mojamura
|
hvala vsem za dobrodošlico shujšala sem s pomočjo montignacove metode. evo sem na enem portalu že pisala blog o tem in tukaj sedaj kopiram: Že 15 let sem imela/še imam malce preveč kil. obremenjava sem se, jokala, probala razne diete, shujšala se zredila naza (jo-jo efekt skratka) ....bila spet potrta. začele so se zdravstvene težave, a to mi ni pomagalo priti do nekega spoznanja, oz. do tistega slavnega: 'ja klik ti mora narediti v glavi!' Kakšen klik sem si vedno mislila....to je vse skupaj larifari. prišla sem tako daleč, da sem jedla le enkrat dnevno, se pravi v zadnjih desetih letih sem bolj kot ne bila lačna, a sem se vseeno redila. katastrofa!!! pa so mi govorili, jej večkrat na dan, pa bo boljše. seveda sem si jaz mislila: 'japajade....če jem zdaj le enkrat na dan, pa kakšna sem - kakšna bom šele takrat ko bom jedla petkrat na dan???' no in letos januarja ko so bile razprodaje, sem si hotela kupiti novo bundo, nič, niti XXXXXLLLL številke nisem spravila nase . pa sem si našla dve, vreči podobni bluzi, in veselo odpeketala v slačilnico, ki je bila cela v ogledalih. ko sem se slekla, pa videla ves tisti špeh na hrbtu, moj trebuh, ma kaki trebuh - vamp, pa celulitis na riti (bilo ga je kar za izvoz) ....sem se le vsedla in začela jokat...po nekaj trenutkih mi je pa res naredilo klik - pa sem si rekla: 'sama si kriva, da si kakršna si, nekaj delaš narobe in ugotoviti moraš kaj.' pa sem se res vsedla za računalnik prečekirala nekaj forumov - nisem želela še ene hitre diete, ker sem vedela, da bodo kile prišle nazaj....pa tudi stradanja sem imela poln kufer. po nekem naključju sem od nekoga ta čas dobila na mail knjigo v pdf formatu, z naslovom Jem, torej hujšam, avtor je M.Montignac. pa sem si mislila, ja ja....spet tisto, da moram več jesti bla bla bla.... no ampak knjigo sem začela brati in po nekaj straneh me je začelo vse skupaj zanimati. zdaj vem, zakaj sem se redila, kljub temu, da sem jedla le enkrat na dan. v nadaljevanju knjiga opisuje montignacovo metodo zdrave prehrane, katerih stvari se moraš pdreči, kaj, kako in kolikokrat naj ješ. prva stopnja te popelje skozi montignacova načela, kako lahko shujšaš, ko ješ - normalno in do sitega. druga stopnja....kar se mi še zdi bolj pomembno pa je, da te nauči kako željeno težo tudi ohranjevati. seveda pa, če še kaj migaš in se rekreiraš je toliko boljše. preverjeno na meni prva stopnja drži, ker sem pa še na prvi stopnji iz lastnih izkušenj za drugo stopnjo ne morem govoriti. poznam pa kar nekaj sotrpink, ki že kar nekaj let uspešno vzdržujejo težo z drugo stopnjo. najboljše pa je, da to res ni neki hokus pokus oz. ko včasih na tržišču ponujajo razne tablete, praške ali napoje za čudežno izgubo kg ( kar pa ne obstaja - in noben me ne bo prepričal v nasprotno). od letošnjega januarja pa do zdaj, sem namreč s pomočjo te knjige izgubila 26 kg. obstaja pa tudi knjiga receptov, ampak jaz toliko poznam ta načela, da kuham normalno, saj vem kaj jaz lahko jem ali ne. tako, da vam toplo priporočam vsem , ki več nimate pojma, kaj narediti, da bi se končno znebili kil.