|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part.II
17.6.2009 9:02:14   
baby blue
Pri nas v našem koncu tudi k sreči ni bilo hujših nalivov, vetra in toče... Samo deževalo je in je bilo spanje prav prijetno... pa še okno ki je obvezno odprto vsako noč je pripomoglo k svežemu zraku in prijetnemu občutku za spanje user posted image

Včeraj sva šla spet v BC sem vzela glavniček in krtačko od babe jou in pa 6 bombažnih krpic... Počasi se kar lepo nabira... Pa še vzela sem eno malo žepno zloženko Hitrri nakupovalni vodnik za novorojenčka... Je napisan seznam pa si potem lepo odkljukaš kaj že imaš... Super je pa še ko je mali ga lahko s seboj nosiš user posted image

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
17.6.2009 9:11:09   
Tanik
hoj,

danes pa paše tale ohladitev user posted image čeprav neurje je pa bilo, na srečo pri nas ni bilo hudega, mi je pa mama rekla, da je pri njih stolklo streho, je luknjasta user posted image . tole vreme bo vedno huje.

jaz pa že komaj čakam da se spakiram mal nekam, ker imam poln kufer vsega, skozi neka živčna vojna zaradi financ. a imate ve tudi težave s financami, sploh če imaš kredit.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
17.6.2009 9:12:47   
Tanik
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

Včeraj sva šla spet v BC sem vzela glavniček in krtačko od babe jou in pa 6 bombažnih krpic... Počasi se kar lepo nabira... Pa še vzela sem eno malo žepno zloženko Hitrri nakupovalni vodnik za novorojenčka... Je napisan seznam pa si potem lepo odkljukaš kaj že imaš... Super je pa še ko je mali ga lahko s seboj nosiš user posted image

kje dobiš to zloženko, jaz bi jo tudi imela.

a je to ta zloženka, neki sem našla ne netu?

http://portal.baby-center.si/PortalSLO/uploads/3_Pripomocki.pdf

< Sporočilo je popravil Tanik -- 17.6.2009 9:15:50 >

Žan

Neposredna povezava do sporočila: 2303
17.6.2009 9:21:41   
baby blue
Tanik to je to ja.. Drugače sem jo pa jaz dobila pri blagajni... 

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
17.6.2009 9:22:57   
Tanik

Tanik to je to ja.. Drugače sem jo pa jaz dobila pri blagajni... 

že printam user posted image

Žan

Neposredna povezava do sporočila: 2305
17.6.2009 9:26:44   
baby blue
veste kaj me samo zanima... Povsod piše za te tetra plenice od 30 - 50... Zakaj pa jih rabimo cca toliko če bomo mele pa po večini kar te za enkratno uporabo?... 

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
17.6.2009 9:45:34   
oktavija

veste kaj me samo zanima... Povsod piše za te tetra plenice od 30 - 50... Zakaj pa jih rabimo cca toliko če bomo mele pa po večini kar te za enkratno uporabo?... 

Prerpost odgovor... tetra planičko uporabiš za vsako malenkost in ne samo za široko povijanje dojenčka... verjami da ti bo dnevo šlo v uporabo 5-10 planičk... ko otroček papca in se popaca, ko ga hočeš drugače obrisat, ko ga hočeš kam postavit kjer ni najbolj čisto, ko ga hočeš zaščitit v vozičku, ko mu namesto pojštrčka postaviš planico pod glavico..itd, itd.... Tetra palniček potrebuješ v vsakem trenutku in zelo dolgo... zato jih tudi 50 nebo preveč....user posted image user posted image user posted image user posted image
Madona odgovarjam koda imam že najmanj gardo otrok doma...user posted image user posted image user posted image  
No tako so mi razložile kolegice, ki so izkušene mamice....user posted image

Tukaj lahko glasujete za našo princesko: http://www.maminajdi.si/index.php?option=com_joomgallery&func=detail&id=420&Itemid=220

Neposredna povezava do sporočila: 2307
17.6.2009 9:48:46   
kepica
Bety nas je namakalo celo noč. Od 7h zvečer pa skoraj do jutra. Jaz se pa še zvečer fino rože zalila, ker sem itak mislila, da iz tistih oblakov ne bo kaj prida. No, pa ne bo treba par dni zalivatuser posted image  K sreči pa ni bilo ne toče, ne vetra.

baby blue ne rabiš toliko plenic. Rabiš za dojenje, da mu daš pod glavico, da nisi mokra, če mu kaj čez uide ali pa za obrisat, pa za kupčka podirat. Pa kakšno rabiš za v posteljico oz. voziček za pod glavico ali pa za na začetku vozek pokrit, da mu ne piha pa za kopanje, da ga oviješ....ma bi rekla, da jih je ene 20 čist dovolj.

Joj, punce, mi delate skomine s temi nakupiuser posted image  Jaz bi pa rada najprej sobico, da bom imela potem vse to kam dat. Ja, kakšen mesec bo še za počakat, potem pa akcijauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2308
17.6.2009 9:55:11   
barika
Bety, imam samo claritin, druga sem odklonila. imam pa dishidrozo in jutri grem verjetno domov. glede kalcija je pa meni rekla zdr. da prevec lahko sprozi popadke in imam 1 tbl. 2x na dan.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2309
17.6.2009 9:59:41   
baby blue
No saj jst sem tudi imela v mislih ene 20 tetra pleničk... Da jih daš otroku pod glavo ko spi v posteljici pa v avtosedež ali posteljico pa za podiranje kupčka...

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
17.6.2009 10:26:31   
jasmina in tadej

Hej user posted image !

Mi dva z user posted image pa sva šla včeraj po postelco za user posted image !
Dnevi se kar hitro približujejo!!!!

Komaj čakam da bo september!!!!

In kako kaj ve z nakupi?

Jaz mam trenutno postlo,voziček pa en kompletek za iz porodnišnice!
To je pa tudi vse ostalo pa bom šla avgusta kupit ko bo user posted image mel dopust!

Neposredna povezava do sporočila: 2311
17.6.2009 10:38:25   
baby blue
Midva imava tud od večjih nakupov posteljico in voziček ter avtosedež... Treba bo pa še kupiti jogi in posteljnino pa previjalno...  Pa včeraj me je dragi presenetil in je kupil tako lep 13 delni set kompleta.... V tem kompletu je en bodi, ene hlačke, dve majčki (kratki in dolgi rokav), copatki, kapica ,dva slinčka in pa tri krpice aja pa še spodnje hlačke za čez pleničke... user posted image user posted image ... Pa iz BC sva prinesla že par drobnarij glavinik in krtača pa tetra krpice pa zase sem kupila že prsne vpojne blazinice... še od prej imava pa že grelnik za stekleničke pa termometeruser posted image user posted image

Počasi se nabira... tako da do septembra ali pa še prej če nas kaj preseneti bo že vse ready steady... Upam

(odgovor članu jasmina in tadej)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
17.6.2009 11:59:27   
JaLuca
IZVIRNO SPOROČILO: jullie

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

. jullie ena moja kolegica ima razlike 1,5 leta pa ima zraven tak sedež za otroka, buggypod in je ful zadovoljna. 

..sej to sem imela vesčas v mislih ampak se na MC Muro ne da montirat..sem vse preštudiralauser posted image

JaLuca jaz bom pa imela 14 mesecev razlike in po moje še mali hodil takrat ne bo al pa bo glihkar shodil, tak da rabim nekaj, da bo sedel... in se ubadam, in se ubadam, in se ubadam... user posted image

Moja je shodila kar naenkrat pri 13 mesecih in ni bila kaj nerodna, tako da sem kar hitro vozila sam vozek, ona pa zraven peš, pa kje tu malo je posedela.

Pa sem se tudi ful ubadala, da potem pa se bo hotela voziti tako kot dojenčica. pa ni bilo nič iz tega. Najrajši jo je ona vozila, še za ročaj vozeka nisem smela prijeti, se je že drla "saaaaaaaaaaaama." Nazadnje sem imela večje probleme, da mi ni skrenla s poti. Potem je kar bila hitro zima, so daljši sprehodi odpadli. Potem pa ko je že L. bila v sedečem položaju (ca.6 mesecev) pa sem za dolgi sprehod uporabila kar izposojeni vozek za dva oz. kar športni vozek za dvojčke.

Svetovala bi edino, da vidiš kako bodo te stvari takrat potekale, ker v 3 mesecih se pri otrocih zna marsikaj spremeniti. Bi pa pogledala kaj bi bilo najprimernješe, če bi res rabila. Si pač v trgovini zdaj sprobaš, namontiraš na vozek, ki ga boš uporabljala, da vidiš kako zadeva funkcionira, se pozanimaš, če imajo skozi na zalogi ali kako dolgo je potrebno čakati, oz. namigneš da boš to potrebovala konec septembra. In če reš rabiš, pošlješ dragega v trgovino, kje sta vse pozanimala in potem naknadno kupiš.
Težko je karkoli reči, ker vsaka družina ima svoje navade in potrebe.

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
17.6.2009 12:03:20   
JaLuca
IZVIRNO SPOROČILO: Tanik

jaz pa že komaj čakam da se spakiram mal nekam, ker imam poln kufer vsega, skozi neka živčna vojna zaradi financ. a imate ve tudi težave s financami, sploh če imaš kredit.

Kredit, ki ga rihtam, pa še manjšo plačo imam zaradi bolniške, posledično manjša porodniška, še 5 nas bo, pa da bo še za položnice, hrano, obleč, pa da si privoščimo vsaj 1x letno dopust, pa stroški in zavarovanje dveh avtov (pa še enga moremo menjati, da bo večji, torej fejst starega za starega). Pa bo že, pač treba je določene stvari urediti in zrihtati. Pač prednost sva dala družini in bodo otroci kar nekaj časa "kraljevali".
In ker letos ne grem na dopust, pa zato grem naslednje leto za 2 tedna. Odločena in pika.

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2314
17.6.2009 12:38:02   
jasmina in tadej
IZVIRNO SPOROČILO: JaLuca

In ker letos ne grem na dopust, pa zato grem naslednje leto za 2 tedna. Odločena in pika.

Tudi mi2 z user posted image sva se odločila da letos ne greva na dopust! Bomo pa nasledno leto uživali 2 ali pa mogoče več tednov kot družina! Oz. prvič kot družina z našo malo bebo!!!!

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
17.6.2009 12:49:06   
BBP
Zdravo,

jaz sem pa zdaj dva dni bolj v ležečem položaju. V ponedeljek sem imela 3D v Domžalah (Kalliste). Je bilo noro. user posted image user posted image  40 minut smo gledali našega čmrlja, ki že v treuhu daje vedeti, da je šef user posted image .  Rokice si je ves čas stiskal k obrazku, potem si je h glavi dal še eno nogico, drugo pa tako držal, da gin. ni uspela videti spola, pa tudi ledvičke ne v taki meri, kot si je želela. Tako da tudi če bi hotela, nama ni mogla povedati spola. Se nam je pa tikrat tako lepo nasmejal, da sem se kar topila. Moj user posted image  pravi, da je že jasno, da bom jaz mehka duša in da bo lahko mali delal kar bo hotel. user posted image

Po pregledu sva šla še malo v nabavo za našega malčka. Tako da sedaj imamo tetra plenice in tetra krpice, imamo eno dudico, če jo bomo rabili in eno malo flaškico. Pa zase sem vzela vložke in prsne blazinice. Sva hotel nabaviti tudi kaj za oblečt - sva šla malo gledat v H&M, pa imajo samo s kratkimi. Bo treba it kar v BC al pa v Pikapolonco iskat kaj z dolgimi. Septembra najbrž ne bo tako toplo, da bi jih lahko v kratke oblačli.

Moram nabavit še stvari iz lekarne. Pri teh kremcah in šamponih sem pa čisto zmedena. Sploh ne vem, kaj naj vzamem. Milijon znamk, milijon stvari, pa res ne bi rada kaj zašuštrala. Nam je v materinski babica rekla, da lahko od začetka uporabljamo tekoče milo za otroke, kar mi je malo čudno. So mi namreč vsi razlagali, da rabim trdega. Tudi sestra, ki je rodila lani septembra, je malega umivala s trdim. Še dobro, da vas je tukaj kar nekaj, ki že imate doma otročke, da boste nam, ki čakamo prvega, pomagale z nasveti. 

Posteljico sva postavla, voziček imava, manjka še lupinica pa previjalna. Previjalno bosta naredila kar user posted image  in svak. Upam, da bo konec meseca že fertik, da lahko stvari lepo noter zložim.

Kakšno kremo za sončenje boste kupile? Jaz grem na morje konec meseca. Itak mislim biti več ali manj v senci, samo bi vseeno rada imela eno pametno kremo, da ne bo kaj narobe.

Se mi pa zadnje dni pojavljajo bolečine v trebuhu - na moji desni malce nad popkom, danes ponoči pa tudi pod popkom. Najprej sem mislila, da je to ker na šihtu sedim osem ur - me je zadnje dni, ko sem delala začelo boleti tam po enih petih, šestih urah. Samo zdaj sem pa tri dni doma, pa so bolečine še kar prisotne. Sicer ne v takem obsegu, ker več počivam. Jutri imam pregled, tako da bomo videli, kaj bo rekla G.

Gre zdaj še malo prebrat, kar ste napisale. Potem se bom pa potrudila še slikco našega malega prilepit, pa še kakšno mojo. user posted image

Matija je tu.
ob rojstvu: 3580g, 54cm
1. mesec: 4310g, 55 cm
2. mesec: 5360g, 58 cm

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 2316
17.6.2009 12:59:49   
Rožica82
Pozdravljene po dolgem času!
Še en pregled je za mano, vse je o.k., do zdaj sem se zredila za +5kg, moje G ni bilo in sem nadomestnega prosila za kratek UZ, da pogleda spol in SPET se ni videlo. Nas že zdaj heca.
Naslednji pregled 15.7.
Nabavljeno imam zelo,zelo malo. Je še časuser posted image

Lep dan

(odgovor članu BBP)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
17.6.2009 13:21:37   
jullie
JaLuca hvala za nasvete..bomo nekaj zgruntali user posted image  ..

..kar se pa tiče cotk..včeraj sem kupila dva bodija roza barve št.56 ..to bosta edina dva, ker ostale imam itak doma..mogla sem pa vsaj nekaj malega roza nabavituser posted image  ..pa dve majčki 62..tudi roza barve za kombiniranje s fantovskimi oblačili.. sem pa vse kupila v H&M, ker so na majčke imeli neko znižanje..pa še sebi sem kupila 3/4 hlače..so bile iz 25 znižane na 9 evrov.. pojdite pogledat, ker se splača..imajo še ful lepe 3/4 kavbojke tudi za 9 evrov.. kar se tiče majčk je pa katastrofa..nič pametnegauser posted image

(odgovor članu Rožica82)
Neposredna povezava do sporočila: 2318
17.6.2009 13:32:38   
JaLuca
Julli pač si naglej stvari, potem pa hop v trgovino pa je. Boš vidla kaj boš potrebovala.

Saj na začetku sem bila jaz tudi taka, ampak sem se navadila, da pogledam, preverim, se pozanimam, da imam vse pripravljeno, če kaj rabim, potem pa hop v trgovino, pa je.

Samo jaz pa se zdaj ubadam s tem, kako bo, ko bosta hoteli obe hkrati voziti vozek. Bo to dretje na sprehodu!
Recept da ne bo dretja, ga ima katera?user posted image

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
17.6.2009 13:37:45   
JaLuca
Še nekaj, J. je ta teden začel zanimati moj trebuh in ji ga seveda pustim, da ga boža. In ko ga je včeraj zvečer pobožala, sem rekla, da user posted image  čuti, da ga boža. In seveda glih brcne, ko ima rokico gor. Se je kar vstrašila. Seveda sem ji rekla, da jo pozdravlja nazaj. Ampak je rekla, da ga ne bo več božala, je rekla, da bo jutri. Te pa bomo videli.
Pač ko sem bila z L. noseča, še je bila premajhna, da bi se prav zavedala. L. pa tudi ne kaže nobenega zanimanja, ima preveč drugega dela.
Tako, zdaj pa grem po niju.

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 2320
17.6.2009 13:42:06   
yenny
Jaz imam večino stvari že doma,sem kar sproti ko me je zagrabilo nakupovala.problem je,ker me še vedno vsake toliko časa prime in bi kar šla v kakšen trgovski center,da pa bi kupovala za ne vem kako naprej pa nima smisla,ker je težko uskladiti velikost pa še letni čas.
Trenutno se bom začela ukvarjati še z malenkostmi.
Največ dela mi dajejo razna mila in kremice.Nekateri imajo vse živo,spet drugi prisegajo na vodo.
Kakšno milo potem-trdo ali tekoče?user posted image
S čim se umiva glavico?Voda in ?user posted image
Po kopanju?Se otročka kaj namaže ali ne?user posted image
Za mazanje ritke?Nekateri tudi tukaj ne mažejo!user posted image
Nisem več pametna,vsak ima svojo teorijo!
A ja,jaz ne vem,ali je to samo prehodno,ali bo kar tako ostalo,vedno bolj sem utrujena!!!!!Zvečer samo padem v posteljo!
Finance-škoda besed!Odkar sem na bolniški je živa žalost,še dobro,da imam tudi potrebe manjše!Bo pa iz tega tudi krasna porodniška!
Dopustu sem se za letos iz zdravstvenih razlogov odpovedala,ampak drugo leto,o takrat pa ne uide!In to sigurno 2x!user posted image

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 2321
17.6.2009 13:53:25   
ja.lo09
Končno se je tudi meni uspelo naročiti na 3D, imam ga v petek, nato pa v ponedeljek redni pregled pri svojem G. Me je ful razjezilo, ko mi je moj G zadnjič pridigal o tem kako nam pripadata samo dva uz na nosečnost in da me ne more kar tako pošiljati, ker se že vse iskoristila.
Imate srečo tiste, ki imate ginekologe s svojimi uz.
Jaz sem se raje naročila in bom plačala, ker ne morem biti tako dolgo brez uz, kasneje pa bom le še probala priti do katerega.
Edino kar je da sem hotela da nebi vedela za spol, ampak na 3D se bo najbrž lepo videl. Bomo videli.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 2322
17.6.2009 14:16:40   
Picabo
Full velik sem napisala, pa mi je ob tipki pošlji vse izbrisalo...  nisem pa skopirala, šment! user posted image

Na kratko še 1x:

Simonae: nisem vedela, da je tako hudo s tvojim zdravjem, se mi je pa dozdevalo, da se nekaj dogaja, ker te ni bilo nikjer (RR, aerobika). Drži se - a ne šanka! ;)))

Bety; meni so tudi na Elektro Lj. pili kri. Sedaj sem pa podpisala neakontacijsko izjavo in mi bodo obračunavali dejansko porabo, samo mesečno moram sporočati števčno stanje. Naj se vidi kdo pije in kdo plača in me ne bo vsakič znova skrbela pošta, ko bo prišel poračun (letošnji je bil previsok).

Ostale punce pa ste full pridne, že vse drobnarije kupujete jaz pa imam za detece samo voziček in banjico za kopanje. Vse ostalo z užitkom po dopustu, najprej se mora mami odpočit in nafilat z energijo in potem bom taka (energy full) uletelav trgovine in pokupila vse kar potrebujemo.

Torej punce jaz odhajam na dopust, da me ne bi slučajno pozabile. Danes še finishiram v službi in sem komaj sedaj diagonalno preletela kaj se kaj dogaja. Zopet se javim po 12.7. Vam pa želim LEPO POLETJE in pojdite tudi ve kam na oddih, če situacija ne dopušča drugače vsaj na kakšen prijeten ležalnik, ki je lahko blizu hiše. Pa srečno vsem!

Človek je trši od kamna in krhkejši od jajca.
(hrvaški pregovor)

(odgovor članu ja.lo09)
Neposredna povezava do sporočila: 2323
17.6.2009 14:36:23   
Sarchi
nosečke...

zadnje minute v službi, jutri na morje in pol doma do poroda....lepo se mejte, pridno čvekajte, čuvajte bušije in se oglasim julija ko bom z morja doma.

upam da bo vse ok z našimi bebiji in bodo pridno v trebuščkih rastli.
Ne pozabte name in vsem želim lepo poletje in dopuste ki jih boste prav hmal vse začele.

papa

< Sporočilo je popravil Sarchi -- 17.6.2009 14:39:35 >

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu ja.lo09)
Neposredna povezava do sporočila: 2324
17.6.2009 14:39:52   
Picabo
Sarchi: user posted image user posted image user posted image user posted image

Človek je trši od kamna in krhkejši od jajca.
(hrvaški pregovor)

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?