|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembr-ke/čki 2006 - nadaljevanje
24.2.2010 12:44:29   
emaa
Ma kak padec, enkrat poleti si je eden ustnice rezal s škarjami za papir, pa take, nič tragičnega. 

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 726
25.2.2010 21:25:27   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Barbk

Samo, da nas na 1 stran ruknem. Mi še zmer nismo ok. Manca doma zaradi kašlja, Brina in Žiga ful čudno kašljata, nekaj med suhim in mokrim user posted image , bruhata zaradi sluzi, Žiga povrh tega ful slabo je...pa že tako je suh. Na orl je bilo ok, zdrav, po njenem je kašelj nič user posted image , priporoča cepljenje. Upam, da ste drugače vse ok, prav tako vaši škrati.
Ema o kakih poškodbah ti govoriš?

Kakšno cepljenje?

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 727
25.2.2010 21:26:31   
Najaa
Pri nas smo tudi bolani, no Tija je. Nika pa ni šla še v vrtec, ker še ni bila 3. cepljena. Načeloma to naj ne bi bil problem, ampak jo bom imela do tega cepljenja še doma (čez cca 14 dni), da še česa ne stakne.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 728
25.2.2010 22:15:14   
tintara
Verjetno cepljenje za oz proti pnevmokokom. Ti naj bi večinoma povzročali vnetje ušes. Mi je ena sodelavka razlagala, da je bil en njen cepljen, eden pa ne (ta prvi je gor rasel na Nizozemskem in če sem prav zastopila je tam to redno cepljenje) R1ta, ti boš vedela (če se boš kaj oglasila). Rezultatov pa ne vem (ali je kakšen imel več vnetij), sta še oba majhna in itak še niso prav ven iz tega obdobja.

Najaa, če imaš možnost, imej Niko še malo doma (morda do konec marca). BAje je stanje v vrtcih (in posledično bolnicah) še vedno precej noro, vsaj pri nas v vrtcu. A zdaj ste potem že v Lj v vrtcu. MAdonca, pa to je brzina, ne pa mi, ko mutimo in mutimo z nakupom česarkoli. No, ko se končno odločimo, nas pa nategnejo in smo spet na istem. Grrr

Vane imel razvojno in je baje še vedno super ter ne zaenkrat ne potrebuje fiziterapije. super.

Barbk, držite se, pa Tija tudi. T

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 729
26.2.2010 11:31:51   
Najaa
tintara aha, se mi je zdelo, da cepljenje proti pnevmokokom. Tudi midva razmišljava o tem. Sva pa lani dala Tijo cepit, ker je bila res non stop bolana, vnetje ušes je imela po moje pozimi ene 10x, če ne večkrat. Ti povem, da od takrat pa tud še enkrat ne. In tudi ostale bolezni (angina npr) grejo mimo kot da jih ni.
Ma jaz bi jo najraje imela do sept. doma, zdej čakam še pošto, če mi bodo podaljšali porodniško al ne.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 730
28.2.2010 21:55:20   
tintara
Aja, ste jo dali? JAz sploh nisem vedela, da obstaja, do zdaj ko so mi poturili zloženko. No, super, potem očitno res deluje.
Pri nas Nadja ni imela hudih problemov z ušesi (1x vneta pri starosti 1,5 leta, sam je prišlo do izlitja), Gašper pa, sam takrat še ni bilo cepljenja. Smo pa šli k homeopatinji in od takrat tudi mir. Čeprav pred 14 dnevi sta pa oba po prehladu tarnala (oba začela tarnat na večer v razmiku pol ure) da ju bolijo. Smo dali česen zadaj in je bilo. (no saj to sem že pisala).
Bili v ZOO, Nadja se kar ni mogla odmaknit od kletk, še igrišče je ni tolko zamamilo kot opice. Do zdaj ni bilo tolko tega. Smo hotli it stran od kletke, pa je lepo prosila, a lahko še malo pogledam živalce. In seveda, po ta novem ne bomo imeli kužka, pa ptička, pa mucke, ampak... opico (sajmirija - Fickota po domače). Če mene vprašate sicer enega že imamo (Nadjo), sam OK, sama sebe ne more prav fajn opazovat, ane.

Aja, a vidve sta imeli fizioterapijo z Niko ali poskušaš na slepo s podaljšanjem. No, saj jaz bom tudi poskusila, sam dvomim v uspeh. Držim pesti zate.

Lp, T

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 731
1.3.2010 21:03:04   
Najaa
Mi2 že od 9m nimava več FT ampak sem vseeno dala vlogo, sej izgubit nimam nič s tem. Sam ne mi lahko rečejo. Vidva hodita na FT?
No naši dve sta obe bolani tak da sem današnji topli dan okusila sam 5 minut po poti do trgovine in nazaj. Ma nisem mogla verjet, kako je toplo! Zdaj bi se pa res lahko že en dan dobile kje vzunaj. Sam ne sme sam pri besedah ostat...

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 732
2.3.2010 22:17:14   
tintara
Hja, Najaa,, saj vem, več kot ne ne mnorejo reči. Tudi jaz bom zagotovo poskusila, pa pri Gašperju sme tudi (tam sva tudi bila zaradi obporodnih dejavnikov - torej prenizkega sladkorja), sam sem dobila NE. No, saj ni bilo drugega za pričakovat, imela sem dva ali tri izvide iz razvojne in je pisalo gor, deček zelo prijeten, lepo napreduje in oh in sploh...
Zaenkrat midva nimava FT, že prvič je rekla, da ima dober občutek, da bo zvozil brez FT, zdaj pa ga je tudi samo hvalila in baje naj bi že nekaj pridobil in naj bi zuaostajal še za kak mesec ali malo manj. Se je pa danes začel matrat z obračanjem na trebuh, sam mu še ni šlo. Je pa vztrajen, vsakič na previjalni se trudi in trudi, tako da pomoje bo kar kmalu, če bo še tako pridno vadil. No, pa je star 4 mesece, meni se zdi super, da ga je stvar začela zanimat.

Ja, zdaj se pa res zmenimo, sam na en tak fajn dan. Jaz imam Nadjo doma vsaj do 15 marca, pa najbrž še mal. No, saj bom prišla tudi z njo, samo za na kavo pa ona ni preveč. Kakšen ZOO bi ji pa sedel.

No, se tipkamo...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 733
3.3.2010 8:41:08   
emaa
Kak ZOO brez problema, imamo letne karte

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 734
3.3.2010 14:10:56   
Najaa
Ooo, nam bi tudi pasal ZOO ali pa volčji potok ipd. Brez problema, sam da se mi bejbe pozdravita. Obe sta bolani, Tija je na AB.
tintara jaz sem tudi imela take izvide ala je dohitela svoje vrstnike, prijetna, jo vse zanima, vztrajna ipd. Ampak hej, če ne bi probala, ne bi vedla. Itak, da bo zavrnjeno. user posted image Mi je pa še zdravnica sama rekla, naj probam.

Kakšna ideja, kako iz otroka spravit litre sluzi? Obe kašljata 100 na uro, tako da se kar davita in bruhata. Nika še posebi. Zvečer npr. poje flaško in čez nekaj minut se tako zakašlja, da ful ven vrže. user posted image A katera ve, če se v Lj dobijo tiste svečke za v rito, da gre sluz ven? Vem, da obalne lekarne jih imajo...

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 735
3.3.2010 14:37:28   
emaa
Za te svečke prvič slišim, prospan kar pomaga pri izkašljevanju, vsaj nam. 

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 736
4.3.2010 21:52:15   
tintara
Najaa, jaz jih tud ne poznam.
Uau, vidim, da se ogrevate za ZOO, super. Ema, mi imamo tud letne letos, jih je kar božiček prinesel. Za Volčji potok jih bomo pa tud kupili, itak, saj tam smo pa res dostikrat, k je tolk blizu. V glavnem, očitno bo treba spet čakat na malo boljše vreme, pa da se pozdravite. No, mi imamo 17 marca zasedeno (posvetovalnica), drgač pa smo frej. O, nee, neki sem pozabila poklicat zdravnico, in to že od prejšnje sredeuser posted image . Se vidi kolk me zanima, ane (gre za to, da zdravnici ni čist jasno ali bi nam dala napotnico za pregled zaradi sladkorja, meni se zdi pa trapasto, da bi ga kar naprej špikal. Če je v redu, je vredu in pika).

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 737
8.3.2010 10:49:51   
r1ta
Najaa do zdaj ste najbrž že ven iz ta hujšega (bruhanja sluzi). Pri nas je pomagalo to, da ji dve uri pred spanjem nisem dajala jesti in inhalacije ventolina za širitev pljučk. Recimo, da je pomagalo to. Po drugi strani je pa zdaj že dvakrat zbolela in se je pridružil ta kašelj in ni bruhala, tako da po tihem upam, da je prerasla tisto fazo in bo zdaj vsakič bolje.

Barbk, drži se in upam, da vam gre na bolje!

Mi2 sma zaključile s počitnikovanjem v Deželici in se včeraj vrnili domov. Danes zjutraj nas je zbudil sneg. user posted image Jutri začne Ana z igralnico, jaz pa nazaj za knjige.

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 738
8.3.2010 18:28:18   
Najaa
r1ta hvala za nasvet. Tija tak ne bruha sluzi, je pa bruhala zarad alergije na amoksiklav.user posted image Nika pa je že boljša.

Ma Tija nam ga sračka in je precej bolana. user posted image Ful sem že utrujena od vsega, ker 14 dni ne spimo praktično nič.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 739
8.3.2010 22:40:55   
tintara
Oh, Najaa, mi je žal za vas. Ma kakšno leto pride, pa so kar nonstop bolni, je pa potem drugo bolje. Saj bo pomlad, no baje, čeprav nekam se obira, kajne. Naš ZOO se oddaljuje v toplejše dni, kajne.
Držim pesti, da se hitro pozdravite

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 740
9.3.2010 16:27:41   
Najaa
tintara, mi imamo vsako leto na začetku pomladi na sporedu eno hujšo bolezen, lani je bil adeno virus, letos tole... Sej bo, sam da bodo zdrave, pa bomo tud spali.

ZOO, ja komot tam aprila, sej zdej je še premrzlo za dolgo bit vzunaj.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 741
12.3.2010 22:39:48   
tintara
Hja, Nadja je imela vročino dva dni. Pa že 5 tednov je iz vrtca. Nimam pojma zakaj jo je imela (pa je šla skor do 39), ni prehlajena (no ja, ene dvakrat na dan pokašlja, enkrat kihne mogoče), dans je bila OK. Nimam pojma kje je dobila, edin če na plavanju, sicer pa rs ni v stiku z otroki.
Ja, april bo najbrž boljši. Marca bo itak že kmal konec, se mi zdi.
Najaa, si že dobila odgovor za podaljšanje? Saj se ne spomnim kolk hitri so.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 742
14.3.2010 14:19:21   
Najaa
Počasni so saj je trajalo skoraj en mesec. In ne, niso mi podaljšali.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 743
14.3.2010 22:47:44   
tintara
Ma škoda. sem upala, da trzajo na nedonošenost, očitno ne.

Kako si ti s službo? Spomnim se, da si delala v vrtcu, pol si bila pa vmes najbrž brez, ane. Verjetno zdaj iščeš, držim pesti zate.

Oooo, kolk hitr mine eno leto, noro.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 744
19.3.2010 23:37:20   
tintara
Še mal pa bomo na 4 strani.

Kako kaj? Ema, velik zunaj predvidevam. Ostali zdravi? Barbk, kako ste z ušesi, bosta cepila? Prihaja lepši del leta, tako da bo tudi prehladov manj! Jupi!!!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 745
22.3.2010 8:04:48   
Barbk
Evo mene tako bolj na hitro preden začnem vse otroke štimat. Naja škoda no k ti niso podaljšal-pa si se pritožila? Aja veš to te hočem večkrat vprašat-vem, da sem enkrat zasledila, da si imela kontrolni pregled na eint pri 6m al sem se zmotila user posted image . Kako je s tem? A so vaju sami povabil al kako? No sicer mislim, da naša dva nista bila nič "kritična", da bi ju morali pregledati čez določen čas, sam saj veš, nikoli ne veš.
Tintara kako ste pa vi? Jaz bi vseen kako fotko vašega Vaneta oz. kar vseh treh tvojih čmrlekov. Mi nismo ok-v četrtek bi Žiga moral bit cepljen za pnevmokok pa sva tja prišla z vročino 37.8 in ušeska so bila že pordela. Naju je naša P takoj poslal naprej na metelkovo na orl, tam je Žiga dobila preventivno dozo Hiconcila za mesec, dva ali celo več. Naslednji dan je vročina padla, se mu je pa izlilo ven iz ušeska-spet. Sva šla nazaj na orl, kjer je l.ušesek komaj sčistila in povečala preventivno dozo ab-ja iz enkrat na dan na 3 na dan po 3ml.Kontrolo imava danes. Aja ti verjetn ne veš, da sva bila 14 dni nazaj v kc-ju na orl en teden, ravno zaradi ponovnega vnetja in izliva (mislim, da 8 ali 9 v roku 5 mesecevuser posted image ). Tle so Žigca vsak dan spremljali v oddelčni ambulanti, 7 dni je prejemal Amoksiklav na 8 ur v žilo. O vstavljanju kanala in jemanju krvi sploh ne bi govorila. Saj so sestre carice, pa vse, samo naš Žiga ima tako majhne žilce, da je igla večja od nje in tako je prej žila počla...Ta drugi kanal so mu vstavljal skoraj eno uro, ratal končno v nogico (gleženj) za točno 2 dni in spet ponovi vajo...Grozaaaaaa...Bilo je hudo za njega, zameeee pa tudi za sestre, ki so vse skoraj jokave prišle v sobo povedat, da je treba vzet kri al pa vstavt nov kanal. No sedmi dan se je končala ab terapija, ambulantni pregled je pokazal izboljšanje, ne pa ozdravitev. Dr. pove, da ga naj cepimo, da pa skoraj verjetno ne bo prav nič pomagalo, ker Žigcu stoji tekočina v ušesku in je tako stalno izpostavljen vnetju. Govoril je o stalnem ab-ju, pa o kasnejših skoraj verjetnih operacijah...No in tako sem zdaj po dobrem tednu doma le upala, da zdaj pa bo, da je tole matranje v žilo prijelo...Na pa ni...Zdaj čakamo še na datum za pregled njegovega imunskega statusa. Groza mi je tega ab-ja...ko je začel z njimi se je ustavil tudi njegov napredek v teži. Sredina januarja je imel kontrolo teže in se je v dobrih 4 mesecih poredil le 1100g, zdaj jih ima pa 5410g (vagan v četrtek), to je napredek 110g do danes. No Brinči je kar ok, občasno smrka-to se njej potem takoj razvije v kašel (posledica bronhiolitisa) a ni krize, se kar drži bejbi in šiša bratca za dobro kilo. ali kilco in pol...Manči je pa itak moja bejbi-pridna pupika za občasnimi, včasih pogostimi user posted image izpadi trme...Na zdaj pa šibam...matr sem se razpisala. V glavnem Tintara kako slikco prosim.
Ema kako ste kaj vi?

< Sporočilo je popravil Barbk -- 22.3.2010 8:08:06 >

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 746
22.3.2010 9:38:56   
emaa
Mi smo v redu. Zdravi. Fanta sta v vrtcu, redko sta bolna. Letos Luka en dan zaradi vnetja ušes (nikoli se nam ni nič gnoj zlil ven, moram priznat da ne bi vedela kaj vidim), drugače pa zaradi pregledov sistematike pri treh letih. Lejla je imela letos ene parkrat zamašen nos, drugega nič. Sistematiko pri 6 mesecih ima zdaj v sredo, koliko vaga ne vem, 7 največ 7,5kg. Se pozna je lažja in manjša od bratov. Velika pa po moje nekje 65-66cm, več pa ne. Vglavnem tudi pri velikih ni, je ena taka fletna punca. Mi je to sicer mal čudno, ker itak primerjaš, če hočeš ali ne, pa se mi pol zdi tako majhna. Sama že malo posedi, ima dva obroka GH na dan (seveda se podoji čez, brez tega noče bit), po žlici rada je. Zunaj smo pa kolikor vreme dopušča, če se le da. 

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 747
22.3.2010 10:48:15   
Barbk
Evo še nekaj naših frišnih fotk

user posted image Manči

< Sporočilo je popravil Barbk -- 22.3.2010 10:51:35 >

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 748
22.3.2010 10:53:00   
Barbk
user posted image Žiga in Brina 8m
user posted image Žiga
user posted image Brina
user posted image In spet naša ta velika čmrla Manči user posted image

< Sporočilo je popravil Barbk -- 22.3.2010 10:54:31 >

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 749
22.3.2010 23:33:05   
tintara
O, Barbk, bogi Žiga! Pa skoz na Ab, pa še vedno. Sploh nisme vedela, da je to možno.
a si že poskusila s homeopatijo - morda si sicer proti, ampak škodit ne more. Jaz sme ravnop zdaj iskala za Nadjo telefonsko za biresonanco za alergijo (no, sja ne vem, če jo ima, sam najbrž bo kar, ker ima na rokah ter v pregibih izpuščaje, ki jo fuul srbijo - si jih izpraska do krvi). Smo sicer kazali na sistematiki, pa se ni glih kaj zasekirala, dala neko kremo, ki ne pomaga nič. Kortikosteroidno pa ne smeš skoz mazat, pomaga pa. Ma pomoje bom kar klicala, čeprav mal omahujem, ker poleti ji izpuščaji izginejo. Sam se mi zdi, da je vsako leto hujše in več izpuščajev.

Ajde, stroj je opral, lahko na nov naložim - a morte ve tudi tolk prat? 

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdo so Miklavž, Božiček in Dedek Mraz?
photo
Kdo so pravljični možje, ki se jih naši otroci tako veselijo? Razen tega, da vsi trije obdarujejo otroke in da prihajajo...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?