enkrat napenjalo. Nisem jedla surovega sadja in zelenjave, sploh tiste ki napenja, svinjine, kislih stvari (kisane solate, limone), začimbe, česen, tudi mlečni izdelki so omejeni (se ne spomnem koliko že dnevno...). Bom poiskala list z navodili in pretipkam, če najdem, če bo katero zanimalo... Upam zimska, da moje vprašanje ne bo zvenelo preveč nesramno - Ali si prepričana, da je bilo to zaradi omejitve hrane? Če si pazila ne veš ali ji ta hrana škodi ali ne. Lahko, da bi ti čist normalno jedla, pa je nebi nič napenjalo. Jest sem jedla vse in ga ni nič napenjalo, nobenih krčev ... nič. Vedno več je prepričanja, da krčki in napenjanja niso odvisni od hrane, temveč od prilagojenosti želodčka ali ne vem česa Je pa res, da so eni bolj občutljivi. Resnično so imeli nekateri otroci (med njimi je tudi moja sestrična) ful hude krčke, pa se je moja teta teh "diet" držala ko pijanc plota. No, jest fižola nism jedla že zato ker ga ne maram preveč, pa sm mela zato dobr izgovor, sam sm pa brez težav jedla limono, sveže sadje, zelenjavo ... tamal pa nobenih krčev. Velikokrat pridejo krči zaradi AD3 kapljic.