dskubin
|
punsha - ja, okvirno lahko preveriš tudi z napravico doma, čeprav pri nas v laboratoriju jemljejo kri iz žile - verjetno je kaka razlika,kaj pa vem. Sipa izmeriš eno uro po hrani. Tam pa popiješ uno glikozo, pa pol na vsako uro ti vzamejo kri, pa nobena od vrednosti ne sme bit povišana. kora - ti pa ne jokat, topa res ni nič hudega. Jaz sem imela to v prejšnji nosečnosti in če me zdaj slučajno spet doleti, bomo pač zelo zelo zdravo jedle (in se posledično manj zredile). In res je, kot pravijo punce, to je gotovo v tvojo korist in korist otročka in prav je, da če ti bojo ugotovili nosečniški diabetes, da se diete držiš. Skrajni primer je celo dajanje inzulina z injekcijo, se pa tudi tega navadiš, res ni nič hudega. Važno je, da narediš vse, kar je v tvoji moči, da se otroček rodi zdrav. Aja, pa kar malo mimo mi je to, da ti G svetujejo, da ne jej nič sladkega, mastnega..., če pa drugače to ješ - potem to niso pravi rezultati. Če tvoje telo v redu presnavlja sladkor, lahko ješ cukra kolkor hočeš, pa ne boš imel povišanega. Če pa ne, je pa treba zdravit, in ne vem, kako korist si narediš, če bi bil čisto malo pod mejo s tem, da si tri dni stradal, pol pa veselo žreš naprej in škodiš sebi in otroku. Bi se mogle tudi te zdravnice malo zamislit nad svojimi nasveti. Tja moraš prit tešč (se mi zdi da 12 ur prej ne smeš jest, al neki takega, nisem pa prepričana) in to je vse.