|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: **** V pričakovanju + **** - 2.del
7.9.2009 20:54:48   
a.biba
Kepica user posted image  odlično opravljeno! Zdaj pa počivat in pazit nase. Ja muce so problem, ne kužeki - čeprav imamo tudi mi malo muco doma, sicer nimamo peska in pride samo na obisk v hišo vseeno, pazim, da roke umivam. Tudi v prvi nosečnosti je bilo takšno stanje, pa nisem imela težav. Upam, da bo tudi zdaj tako. Saj težava je tudi zelenjava, salame, bifteki.... tako, da nič surovega, pa fajn umivat vse, pa bo.

MM pa smo te privabile na površje. Saj je tako prav, privoščita si zdaj sta le mož in žena. Čudovita prstana in šopek. Samo neveste in ženina še pa nismo videli, da bi pokomentirali user posted image .
Zdaj si že tak v zadnjem mesecu, tako da nič hudega, če bo dojenček malo pred rokom. Se že veselimo!

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
8.9.2009 8:25:43   
MAŠKA
Zdravo punce,

Tassika morfologijo sem imela ob 17.15, na vrsto prišla šele ob kakšnih 18. in potem včeraj nisem šla nič več za računalnik.

Vse je bilo OK, imela sem neko mlado nadomestno ginekologinjo in je bila super, Za spol je možek odločno povedal, da ne želimo vedet, jaz pa sem napenjala očke v ekran, ampak ... nič videla. Je pa rekla g., da bi tudi bilo nekoliko težje videt, ker je bebi še v medeniči vstavi, ampak še ima dovolj časa, da se obrne.

MM, čestitke ob poroki, krasen šopek in čudovita prstančka! Ja,... pa vajine slikce bi še videle...

Glede materinske šole, ne skrbi. Vsega o dojenčku se boš naučila čisto spontano. In tudi pri potiskanju ti telo narekuje svoje, babice še sproti dajo kakšen nasvet, tak da punce naj vas nikar ne skrbi, da ne boste znale rodit ali da ne bi znale negovat otročka. Najboljše mame boste, verjemite...

Bravo tudi za Rižkico, ona je že mojstrica na tem področjuuser posted image user posted image user posted image

Kepica, fajn da si uredila, da boš doma!

Zdaj si grem pa zajtrk naredit

pa, pa!

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu a.biba)
Neposredna povezava do sporočila: 3627
8.9.2009 8:30:06   
tassika
Jutro punce.

Maška pri meni se na morfologiji tudi ni nič videlo,šele na 3d v 25 tednu paše tam se je namatralauser posted image

MM lep šopek in še lepša prstana, ko sem jih gledala tam  vkatalogu mi nista bilo toliko kot sedaj ko si ju ti v živo pokazala.

Jaz ima pa jutri pregled in se že kaže živčnost, pa sploh ne vem zakaj, sem tako slabo spala, ob 3 zjutraj sem bla tko lačna da sem šla pojest eno banano, zdaj moram pa itak v trgovino eč sploh hočem zajtrk. Za kosilo pa danes ne kuham, greva v kitajskouser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
8.9.2009 8:53:47   
pilotina
punce s kepico83 je SEDAJ vse uredu in njenim dojenčkom tudi, sam

mi je včeraj zvečer pisala sms, da gre na urgeno, ker je začela krvavet
no danes mi je javila, da je posteljica začela krvavet, plod je živ, dobila je injekcijo in so jo zadržali not z razlago, da se še ni zalepilo do konca in da to pride tu pa tam.
Sedaj je bila spet na pregledu in ni več sveže krvavitve in je dojenček ok, da pa bo še danes na injekcijah in na opazovanju.

hvala Bogu, da se je dobro izteklo user posted image
bravo za našo kepico user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil pilotina -- 8.9.2009 8:55:14 >

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3629
8.9.2009 8:55:46   
tassika
Oh bogica, kaj to pomeni, da ji posteljica odstopa, to bo potem imela strogo ležanje, ampak sam da bo vse ok. Hvala za inf. Pilotina

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 3630
8.9.2009 9:00:31   
pilotina
ne ne, kot sem jo jaz razumela ji je G rekla, da se to pač zgodi na začetku nosečnosti, kao da se še ni zleplo do konca...tko mi je kepica napisala.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
8.9.2009 9:11:44   
a.biba
Joj, Kepica tole mora biti pa še ena grozna izkušnja za tebe. Držimo pesti! Tolk o tem kulk je služba vredna ob takšnih trenutkih. Samo, da se bo vse izteklo kot je treba in bodo lepo poskrbeli za vaju.
user posted image user posted image user posted image

Pilotina hvala za obveščanje.

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 3632
8.9.2009 9:12:43   
mariee
Dobro jutro,

same dobre novice od Rižkoo, superuser posted image user posted image user posted image

Kepica83 pridno počivaj!!!

mM ful lep šopek in prstana in še enkrat čestitke gospa mMuser posted image user posted image

Včeraj sem šla pa na materinsko šolo, tema:porod.. in potem so nam na koncu pokazal fotke poroda. Moram rečt, da sem se kar mal ustrašla vsega skupaj, čeprav sem bila do sedaj čisto skulirana. mM mal povej kaj je rekla Rižkoo.

< Sporočilo je popravil mariee -- 8.9.2009 9:13:03 >

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
8.9.2009 9:28:06   
pilotina
kepica se zahvaljuje vsem user posted image

in sprašuje, če ima katera podobne izkušnje s tem?

(odgovor članu mariee)
Neposredna povezava do sporočila: 3634
8.9.2009 9:35:46   
pilotina
user posted image user posted image
     IME:                  STAROST:          KRAJ:          V PRIČAKOVANJU +
user posted image

01. U*                        27                    Tržič           xx.xx.09
02. Pilotina            (19.9.79) 29      ok.Portoroža     xx.xx.xx
03. *Manca*          (13.05.85) 24      ok.Kranja          xx.xx.09
04. Fargesia                26                ok. Ljubljane     xx.xx.09
05. Tinuška            (17.1.82) 27       Ljubljana           xx.xx.09
06. lorelai28               22                  Ljubljana          xx.xx.09
07. Zvezdica1980       28                  Velenje             xx.xx.09
08. mića                                                                       
09. polmaja                 36                                       xx.xx.09
10. Kaya88             (22.12.88)20       Voličina             xx.xx.09
11. MiniMiska

SREČKE NOSEČKE user posted image

user posted image

IME:             STAROST:         KRAJ:   PREGLED: PDP:                                    
01. MalaMravljica12.10.78 (30)  Nemčija                    02.10/09user posted image
02. Maj2009      18.06.84 (25)  Ok.Domžal                 02.10/09user posted image
03. Nogavica     18.05.77 (32)   Maribor                       20.10.09user posted image
04. Sašaš              02.01.80 (29)  Vrhnika                     20.10.09
05. Drobtinica       28.9.79  (29)    Maribor                   28.10.09user posted image
06. Nea_Teja          33               Cerknica                    15.10.09
07. Maxy                     30               Ljubljana               xx.11.09
08. Tassika          12.8.83 (26)      Domžale       9.9.       23.11.09user posted image
09. mariee            04.05.83 (26)                                   29.11.09user posted image
10. Nataša28         29                   okolica MB                25.12.09
11. Kejti                 21.2.73(36)       Celje                      14.01.10
12. Maška              31.5.75 (33)    ok.Celja                   16.01.10
13. Nincrli                    24            ok.Maribora           02.01.10
14. twixy             10.02.81 (28)      Nemčija                  04.02.10
15. zvesta                   (24.10.79)29     Lenart              20.02.10
16. Strumf                  (20.5.82) 26       ok.Brežic          27.03.10
17.Kepica83(miniko)20.11.87(21) Sv.Štajerska               xx.04.10
18. soncek_25           (12.01.80) 29     Zasavje              24.04.10
19. barvar                                                                 22.04.10
20. a.biba                                  25      Štajerska          xx.04.10

MAMICE  user posted image
user posted image

MAMICA:            DOJENČEK:           RD MAMICE:     RD DOJENČKA: 

01. soncek85      Aleksander             02.04.1985       23.04.2009
02. rižko              Liam                       20.06.1982       04.09.2009

Pomembne informacije:
1. Kdaj narediti test nosečnosti
2. Za večjo plodnostuser posted image
3. Koledar ovulacije:
- MAM
4. Krvomočnica
5. Vse o nosečnosti
6. Čas nosečnosti
KLIK
7. za vse, ki še čakamo +
KLIK

8. Velikost ploda po mesecih
KLIK

1 mesec    0t0d   do  4t4d
2 mesec    4t5d   do  9t1d
3 mesec    9t2d   do  13t5d
4 mesec    13t6d  do  18t3d
5 mesec    18t4d  do  23t0d
6 mesec    23t1d  do  27t4d
7 mesec    27t5d  do  32t1d
8 mesec    32t2d  do  36t5d
9 mesec    36t6d  do  40t

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3635
8.9.2009 10:16:27   
malaMravljica
joj Kepica pa ima enih zadev, ubozica. Ma sam da bo sedaj vse ok. Je bila pa zagotovo total prestrasena.

Bejbe, hvala za pohvalo prstanov. Je res ja, sedaj imam gor skupaj zarocnega in porocnega in je moja rokca tko lepa, da mi jo bo kaksen lopov se ukrast hotu user posted image user posted image   Tasi, saj ta dva nista bila v katalogu, se mi vsaj zdi, sem ju izbrala pri zlatarju, sta mi takoj apdla v oci, moj je pa pol ko sem ga s sabo peljala v parih sekundah ja rekel. SLikc neveste in zenina pa tudi jaz se nisem videla, so na drugem aparatu.

Mariee, ma Rizkoo je super ok, mali tudi. Pa saj ves, men je babica rekla, da po 34 tednu je boljse rodit kot kaksna zdravila za zadrzevanje poroda dobit.  Ja rekla je, da bi prej rodila, sam da na koncu ni vedla kako se poriva plod ven, da je sam zrak v glavi zadrzevala. Ve, ravno to smo mi imeli na tem tecaju v petek in to ob tisti uri, ko je Rizkoo imela ta problem, ce bi vedela in jo lahko poklicala. Ne smes na polno zrak v glavo in poskusat porivat, prav tako na izi in se skoncentrirat kje porivas. Ma full dobro nam je to razlozila, mi je postal ta tecaj prav kul. Sem pa vceraj popoldne imela par predpopadkov, me ne zbada v krizu kot vecino, mene me zgornji del stegen. Vceraj me je parkrat in to tako, da sem zraven zacela dihat kot smo se ucili user posted image  je tooook bolelo no.  Sicer ima najin user posted image  sedaj 1 teden prepoved delat kaj v smeri izhod, oci bo dnevno odsoten in ga nam morila in klicala, sva kar bejbiju prepoved dala.

Bejbe, drugace pa me je danes zagrabla delavna akcija, pucam stanovanje, sedaj sem s sesalcem v delavnem koticku in sem mal pavze naredila. Spet dobim gosta, grrr za eno noc in morem sobo za goste pripravit in pol posteljnino in vse prat zaradi ene noci. PA se sipe morem spet spucat, sem imela ene par dni naval mrcesa. Baica je rekla da to stegovanje s pucanjem sip niti ni nevarno ko je dojencek ze tok dol spuscen, da ni nevarnosti, da se popkovina kam ovije, ceprav ni pa nic 100%.

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 3636
8.9.2009 10:30:43   
tassika
MM če boš toliko delala, te bodo že danes peljali rodit, malo bolj na izi si vzami.

Evo pri nas pa je Pušenjak napisal, da je to stegovanje en lari fari in d anič ne škoduje otročku. Mah 100 zdravnikov 1000 različnih odgovorov.

Glede pritiskanja pa je nam rekla samo da naj naredimo isto kot na wc-ju ko greš kakat, sam jaz ne vem če bom tam to znala, no ja pa saj ti pomagajo.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
8.9.2009 10:34:36   
pilotina
hej gospa malaMravljica user posted image  

ja prstančka sta tudi meni zelo lepa, pa šopek tudi user posted image
kako lepa sta bila šele vidva user posted image
no, ko boš prečekirala vse slikce, še nam pokaži user posted image

jah, kepico našo je kar strah...pa kaj ne bo, če ima stalno neki user posted image ...psihična vojna...no držmo pesti, da se tokrat umiri in da bo mela res mir

mM ne se preveč stegovati, no user posted image  in čuvaj se

drobtinica29...user posted image  ampak jaz te bom prehitela s 30-tko user posted image  za celih 9 dni

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
8.9.2009 11:37:23   
MAŠKA
Joj uboga Kepica... seveda držimo pestke, da se dobro izteče. Sem pa tudi jaz zakrvavela v 10. tednu, razloga mi ni nihče povedal. Bila pa je sveža kri in se je samo umirilo.

ja to pa je psihična vojna. ko sem takrat zagledala kri, še zdaj se spomnim tistih občutkov namoči, jokala sem kot dež. Ampak hvalabogu se je dobro izteklo, upajmo, da se bo tudi Kepici.

Pa Pilotinca, tebe bi tudi tako rade imele med nosečkami, upam, da čimprej pride tvoj dan!

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 3639
8.9.2009 11:56:49   
pilotina
hvala MAŠKA, sem napisala kepici tvojo zgodbo in upam, da jo bo vsaj malo potolažilo

IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Pa Pilotinca, tebe bi tudi tako rade imele med nosečkami, upam, da čimprej pride tvoj dan!

bo, bo...enkrat bo cajt tudi za naju z dragim user posted image

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
8.9.2009 11:59:10   
tassika
Pilotina, kdaj imasta zdaj pregled, 28.9. vedno pozabim

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
8.9.2009 12:02:11   
MAŠKA
Če je s plodekom vse OK, potem mislim, da je lahko optimistična. Ti pa potem ostane strah do konca nosečnosti, še zdaj kakor začutim kakšen izcedek, letim pogledat, kakšne je barve.user posted image

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
8.9.2009 12:05:56   
tassika
Maška,ko boš pa tako daleč ko jaz boš pa hodila gledat da ti mogoče plodovnica ne odteka, strah nikoli ne mine, samo z vaskim mesecom se spremeni v kaj drugega, jaz bi bila pa tako rada vesela in poskočna nosečka, tako ap sedim doma in se včasih že prav smilim sama sebi, no ja saj priznam nisem vedno pridna pa se lotim tudi kakšnih takih zadev, ki jih ne bi smela, sam kaj pa naj, drugače bom umrla od dlogčasauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
8.9.2009 12:07:53   
a.biba
Tole je res prava živčna vojna. Tega pri prvi nosečnosti sploh nisem poznala, zdaj se pa kr vsem nekaj in nič več ne gre tako gladko kot sem imela jaz tistih 9 mesecev. To je bilo res najlepše obdobje, brez kakšenga izrednega pregleda ali panike.

Pa tudi to bomo dali skozi - kar nas ne ubije, nas okrepi, ne?

Pilotina ne poznam tvoje zgodbe, pa saj sta še mlada, tudi za vaju bo pravi čas. Sem gledala podobno zgodbo pri sosedih, nato so končno po parih letih našli pregrado, operirali, še vedno ni... ko pa sta imela datum za umetno je pa izvedela, da je noseča . Fantek je dopolnil eno leto, smo pa za njegov roj. dan izvedeli, da je še ena bebica na poti. Tako, da bomo pridno navijale in držala pesti!

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3644
8.9.2009 12:33:33   
pilotina
IZVIRNO SPOROČILO: tassika

jes jes, drži user posted image

a.biba...pri naju imava diagnozo ženska neplodnost...nimam lastnih ovulacij...pomagam si z raznimi koktelji, da pridem do ovulacije, pol pa ko zanosim ne gre prav...tko, da greva sedaj k Rešu pa, da vidimo kako se bo tam odvijalo user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3645
8.9.2009 13:23:38   
a.biba
IZVIRNO SPOROČILO: pilotina

jes jes, drži user posted image

a.biba...pri naju imava diagnozo ženska neplodnost...nimam lastnih ovulacij...pomagam si z raznimi koktelji, da pridem do ovulacije, pol pa ko zanosim ne gre prav...tko, da greva sedaj k Rešu pa, da vidimo kako se bo tam odvijalo user posted image

Hvala za odgovor! Držim pesti, da boste našli rešitev in bosta dočakal uspešno nosečnost. user posted image

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
8.9.2009 13:42:38   
tassika
Rižko sporoča, da je mali dobil zlatenico in je sedaj pod lučko in pa levi kolk nekaj ni dobro razvit in bosta mogla prakticirat široko povijanje, drugače pa je vse ostalo super. Go Rižko in mini Rižkouser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu a.biba)
Neposredna povezava do sporočila: 3647
8.9.2009 13:49:17   
a.biba

Rižko sporoča, da je mali dobil zlatenico in je sedaj pod lučko in pa levi kolk nekaj ni dobro razvit in bosta mogla prakticirat široko povijanje, drugače pa je vse ostalo super. Go Rižko in mini Rižkouser posted image

user posted image user posted image user posted image  Malo barve bo dobil, pa podloženo ritko in bosta nared za domov user posted image .

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3648
8.9.2009 13:56:37   
MAŠKA

Enako je bilo pri moji Maši. Zlatenica se bo v dnevu ali dveh odpravila, kolk se pa tudi v roku treh mesecev porihta oz. dozori.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
8.9.2009 17:52:32   
malaMravljica
Kepica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   vse zate da bo vse ok

ja in Rizkoo je sedaj tok zalostna, ker pogresa malega Rizkoota. Pa sem ji rekla, da naj ga pusti na soncenju user posted image  seveda bo hitro spet vse ok, zlatenico jih itak ima veliko, siroko povijanje pa tudi. To pomeni, da bo mali Rizkoo cist tipi topi ko pride iz bolnice domov.

Tassika, a ves tko bolj proti koncu pa sam se msilis kdaj te bo zagrablo in te peljejo, jaz bi ze tkoooo pestvala in tko bi rada videla kaksen je nas dojencek.

Pilotina, ma seveda dobis kaksno fotko, ko se dokopljem do njih. Sam je pa res, da najinih fotk nam tukaj gor javno dala.

Bejbe, spucala sem celo stanovanje, pomila 2 okna ostala jutri, pripravla sobo za goste, presadila 3 velike roze in 3 vijolice, v kleti razsula smeti za na kompost in pol pucala user posted image user posted image user posted image  skuhala kosilo za 4 osebe, sla v trgovino po zajtrk za jutri in sedaj sem tako utrujena, komaj hodim, tako me bolijo noge, pa zacela sem hodit kot racka, full nekam narazen dajam noge, drugace sploh ne gre vec.

Pa poglejte si to. V enen linku bo podlaga za previjalno v drugem pa blazina za ovcke pasti. To bo imel moj dojencek, vam je vsec? Pac v stilu Afrike

http://www.baby-markt.de/cgi-bin/cosmoshop/lshop.cgi?action=showdetail&artnum=0817v72&mode=1&newsletter=ave

http://www.amazon.de/ROBA-ERLEBNISDECKE-SPIELBOGEN-SAFARI-7501-P72/dp/B002M2LBL6/ref=sr_1_5?ie=UTF8&s=baby&qid=1252425060&sr=8-5

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.