|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
5.11.2009 10:37:46   
ursulina
kora, držim pesti, da bo vse v redu!!!

jaz pa sem šla v prvi nosečnosti na 3D/4D UZ v Dravlje k dr Antonič Babnik, ki je zdaj žal ni več, in je bilo super! vse je pregledala, pokomentirala, premerila, še zdaj rada pogledam CD in slikice, na eni 3D slikici se super vidi obrazek in že tudi laski - čeprav takrat nismo dobr vedeli kaj gledamo tisto temno liso, se je naš miškolin rodil z dolgo in gosto črno čupico :) tako da mi ni žal teh denarcev, ker je en lep spomin več na otročka, tako ali tako potem prehitro pozabimo na nosečniške mesece...

ampak zdaj v ZD Dravlje res in zares samo pobirajo denar, dr Reševa, Pušenjak... postalo je tekoči trak, na NS v avgustu sem bila zelo razočarana, gužva, zamujanje, tako da se bom jaz naročila na 3D UZ v Kalliste Domžale, sem prebrala in slišala pozitivna mnenja... lahko pa ima G pač slab dan in nimaš sreče s pregledom, tako pač je.

vsem želim lep dan!

Moj januarski sonček 2008 je navihanček Lenart.
Februarja 2010 je dobil še ljubko sestrico Karlino.

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 4176
5.11.2009 10:39:33   
zvesta
IZVIRNO SPOROČILO: kora33

hi....
naj vam malo potožim...včeraj sem bila ful vesela, ker me niso klicali in sem mislila, da je z izvidi vse ok...danes pa šok...pred približno eno uro me kličejo, da naj pridem jutri na 3 urni test glukoze, ker je bilo včeraj po enournem ful povišan sladkor v krvi..malo čez enajst...zdaj pa jočem...jočem...jočemmmm....pa ne vem al lahko danes do večera še jem normalno al naj kaj pazim al kaj naj naredim...itak pa so mi živci ves apetit popapali tak da spšloh ne vem al bom lahko kaj jedla al ne...jao meni
no malo sem se izjokala še sem.....
lp in boljši dan kot je moj...vsem februarkam

kora33, nič ne joči... danes jej malo manj mesa, malo manj sladkega...

jaz sem bila v 1. nosečnosti 4x na tem testu.... 50g enourni je bil vedno grozno povišan, 100g, 4urni pa ni nikoli pokazal povišanega sladkorja... tako da se nič ne sekiraj, nič še ni dokazanega...

< Sporočilo je popravil zvesta -- 5.11.2009 10:40:45 >

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 4177
5.11.2009 10:47:52   
kora33
zvesta...kolk grozno povišan je bil pri tebi enourni...moj je malo čez 11...al skor 12...sej ne vem več...mi je ful grozno.....??????

sreča je

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4178
5.11.2009 10:59:04   
zvesta
kora, ja to je res veliko... jaz sme ga imela enkrat 8 in enkrat 9.... 100g test pa potem vedno pod 4,5

zdaj je bil pa tudi prvi test 4,6.... bom pa drug teden šla še na enega 50g...

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 4179
5.11.2009 11:02:26   
slomak
živjo, mene pa zanima na podlagi česa te pošljejo na na ta glukozni test?
hvala in lep dan še naprej...

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4180
5.11.2009 11:04:27   
kora33
naša G nas vse po vrsti pošilja na ta test....preventivno...zgleda da je bilo pri meni res potrebno....šituser posted image sem jezna

sreča je

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 4181
5.11.2009 11:04:37   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: slomak

mene pošiljajo že zaradi izvorno moje prevelike telesne teže....

drugače pa običajno če je otrok prevelik ali premajhen za gestacijsko starost.... je pa teh sladkornih vedno več in se mi zdi, da sedaj včasih pošiljajo že kar iz preventive... se pa sladkorna začne najraje izkazovat nekje med 24. in 28. tednom nosečnosti

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 4182
5.11.2009 11:04:51   
Aja1

zvesta...kolk grozno povišan je bil pri tebi enourni...moj je malo čez 11...al skor 12...sej ne vem več...mi je ful grozno.....??????

Mislim, da je mejna 7,8.

Držim pesti, da bodo jutri izvidi ok. Danes pa res veliko vode popij in ne jej sladkega.

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 4183
5.11.2009 11:05:25   
zvesta

naša G nas vse po vrsti pošilja na ta test....preventivno...zgleda da je bilo pri meni res potrebno....šituser posted image sem jezna

ma ne bodi jezna... hvala bogu, da se ugotovi in se lahko paziš in zdraviš... drugače je to lahko kar nevarno za otroka...

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 4184
5.11.2009 11:07:04   
Aja1

moja tudi pošlje vse.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 4185
5.11.2009 11:09:39   
valentinčica30
Moja G zmeri pravi previdnost ni odveč in me je poslala na glukoznega. Mi je pa rekla da bom šla na velikega v 32 tednu, pa čeprav je bilo zdej vse okuser posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4186
5.11.2009 11:10:29   
kora33
hvala vsem za spodbudo in + misli...zdaj bom naredila pizzo...si jo je mali zaželel...pa bom pojedla mali košček...pa bomo videli jutri kaj bo....zdaj trenutno solze res kaj dobrega ne naredijo...samo kaj, ko se jih ne da ustavit...
lp

sreča je

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4187
5.11.2009 11:12:44   
bipi
Ojla punce!

Kora33 - ne vem kaj bi ti rekla, verjamem pa, da bo vse v najlepšem redu. Mogoče boš morala malo paziti pri hrani, vendar pa boš zaradi tega tudi bolj zdravo jedla. Samo, da bo z otročkom vse v redu.

Punsha - drži se in počivajuser posted image . Se mi pa vseeno zdi neodgovorno od ginekologa, da te ni malo bolj pregledal. Mene je moja G ravno zaradi tega naročila čez dva tedna, da bo spremljala kaj se dogaja in mi mogoče, če bo treba dala tudi inekcije za hitrejši razvoj pljučk. Še prehitro se kaj zgodi. Če te ni spodaj pogledal tudi ne ve če se kaj dogaja (ne vem pa, če se vidi na UZ)

Drugače sem pa danes čisto zaničuser posted image . Kave zjutraj nisem pila, ker me ful napihneuser posted image , sem pa zaradi tega kaj kmalu dobila hud glavobol, tako, da sem prejle morala popiti svojo dozo. Upam, da me glavobol mine in me spet ne napihne.user posted image

Ali ima katera kdaj kakšen dan, ko se počuti čisto nesposobno za vse in se ji nič ne da? Mene je ravno danes udaril ta dan.user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4188
5.11.2009 11:18:21   
mucica2

tudi moja G vse preventivno pošlje na glukozni test, tudi mene to še čaka čez dva tedna

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 4189
5.11.2009 11:44:08   
slomak
Aha no pol bom pa sama na pregledu omenila kako in kaj je s tem pri meni...takrat bom lih 28 tednov user posted image .

Men se že cel tedn dogaja da se mi ne da nič, pridem dam iz službe in se kar uležem in ležim. Še dobr da mamo kužiko da grem vsaj zaradi nje na mal daljši sprehod.
Dons mam pa še izpit in ne znam nič user posted image ... no bo kar bo, se ne sekiram preveč... 

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4190
5.11.2009 11:44:56   
zvesta
slomak, srečno na izpitu..

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 4191
5.11.2009 11:55:01   
Jada82
Kora33user posted image user posted image user posted image user posted image , verjamem, da ne bo kaj hujšega in držim pesti! Drži se, pa kar pozitivno gledat! Bolj pomaga kot solze, čeprav na začetku s solzami damo ven ...
Meni tudi sploh še ni omenjala tega pregleda ... mi je samo prejšnjič zmerila sladkor in imam precej nizkega - bolj na spodnji meji normale ... čeprav se mi zdi, da non stop jem sladko ... user posted image saj ne vem, najbrž ni povezano.

Bipi - ja, jaz se tudi kakšen dan počutim totalno zanič ... pa tudi mene dostikrat kakšna hrana napihne in potem me napenja in boli trebuh in se počutim grozno. Recimo včeraj sem bila jaz čisto out user posted image Ampak je potem naslednji dan spet bolje .... tako da .. ta dan preživimo pa je potem že bolje.

Drugač pa hvala vsem za odgovore glede brcik user posted image Najbrž res ni nič takega ...
Grem brat nazaj - ležečki ... čez kakšno uro pa si bom privoščila spet eno žitno kavico .... njami user posted image
Uživajte, danes je sonček .. vsaj v našem koncu! Vam ga še vam malo pošiljam!  user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4192
5.11.2009 12:04:02   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

slomak, srečno na izpitu..

HVALA user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4193
5.11.2009 12:08:59   
punsha
ojla,
vsem najlepša hvala za pozitivne misliuser posted image . Jaz sem danes prav vredu, prav čutim ta pozitivizem. Vem da bo vse vredu, prepuščam se brcikam, se pogovarjam z malim in tudi počutim se dobro.
Kora močno držim pesti zate, da bo ta test pokazal boljše rezultate. Vedno pa pravim, da zdravniki so zato, da nam svetujejo, da ugotovijo če je kaj narobe in s tem pomagajo da mi delamo tako, da se stanje izboljša. Tako da, to je le ugotovitev, da boš lahko pomagala sebi in svojemu malčku, da bo vse vredu. Enako sem se jaz sprijaznila z mojim ležanjem. Sem vesela, da je G ugotovil oz sploh pregledal glede odpiranja (le kaj bi bilo če nebi), tako da sedaj lahko vse skupaj zelo upočasnim s tem da pač ležim. In to pomaga. Nosečnost res ni bolezen, se je pa treba zavedati, da v našem trebuhu raste novo bitje in je ob tem treba paziti na 2 - nase in na malega. Tale je pa zate kora: user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4194
5.11.2009 12:12:26   
punsha
No nekaj mi je padlo na pametuser posted image . zanima me glede tega testa...za sladkor...No meni ga tudi ni nič omenil. Vem da je to poseben test, ampak me zanima...no pa ne se mi smejat, če čisto mim udarimuser posted image ...a se to meri isto kot na primer te sladkorni bolniki...bi mi tudi ta napravica doma lahko kaj pokazala, ali je to nekaj čisto drugega?

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4195
5.11.2009 12:16:31   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: punsha

No nekaj mi je padlo na pametuser posted image . zanima me glede tega testa...za sladkor...No meni ga tudi ni nič omenil. Vem da je to poseben test, ampak me zanima...no pa ne se mi smejat, če čisto mim udarimuser posted image ...a se to meri isto kot na primer te sladkorni bolniki...bi mi tudi ta napravica doma lahko kaj pokazala, ali je to nekaj čisto drugega?

po moje bi se lahko to tudi doma z napravico izmerilo...

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4196
5.11.2009 12:22:16   
vaney
Mi smo pa danes doma, ker bi se Anže rad igral bolnika...je imel zjutraj malo čez 37 vročine, pa mu čez dan počasi narašča...no, upam, da tudi kmalu pade in ne bo kaj hujšega. Sicer smo pa vsi prehlajeni v hiši, tako da ni čudno.

Jaz imam pa pregled in glukozni test jutri, pa bomo videli, kaj bomo videliuser posted image mogoče se bo celo kaj videlo, upam samo, da bo vse v redu, pa, saj mora bituser posted image

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4197
5.11.2009 12:22:57   
zvesta
joj, jaz pa sme čisto brez ideje kaj bi skuhala za kosilo.... user posted image

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 4198
5.11.2009 12:36:58   
dskubin
punsha - ja, okvirno lahko preveriš tudi z napravico doma, čeprav pri nas v laboratoriju jemljejo kri iz žile - verjetno je kaka razlika,kaj pa vem. Sipa izmeriš eno uro po hrani.

Tam pa popiješ uno glikozo, pa pol na vsako uro ti vzamejo kri, pa nobena od vrednosti ne sme bit povišana.

kora - ti pa ne jokat, topa res ni nič hudega. Jaz sem imela to v prejšnji nosečnosti in če me zdaj slučajno spet doleti, bomo pač zelo zelo zdravo jedle (in se posledično manj zredile). In res je, kot pravijo punce, to je gotovo v tvojo korist in korist otročka in prav je, da če ti bojo ugotovili nosečniški diabetes, da se diete držiš. Skrajni primer je celo dajanje inzulina z injekcijo, se pa tudi tega navadiš, res ni nič hudega. Važno je, da narediš vse, kar je v tvoji moči, da se otroček rodi zdrav.

Aja, pa kar malo mimo mi je to, da ti G svetujejo, da ne jej nič sladkega, mastnega..., če pa drugače to ješ - potem to niso pravi rezultati. Če tvoje telo v redu presnavlja sladkor, lahko ješ cukra kolkor hočeš, pa ne boš imel povišanega. Če pa ne, je pa treba zdravit, in ne vem, kako korist si narediš, če bi bil čisto malo pod mejo s tem, da si tri dni stradal, pol pa veselo žreš naprej in škodiš sebi in otroku. Bi se mogle tudi te zdravnice malo zamislit nad svojimi nasveti. Tja moraš prit tešč (se mi zdi da 12 ur prej ne smeš jest, al neki takega, nisem pa prepričana) in to je vse.

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4199
5.11.2009 12:51:26   
kora33
hoj....
zdaj sem se malo pomirila....
malo ste mi ve pomagale s svojo pozitivo...hvala za forumeuser posted image user posted image user posted image
šla sem pa tudi k sosedu, ki je diabetik...dobre pol urce po pizzi....res da sem je pojedla..no...pač eno normalno malo porcijo.....aparat mi je nameril 5.6...njemu, pa že en čas ni kaj jedel pa 8.1....pa je rekel, da do 6 je vse ok...tako, da mi je zdaj pa še vse manj jasno....bog ve...kaj se dogaja.....
se katera spozna.....????

sreča je

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  166 167 [168] 169 170   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?