Misek -> RE: Tašča mi gre na živce! (4.5.2009 19:12:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ...Che Pa še nekaj Misek... Ne boš mi zamerila, ampak nikakor se nisem mogel znebiti občutka, da z ozirom na tvojo domnevo, da vse očitajoče mamice tukaj s svojo oštro kritiko mlade mamice pravzaprav samo utrjujejo svojo omajano samopodobo dobrih staršev (dajmo gospodično z začetka zgodbe satanizirati zato, da se bomo sebi zdele lepše) in z ozirom na tvojo zavezanost, da braniš lastno (nasprotno) mnenje na ta način, da stališče ostalih (katere predmet je, kot ji ti praviš posesivnost) označuješ celo za patološko, s svojo zavzetostjo pravzaprav ne počneš druga kot odslikavaš njihovo zrcalno podobo, namen vsega je pa v končni fazi popolnoma enak - dokazati sebi, da si dobra mati. Kot sem rekel, ne morem se znebiti tega občutka. Vse mamice v mojih postih ne obstaja. Obstaja pa: nekatere. Razlika je bistvena in velika za tistega, ki jo hoce videti. Ce si ze sledil moje poste si verjetno zasledil tudi moje nestrinjanje z dolocenimi dejanji oz. idejami, ki so bile predstavljene s strani avtorice inicijalnega posta, se mi pa vse skupaj ne zdi tako hudo grozno, da bi jo bilo potrebno toliko in tako spljuvat. In celo taksno netolerantno, nestrpno, izkljucujoce stalisce v svoji rigidnosti ima elemente patoloskega. V globje razlage ne bi zahajala, bom raje priporocila literaturo. Ponovila bom, da ne bo nejasnosti: Nimajo vse uporabnice, ki se ne strinjajo z avtorico inicjalnega posta potrebo pokazati se kaksne mame so, niti imajo vse patoloske odnose do otrok. Nekatere pa spadajo v to skupino in ni potrebno dosti, da ih prepoznas.
|
|
|
|