|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010
4.11.2009 19:02:51   
punsha
Samo na hitro...sem crknjena kot ne vem kaj.
G ni pregledoval koliko sem odprta (prejšnjič 1cm), je rekel da ni dobro kaj preveč tam notri brskati...je pa rekel da ustje zaenkrat drži. Za naprej pa tako kot do sedaj - strogo ležanje. No ampak sem vesela, me je skrbelo, da bi morala kam v bolnico. Moram pa veliko piti, menda voda ni najboljša. Joj sva se z mojim tako načakala, 3 ure v čakalnici, ker je G zamujal, je imel en porod v porodnišnici. Pa se že pozna da sem bila pokonci. Trebuh mi otrdeva kot hudič. Sem popila Mg, upam da se pomiri...sedaj štopam, je na 15 min. oh ja, saj bo...

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4151
4.11.2009 19:35:09   
t*e*j*k*a
punsha drži seuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4152
4.11.2009 19:52:26   
Aja1
Punsha, drži se. Držimo pesti, da zdržiš vsaj do leta 2010, še najboljše bi bilo, da ostaneš kar februarka.user posted image

Zdaj sem dala Nejo spat, nekaj sicer še poje, ampak bo omagala. Mož je šel v službo, jaz bom šla pa kmetovat.user posted image

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4153
4.11.2009 20:05:13   
junehope
Punsha tudi jaz ti želim čimmanj komplikacij, je po rojstvu še prekmalu pestro in ti zato želim čimmirnejšo nosečnost. Ti kar počivaj. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4154
4.11.2009 20:07:35   
niwci
Tudi mi smo se včiraj prebudili v zasneženo jutro, je blo prou lepo, sam kaj ko smo morali na pregled in je bilo prej treba vse plužiti....user posted image Na pregledu je pa bilo vse tako hitro, malo so imeli gužve, pa vendar smo videli našega user posted image , vse je ok, spola pa spet nismo izvedeli, ker nam je pokazal ritko user posted image
Potem pa sem vprašala G kdaj mi bo pa dal glukozni test in sem kar obstala ko je izjavil, da tako mladim ga ponavadi ne delajo, ampak da če pa želim mi da napotnico...  Naslednji pregled imam 1.12.

Gripa- me je mogoče malo strah, ker se je začela zelo hitro širiti, sploh še tu v SLO. Ma sem HB doma in ne čutim še neke panike. Cepit pa se nisem ša še nobeno leto in tudi proti tej novi različici se ne bi šla, četudi bi lahko.

Jst bom pa še enkrat vprašala, če ste kaj razmišljale o hrambi celic. Samo ena je povedala da bo. Mi smo se že nekaj pogovarjali, pa ne vemo še točno. Trenutno je kar velik finančni zalogaj, ampak če bi pa rabil...zakaj more biti vedno tale ČE?

Porodniška- vprašanje za tiste ki imaste mogoče že kakšne izkušnje ali poznate kakšno podobno situacijo. Letos sem se vpisala na faks, zaradi statusa, da bi mogoče lahko še delala preko študentskega servisa, ker zaposlitve nisem dobila. Status lahko drugo leto podaljšam na račun rojstva otroka. Zdej me pa zanima, če katera ve, ali je bolje da za čas porodniške ohranim status in mogoče izkoristi porodniško partner ali je bolje da se zaposlim kod pomočnica doma (ali nekaj takega), dobim za kakšnih 50 EUR višje nadomestilo in mi po končani porodniški pripada še 3 mesece zavoda. Jaz sem zelo v dilemi, kaj narediti in se z user posted image ne moreva odločiti kaj je bolje. Čas se pa počasi izteka, ker bom morala to urediti do konca decembra user posted image Vsak predlog bo dobrodošel in hvaležna bom vsakega mnenja.

punsha user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4155
4.11.2009 20:22:11   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

Valentinčica, hvala za info. Se mi je zdelo, da v Nm ni 3D.
Sem se ravnokar naročila kar k Pušenjaku na kontrolo rasti in zraven mi je v prvo gratis naredil 3D (cca en mesec nazaj ga je tudi moji prijateljici) in upam, da ga bo tudi tokrat (preklopi na 3D za nekaj minutk in posneme na CD). Imam ga pa 1.12. user posted image

A te smem vprašat, če mogoče veš koliko stane ta pregled pri Pušenjaku? V katerem tednu pa boš takrat? K tud neki razmišljam, da bi šla k njemu. A mogoče veš če dela tud kakšen dan popoldan? Na katero številko si pa klicala?

Jaz bom takrat noseča 30 tednov. Cena je 60 eurov. Ob torkih dela popoldan. Klicala sem pa na tole št. 051 321 224. Če boš klicala, moraš povedat, da se naročaš na kontrolo rasti.

joj hvala ti user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4156
4.11.2009 20:34:54   
mucica2

punsha tud jaz držim pesti da tvoj otročiček čim dlje ostane na varnem v tvojem trebuščku oziroma do takrat ko mora user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4157
4.11.2009 22:07:21   
ninček1
Punsha, držim pesti, da bo vse dobrouser posted image user posted image user posted image !
Sem dobila danes odločbo, tako, da sem tudi jaz rešena do 21.11..

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4158
   [Brisano sporočilo]
4.11.2009 22:49:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mucica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 4159
4.11.2009 22:52:31   
vrtnica21
Hej bodoče mamice,

oprostite, da takole vdiram v vašo debato. Na FB smo se začele zbirati mamice malčkov generacije 2007-2010. Čakamo tudi prvega dojenčka v letu 2010. Če vas zanima, se nam pridružite. Več nas bo, bolj veselo bo.

Mamice 2008 KLIK

Bodoče Mamice 2010 KLIK

LP,
Vrtnica

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4160
5.11.2009 6:16:32   
kora33
jutro...
jaz sem spet zgodnja....
vse govorite o 3D UZ...meni je rekla, da ona dela 4D...pa ne vem kaka je razlika. med 3 in 4 D....a mi mogoče ve katera razložit....
cena je res 80 evrov...samo sem rekla...kolikokrat jih vržemo tk al tk stran za neumnosti....bom se pustila malo razvajat...upam, da vidimo kaj lepega...komaj čakam....
lep dan

sreča je

(odgovor članu vrtnica21)
Neposredna povezava do sporočila: 4161
5.11.2009 6:34:29   
zvesta
jutro...

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 4162
5.11.2009 6:37:42   
kora33
hi...
pravkar sem sama našla odgovor na svoje vprašanje...
in sicer...razlika med 3 in 4 D
4D - vidiš gibanje otročka.. torej kako se premika (zeha, se smeji, ... )  torej vključuje tudi čas (3dimenzije + čas).

3D - tu vidiš samo zamrznjeno 3D sliko... brez gibanja..
to je to....baje

sreča je

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4163
5.11.2009 7:12:02   
ninček1
Jutro!

Glede 3 D,če bi še enkrat lahko zbirala, ne bi šla. Ampak dobro, jaz sem imela slabo izkušnjo zaradi katere sem še danes na trnjih in do 25.11., ko imam pri svoji ginekologinji pregled tako ne bom vedla ali res gre za zastoj rasti ali ne. Ampak tako kot pravi Zimska, bolje, da te gleda skozi en ginekolog, ki spremlja celo tvojo nosečnost, kot pa nekdo tretji. V glavnem , v naslednji nosečnosti, ziher več ne grem na 3D.

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 4164
5.11.2009 7:41:15   
valentinčica30
Jutro!

Vidim, da se ukvarjate s temi 3D UZ. Meni je moja razložila že v nprej, da ta pregled nima vsaj za njo nobene diagnostične vrednosti, da meni , da je to bolj modna muha. Mi je pripravila kar neki gradiva, med tem tudi reklam, teh ki opravljajo.
Mene ni prepričalo, sploh pa ne cena, zato sem se odločila, raje za dva navadna UZ, tako sem lhko vsak mesec mirna, ke drugače ta in naslednji mesec UZ ne bi imela. Tako pa mi je včeraj naredila še en morfološki UZ in naslednji UZ, kontrola rasti v 32 tednu, bom plačala 50€, kae je sprejemljivo, pol sm pa že skori n koncuuser posted image user posted image user posted image .
Kaj sem vam zatežilauser posted image .

(odgovor članu ninček1)
Neposredna povezava do sporočila: 4165
5.11.2009 8:05:54   
Aja1
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

Valentinčica, hvala za info. Se mi je zdelo, da v Nm ni 3D.
Sem se ravnokar naročila kar k Pušenjaku na kontrolo rasti in zraven mi je v prvo gratis naredil 3D (cca en mesec nazaj ga je tudi moji prijateljici) in upam, da ga bo tudi tokrat (preklopi na 3D za nekaj minutk in posneme na CD). Imam ga pa 1.12. user posted image

A te smem vprašat, če mogoče veš koliko stane ta pregled pri Pušenjaku? V katerem tednu pa boš takrat? K tud neki razmišljam, da bi šla k njemu. A mogoče veš če dela tud kakšen dan popoldan? Na katero številko si pa klicala?

Jaz sem šla k Pušenjaku v 1. nosečnosti na kontrolo rasti. Plačala sem 60 evrov, cel pregled pa ni bil vreden 10 evrov! Naročena sem bila ob pol 8ih zvečer, s tem da sva prišla z možem še malo prej tja (za vsak slučaj), polna čakalnica nosečnic, so kot po tekočem traku hodile not - ven. Mi smo prišli na vrsto po 9 uri zvečer. Sestra je v naprej pokasirala denar, sam pregled ni bil pa nč posebnega, čist navaden UZ s tem da je vse skupaj trajalo kake 3 minute. Gospod Pušenjak je uspel izmomljati celih pet nerazumljivih povedi, sprintal nama je mere otroka in to je bilo to. Nobenega pogovora, nobene slike, ma kaki 3D. Jaz sem bila zelo razočarana nad njim. Nekatere imate o njemu zelo dobro mnenje, ker visi na Monovem forumu, moje mnenje pa je, da si s tem samo dviga priljubljenost in pridobiva naivne nosečnice ki grejo(mo) na UZ k "D PUŠENJAKU!!" Brezveze, naj se rajš bolj posveti svojim rednim pacientkam v Leonišču, ne pa da tam čakaš ko budalo po 3 ure za pregled v 8.mesecu nosečnosti, ko ti niti srčka od otroka ne poslušajo...
Če že želite delati ta UZ v 32. tednu vam predlagam, da ga opravi vaš ginekolog, ki vas spremlja že ves čas in rajši njemu plačajte 50 evrov pa se vam bo res posvetil maksimalno, kot pa temu oderuhu, ki samo kasira...

Tako je bilo pri tebi? user posted image
Jaz sem bila pri njemu leta 2006 in sem bila zihr 20 minut v ordinnaciji. user posted image  Zdaj pa ne vem. Za tak pregled, kot ga je naredil tebi je pa res tudi par evrov škoda. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4166
5.11.2009 8:11:51   
Aja1
Zdaj razmišljam, da bi šla mogoče raje samo na 3D UZ, ker me je tale post od zimske kar malo zbegal. A tudi samo na 3D fajn pregledajo user posted image ? No, rabim kakšen predlog, kje se splača 3D opravit (da je res pregled vreden denarja).

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4167
5.11.2009 9:15:46   
Jada82
Dobro jutro!

Evo, za mano spet bolj slaba noč ... no ja, bom pa še po kosilu kakšno urco oddremala user posted image user posted image
Jaz tudi ne vem glede 3D - pregled imam danes teden, pa mi je rekla ginekologinja, da lahko 3D delava - 80 €. Pa še ne vem .... itak mi je že med morfologijo preklapljala na 3D, pa se mi ni zdelo nič kaj posebnega .... bolj zmazano se je vse skupaj vidlo, edino ritko smo fajn videli. Tko da se bom potem naslednjič kar z njo pogovorila. Drugače pa si bom tudi običajen UZ plačala. Moja je koncesionarka in kot sem razumela, zavarovalnica ne krije nobenega UZ več ... user posted image

Punsha, user posted image user posted image user posted image , ti samo pridno počivaj, nič okoli hodit ... boš videla, se splača .. da res potegneš vsaj v 2010. Pa saj najbrž ni tako kritično, drugače bi te že v bolnico poslala.
Drugač sem pa jaz prej v leže čutila brce res že vse povsod, nad popkom, povsod, zdaj pa sedim in tipkam, in evo, spet čisto spodaj, ko v nožnici ... eh user posted image
Morm tud kar ležat ...

No, user posted image , kaj še napišite, pa se tipkamo še tekom dneva!!!!
Pa pa!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 4168
5.11.2009 9:38:51   
mucica2
Najprej tud vsem en lep pozdrav še od mene user posted image

Aja1: sm se že mislila naročit na pregled k Pušenjaku pa me je tud tole od zimske kr mal odvrnilo, tako da še ne vem kaj bom. ČE vse skupaj res izgleda tako, potem je res škoda denarja, pri meni pa še vožnje v Lj zarad tega. Bom premislila pa se še en mal pozanimala kako kaj.

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Drugač sem pa jaz prej v leže čutila brce res že vse povsod, nad popkom, povsod, zdaj pa sedim in tipkam, in evo, spet čisto spodaj, ko v nožnici ... eh user posted image

drugače pa tudi jaz kadar sedim čutim brce čisto spodaj k pa ležim pa po celem trebuhu, tako da to se po moje ni kej za sekirat.user posted image

danes pa najverjetneje pičim malo v Ljubljano pa na Vrhniko, pa še tako lepo vreme je, sonček tako lepo sijeuser posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4169
5.11.2009 9:47:19   
Jada82
Hvala, Mucica, si me kar malo pomirila ... vedno je fajn vedeti, da nisi edini user posted image Tko da, zdaj se pa kar boljš počutim ....
Drugač pa dolgčas preganjam ... čakam mojega, da pride iz stanovanja .. nama je ravno dimnikar prišel diminik omest, drug teden dobiva kamin, jupiiiii user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4170
5.11.2009 10:09:38   
MATEJKA_

Morm tud kar ležat ...

No, user posted image , kaj še napišite, pa se tipkamo še tekom dneva!!!!
Pa pa!

pri meni isto. sem pri prejšnji nosečnosti svjo gin. vprašala (sem ravno imela kakšen dan kasneje pregled), pa mi rekla, da se je ta mala obrnila na glavo in se pripavila na akcijo... in je pol do poroda tak ostala. in to je tudi bilo nekje v 6m. zato pa me je z rokami tam doli žgečkala ;) verjetno je tokrat isto.  v glavnem, nič čudnega, ne se bat...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4171
5.11.2009 10:09:41   
mucica2

Hvala, Mucica, si me kar malo pomirila ... vedno je fajn vedeti, da nisi edini user posted image Tko da, zdaj se pa kar boljš počutim ....
Drugač pa dolgčas preganjam ... čakam mojega, da pride iz stanovanja .. nama je ravno dimnikar prišel diminik omest, drug teden dobiva kamin, jupiiiii user posted image user posted image

ja ja ti se sploh ne sikiraj,no sej sm jst tudi razmišljala zakaj tako nizko ampak po moje ni panike. Po moje je tako zarad položaja k sediš, k jst kadar poslušam z AS ful slišim kako se premika najbolj tam okoli popka ali pa malo nižje, tako da kadar sediš pač ne čutiš ampak čutiš spodaj. A sm zakomlicirala? Ampak upam da si vsaj malo razumela kaj sm hotla povedatuser posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4172
5.11.2009 10:18:32   
MATEJKA_
glede 3ali 4D UZ - jaz sem ga imela v prejšnji nosečnosti, pa ni bilo nič kaj posebnega. jaz sicer do zdaj še nisem rabla nobenega plačat (razen nuhalne, ker so bili vsi dr v prodnišnici na dopustu takrat, pol pa sem bla jaz, pa sem šla na fontano samoplačniško), pa ga tud ne mislim... drugače vem, da ti pripadata samo 2 ali3, meni jih je v prejšnji nosečnosti naredla 6, tokrat samo 3 do zdaj... na prvem pregledu, nuhalna in morfologija v 24t. pa mislim, da še dobin enega v 32t ali nekaj takega. res pa je, da tokrat v 24t nisem dobla nobene slikice poleg user posted image , ker se je dr ful mudilo zaradi gužve. res pa je, da mi ga ni delala moja, ampak en drug, ker se v porodnišnici (tam imam gin) na uz vedno menjavajo - vsaki dan je pač en, in pol je pač odvisno za kdaj te naročijo...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 4173
5.11.2009 10:27:20   
kora33
hi....
naj vam malo potožim...včeraj sem bila ful vesela, ker me niso klicali in sem mislila, da je z izvidi vse ok...danes pa šok...pred približno eno uro me kličejo, da naj pridem jutri na 3 urni test glukoze, ker je bilo včeraj po enournem ful povišan sladkor v krvi..malo čez enajst...zdaj pa jočem...jočem...jočemmmm....pa ne vem al lahko danes do večera še jem normalno al naj kaj pazim al kaj naj naredim...itak pa so mi živci ves apetit popapali tak da spšloh ne vem al bom lahko kaj jedla al ne...jao meni
no malo sem se izjokala še sem.....
lp in boljši dan kot je moj...vsem februarkam

sreča je

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4174
5.11.2009 10:37:36   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: kora33

hi....
naj vam malo potožim...včeraj sem bila ful vesela, ker me niso klicali in sem mislila, da je z izvidi vse ok...danes pa šok...pred približno eno uro me kličejo, da naj pridem jutri na 3 urni test glukoze, ker je bilo včeraj po enournem ful povišan sladkor v krvi..malo čez enajst...zdaj pa jočem...jočem...jočemmmm....pa ne vem al lahko danes do večera še jem normalno al naj kaj pazim al kaj naj naredim...itak pa so mi živci ves apetit popapali tak da spšloh ne vem al bom lahko kaj jedla al ne...jao meni
no malo sem se izjokala še sem.....
lp in boljši dan kot je moj...vsem februarkam

ne jokat in se sikirat, vse bo ok

user posted image user posted image user posted image user posted image za srečo

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 4175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?