|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tašča mi gre na živce!
22.4.2009 11:07:31   
ronja
Smigli, pozabila si najpomembnejše: "snaha mi ne da vnukov, ne vem zakaj misli, da so otroci njeni, ne pa moji"

mišek, se strinjam s tabo, da boljše, da je otrok pri ljubeči babici kot frustrirani mami, sem tudi sama že to napisala. Vendar pa ni nujno, da je ta punca frustrirana - mogoče se samo ni zavedala, da prav ona toliko pomeni otroku. Saj si vsi včasih rečemo, ah, saj me nima tako rad - ne samo otrok, lahko partner, prijatelj,... samo da nam je lažje opravičiti to, kar delamo. Če pa se zavemo da nas ima, se dostikrat odločimo drugače.

Kar se tiče kalbota se mi zdi da je imel kljub ljubeči babici kar nekaj dela, da je odrastel v normalno osebo - vsaj tako je čutit iz njegovih postov, ker se še zdaj boji, da bi šel po očetovih stopinjah... Tako da ni ravno, da bi mu starši čisto olajšali situacijo.

Mame grejo res tudi na službeno pot in prav je tako, vendar pa res redko pri 4ih mesecih. Seveda bomo nekoč z veseljem otroke dale za 14 dni, 1 mesec k babicam, v kolonijo,... pač nekam, da "si odpočijemo" drug od drugega. Vendar pa vse ob svojem času. Seveda ima vsak svoj čas za to - nekateri dajo že dojenčke prespat k starim staršem, nekateri jih ne spustijo do konca OŠ. Ni neke trdne meje kaj je najbolj prav, vsaka družina najde svojo. Trudim se da ne bi obsojala ne ene ne druge skrajnosti, čeprav zame nobena ni prava.

Se strinjam s teboj, da če bi mama tako zelo rada šla, je boljše da gre, kot pa da frustrirana ostaja doma. Vendar sem vseeno tak optimist, da mislim da mamica ne bo ostala doma zaradi tašče ali zaradi nekih virtualnih mam, ampak zato, ker je videla da bi jo sinko pogrešal, da se ji vse skup sploh ne bo zdelo žrtvovanje. kar se mene tiče, ne grem recimo v kino zdaj zato, ker bi bila Lejla lačna ali pa bi me pogrešala in bi jokala, ne zato, ker bi mi bilo težko zdržat 2 uri brez nje - nama bi čisto pasalouser posted image . Ampak dokler se pač še zbuja ponoči, tako da nisi nikoli čisto ziher, kdaj, pač še ne greva - ne zaradi naju, ampak zaradi nje. Pa se mi to ne zdi nobena žrtev, niti se ne počutim nič cankarjansko, mislim, da ne bi dovolila, da bi otroci po meni hodili, pa me nadirali, kako kavo sem jim prineslauser posted image . Hočem rečt, da mogoče ni vse tako črno, da si je premislila zaradi kogarkoli tu oz. zato, ker bi potem veljala za "slabo mamo", ampak verjetno samo zaradi svojega otroka.

Nekateri se boljse razumejo z manjsimi, nekateri s starejsimi otroci. Pa ne eni ne drugi niso zaradi tega slabi starsi.

Se strinjam. moja mami je za dojenčke, z njimi zna super,  s starejšimi otroci, ki imajo svojo voljo, ji je šlo pa malo težje (za vnuke še ne vem, sta še mali). Moja prijateljica pa lepo pravi, da bi svojega sina kar zamenjala za mojo tastarejšo, da z njim nima kaj počet. pa ga ima rada, ampak pač res ni za dojenčke. Vseeno pa zgledno lepo skrbi zanj (in pač čaka, da zrasteuser posted image ).

Se pa vsekakor strinjam, da za otroka ni dobro,d a ga kdorkoli preveč navezuje nase. . Otrok se bo že sam navezal, kolikor mu bo pasalo, če boš dober do njega, bo to gotovo opaziluser posted image . moji tašči je bilo recimo nekaj časa zelo hudo, ker je imela "Ronja rajši mami". Zdaj mislim, da je šla čez to in se ne sekira več in jo tudi Ronja spet pusti bližje, nekaj časa je bil pa deda glavni, nje pa sploh ni povohala, ker se ji je malo preveč vsiljevala. meni otrok ni problem pustit pri nekom, ki mu zaupam, pač toliko časa, kolikor je otrokom fajn - saj znajo zelo nedvoumno pokazat. Ampak pri 4mesečniku je ta čas še hudo majhen in niti blizu 1 tednu...

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 301
22.4.2009 11:20:16   
Anonimen
Ronja,sicer se vedno ne strinja s teboj-vsak ima pac svoje mislenje,pa HB za to,vendar se pod zgornji post docela podpisemuser posted image .
Sama se pri prvi hcerki tudi nisem najbolje znasla,glede tega,kaj lahko z dojenckom sploh pocnesuser posted image ,sem prav tako komaj cakala da malo zraste in se lahko kaj konkretnega zaigrava,medtem ko zdaj pri drugi,s tem nimam vec problemov.
Me je pa zal anonimne,ker nima podpore pri partnerju..ne vem no,mislim da bi bilo dobro,ce bi si tudi on malo prebral to jaro kaco...

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 302
22.4.2009 11:22:17   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: larilu

Mišek kaj je fizično  in psihično če mi lahk prosim razložiš da ne daš otroka stran oziroma si raje z njim kot pa da se greš vn zabavat?user posted image aja sej res za nekatere je zabava bolj pomembna od otroka ki je do 1 leta potrebno skrbet tako kot se zagre ker to je otrok in ne igrača.

Za otroka je vedno treba skrbet in to tako, kot se gre. Je pa dejstvo, da vsi ne skrbijo za otroke na enak nacin, jih ne vzgajajo na enak nacin, nimajo enakih vrednot itn... to se ne pomeni, da so slabi starsi ali, da bi jim bilo potrebno odvzeti otroke. Zato mi je kar moteca gonja, ki se je porodila na tej temi. Kot tekmovanje katera je bolj cankarijanska mati in govori se o dobru otrok a slisis najveckrat jaz ne morem, jaz ga ne dam, jaz ga ne bi mogla.. jaz, jaz, jaz, jaz....
In premisli, kaj je narobe s kalbotom. Ce sem si dobro zapomnila je napisal, da ga je kar nekaj let cuvala stara mama. Je zrasel v normalnega cloveka? Otrok ob sebi potrebuje ljubeco osebo. In ce zaradi dolocenih vzrokov, to ni prav mama, se vedno to ne pomeni strasansko traumo za otroka. Pravzaprav bi rekla, da je za otroka boljse, da ga ima ljubeca babica kot frustrirana mamica.
Sicer pa, a res nobena mamica ne gre na sluzbeno pot po teden, dva? Samo to je opravicljivo, to je sluzba, njo zagotovo zvija od hudega, da mora na sluzbeno pot. Glavno, da mamico zvija od hudega, ce se mora odlepiti od otroka.
Da ne bo napacno razmljeno - iti na zur za 7 dni pri 4 mesecnem dojencku se mi ne zdi nikakrsen dosezek, niti kakor koli privlacno, se vedno pa menim, da ce mamico mika, da je boljse, da gre, kot da vsa frustrirana ostaja doma, da bo lahko obveljala kot dobra mati. Njena "zrtev" ce ostane doma je IMO brezvezna, ker ce ji misli uhajajo drugam, otrok od nje kaj dosti niti ne bo imel.

Kaj je pa fizicno in kaj psihicno, menim, da sama se kako dobro ves. Za nekoga so flaske in plenice vrhunec uzitka, za nekatere pac ne. Nekateri se boljse razumejo z manjsimi, nekateri s starejsimi otroci. Pa ne eni ne drugi niso zaradi tega slabi starsi.

Odrsla sem v druzini, ki je zaradi spleta okoliscin vedno bila tesno skupaj. NI bilo babic v blizini, tet ali kogarkoli pri kateremu bi lahko preziveli dan, noc.  Vedno smo bili skupaj in res, v taksni druzini so nekatere prednosti, vendar so tudi slabosti.
Moj sin, znova zaradi spleta okoliscin, odrasca v skoraj identicnih pogojih - vedno smo skupaj. Za njega je se slabse, ker je edinec (jaz imam se brata, pa sva bila vsaj dva). Pustiti ga za dan, dva, tri ... bi bilo zame izjemno stresno in bolece, vendar sem prepricana, da za njega koristno. Moj sin bo kmalu star 6 let in ima tezavo preziveti noc brez mene ali moza. Mocno ga podpiramo, da hodi na tabore ipd., vendar problem ostaja. Ni navajen biti z nekom drugim in to ga hromi pri samostojnosti. Ne zmore prespati pri prijateljcku, bratrancih, starih starsih ce nekdo od naju z mozem ni zraven. Menis, da je to dobro za njega? Osebno menim, da ni. In zal mi je, da so okoliscine bile taksne, kot so bile.
Prav zato ne razumem povsem dobro tiste starse, ki imajo moznost otroku omogociti vstop v samostojnost tudi na taksen nacin, pa se tega izjemno mocno branijo in skoraj na silo navezujejo otroka na sebe. Ne vem ali se bojijo, da bo nekdo drug prevzel njihovo mesto ali da bo otroku kje boljse, kot mu je z njima... ali je samo njihov strah in teskoba tako prevladujoc, da raje otroka pretirano naveze na sebe, kot, da mu ponudi svobodo, da se osmosvoji v toliko, da ne bo odvisen od prisotnosti starsa.

Se popolnoma strinjam. Kot ponavadi. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 303
22.4.2009 11:25:48   
sakuL
jest bi vse dala da bi lahko imela dojenčka, pa tudi če se odpovem nevem kaki žurki. Vem, da se ti ga žura in da bi ti šla, pa tvoj tudi, samo sedaj si si nakopala odgovornost in to  je tvoj otrok (vajin).
Jaz namesto tebe, bi rajši šla nevem kam na morje za 10 skupaj z dojenčkom, kot pa nekam ga popivat, pa ga žurat. To je moje osebno mnenje.

Sej žurala ga še lahko boš, žurk bo še celo morje, katerih se boš lahko udeležila.

jaz bi raje sedela doma z bebiko v naročjuuser posted image

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 304
22.4.2009 13:37:02   
ronja
sakul, lej, to je podobno kot če se bi invalid "jezil" na nekoga, ki lahko hodi, pa rajši leži pred tv in se s čipsom nažira - in sploh ne ceni tega, kar ima - zdrave noge, ki bi ga nesle na Šmarno goro, kamor bi ta na vozičku tako rad šel...
Verjamem, da je hudo težko, če ne moreš imet otrok, ko si jih želiš - zame bi bila to gotovo ena najhujših stvari, ki bi se mi lahko zgodile (pa se hvalabogu niso), tako da ne misli, da podcenjujem to, sploh ne! Samo težko se punca pri 23ih, ki mogoče celo ni zanosila čisto načrtovano, vživi v to... In ne more ceniti tega, kar ima, na isti način kot bi cenila ti.
Kaj je za otroka boljše, je spet drugo vprašanje: vsaka skrajnost ima svoje pasti. Imela sem prijateljico, na katero sta starša čakala in se trudila zanjo 7 let. Bila je eno najbolj razvajenih bitij, kar sem jih videla in zelo nesrečna, ko je ugotovila, da se ves ostali svet ne vrti okoli nje niti se ne bo začel...

kleopatra, hehe, saj ne pišem svojih postov zato, da bi se vsi strinjali z mano, mogoče res tako deluje, ampak ni takouser posted image . Meni je zelo všeč, če se kdo ne strinja z mano in da dober argument, ker lahko razširim svoja obzorja. Recimo ko je bila debata o tem, koliko denarja rabiš za otroka in sem zagovarjala tezo, da zelo malo in dajala primere, kako se da skoz prit, mi je ena (se ne spomnim več, kdo) napisala, da za vse te bljižnice in ustvarjalne rešitve imaš energijo, če je vse ok, ko te partner podpira,... ne pa ko si žalostna, ker si ravno postala samohranilka. Ni se strinjala z mano, skratkauser posted image - in imela je prav. Prej nisem na to tako gledala. tako da hvala, kdorkoli je že to napisal, zdaj ne bom šla iskat, ker se mi ne dauser posted image .
Zato mi je ravno tako fajn, če nekdo s pomočjo mojih argumentov vidi še drugo plat kot če jaz s pomočjo njegovih vidim njegovo stran. Oboje bogati.

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 305
22.4.2009 21:38:58   
urša28
sploh te ne razumem,,4 meseca star dojenček,ti pa za cel teden od doma? kaj ti družba več pomeni kot pa otrok? nenormalno.....user posted image

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 306
22.4.2009 21:48:36   
gita10
Včeraj sem razmišljala o tej temi in ko sem prvič prebrala mi ni bilo čisto jasno ker jaz sem si tega svojega otroka želea in ga čisto preveč čuvam pri njej je verjetno drugače in očitno nista niti ona niti partner pripravljena na tega otroka. Če dobiš varstvo pojdi in če ti se zgodi, da lahko izdržiš 7 dni brez njega in boš normalno žurala naprej se dogovori z mamo o skupnem skrbništvu. ne rabiš papirnato, vendar tako kot so že drugi pisali tudi jaz sem bila kot otrok več pri babici kot pa pri starših ( zaradi službe, ni bilo toliko vrtecev...).  Lahko pa, da boš že drugi dan prišla nazaj ker ne boš zdržala.

(odgovor članu urša28)
Neposredna povezava do sporočila: 307
22.4.2009 21:49:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Za otroka je vedno treba skrbet in to tako, kot se gre. Je pa dejstvo, da vsi ne skrbijo za otroke na enak nacin, jih ne vzgajajo na enak nacin, nimajo enakih vrednot itn... to se ne pomeni, da so slabi starsi ali, da bi jim bilo potrebno odvzeti otroke. Zato mi je kar moteca gonja, ki se je porodila na tej temi. Kot tekmovanje katera je bolj cankarijanska mati in govori se o dobru otrok a slisis najveckrat jaz ne morem, jaz ga ne dam, jaz ga ne bi mogla.. jaz, jaz, jaz, jaz....

Mene je zmotil nacin, kako od tasce pricakuje, da ga bo enostavno cuvala, pri stirih mesecih in je potem se uzaljena, da tasca ne skace od veselja, da je koncno dobila v nego in vzgojo sladkega vnuka user posted image .

To, da od starsev ne pricakujem, da so 24/24 z otrokom in da kolicina casa, najraje 100% njega ni edini verodostojni pokazatelj tega, kako skrbni starsi smo, je pa jasno, vsaj meni.

Se strinjam tudi s tvojim nadaljevanjem, da ne citiram vsega.

In za povzetek povem, da moja bejba vsem pravi, da njena mami ima cas za njo (ce kdo rece, da nima casa za kaj, pove, da bo prisla mama in mama ima cas user posted image ). Tako da ja...vse je relativno.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 308
22.4.2009 22:46:40   
smrka
nisem prebirala vsega ti povem samo moje mnenje. Jaz nobenemu nebi dajala otroka za 7 dni, zaradi neke pof*** zurke! Otrok je tvoj, in ti moras skrbet zanj. Jaz osebno nebi sla na nobeno festo ce moj otrok nebi bil zazelen! Adijo pamet! Potem je pa tasca kriva, ker pove to kar si misli. DAj punca raje se mal zamisli. Zdaj si mama, in nemores se dajat v kozo tistih ki se nimajo otrok in se tako obnasat. MAMA SI!

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 309
22.4.2009 23:40:55   
Marogica
Deklica draga, počasi se začni zavedati, da si mama in mama pomeni imeti odgovornost do svojega otroka. Je res, da si se mlada odločila biti mama, vendar se moraš počasi zavedati, da si se za to odločila ti (in tvoj partner), tvoja družba pa očitno ne, ker so verjetno premladi za to odgovornost, kar jim dam prekleto prav. 

In tu nastane problem predvsem med tabo in tvojo dosedanjo družbo. Kaj kmalu boš ugotovila, da si v tej družbi nimate več kaj povedati, saj živite enostavno dva različna stila življenja. Eno je življenje z otrokom, drugo je življenje brez otrok.

Po svoje te razumem, da bi šla žurat, saj si še mlada in očitno v tej temi tudi nimaš ravno ne vem kakšne podpore svojega partnerja, ki se mi zdi še bolj nezrel, kot ti.

Vsekakor pa se ne jezi na taščo, ki ne želi prevzeti odgovornosti, ki ni majhna....pa čeprav "samo" za 7 dni. Tašča je vsekako zrela in pametna ženska, ki se zaveda odgovornosti, kot sem omenila. Verjemi, da je tudi tvoja mama prav tako zrela in pametna ženska, le da njo "vodi" še en faktor-ti si njena hči in zaradi ljubezni do tebe, bi ti bila pripravljena ustreći. Nekje v notranjosti se pa najbrž prav tako, kot tašča sprašuje, kje imaš pametuser posted image

GLej....v življenju je treba delati kompromise, ko se odločimo za otroke, pa še toliko bolj. Torej razmisli, kakšen kompromis bi bil najboljši zate. ALi vzameš otroka s seboj na žurko ali pa ostaneš 4 dni brez njegana žurki....če ti je to res trenutna prioriteta v življenju.

Sama osebno ne bi pustila 4-mesečnega otroka pri nobenem za tako dolgo, saj sem bila toliko zrela, da sem se zavedala, kakšno odgovornost "polagam" nekomu v roke. Pa vedi, da spadam med tiste mame, ki bi ti prve ploskale, da pustiš otroka kdaj pa kdaj pri babicah in to relativno hitro, saj sem tudi sama to počela in še vedno počnem. Vendar v vednost...moja dva otroka sem prvič pustila prespati pri svoji mami takrat, ko sta noč tudi prespala, da s tem ne bi "otežila" maminega varstva, beri: da bi se tudi mama vsaj ponoči naspala. In stara sta bila 7 oz. 6 mesecev in to resnično za samo ENO noč. VEč pa ne v tej starosti.

V glavnem...razmisli...razmisli predvsem, kaj ti pomeni otrok in družina. Razmisli, zakaj si si jo ustvarila tako zgodaj. Nekaj te je gnalo...torej na to "gonilo" sedaj splava na vrh. Upam, da si razumela.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 310
23.4.2009 0:32:21   
nejcko
Par strani sem prebrala, ostalo preletela ... ma niti ne vem, kaj naj napišem. Sem kar malo v šokuuser posted image

Sama sem iber liberales mama, očitno bi me večina imela tukaj gor za grdo mamo, če bi vedele, da sem oba svoja otroka pustila prvič pri 11 mesecih za en teden pri mami in sva jo z možem zbrisala na potovanje ... ampak 4-mesečni dojenček in prvomajska žurka, ki očitno mora biti pod muz točno en tedenuser posted image user posted image user posted image ... uf, to je pa celo zame preveč.
Pa te po svoje štekam, Marijana ... meni bi se pri 23 letih strgalo na tvojem mestu, ... ampak zato pa sem si otroke umislila 10 let kasneje.

Upam, da si res prišla k pameti, Marijana, kot si nekje vmes napisala ...

P.s. tole še moram napisati:
Tale primer je čudovit prikaz, kako so tašče velikokrat po nedolžnem obsojene.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 23.4.2009 0:33:15 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 311
23.4.2009 1:01:40   
DanijelaNeli
Nisem vsega brala...le prvih nekaj strani in zadnih nekaj...
Jaz ne bom nič obsojala...samo to,...da jaz ni šans,da bi dala za tolko časa otroka stran od mene.Jaz se počutim krivo samo če jo dam zjutraj v vrtec in če grem popoldne delat (delam pa do 23h),in je ne vidim cel dan razen zjutraj.Ampak,to je redko.Tako naredim,ko imam kakšne opravke al kaj za naredit.
Moje izkušnje so takšne...jaz sem prvič imela mojo pupiko stran od mene,ko je imela 13 mesecev.Ampak za eno noč.Ker sem imela namen it na en koncert,sem jo peljala k moji mami,ki živi 5 minut vožnje stran... Ta koncert je odpadel,moja ta mala je bla že postelji spala,in bi jo najrajši šla iskat tisti moment...ampak sem si rekla,da itak že spi,in da jo bom res takoj ko se zbudim šla iskat.Res,takoj po zajtrku sem laufala z avtom gor po njo.
To je blo prvič,da sva bla z mojim sama brez nje.Ko sem rodila,se šla prvič ven ko je imela ta mala 6 mesecev,moj fant je bil z njo doma.Spat sem jo dala jaz,dojila je nisem več.

Zdaj bo dopolnila 27.mesecev... vsega skupaj je bla trikrat pri sestri od mojega,čez noč...niti 24 ur...In še hoče it,izrazi željo,ker ima sestrično 4 leta staro...tako,da ima družbo.

Jaz enostavno ne morem bit brez moje pikice več kot en dan...Pa se mi kakšen krat,da it žurat.Takrat se zmenim z mojim,da ostane on doma,pa grem jaz ven s kolegicami.Ko pa greva skupaj,ne prideva tako pozno domov... Babyphone pa ima tašča vklopljen...ampak,nimam problemov,ker mi spi selo noč...pridna je,zlata je ...moja Neli...

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 312
23.4.2009 1:21:28   
Špela100
o grozaaa...........
1. 4 mesece starega otročka ne bi pustila oz. ga nisem pustila niti za eno uro nikjer, ne pri mami, ne pri tašči.
2. 7 dni žurat....pazila, da ne boš preveč popila....bogi otroček....
3. tašča user posted image user posted image
4. a to je pa kar zdaj dolžnost od tašče, da ti mora pazit otroka, al kaj?? Ne bi rekla, če bi šla v bolnico, al pa ne vem, da bi si nogo zlomila, ampak 7 dni žurat....
5. Pa kar kolegici bi ga dala za čuvat...a otrok pa nič ne rabi mame, da ga stisne, da spat, potolaži, da ga zmasira, da mu da jest...kar prijateljica bi te menjala...saj verjetno bi bilo boljš....
6. Mož kosi travo...ful odgovornost, pa kosi jo verjetno tudi 4 dni skupaj...a sploh veš kakšna odgovornost je čuvat tako majhnega otročka....
7. Tako kot so predhodnice rekle, če ni nobenega dela z njim, ga pa res lahko s sabo pelješ.
8 In družba, ki ti da tak pogoj, da brez dojenčka prideš...jaz bi jih prečrtala iz mojega lajfa....o maj gad....in ti sprejemaš te pogoje, otrok ti je zdaj v napoto, pa mami, pa tašči, pa prijateljici bi ga dala, kar nekam, sam da boš ta tvoj letni ritual speljala....živa groza....
9. Res oprosti, da smo se spravile nate, sam nimaš nobenega materinskega čuta....
10. In škoda, da sem se pustila sprovocirat, ker je verjetno vse samo ena šala.

brez zamere

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 313
23.4.2009 9:57:58   
Levči
Ma kolko si stara?Razmišljaš kot en 10 letni otrok.Kaj bo šele ko bo otrok starejši?user posted image

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 314
23.4.2009 13:50:35   
ninocka
IZVIRNO SPOROČILO: Marijena
sploh ne morem nehat jokat, ampak od zdej naprej mi bo na prvem mestu. sem ga stiskala k sebi, poklicala taščo in mamo in jima povedala, da ne grem nikamor.

Na kerem mestu je bil pa prej? Eh, kaj sploh sprasujem, na zadnjem, ocitno...user posted image

hvala za vsa mnenja, so me streznila
...in Esmeralda je spregledala...

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Marijena)
Neposredna povezava do sporočila: 315
23.4.2009 18:26:09   
maca m
Jaz bi ti rekla, da je skrajni čas - da si poiščeš nove prijatelje. Ker prijatelji, kateri ne sprejemajo tvojega otroka - NE morejo biti tvoji prijatelji. Potem tudi tebe ne sprejemajo, saj sta ti in tvoj otrok "paket v enem."  Zame bi bili to bolj znanci.

Otroci "odpirajo vrata". Če se veliko sprehajaš, zagotovo srečaš kakšno mamico, stopi v stik z njo. Jaz sem stara 26 let, večina mojih prijateljev tud še nima otrok. Pa sem zdaj spoznala ogromno mamic, ki smo smo ful zaštekale. Z eno gremo celo zdaj med prazniki v toplice, seveda skupaj z user posted image in user posted image . Pa smo se prej komaj poznale. Pa atija se mata tud vedno ogromno za pomenit o user posted image .
Vsaka mamica se rada pogovarja o otroku, malo primerja, kaj vpraša......nešteto tem je za pogovor.

V sanjah in ljubezni ni nič nemogoče.
(J.Arony)

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 316
23.4.2009 18:43:46   
Anonimen
Jaz bi na to temo samo nekaj dodala/vprašala oz. kakorkoli že.

Da ne bo pomote, glede te punce sem že svoje povedala in se čisto strinjam z večino na tej temi-punca je neodgovorna in se ne zaveda kaj pomeni materinstvo, pika.

Me pa grozno moti in tudi zbode ko kar povprek omenjate to njeno starost, pa dobro no, zakaj nas vse dajete v en koš??

Sama sem stara 21 let, septembra bom KONČNO mami (ja končno, ker o tem sanjam že vse življenje, poleg tega pa sva se za otroka trudila dobro leto), s partnerjem sva skupaj 5 let in pol, na otroka sva pripravljena!

Sama se ukvarjam z otroci že od kar pomnim da živim, poleg tega sem tudi vzgojiteljica (čeprav to ni nič glede na moje izkušnje), v mojem življenju so otroci vsakodnevno in zavedam se kaj pomeni dojenček/otrok, dam roko v ogenj da bolje kot marsikatera 30 letnica preden je postala mama in to bi potrdilo veliko oseb ki me pozna in katerim se že pomagala. Žuriranje pa mi je čisto mimo, oz. mi to nikoli ni nič pomenilo (ja čudna najstnica sem bila, namesto v doskotekah ob dojenčkih/malčkih/otrocih)

Torej zanima me zakaj je za nekatere kar po defaultu logično da smo mlade mamice neodgovorne, nepripravljene, potrebujemo pomoč svojih mam in nevemkogaže, "starejše" mamice pa so kar po logiki super mame, ker je itak za njih že zadnji čas da imajo otroka in so sigurno nanj tudi pripravljene.
Verjemite, poznam tako mlade kot starejše dobre mamice in poznam tako mlade kot starejše malo slabše mamice, oz. ne bom ovinkarila, poznam na žalost tudi katastrofalne mame (na srečo zelo malo). In ne boste verjeli, tista ženska ki je zame ena izmed najhujših primerkov in zame ni niti M od mame je stara celih 35 let ob nekaj letnem otroku, si morte mislit?

To primerjanje z leti me že res kar malo boli, ker si to mojo malo srečico želim bolj kot vse na tem planetu, komaj čakam da bom skrbela zanj, da bom ob njem vsako urco v njegovem otroštvu in odraščanju, ga bom gledala kako se razvija in ko bo odrasel in si bo ustvaril svoje življenje bom ob tem najponosnejša mama, ker bom vedela da je prišel tako daleč ob meni in z mojo pomočjo.
Potem pa dobim od nekaterih bežnih znancev, ki se mogoče srečamo enkrat letno (ljudje ki me res poznajo vedo kako in kaj) vprašanja kot so: Kako pa to da si noseča? Je zaščita zataila? in še najhujša do zdaj - Si razmišljala o splavu?user posted image  Ma kakšnem splavu, še na NS nisem šla, ker sva se s partnerjem odločila da se svojemu bitju ne bova odpovedala pod nobenim pogojem (pač najina odločitev, ni bistvo te teme).

V glavnem dajte premislit kaj pišete, ker to vse metanje v isti koš ni pošteno do nas mladih mamic, ki smo in bomo dobre mame. Ja, jaz sem zase prepričana da bom dobra mama, popolna ne, bom pa dobra, ne glede na mojo starost in pika.

Pardon za dolg post, če se bo kateri dalo brat ok, če ne pa ne.

Lp, srečna bodoča mamica

< Sporočilo je popravil Tamika87 -- 23.4.2009 18:47:14 >

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 317
23.4.2009 20:14:04   
DanijelaNeli
Tamika,to pa si res odlično povedala...napisala...user posted image user posted image tudi jaz sem veliko razmišljala o tem,starosti oziroma mladosti mamic.
Jaz sem tudi mlada mamica,imela bom 26 let,moja pikica pa je februarja dopolnila 2 leti.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 318
24.4.2009 0:04:37   
ronja
Torej zanima me zakaj je za nekatere kar po defaultu logično da smo mlade mamice neodgovorne, nepripravljene, potrebujemo pomoč svojih mam in nevemkogaže

PO moje ni nihče tako mislil - bolj v smislu, logično da se mlada punca hoče še znoret, pa je to težko združljivo z materinstvom. Seveda pa obstajajo mlade mamice, ki si to želijo bit in jim žuranje s prijatelji nič ne pomeni. Jaz sem bolj "stara" mamica (30, pa zaenrkat 2 pupi), pa bi še vedno kdaj šla žurat - smo različni.
MOj plesalec si je zelo želel otroka že pri 21ih (prej ga nisem poznala, mogoče že prej). Meni ti pri teh letih še ni padlo na pamet - če bi se zgodil, ne vem, kaj bi naredila, takrat sem pa mislila, da splav (pa se na srečo ni zgodilo, smo pa tudi poskrbeli za touser posted image ). Večina se hoče v teh letih pač še znoret, od tod mogoče malo pokroviteljski ton - ampak ni mišljen kar vsepovprek.

Sprašujejo pa ljudje vedno: tudi mene so - če nisem malo premlada za otrokauser posted image . Sem mislila, da bom umrla od smeha, pa odgovorila po pravici, da prej prestara kot premladauser posted image . Dobro, dečko res ni vedel, koliko sem stara, pa baje res malo mlajše zgledam, ampak da je mislil, da sem pa 18, je pa tudi mal hudauser posted image . Tak da ne se sekirat, to sprašujejo tudi nas, stare kokeuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 319
24.4.2009 0:37:28   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Tamika87

Torej zanima me zakaj je za nekatere kar po defaultu logično da smo mlade mamice neodgovorne, nepripravljene, potrebujemo pomoč svojih mam in nevemkogaže, "starejše" mamice pa so kar po logiki super mame, ker je itak za njih že zadnji čas da imajo otroka in so sigurno nanj tudi pripravljene.

ČE bi bilo to v mojem primeru, pa ni user posted image  in bi gledala po sebi, bi rekla, da sem bila pri 23 enostavno prenora, predivja, prežuratorska, nisem želela ničesar zamuditi za to, da bi lahko bila mama. zanalašč ne bom napisala dobra mamauser posted image .....in pač nisem bila. mama. 

in zato, ker so/smo mogoče v tem času resnično prehodile še nekaj, beri ogromnouser posted image , dodatnih let in resnično drži rek naših mamic in babic: čakaj, da prideš v naša leta....user posted image

ker se ljudje spremenimo, dozorimo, doživimo ogomno stvari, ki vplivajo na naše ravnanje in mišljenje....

mogoče je zato temu tak.....

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 320
24.4.2009 1:51:30   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

mišek, se strinjam s tabo, da boljše, da je otrok pri ljubeči babici kot frustrirani mami, sem tudi sama že to napisala. ......

Zmotili sta me predvsem dve zadevi. Prvo zastavljenost tascinih "zadolzitev" iz zacetnega posta, a zatem (skoraj se bolj) tako zdruzno pljuvanje po mami, ker si je drznila pomisliti, da gre na zur namesto da uziva z otrokom. Nekatere kot bi sebe videle, se prepoznale in s pljuvanjem po avtorici teme skusale s sebe sprati "zle misli" in si dopovedati, da one pa nikakor ne bi.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 321
24.4.2009 1:57:06   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Mene je zmotil nacin, kako od tasce pricakuje, da ga bo enostavno cuvala, pri stirih mesecih in je potem se uzaljena, da tasca ne skace od veselja, da je koncno dobila v nego in vzgojo sladkega vnuka user posted image .

Zmotilo je tudi mene, vendar se vedno mislim, da tako pljuvanje ni bilo niti potrebno niti upraviceno.  Kot trop besnih psov na ovco, ki si je drznila napacno zablejati ob napacnem casu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 322
24.4.2009 8:27:33   
ronja
Nekatere kot bi sebe videle, se prepoznale in s pljuvanjem po avtorici teme skusale s sebe sprati "zle misli" in si dopovedati, da one pa nikakor ne bi.

hehe, mišek, saj bi vsaka šla kdaj za 1 teden na dopust, samo z lubijem in prijateljiuser posted image . NO, itak bi začela pogrešat otroka, ampak čisto tako ideja sama ni tako napačnauser posted image (i tata bi sine) - samo precej nezdružljiva s 4mesečnikom. Saj bomo še žuraleuser posted image , moja starša zdaj več žurata kot kdajkoli prej...user posted image Ko bojo otroci pripravljeni na to, brez kančka slabe vesti, saj si morajo tudi oni odpočit od staršev, ko malo zrastejouser posted image .

Verjamem pa, da je iz distance tole precej drugače videt, kot pa če imaš doma 3,5 mesečno dete in si nekak bolj živo predstavljaš to bitje pustit pri babici za 1 tedenuser posted image ... Pa sicer nimam nič proti žuranju, (čeprav imam svoje pojme o tem, kaj je dober žur), samo zdaj bo vseeno malo počakalo, saj tak utrujena pa tudi nisemuser posted image (ko bom, bom pa najprej skenskala pečenje in dekoriranje torte ob 3h ponočiuser posted image ).

Sicer se pa strinjam s tabo, da ni treba takoj napasti, ker ima vsaka medalja dve plati. Čeprav lahko se trudiš, pa se vseeno tako sliši...

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 323
25.4.2009 6:45:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marijena

Tole dekle se zafrkava, sto posto!
Tako nezrel človek ne more imeti otroka, majke mi. Tak človek gre delat splav!!! Kje se bo pa nažirala alkota po ves teden, visoko noseča - če preračunam, si bila lani ob tem času, ko ste en teden s 'prijatelji' žurali 7 dni, 8m noseča???!!!!

to si ti rekla! nezrel človek?

ker sem mislila enkrat enkrat enkrat v enem letu it nekam žurat, brez da bi se ga ulivala, pač poveselit s prijatelji???

zato sem nezrela?

zato nimam rada otroka?

zdej mam pa dobvolj tega!

Pa pojdi žurat vsak vikend poleg takega malega otroka.Ne pa cel tene.Jaz še svojega 9-letnega sina nebi pustila pa šla nekam za en teden.

(odgovor članu Marijena)
  Neposredna povezava do sporočila: 324
25.4.2009 19:09:23   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Florina

Pa pojdi žurat vsak vikend poleg takega malega otroka.Ne pa cel tene.Jaz še svojega 9-letnega sina nebi pustila pa šla nekam za en teden.

Ne skrbi, ce ne bos ti njega pustila, bo on tebe user posted image

Mene je moj sin pustil za cel teden in sel... na smucanje. Gorje meni, kako nezahvalno dete! Niti ni cakal, da bo 9 star, kar pri 5,5 mi je to naredil... pa vsako sekundo zivljenja sem mu posvetila in nisem ga nikomur pustila niti za kaksno uro. Gorje meni, kako nezahvalno dete!!
Se bolj gorje meni, da mu je bilo cisto fajn brez mene. Kako si je drznil!
Za kazen mora sedaj z menoj pa z ocetom na morje. Ni sans, da bo hodil sam zurat, ni sans. Se ko bo kako punco osvajal ima, da sem zraven. Bogo moje dete, da ga se kaka okoli prinese.
.... Koja sprdacina.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

nosečnost
Lelly28 RR

Kdaj ste družinskim članom (otroku, staršem, bratom- tukaj ne velja partner) povedali, da pričakujete še enega dojenčka?

takoj, ko sem izvedela (26%)

pri 3 mesecih (56%)

po 4 mesecu (19%)

Število vseh glasov: 27

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!