|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part.II
17.6.2009 15:08:39   
Lubenička

user posted image

Kepica bo sporočala vesele dogodke, po ZS da svojo gsm številko.

user posted image  PDP / NICK (STAR.)  (user posted image ,user posted image )   NP Spol Porodnišnica Kg

28.08. 
altaja (27)             (1. user posted image , 0.user posted image )     06.07. user posted image   LJ +8

30.08. 
Lorian (37)            (3. user posted image , 2.user posted image     03.06.   user posted image   +12
tulpek (27)            (1.user posted image , 0. user posted image )    06.07., 04.08., 12.08., 21.08  user posted image   CE +6

31.08.  
veselka (28)          (1.user posted image , 0.user posted image )      25.05.   user posted image   PO +13,5
eva Ana (27)           (1.user posted image , 0.user posted image )     23.07.  user posted image  +9,5

01.09.
binči (24)                ( 4. user posted image , 3.user posted image  ?.?.
Tanchy (?)               ( 2. user posted image , 1.user posted image  ?.?.

02.09. 
koss (25)                 (1.user posted image , 0.user posted image )    03.06.  user posted image +4,5
Lenck (25)               (1.user posted image , 0.user posted image   ?.?.
tinec78 (30)            (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.
vila MaLiNa (26)     (1.user posted image , 0.user posted image )     02.06. user posted image   LJ +9

03.09. 
barika (24)              (2.user posted image , 1.user posted image )     17.06. user posted image   CE +3,5
cembi (28)               (2.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.
planinc1978 (30)    (2.user posted image , 1.user posted image )     01.07. user posted image   +10
TiaŽan (23)              (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.  CE

04.09.  
Kruce Fiks (37)        (2 user posted image . , 1.user posted image )   ?.?.
Pupček (29)             (1.user posted image , 0. user posted image )    ?.?.  user posted image IZOLA +5
ne vem (29)             (3.user posted image , 1.user posted image )     ?.?. user posted image

05.09. 
enaS (32)                 (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.
jasmina (22)            (1.user posted image , 0.user posted image )     26.05. user posted image MB +7
Mihaelca (26)         (2.user posted image , 0. user posted image )     ?.?.  LJ

06.09.  
pingi (29)                 (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.
teta tulpa (29)         (3.user posted image , 2.user posted image )    22.05.   LJ

07.09.  
aromaja (30)           (1.user posted image , 0.user posted image )   10.06.  user posted image   +4
Erdbeere (29)         (4. user posted image , 2.user posted image )    27.06. user posted image   LJ  +5,5
Dulsineya (24)        (1. user posted image , 0.user posted image )   16.06.  user posted image    PO +12
oktavija (28)           (2user posted image . , 0.user posted image )   19.06.  user posted image   +7
škorpijončica (20)   (1 .user posted image , 0.user posted image )    08.07.     user posted image   +5
litlleMiss (18)          (1. , 0.user posted image   13.07.   PTUJ  +14

08.09.

draja (29)               (2user posted image . , 1.user posted image )     18.06.  PO  +5,5 

09.09. 
cukr07 (27)             (1.user posted image , 0. user posted image )   19.06.   NM
kepica (28)              (4.user posted image , 1.user posted image )     22.07. user posted image  JESENICE  +5
S1902 (29)              (2.user posted image , 1.user posted image )    18.05.
sontschica (24)        (1.user posted image , 0.user posted image )    22.06. user posted image   TRBOVLJE +5
zadovoljnalana(?)    (?.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.
Lubenička (20)         (1. , 0.user posted image   07.07.   LJ +11,5

10.09
.  
baja* (29)               (2. user posted image , 1.user posted image   ?.?. user posted image   MB 
kdusic (?)                 (1.user posted image , 0.user posted image    ?.?.
tejabrina (?)             (?.user posted image , 2.user posted image )     ?.?.
vn1983(25)             (3. user posted image , 2.user posted image )    28.05.   +6

11.09.  
jpnincy (25)              (1. user posted image , 0.user posted image )   ?.?. 

12.09.  
Chebelzza (28)           (2.user posted image , 2.user posted image )    ?.?.
darjau (28)                 (3.user posted image , 2.user posted image )    ?.?.
jancyika (19)             (1.user posted image , 0. user posted image )    ?.?.

13.09. 
baby blue (26)            (1.user posted image , 0. user posted image )   06.07. JE +2
indy0024 (26)            (1.user posted image , 0.user posted image )    15.06.  user posted image   LJ +4,5
majra (30)                  (2.user posted image , 1.user posted image )    05.05. MF    -4      
mojgal (30)                 (2.user posted image , 1.user posted image )    ?.?.     
Sarchi (29)                 (1. user posted image , 0.user posted image  08.06. 3D/4D 06.07. PO +4,5
spela** (22)               (1.user posted image , 0.user posted image )    ?.?.    user posted image   MB +7
pika_nogavicka (22)  (1.user posted image , 0.user posted image )    ?.?.

15.09.  
*Angelina*(?)             (2. user posted image , 1. user posted image )   ?.?.    user posted image
Barbka26 (25)            (1. user posted image , 0. user posted image )   ?.?.     

16.09. 
majica (?)                    (?.user posted image , ?.user posted image )     ?.?. 
Alma84 (24)                (?. , ?. user posted image )    04.06. 3D/4D      +8

17.09.
noa1  (33)                   (2. user posted image , 1.user posted image )   ?.?. user posted image    MB +8,5
nussy (28)                   (?. user posted image , 1.user posted image )    05.05. MF

18.09.  
BBP (27)                      (1.user posted image , 0.user posted image )    18.06.  user posted image  +4
janezz (27)                  (2.user posted image , 1.user posted image )    ?.?.  user posted image

19.09.  
Logi1 (29)                   (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.  
Doria (30)                   (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.  user posted image
mayathebee (22)        (1. user posted image , 0.user posted image )    03.06. MB +3,5
miki_miska83 (?)        (?.user posted image , ?. user posted image )     ?.?.  
zorion  (30)                 (2.user posted image , 1.user posted image )     ?.?.   

20.09. 
Casiopea (28)              (1.user posted image , 0.user posted image )    15.06.  user posted image   +9
laraa (24)                    (2. user posted image , 1.user posted image )  12., 14., 15. 05. MF
larilu (23)                    (3. user posted image , 1.user posted image )    03.06.   user posted image   LJ +7
yenny (34)                   (2. user posted image , ?.user posted image )    19.05.   user posted image

22.09. 
ANABOJAN (?)             (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.
_melody_ (?)               (1.user posted image , 0.user posted image )    22.06. BREŽICE +3
maayaa (27)                (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?.

23.09. 
Mat3ja22 (24)             (2. user posted image , 1.user posted image )    ?.?. 

24.09.  
Anya22 (25)                 (2.user posted image , 1.user posted image )    13.07. in 19.06. 3D/4D user posted image +2,5 
ja.lo09 (28)                  (3.user posted image , 1.user posted image )    ?.?. user posted image    +4
Picabo (29)                  (1.user posted image , 0.user posted image )     ?.?  user posted image    LJ +6

25.09.  
*kinnie* (29)              (3.user posted image , 2.user posted image )      ?.?.
Nepoznana (26)          (1.user posted image , 0. user posted image )     ?.?. BREŽICE user posted image +3

26.09.  
Katka11 (33)              (2.user posted image , 1. user posted image )      ?.?.  user posted image  + 3
Rožica82 (26)             (2.user posted image , 1. user posted image )      15.7.  user posted image MS +5
tažana (?)                    (2. user posted image , 1.user posted image )      15.05.
klaja (28)                     (3.user posted image , 2.user posted image )      02.07. MB
Rubin. (38)                  (4.user posted image , 1.user posted image )       03.07.  MB user posted image  user posted image

27.09. 
tanik (31)                     (1.user posted image , 0.user posted image )      22.06.  user posted image  LJ +6
Anonimna user posted image   (?)    (3. user posted image , 1.user posted image )      ?.?.
jullie (27)                     (2.user posted image , 1.user posted image )       09.06.  user posted image PTUJ
Nataša31 (?)                (2. user posted image , 1. user posted image )     24.06.  user posted image JE
mancag (30)                (1. user posted image , 0. user posted image )      12.06. 3D/4D 18.06.  CE +10

28.09.  
dolenjka (31)               (2.user posted image , 1.user posted image )       ?.?. user posted image   PO +5,5
SONČEK LARA( 25)      (2.user posted image , 1.user posted image )       ?.?. user posted image   LJ +5

29.09. 
ALRA (?)                       (?.user posted image , ?.user posted image )       ?.?.  
dreja79 (29)                (2.user posted image , 1.user posted image )       ?.?.    

30.09.  
Bety11 (43)                 (?user posted image , 3.user posted image )        24.06. user posted image   PO
nincika (24)                 (1. user posted image , 0.user posted image )       ?.?. 
pupik (23)                    (1. user posted image , 0.user posted image )       ?.?.
simonae (32)                (3.user posted image , 2.user posted image )      24.06.  user posted image   LJ +6,5

Skupaj:
92

Fantki user posted image : 15
Punčke user posted image : 17
Presenečenje user posted image : 13

Z nami so pot začele :
anonimna, žana21, kristy k., ninabr, spelch, tinuška,
sarajan, Pia67, soncek_25

user posted image   user posted image   

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
    PREGLEDI           
    user posted image   DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA       SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    NOSEČNOST                    ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.         VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                           NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ 

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka?
  •  

1 mesec    0t0d   do  4t4d
    2 mesec    4t5d   do  9t1d
    3 mesec    9t2d   do  13t5d
    4 mesec    13t6d  do  18t3d
    5 mesec    18t4d  do  23t0d
    6 mesec    23t1d  do  27t4d
    7 mesec    27t5d  do  32t1d
    8 mesec    32t2d  do  36t5d
    9 mesec    36t6d  do  40t

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu Lubenička)
    Neposredna povezava do sporočila: 2326
    17.6.2009 16:21:39   
    jullie
    IZVIRNO SPOROČILO: yenny

Kakšno milo potem-trdo ali tekoče?user posted image   ..jaz sem imela tekočega..malega sem kopala 1x na teden, milo pa nisem vedno dodala, sploh na začetku ne..
    S čim se umiva glavico?Voda in ?user posted image ..glavico na začetku samo z vodo..dermatologi itak odsvetujejo pogosto pranje.. jaz še zdaj pri tamalem uporabim šampon 1x na 14 dni..
    Po kopanju?Se otročka kaj namaže ali ne?user posted image ..kakor želiš..jaz sem ga glih ene 2x z oljem namazala, pa še to bolj zaradi tega, da sem ga masirala user posted image
    Za mazanje ritke?Nekateri tudi tukaj ne mažejo!user posted image ..uporabljam samo hladilno mazilo za ritko iz lekarne.. sem tudi druge vmes probala, pa je dobil izpuščaje..

(odgovor članu yenny)
    Neposredna povezava do sporočila: 2327
    17.6.2009 17:45:24   
    veselka

IZVIRNO SPOROČILO: JaLuca

IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

jaz pa že komaj čakam da se spakiram mal nekam, ker imam poln kufer vsega, skozi neka živčna vojna zaradi financ. a imate ve tudi težave s financami, sploh če imaš kredit.

Kredit, ki ga rihtam, pa še manjšo plačo imam zaradi bolniške, posledično manjša porodniška, še 5 nas bo, pa da bo še za položnice, hrano, obleč, pa da si privoščimo vsaj 1x letno dopust, pa stroški in zavarovanje dveh avtov (pa še enga moremo menjati, da bo večji, torej fejst starega za starega). Pa bo že, pač treba je določene stvari urediti in zrihtati. Pač prednost sva dala družini in bodo otroci kar nekaj časa "kraljevali".
    In ker letos ne grem na dopust, pa zato grem naslednje leto za 2 tedna. Odločena in pika.

midva imava stanovanjski kredit za skoraj mojo plačo, pa zapufala sva se dodatno za opremo, tko da zadnje mesece zlo računava. ampak vsaj ena koristna stvar je pri recesiji, zaradi nizkega evribora se nama bo obrok kredita znižal za kar 180 eur in sm js čist presrečna. za morje tudi ne veva če bo denar, ker je za user posted image treba dat še kar nekaj.

učer sem šla tud jaz v BC, ker imajo znižane določene kompletke... ampak, kakor so mi ble prej vse dojenčkaste stvari noro luštne, pa zdej ko kupujem za svojo pikico, sem pa res zbirčna user posted image in sem komi se odločla za 2 kompletka, sam sta res prisrčna, en rdeče bel, drugi pa temna pastelna roza user posted image . za drugo mi je blo pa čist prevroče, pa še tele prodajalke nimajo ravno veliko pojma za pomagat, če si zelen...

danes sva pa zrihtala vse na CSD, vključno s priznanjem očetovstva user posted image user posted image user posted image

zdej moram pa še mal prebrat, kaj ste kej pisale za nazaj, ravno kuham zraven, pa še mal uč mečem v monitor user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu JaLuca)
    Neposredna povezava do sporočila: 2328
    17.6.2009 19:13:14   
    indy0024
    Dannnuser posted image kako ste kaj????a vam pase tale ohladitev,men je tok prima!!!!!!user posted image aja veselka,bravoooo ker si vse zrihtala,user posted image user posted image user posted image daj mi nekaj povej,kaj si pa potrebovala na CSD glede ocetovstva?????please za nasvet???user posted image

(odgovor članu veselka)
    Neposredna povezava do sporočila: 2329
    17.6.2009 19:56:25   
    škorpijončica

Živjo!
    Jst sm danes tudi nakupovala... zdaj imam že čisto vse kar nujno rabim (in tudi vse, kar ne rabim), zapravla sem tok dnarja, da najbrž ne grem nikoli več v BC...saj mi fant tako ali tako ne bo pustil... ker pravi, da  je to pa že obsedenost... se kar ne neha in ne neha... vsakič ko grem v trgovino, gledam sam še kremice, bodyje, plenice,... celo tako pretiravam, da imam že pripravljeno potovalko za v porodnišnico... in to dva meseca pred rokom!... saj meni se meša... no, bova zdaj vsaj mirno spali.
    Imate kakšno idejo kaj bi fantu kupila kot darilo za diplomo? V petek zjutraj ima zagovor. Držte pesti.

Lepo se imejte.

(odgovor članu indy0024)
    Neposredna povezava do sporočila: 2330
    17.6.2009 20:25:59   
    Dulsineya
    Čaw baw!

Kako ste mi kaj srečke user posted image ? Jaz sem bla včeraj na pregledu v 28T in se naša mala Lili prav lepo razvija (ja to ime sma naposled izbrala, a ne bova povedala domačim, kar naj jih še malo firbec matra)user posted image user posted image javascript:void(opener.AddText('[sm\=smiley17.gif]'));%20self.focus();
    No pri nas na Obali je danes malo manj vroče kot je blo včeraj in je malo bolj vzdržno.

Vidim da ste kar pridne pri nakupih, midva sva bla pred 14 dnevi v Ikei in kupila tako cartkano sobico, sam je še nisma sestavila, ker še malo renoviramo mansardo...imama pa nekaj oblačil, ki so jih kupili moji, ostalo pa pride zdaj kmalu...

Joj, jezi me, ker sem rekla, da v nosečnosti ne bom ne vem kaj za moje cote zapravljala, ker se res ne splača in še tisto kar sem kupila sem ful težko našla, mam namreč konf št. 44 in če mi stvari niso glih ulite, so mi kar premaleuser posted image tak da sem že živčnega skori fasala ker so mi prednosečniške obleke postale pretesne, za nosečnice se pa tam pri 44 končauser posted image , zato sem se spravla in bom neki stvari še na netu naročila in verjemite, da jih mam že vseeno ful...sem našla eno zanimivo stran, samo še nimajo on-line trgovine...np pa malce za učke napast
    http://www.maternalamerica.com/
    ko sem pa jaz iskala kopalke, pa se mi je zdelo, da je tistih 5 kar imajo pri Nekermannu in 2 modela v Kepici vse!!! Pa še všeč mi niso ble in sm si jih vseeno vzelauser posted image

Juh kruli že moj želodček, grem neki pomalicat, lepo se mejte!

(odgovor članu škorpijončica)
    Neposredna povezava do sporočila: 2331
    17.6.2009 21:08:47   
    veselka

IZVIRNO SPOROČILO: indy0024

Dannnuser posted image kako ste kaj????a vam pase tale ohladitev,men je tok prima!!!!!!user posted image aja veselka,bravoooo ker si vse zrihtala,user posted image user posted image user posted image daj mi nekaj povej,kaj si pa potrebovala na CSD glede ocetovstva?????please za nasvet???user posted image

user posted image očeta user posted image

(odgovor članu indy0024)
    Neposredna povezava do sporočila: 2332
    17.6.2009 22:23:05   
    Erdbeere
    Dober večer še od mene...matr ste vse pridne, ene pa že kar na dopust, blagor vam. Jah mi tudi letos ne gremo nič, sem dala prednost naši hiški, bomo skočili za kakšen dan, samo toliko, da otroka mal uzivata, drugo leto to pa 100%. Komaj čakam.

Evo pri nas toliko dogaja, da sploh nisem uspela vsega prebrat. Danes sem želela it v materinsko šolo se pozanimat kako je s potrdilom za očeta, ker sem se odločila da vseeno ne bi hodila, pa sem prišla sredi predavanja in predavalnicauser posted image nabito polno. Matr sploh ni majhna ampak nabasano. Koliko bo to otrok user posted image user posted image user posted image

Pa še moja naloga za danes:

Kako velik je želodček novorojenčka:
    Kapaciteta želodčka 1 DAN starega novorojenčka je 5-7 mililitrov. - kot majhna frnikula. Želodček ni raztegljivin presežek izloči. Mlezivo se tvori v natanko ustrezni količini za prve potrebe novorojenčka.
    Kapaciteta želodčka 3 DNI starega novorojenčka je 20-30 mililitrov - kot večja frnikola. Majni in pogosti podoji mu zagotavljajo, da dobiva razpoložljivo mlezivo ali že prvo mleko.
    Okoli sedmega dne je kapaciteta želodčka 45-60 mililitrov - kot žogica za namizni tenis. Če dojenček sesa dovolj pogosto in aktivno, dobi potrebno količino mleka.

(odgovor članu veselka)
    Neposredna povezava do sporočila: 2333
    17.6.2009 22:29:50   
    indy0024
    hvalaa za nasvet veselkauser posted image ,samo oceta vzamem in to je to!!!!user posted image jojjjj kok ste pridne glede nakupov,jaz bom sla pa jutri mal v BC mal zapravljat,da me ne bo moj user posted image lovil po BC,HAHAHAAAAAAAuser posted image user posted image user posted image ,LEPOOOO NOCKOOO vsemuser posted image

(odgovor članu veselka)
    Neposredna povezava do sporočila: 2334
    17.6.2009 22:32:38   
    indy0024
    HEYYY Erdbere,sej je prov,da je otrok cim vec,da bomo mele mi vzgojiteljice kaj za delat!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu indy0024)
    Neposredna povezava do sporočila: 2335
    17.6.2009 23:01:40   
    simonae
    Pozdravček user posted image !

Hvala za spodbudne besede. Sedaj sem spet v službi, vse normalno.

JaLuca pri nas je obratno glede imen. Midva sva za fante že porabila imena in novega ne najdeva (no, saj imamo še čas), za punčko pa imava že izbrano. A bom presenečena, če bo punčka. Torej nas najverjetneje vseeno čaka izbiranje imen.

Indy čestitke!

Kepica tudi jaz imam raje vročino. Morda pa je razlika v tem, da sva z gorenjske, kjer je vendarle lažje dihati tudi v vročih dneh, kot pa npr. v LJ. Posebej seveda, če najdeš kotiček ob kakšnem gozdu... A delam itak v LJ, pa zaenkrat gre. Seveda pa je obvezen avto s klimo.

Lepo se imejte. Posebej velja za tiste, ki že greste na dopust. A še bolj pa za vse ostale!

(odgovor članu Lubenička)
    Neposredna povezava do sporočila: 2336
    18.6.2009 7:02:12   
    kepica
    Dobro jutro nosečkeuser posted image

Lep dan bouser posted image  Upam, da se tudi kaj ogreje, ker me spet zebeuser posted image  brrrrr Ja, imamo kar hladno v pisarni, zato sem čist vesela, ko se usedem v avto, da me malo pogrejeuser posted image  Sej vem, sem čudnauser posted image  No, nekatere me le razumete,a ne simonae? user posted image

Danes je plačauser posted image  Bo prav prišlauser posted image  Tale gre še za morje, naslednja pa za baby šoping. Odštevam delovne dneve. Še 9 dniuser posted image user posted image  Jupi, kako gre hitro. Komaj že čakam.

Včeraj sem si privoščila popoldanski lepotni spanec. Sem bil sama doma in sem se najprej samo pred tv ulegla, pa ne vem, če sem gledala tv 5 minuser posted image  In sem se zbudila čez 2 uriuser posted image user posted image  Kot prerojena. Uh, je pasalo. Sem danes tako naspana, da sem ob 5h kar pokonci skočila.

Sedaj si grem pa na ZZZS naročit zdravstvene kartice za tujino. Letos jih res rabimo. Ker nikoli ne veš, kje me kaj primeuser posted image  Zihr je zihruser posted image

Aja, pa dober tekuser posted image

user posted image

(odgovor članu simonae)
    Neposredna povezava do sporočila: 2337
    18.6.2009 7:50:58   
    veselka
    jutro souser posted image ,

glede morja... kako je s kopanjem? a je treba kej posebnega, npr. kake tampone, imet?

kepica hvala za slastno kavico in rogljiček user posted image  

js sm si pa ravno zdej naredila informativni izračun za neto porodniško in bo ful lepa user posted image

< Sporočilo je popravil veselka -- 18.6.2009 8:07:25 >

(odgovor članu kepica)
    Neposredna povezava do sporočila: 2338
    18.6.2009 8:21:36   
    Bety11
    BBP...Jaz mislim, da nobena bolečnani nedolžna...user posted image ...Za preveriti je,kaj se dogaja...

Yenny....Lahko ti samo povem moje izkušnje glede kopanja in mila...

1. Banjica za kopanje mora biti čimvečja(otroci hitro rastejo, bez veze da se otrok gužva v njej, ko pa tako rad miga z nogami in rad posluša šum vode!!!...)
    2. Jaz sem uporabljala vedno Jonsonov šampom....Brez veze je imeti posebej milo za ritko, posebej za telo posebej za glavouser posted image user posted image ...V vodo sem dala malo tega šampona in s pleničko utroka umivala. Ćista plenička je bila vedno prav v vodi in potem otrok (za otroka bolj prijetno ležati na mehki plenički, kot dotik plastike na kožo)
    3. Šampona ni potrebno dati preveč, kakšna kapljica da se zapeni voda....In po umivnaju ni potrebno spirati otroka...
    4. Jaz sem otroka zelo pogosto kopala (tudi 2x na dan) in umivala vsakič ob previjanju. Nisem uporabljala vlažilnih robčkov. Ritko sem tudi vedno namazala s mastno kremo, ki je namenjena za mazanje ritke. Pri tem nisem šparala in zato nisem nikoli doživela rdeče in zapaljene otroške ritke...
    5. Otroka dobro posušim s pleničko in brisačo in celega namažem z otroškim oljem. Pri tem otroku ljubkovalno govorim, ga masiram, božam.....Namažemo z oljem tudi glavico in lasišče, ker olje preprečuje nastajanje tistih grdih kožnih gobic na lasišču (zgleda kot velike količine grdega prhljaja)....In če se je le-ta prhljaj naredil, pa ga olje razmehča in vse skupaj odpade.

Po kopanju je zelo pomembno, da otroško kožo v celoti dobro posušite. Če bo kjerkoli v pregibih ostala vlaga, se bodo začele gojiti bakterije. Tam koža postane bela, razpokana in nastanejo ranice, ki otroka pečejo in hudo bolijo. Tudi vonj je na teh mestih drugačen, smrdi.

Picabo...Od srca ti želim veliko užitka na ležalniku...user posted image user posted image
    Sarchi...Uživaj!!!user posted image

(odgovor članu Picabo)
    Neposredna povezava do sporočila: 2339
    18.6.2009 8:52:21   
    Tanik
    dobro jutro souser posted image ,
    kako vam velja ko greste že na dopust, ste zadnji dan šihta, jaz pa še kar ne vem kako bo. user posted image
    saj prav da uživate.user posted image

zdaj pa šibam delat.user posted image

Žan
    4.10.2009:50 cm, 3050 g
    6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
    30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
    11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu Bety11)
    Neposredna povezava do sporočila: 2340
    18.6.2009 8:58:58   
    BBP
    Betty11 - ker vse skupaj doživljam prvič, včasih nisem čisto prepričana, ali preveč ali premalo paničarim. Pri tem vsem skupaj me tolaži to, da naše dete brca ravno tako aktivno kot do sedaj. Imam pa tako ali tako čez dve uri pregled in bomo videli, kaj bo rekla G. Upam, da ne bo hujšega.

Matija je tu.
    ob rojstvu: 3580g, 54cm
    1. mesec: 4310g, 55 cm
    2. mesec: 5360g, 58 cm

(odgovor članu Bety11)
    Neposredna povezava do sporočila: 2341
    18.6.2009 9:59:03   
    cukr07
    Vidim, da vse govorite o dopustu, pa bom še jaz. Danes je moj zadnji delovni dan.user posted image
    V bistvu ne delam nič, ampak čakam da mine in debatiram s sodelavci.user posted image Sem jim prinesla malo domačih prigrizkov (narezek, pecivo, sadje...) in so vsi čisto navdušeni.
    Saj kar ne morem verjet, da je čas od kar sem v službi povedala da sem noseča, pa do danes tako hitro minil. Ja, en, dva tri, pa bo september in najin user posted image  tukaj. Sicer pa to tudi že komaj čakam.

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu BBP)
    Neposredna povezava do sporočila: 2342
    18.6.2009 9:59:54   
    draja
    Pozdravljene!

Remember me? Madona kako čas beži! Vsaj berem vas pridno, za pisat pa kar zmanjka časa.

Danes sem imela spet UZ in je vse ok, dete lepo raste in je tudi že v glavični vstavi. Brca in miga pa itak skoz in to tako, da mi cel trebuh skače sem in tjauser posted image . No, hvala bogu da je tako in da je dete aktivno!

Naslednji pregled imam 4.8., zredila pa sem se vse skupaj za 7 kg.

V soboto šibamo tudi mi na dopust za 14 dni, pol še en večji projekt oddelam, pol pa končno priprave na našega novega člana. Mislim da sem imela pri prvi že večino pripravljeno, zdaj pa sploh ne najdem časa. Pa ni panike, bomo že.

Vmes ste veliko govorile o porodu in o vaših porodnih izkušnjah. Sem hotela tudi svojo napisat, pa sem se pol premislila, ker ste ene napisale, da nočete brati o raznih zapletih pri porodu. Meni pa se zdi moja porodna izkušnja vseeno lepa, saj se je končala srečno, pa čeprav z urgentnim CR. Glede na svojo izkušnjo bi vam rada samo to svetovala, da je absolutno prav, da mislite pozitivno in ste prepričane, da bo vse v najlepšem redu in boste rodile brez težav, po naravni poti, nekje v podzavesti pa se vseeno pripravite na možnost, da se morda le zaključi s carskim rezom, da vas ne bo tako šokiralo kot je mene in je potem še tedne in mesece hodilo za mano, da sem imela carski. Pa čeprav je bila moja izkušnja s carskim enkratna in je vse potekalo bp (celo budna sem lahko bila, ker sem imela EA in sem malo lahko takoj videla in poljubčkala in zvedela, da je ok), tudi okrevanje je bilo hitro, samo psihično sploh nisem bila pripravljena na možnost carskega in me je pol naknadno kar preganjal en čuden občutek.

Se pa popolnoma podpišem pod nasvet Simone, da se je treba še bolj kot na porod pripraviti na prve tedne z dojenčkom, predvsem na dojenje! Punce že zdaj si preberite vse o dojenju, o navalu mleka tretji dan, kako pravilno masirati dojke, da ne pride do mastitisa, kako zaščititi bradavice, kako pravilno pristavljati, kako najlažje podreti kupček, kako povečati količino mleka itd. To so ZELO pomembna vprašanja in takrat je težko najti čas in mirne živce, da vse v miru preštudirate. Meni je bilo dojenje na začetku eden težjih projektov v življenju, ampak sem se res dobro pripravila in sva se pol dojili 11 mesecev, ko se je sama odstavila. Prvi mesec pa so me včasih kar solze oblile, ko je bil čas za dojenje, tako boleče je bilo, ampak se je splačalo zdržat in potrudit!

Kozmetika: za novorojenčka le hladilno mazilo iz lekarne, alkohol, olje (mandljevo) iz lekarne, fiziološko raztopino, sterilne gazice in trdo milo.

Rubin zate in tvoji deklici še posebej navijam, da ostanete čim dlje 3 v 1!!!

(odgovor članu BBP)
    Neposredna povezava do sporočila: 2343
    18.6.2009 10:01:06   
    kepica
    BBP držim pesti in verjamem, da bo vse okuser posted image

Punce, poglejte si tole...tole pa je nekaj za naše hormončkeuser posted image  Meni je vse tko cort, da bi kar kaj naročila....
    http://www.sucredorge.com/en/les-tendres-a1010/new-born-0-12-months-sg01.htm

(odgovor članu BBP)
    Neposredna povezava do sporočila: 2344
    18.6.2009 10:11:01   
    altaja
    Hoooj, kaj pa je zdaj to, zatišje?

No, tudi jaz se bom verjetno manj javljala. Diploma je pri mentorci, tko da ne bom več tolk za računalnikom - upam user posted image . Zdej pa sam še priprave na dojenčka.

Sem se kooooončno odločila kakšno sobico bo mel naš user posted image . Majkuš... za tamalga se za vsako stvar odločam 3 mesce. Ampak nič hudega, vsaj izberem tisto kar mi je res všeč. Voziček mi je noro lep in sem 100% prepričana, da sem se odločila prav, zame je najlepši. Včeraj sem dobila še lupinico, oblekice so pripravljene, še kozmetika pa vse te male drobnarije ki jih mormo met.. jah pol bo pa že kmal tle..še mal dopusta vmes in to je to user posted image

a vam pokažem katero sobico sem zbrala?

user posted image

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
    -------------------------------

(odgovor članu BBP)
    Neposredna povezava do sporočila: 2345
    18.6.2009 10:19:40   
    kepica
    user posted image  lepa sobica altajauser posted image  to si jaz že nekaj časa ogledujem, ampak smo potem raje mladinsko vzeli, da imamo do poroke rešenouser posted image
    Je pa tale res cort. Take sobice so ble meni vedno velika želja.

(odgovor članu altaja)
    Neposredna povezava do sporočila: 2346
    18.6.2009 10:34:34   
    Tanik
    kepica kako cortik user posted image user posted image
    a to se samo prek neta naroča?

http://www.sucredorge.com/en/les-tendres-a1010/new-born-0-12-months-sg01.htm

altaja ful lepa sobica, kje boš to naročila, cena? mi pa še nimamo zrihtane sobe user posted image

Žan
    4.10.2009:50 cm, 3050 g
    6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
    30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
    11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu kepica)
    Neposredna povezava do sporočila: 2347
    18.6.2009 10:35:49   
    jasmina in tadej
    Jutro user posted image !

Kako ste kaj?

Imam eno vprašanje!

Kaj vas tudi že napadajo strije(kljub temu da se mažete 3x na dan)?

Jst bom pouser posted image !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu kepica)
    Neposredna povezava do sporočila: 2348
    18.6.2009 10:59:37   
    altaja
    Sobica pride mislim da okrog 800 eur..to bo nagrada bebici za mojo diplomo.. Taka sobica je tud moja velika želja od nekdaj...in mami si na ta račun ne privošči NIČ, sam da bo malo dete melo lepo. Izbrala sem bel ker je nevtralno pohištvo in se ga da ponucat tud pol ko dete malce zraste. Postlco ven, še kak dodaten element skombiniraš in je mladinska soba. Všeč mi je tud ker lahko kupuješ po elementih. Mi je kar malce škoda da bo prvo leto spal/a pri nama v spalnici...no, tam bodo pa igračke, knjigice, obleke... evo..pa sem tud jst fasala gnezditveni sindrom user posted image . Dans že celo dopoldne pospravljam - po etapah, ker drugače ne gre več.

Strije.. hb za enkrat še ne. Me je pa kar groza ko pomislim da sta še dobra 2 mesca ko se lahko pojavijo... Sam tle nimaš kej, če so, pač so..user posted image

(odgovor članu jasmina in tadej)
    Neposredna povezava do sporočila: 2349
    18.6.2009 11:00:58   
    altaja
    Tanik: Lip poljčane, Sonja 

(odgovor članu altaja)
    Neposredna povezava do sporočila: 2350
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
    Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
    Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
    Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
    пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?