|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tašča mi gre na živce!
2.5.2009 0:01:09   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Ampa avtorica teme pa se ni nič oglasilauser posted image

In zakaj bi se?Ker tole pametovanje se bo kot kaze vleklo v nedogled,ni vazno kaj ona napise:(

In ti si njena odvetnica ali kajuser posted image

Tale tema mi res dvigne pritisk

Kleopatrica, ti bi res morala neka pomirjevala konzumiratuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Raho -- 2.5.2009 0:03:04 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 351
2.5.2009 0:02:44   
rija

In zakaj bi se?Ker tole pametovanje se bo kot kaze vleklo v nedogled,ni vazno kaj ona napise:(

ne, pi ar user posted image

< Sporočilo je popravil rija -- 2.5.2009 0:03:07 >

...vox populi...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 352
2.5.2009 0:04:37   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: rija

ne, pi ar user posted image

A, torej 3,14, ne?user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 353
2.5.2009 0:06:07   
rija
tu nigde....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 354
2.5.2009 0:08:45   
Raho
Vidim, vidim - I divim seuser posted image

Še en sindrom zlate ribiceuser posted image

< Sporočilo je popravil Raho -- 2.5.2009 0:10:46 >

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 355
2.5.2009 0:15:27   
Anonimen
U madonca smo pametni....lov na carovice,pa ha ha hauser posted image

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 356
2.5.2009 22:59:57   
HuAnita
No, kleopatra28, smo pač povedale svoje mnenje
Meni se to pri 4m dojenčku pač ne zdi normalno, sploh pa če si brala, gre za jako nekomplicirano dete, tako da itak ne razumem, od česa bi si tkao silno odpočila
Ta tema je tako neverjetna - vsaj zame - ker še vedno mislim, da se kdo andrkovr šali, zato jo vsakič prečekiram
Ubrisana sta pa oba - tudi njen partner, po moje, pa sem to že itak, se mi zdi, napisala, če ne gre za štos

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 357
2.5.2009 23:02:19   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica
Bolj mi je bedno, da na prvo mesto postaviš družbo, ki ne sprejema njenega otroka. Otrok je del tebe in če ne sprejmejo njega, tudi tebe ne - kako si sploh lahko v družbi takih ljudi? Kaj pa ko bojo oni imeli otroke, a takrat bojo pa kar dovoljeni v družbi al kako? ......

Dej zamisli si zur na terasi apartmaja v katerem spi otrok. Jutranje spanje ob dojenckovem joku itn... Pac tako je, da otroci na dolocene "manifestacije" ne sodijo in nikoli ne bodo. In ce gres zurat, gres zurat. Ce nekdo nima varstva, se ne odloci za varstvo itn... ga pac na taksni "manifestaciji" ni. Popolnoma jasno in razumljivo. Niti najmanj sama taksen pojav ne razumem kot nesprejmanje materinstva, starsevstva ali cesarkoli, temvec kot razciscene pojme. Ce ima nekdo otroka, ga nima cela druzba in cela druzba ni dolzna zurat po pravilih novopecenih starsev. Novopecena starsa sta tista, ki si na novo zastavljata nacin druzabnega zivljenja in ki ga (manj ali vec) prilagajata novonastali situaciji in ne njihova druzba.
Pricakovati, da zaradi "sprejemanja" clana druzbe, cela druzba zamenja stil in nacin zuranja je malo prevec egoisticno, kot je egoisticno pricakovati, da se bo celotna druzba podredila nekomu, ker se je ta nekdo odlocil postati stars.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu sneguljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 358
3.5.2009 11:17:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica
Bolj mi je bedno, da na prvo mesto postaviš družbo, ki ne sprejema njenega otroka. Otrok je del tebe in če ne sprejmejo njega, tudi tebe ne - kako si sploh lahko v družbi takih ljudi? Kaj pa ko bojo oni imeli otroke, a takrat bojo pa kar dovoljeni v družbi al kako? ......

Ce ima nekdo otroka, ga nima cela druzba in cela druzba ni dolzna zurat po pravilih novopecenih starsev.

Nekateri pac to pricakujejo, da je otrok zacetek in konec sveta in da vmes ni drugega zivljenja.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 359
3.5.2009 13:14:59   
amaya
Seveda je tudi drugo življenje, ampak v meji normale...ta govori o celem tednu, ne o nekem večeru....

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 360
3.5.2009 13:36:55   
ronja
Mišek, se strinjam s tabo, da nekatere stvari ne grejo preveč dobro skupaj, vendar je bistven način, kako ti prijatejli to povedo: ali ti rečejo: otroci pa tu nimajo kaj delat, so nezaželeni, pusti ga doma, ali pa ne hodi zraven. Ali pa ti rečejo: veš, tam bi mi žurali, pa bili ponoči bolj glasni, saj razumeš... pa ni ravno okolje za otroka... lahko mogoče najdeš kako varstvo? eno je, da ti dajo ultimat, v smislu, da moraš bit enak njim, če hočeš bit z njimi, drugo je, če hočejo najt način, da bo vsem ok.
Se pa marsikaj da - ampak ne z vsakim otrokom: z Ronjo se da potovat kamorkoli, njej je čisto vseeno, kje je, dokler sva midva zraven. Lejla je pa bolj občutljiva na spremembo okolja, jo kar zdela. Tudi družbe so različne in ene bi otrok bolj motil kot druge (jaz mam na splošno rajši bolj tolerantne družbe, ki dovoljujejo raznorazne "experimente"), tudi na terenske vaje (kjer je tudi žur zvečer) so profesorji včasih vzeli otroke s sabo, pa nam je bilo to vsem simpatično, recimo... Zato mogoče bolj tak "sproščen" pogled na tole...

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 361
3.5.2009 22:54:37   
Anonimen
Ajoj ... ko sem prebrala prvi post me je malo stisnilo pri srcu, samo sem si govorila, da gre sigurno za kak joke ... no pa dlje ko sem brala avtorico tega posta, bolj mi je ratevalo slabo. Ah ja ... no saj ne rečem da tudi meni nebi pasal kak 7 devni dopust, sploh po kaki neprespani noči (imam 5-mesečno punčko), samo glede na izkušnjo izpred štirih tednov, bi se mi od dolgčasa po hčerki strgalo že po 2h dneh, oz. še prej. Izkušnja izpred 4ih tednov? Ja z mojim in še ena prijateljica smo imeli rojstni dan in smo najeli kočo v hribih za vikend (petek popoldne - nedelja dopoldne). Pa sprva naj bi šla tamičkena z nami, samo bolj ko sem razmišljala, bolj mi dojenček ni pasal v tisto okolje in bolj sem bila prepričana, da potem tut jaz ne grem. No pa so me moji starši vseeno pregovorili naj grem vsaj za eno noč in naj se malo sprostim, ko se že dolgo nisem (sprva rizična nosečnost, potem fentano koleno, potem visok pritisk, potem prezgodnji porod, itd), in da bodo oni pazili na malo (jih je navajena ker smo dosti skupaj) ... no po parih dneh pregovarjanja sem rekla no ok bom pa šla. Sem spakirala vse potrebno za tamalo in za naju, sva pospremili očija del poti, potem sva šli pa z malo k našim in sva eno noč skupaj tam prespali, da ni bilo vse kar naenkrat novo, pa mami sem pokazala točno kaka je njena večerna rutina, na drobno popisala cel a4 list kdaj in koliko je pa to in ono in potem v soboto popoldne kar s teškim srcem odšla na zabavo. Itak se pa gor nisem nevem kako sprostila, ko sem samo razmišljala kaj pa moja punčka počne, pa če joka, pa če me pogreša ... tak da sem šla kmalu spat (no vsaj naspala sem se) in zjutraj pohitela s pospravljanjem koče in šc v dolino k moji punčki in si mislila, hvala lepa in nikoli več ... če mala ne gre zraven, tut jaz ne grem in pika ... me je izučilo.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 362
4.5.2009 7:37:13   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Nekateri pac to pricakujejo, da je otrok zacetek in konec sveta in da vmes ni drugega zivljenja.

In potem se cudimo, kje se najdejo vse te posesivne matere, ki so toliko zrtvovale za otroke.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 363
4.5.2009 7:38:04   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Mišek, se strinjam s tabo, da nekatere stvari ne grejo preveč dobro skupaj, vendar je bistven način, kako ti prijatejli to povedo:  ......

Ronja... ce imas kolickaj v glavi, niti ne prides do tega, da bi ti prijatelji morali karkoli reci....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 364
4.5.2009 7:40:32   
rija

In potem se cudimo, kje se najdejo vse te posesivne matere, ki so toliko zrtvovale za otroke.....

hmmm....odvisno ali gledaš na to kot na žrtvovanje ali kot na nekaj, kar pač rad delaš.....

...vox populi...

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 365
4.5.2009 7:41:08   
amaya

ah dej no...zame pa to ni nobeno žrtvovanje...pač pa zdrava pamet!

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 366
4.5.2009 9:10:29   
mika

no, tole je pa zelo grobo rečeno. Nisem ne posesivna in še nikol nisem rekla ali  začutila, da se žrtvujem za otroka. Pri štirih mesecih, pa sigurno do leta in pol, je bila  hčerka men res začetek in konec sveta. trajalo je dokler sem jo dojila, pa še dlje, ker je bila zelo navezana name.
Sedaj ko je večja, je popolnoma drugače. vsi skupaj dihamo veliko bolj svobodno in sproščenouser posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 367
4.5.2009 10:26:56   
ronja
Ronja... ce imas kolickaj v glavi, niti ne prides do tega, da bi ti prijatelji morali karkoli reci....

Ja, se vsekakor strinjam. Vendar v tem primeru ne rečeš, da so tvoji otroci nezaželeni, ampak da žur ni primeren zanje. sicer pa - kot sem rekla - z majčkeno prožnostjo misli, se da marsikaj - Ronja je šla z nama na rojstnodnevni žur, prav super se je imela - ves čas sem jo nosila v slingu okoli, dojila se je, ko se je hotela, jokala ni in ni prav nikogar motila, vsem se je še fajn zdelo, da majo dojenčka na pikniku, čeprav so bili sami študentje... Tak da ni ravno nemogoče, če niso ljudje preveč zahtevni na obeh stranehuser posted image . ne gre toliko za to, da bi otrok moral it zraven, ampak zato, da se prijatelji nočejo nič prilagodit, torej jim je manj do tvoje družbe kot do starega načina žura - to pa nekaj pove o tem, koliko si me želijo zraven...

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 368
4.5.2009 11:29:51   
Anonimen

Čak`, čak`, čak`... Čakajta malo... Še zdaleč nisem pristaš tega, da se otroka povzdiguje na tron družinskega življenja za vsako ceno in brezpogojno in zdaj že splošno veljavnega mnenja, da je samo popolnoma ustrežljiv starš dober starš, ker že samo prepričanje o samoumevni pravilnosti in zveličavnosti takšnega modela starševstva istega postavlja v kontekst ideologije (v služenje trenutnemu sistemu, kakopak), čigar nasprotovanje načeloma rezultira v stigmatizaciji in marginalizaciji nesomišljenikov - avtorica teme.

Vendar...

Ključno v začetni temi - 4-mesečni otrok, 7-dnevno rajanje s pogojno udeležbo in na živce idoča tašča...

4-mesečni otrok naj bi bil neprestano v stiku z materjo/staršem (sploh, če gre za doječega otroka), če je le možno s čim krajšimi intervali odsotnosti... Blablabla, da ne serem preveč, vsi dobro vemo kako poteka starševstvo v prvih mesecih pa vse tja približno do enega leta. Torej ne gre tukaj za posesivnost ampak preprosto simbiotično povezanost med otrokom in materjo. Separacija naj bi se začela postopoma vpeljevati tam nekje okrog tretjega leta, kjer bi naj do večje veljave prišli oče in drugi skrbniki, čeprav so moji otroci ostajali brez atija in mamice mnogo prej, pa ni bilo nobenih problemov. Ko že govorimo o samostojnosti... V tem primeru se mlada mamica očitno še ni dobro zavedela svojega poslanstva, pa ne da bi obsojal.  

Družba, ki mi pogojuje udeležbo pod točno določenimi pravili apriori vsiljujoč neprimernost otrokove prisotnosti, brez da se pretehtajo vse možnosti, je družba, ki ima do mene in mojega otroka nespoštljiv odnos, enako sebičen kot v obratnem primeru, če bi jaz mojo udeležbo pogojeval s prisotnostjo otroka. Ne verjamem, da ne obstaja način, da bi 7-dnevno druženje ne mogli organizirati tako, da od tega ne bi imeli koristi vsi.

Osebna dilema, ki spričo nezmožnosti sprejetja "pravilne" odločitve mlado mamico postavlja v notranje konfliktno situacijo, zaradi česar breme odgovornosti raje preloži na taščo, od katere se očitno pričakuje brezpogojno izpolnjevanje želja in potreb... Popolnoma infantilno in nedoraslo.  

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 369
4.5.2009 11:38:01   
ssevin
IZVIRNO SPOROČILO: ...Che

Čak`, čak`, čak`... Čakajta malo... Še zdaleč nisem pristaš tega, da se otroka povzdiguje na tron družinskega življenja za vsako ceno in brezpogojno in zdaj že splošno veljavnega mnenja, da je samo popolnoma ustrežljiv starš dober starš, ker že samo prepričanje o samoumevni pravilnosti in zveličavnosti takšnega modela starševstva istega postavlja v kontekst ideologije (v služenje trenutnemu sistemu, kakopak), čigar nasprotovanje načeloma rezultira v stigmatizaciji in marginalizaciji nesomišljenikov - avtorica teme.

Vendar...

Ključno v začetni temi - 4-mesečni otrok, 7-dnevno rajanje s pogojno udeležbo in na živce idoča tašča...

4-mesečni otrok naj bi bil neprestano v stiku z materjo/staršem (sploh, če gre za doječega otroka), če je le možno s čim krajšimi intervali odsotnosti... Blablabla, da ne serem preveč, vsi dobro vemo kako poteka starševstvo v prvih mesecih pa vse tja približno do enega leta. Torej ne gre tukaj za posesivnost ampak preprosto simbiotično povezanost med otrokom in materjo. Separacija naj bi se začela postopoma vpeljevati tam nekje okrog tretjega leta, kjer bi naj do večje veljave prišli oče in drugi skrbniki, čeprav so moji otroci ostajali brez atija in mamice mnogo prej, pa ni bilo nobenih problemov. Ko že govorimo o samostojnosti... V tem primeru se mlada mamica očitno še ni dobro zavedela svojega poslanstva, pa ne da bi obsojal.  

Družba, ki mi pogojuje udeležbo pod točno določenimi pravili apriori vsiljujoč neprimernost otrokove prisotnosti, brez da se pretehtajo vse možnosti, je družba, ki ima do mene in mojega otroka nespoštljiv odnos, enako sebičen kot v obratnem primeru, če bi jaz mojo udeležbo pogojeval s prisotnostjo otroka. Ne verjamem, da ne obstaja način, da bi 7-dnevno druženje ne mogli organizirati tako, da od tega ne bi imeli koristi vsi.

Osebna dilema, ki spričo nezmožnosti sprejetja "pravilne" odločitve mlado mamico postavlja v notranje konfliktno situacijo, zaradi česar breme odgovornosti raje preloži na taščo, od katere se očitno pričakuje brezpogojno izpolnjevanje želja in potreb... Popolnoma infantilno in nedoraslo.  

Bravo, res bravo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 370
4.5.2009 11:45:31   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: rija

hmmm....odvisno ali gledaš na to kot na žrtvovanje ali kot na nekaj, kar pač rad delaš.....

Ce to rad delas, ti otrok ne postane zacetek in konec zivljenja. Ne postane ti edini smisel zivljenja, kar je pomembna locnica med zdravo skrbjo in bolezensko posesivnostjo - grobo receno.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 371
4.5.2009 11:46:06   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: amaya

ah dej no...zame pa to ni nobeno žrtvovanje...pač pa zdrava pamet!

Zdrava pamet.. da ti je otrok zacetek in konec zivljenja??

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 372
4.5.2009 11:47:08   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mika

no, tole je pa zelo grobo rečeno. Nisem ne posesivna in še nikol nisem rekla ali  začutila, da se žrtvujem za otroka. Pri štirih mesecih, pa sigurno do leta in pol, je bila  hčerka men res začetek in konec sveta. trajalo je dokler sem jo dojila, pa še dlje, ker je bila zelo navezana name.
Sedaj ko je večja, je popolnoma drugače. vsi skupaj dihamo veliko bolj svobodno in sproščenouser posted image

Mika, zdi se mi, da ste in ti in Amaja falile rdeco nit dvogovora.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 373
4.5.2009 11:47:19   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ja, se vsekakor strinjam. Vendar v tem primeru ne rečeš, da so tvoji otroci nezaželeni, ampak da žur ni primeren zanje.

Prepričana sem, da gre v tem primeru za govorno figuro. Dejansko pa drzi, da v dolocenih primerih in pri dolocenih dogajanjih so otroci nezazeljeni.

sicer pa - kot sem rekla - z majčkeno prožnostjo misli, se da marsikaj - Ronja je šla z nama na rojstnodnevni žur, prav super se je imela - ves čas sem jo nosila v slingu okoli, dojila se je, ko se je hotela, jokala ni in ni prav nikogar motila, vsem se je še fajn zdelo, da majo dojenčka na pikniku, čeprav so bili sami študentje... Tak da ni ravno nemogoče, če niso ljudje preveč zahtevni na obeh stranehuser posted image . ne gre toliko za to, da bi otrok moral it zraven, ampak zato, da se prijatelji nočejo nič prilagodit, torej jim je manj do tvoje družbe kot do starega načina žura - to pa nekaj pove o tem, koliko si me želijo zraven...

Znova smo pri prilagajanju druzbe posamezniku oz. paru. In potem ce polpijan clan druzbe zacne glasno pet je baraba, ker bo zbudil dojencka, baraba je tudi tisti, ki mu ni prav, ker se ne more naspati zaradi dojenckovega joka, enako tudi tisti, ki bi prizgal cigaret, a dojencek je zraven itn....
In jasno, da im je do nacina zura, saj ga sicer ne bi organizirali vsako leto. Med seboj se pa verjetno druzijo tudi mimo tega zura.
Pravzaprav se gre za neko stalisce, da ce niso vsi navduseni nad prisotnostjo otroka na vecdnevnem zuranju, zavracajo starsa, im ni do njega itn... Ce nekdo hoce imeti otroke, naj ih ima, ce ih nekdo noce imeti in jih nima ni potrebe, da se mu vsiljuje nacin zuranja, zivljenja ipd osebe z otrokom. In nevem zakaj je tako tezko razumeti, da ce nekoga moti oz. je nezazeljena prisotnost dojencka na vecdnevni zurki to se ne pomeni, da ne sprejema starsa ali, da ga ne zelijo zraven, temvec samo to, da ne zelijo, da ih potrebe otroka ovirajo pri zuranju.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 374
4.5.2009 12:04:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ssevin

IZVIRNO SPOROČILO: ...Che

...

Bravo, res bravo.

Kompenzacija? Ne bodi patetična...

(odgovor članu ssevin)
  Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Operater mobilne telefonije
Sanikaa

Po telefonskih številkah več sploh ne vemo kdo je pri katerem mobilnem operaterju! Prosim povejte pri katerem ste vi in kako ste zadovoljni?

Mobitel (52%)

Simobil (33%)

Debitel (2%)

Tuš (10%)

T2 (1%)

dr...? (2%)

Število vseh glasov: 246

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!