Rubin.
|
IZVIRNO SPOROČILO: simonae Glede MŠ še tole: Šla verjetno sicer bom, a na tisto varianto, ki jo organizirajo pri naravnih začetkih (na internetu najdete pod mama zofa), če mi bo uspelo septembra, bodo pa imeli še eno skupino zdajle (maj - junij se mi zdi). Me zanima, kaj one pravijo, ki propagirajo naravni porod, če gre in so proti temu, da se medicinski pripomočki pretirano uporabljajo, če porod lepo napreduje. Poznajo tudi kako dobro babico, ki pazi tudi na mamico ter jo upošteva in ne gleda nanjo le kot objekt. Sem bila na začetnici po drugem porodu pri njih in ugotovila, da mi je žal, da jih nisem spoznala že veliko prej. Bi mi bilo lažje. Poslušala pa sem tudi eno zdravnico pri njih, ki je govorila o svoji izkušnji poroda - rodila 4-krat in enkrat dvojčka, torej ima sedaj 5 otrok (zadnji letos jeseni). Sedaj pa res - lep vikend Jaz sicer nisem hodila na ta predavanja, ampak sem sigurna da so zelo zanimiva. In se strinjam ja, če porod lepo napreduje, zakaj uporabiti kemijo. Jaz sem se sicer v prvo odločila za EA, vednar se je moji Mali miss tako mudilo, da smo šli kar po naravni poti. In moram reči lepa izkušnja. Ampak moji popadki, niso bili ne vem kako boleči, čeprav so mi jih umetno sprožili, ker mi je že doma odtekla voda in je v bistvu bilo končano v dveh urah. Tiste, ki se pa slabo odpirajo, ali pa imajo močne bolečine in vse skupaj traja že predelogo, pa verjamem, da so takoj za kemijo in jih povsem razumem. Je pa še nekaj. Če si na porod dobro psihično in fizično pripravljen, je veliko veliko lažji, kot pa če nisi. Jasmina in tadej, čestitke za lepo urejen in pregleden seznam . Tanik, zaenkrat mi noge še ne otekajo, ampak če bo tako kot v prvo, bodo moje noge proti koncu nosečnosti podobne slonjim. Ja pomaga pa, da se vležeš in daš noge višje od telesa. Danes smo se ful martinčkali, malce sprehajali, igrali, super je bilo. Naj takšno vreme kar ostane.
|