mama11
|
IZVIRNO SPOROČILO: lake Dons gre pa pr nas čaj k v potokih, sam pila bi. Sm poslušala zdele reklamo za revijo Nova, je baje Saša Lendero kupla voziček za 2000 evrov, kaj sploh obstaja tak voziček? Če sam ne pele otroka na sprehod, pa da ga še nahran zraven, pomoje ni vreden tok Ne, res ni. Pa večinoma dobijo estradnice pri nas od firm zastonj vozičke, zato da jih navadni smrtniki vidimo in kupimo - kot reklama; seveda, tisti, ki si lahko zlahka privoščijo tistih 2000 evrov, jih ne rabijo zapraviti, naivci, ki jih stežka zaslužijo, jih pa dajo . No, saj vidim, da je Leela isto napisala. IZVIRNO SPOROČILO: mayflower kateri čajček dajete vašim srčkom? Zaenkrat še nobenega. IZVIRNO SPOROČILO: Kasija mama11 če z vrečo misliš sling, ti ga z veseljem pokažem - se dobiva na sprehodu ali kavici. Super, hvala, imaš ZS. IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A Koliko ml spijejo vaši na en obrok? Tiste, ki dodajate, boste vedele točno povedat Ponoči 1x eno joško, podnevi 5-6x dve joški Aja niso ne vem kako velike. Potem smo pa tam tam. IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Ej punce, a vam ni nč bedno, k ste cele dneve same z otrokom? Moj je pršu včer ob 19ih domov, sem hotla it popoldne sama v trgovino in sm se ful veselila in pol seveda nisem šla, ker jo je blo čez pol ure treba nahranit. In zdej ne govoriva. Počutim se k en suženj temu otroku. Skoz doma, previjat, dojit, kupčke podirat... Jst bi tud rada še kej druzga počela... A bo sploh kdaj drugač?Ko bo zrasla, al kaj? Pri ta prvi je bila bolj kriza, tokrat sem pa vedela kaj pričakovati in ne, ni mi nič bedno. Po pravici povedano se imam lepše kot kadarkoli. Če pogledaš iz prave perspektive - kaj pa je lahko bolj pomembnega (pa ne glede na to, kaj delaš v službi) kot skrb in crkljanje majhnega človečka, ki je v tebi rasel 9 mesecev. Nič nisi suženj, enako jo moraš jemati kot del sebe kot takrat ko je bila v trebuščku. In zakaj nisi šla v trgovino? Bi jo vzela s seboj in nahranila v avtu... Nikar se na tak način ne prikrajšuj, ker tega od tebe niti ne zahteva. Primer - včeraj pozno popoldne moj pride domov iz službe in vpraša, če bi šli ven na kavico. Julija je spala po tistem napadu krčev, pa jesti bi morala čez slabo uro, pa zrela je bila za previjanje. Starejša je bila vsa umazana, ker se je zunaj igrala, jaz pa še prešvicana, ker sva se z mlajšo crkljali čez napad krčev, pa je bilo ful vroče. In nič mi ni bolj pasalo kot konkreten "odklop". Sem si samo umila obraz, počesala lase in zamenjala majčko, Julijo sem spečo spakirala v lupinico, starejšo sem tako kot je bila dala v avto in smo šli 15 min vožnje daleč na kavico. Smo sedeli zunaj, starejša se je igrala naprej, Julija je v lupinici spala, midva sva ob pijači poklepetala, srečala sem še eno kolegico, ki je ful dolgo nisem, malo poklepetala in se sprostila. Potem smo šli nazaj domov, Julija je lepo spala do doma in še doma kakšnih 10 minut, da sem se imela še čas stuširati. Potem je malo jedla, plenica je pa čisto lepo zdržala do previjanja. Če pa pač ne bi spala, bi jo pa tam v avtu nahranila in previla, pa kaj potem. Vem, da če bi ostala doma, bi se samo žrla češ, glej jo pupo, zdaj pa tako dolgo spi, zakaj nisem šla kavo, blablabla. Moški pa - kakor ga navadiš. Če se ne da drugače, pa nahrani otroka, mu ga pusti in spokaj ven za 2 uri (brez mobitela). Še vsak se je znašel, če se je moral. Pa čim prej, tem bolje. Moj je kar zlat - v bistvu je od decembra samo on vstajal ponoči, če se je starejša prebujala, pa je seveda zjutraj tudi njega čakala služba. IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG Aja, kako pogosto jim čistite nos? Zadnjih nekaj dni vsako jutro in večer z babyvacom. Ko bom videla, da je smrklja manj, pa samo še pred spanjem. IZVIRNO SPOROČILO: elyy jst sm tok navajena,da je vse v svojem redu,vse lepo pospravljen in sm pol čist bolana...če je slučaje ni,kot bi moglo biti ..... tko da res nevem....a ima katera stem te težave......sploh nemorem verjet,da tok mejhno bitjece...zna že na tak način izsiljevat...sam da ga pustim v posteljco je že katastrofa! tko,da sm zvečer res že tok izmučena,da mi gre vsaka malenkost na živce! To je samo pri prvem . Jaz sem se npr. pri prvi ful presekirala in namatrala, da je bilo pospravljeno. Prej nikoli nisem puščala nepomite posode čez noč. Ja, potem sem pri starejši ugotovila, da lahko posoda počaka tudi do jutra. Zdaj pri drugi sem se pa še bolj skulirala - posoda lahko počaka tudi do popoldne, moja otroka pa prav gotovo ne. Saj v bistvu ne izsiljujejo, samo tako nebogljeni so. Eni pa pač bolj, drugi manj zahtevni. IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A sej ne more kar tako izginit mleko- al ja Ne, to pa ne. Se pa ful zmanjša količina, če je mamica nervozna, jo kaj hudo zasekira ali doživi kakšen šok. Sicer se pa mleko tvori neprestano, tudi medtem, ko sesa. Nikar se ne sekirajte glede tega. Če popije na obeh straneh, ga pa pristavite nazaj na prvo. Vsake toliko pride naval rasti, ko potrebuje več hrane. Takrat par dni je bolj pogosto, potem se pa tudi mleka začne delat večja količina. Ne se pa preveč hecat z dodatki dokler ni dojenje dobro vzpostavljeno, ker če otrok dobi dodatno hrano tako, se pač toliko več mleka ne bo naredilo v prsih, kjer bi se moralo. Pa še zelo hitro se navadijo na flaško.
|