Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Ronja... ce imas kolickaj v glavi, niti ne prides do tega, da bi ti prijatelji morali karkoli reci.... Ja, se vsekakor strinjam. Vendar v tem primeru ne rečeš, da so tvoji otroci nezaželeni, ampak da žur ni primeren zanje. Prepričana sem, da gre v tem primeru za govorno figuro. Dejansko pa drzi, da v dolocenih primerih in pri dolocenih dogajanjih so otroci nezazeljeni. sicer pa - kot sem rekla - z majčkeno prožnostjo misli, se da marsikaj - Ronja je šla z nama na rojstnodnevni žur, prav super se je imela - ves čas sem jo nosila v slingu okoli, dojila se je, ko se je hotela, jokala ni in ni prav nikogar motila, vsem se je še fajn zdelo, da majo dojenčka na pikniku, čeprav so bili sami študentje... Tak da ni ravno nemogoče, če niso ljudje preveč zahtevni na obeh straneh . ne gre toliko za to, da bi otrok moral it zraven, ampak zato, da se prijatelji nočejo nič prilagodit, torej jim je manj do tvoje družbe kot do starega načina žura - to pa nekaj pove o tem, koliko si me želijo zraven... Znova smo pri prilagajanju druzbe posamezniku oz. paru. In potem ce polpijan clan druzbe zacne glasno pet je baraba, ker bo zbudil dojencka, baraba je tudi tisti, ki mu ni prav, ker se ne more naspati zaradi dojenckovega joka, enako tudi tisti, ki bi prizgal cigaret, a dojencek je zraven itn.... In jasno, da im je do nacina zura, saj ga sicer ne bi organizirali vsako leto. Med seboj se pa verjetno druzijo tudi mimo tega zura. Pravzaprav se gre za neko stalisce, da ce niso vsi navduseni nad prisotnostjo otroka na vecdnevnem zuranju, zavracajo starsa, im ni do njega itn... Ce nekdo hoce imeti otroke, naj ih ima, ce ih nekdo noce imeti in jih nima ni potrebe, da se mu vsiljuje nacin zuranja, zivljenja ipd osebe z otrokom. In nevem zakaj je tako tezko razumeti, da ce nekoga moti oz. je nezazeljena prisotnost dojencka na vecdnevni zurki to se ne pomeni, da ne sprejema starsa ali, da ga ne zelijo zraven, temvec samo to, da ne zelijo, da ih potrebe otroka ovirajo pri zuranju.