|
RE: občutek, ko se otrok izgubi 24.4.2009 14:24:45
|
|
|
|
ronja
|
je pa ful zanimivo, da sem dobila vtis, da je ulla, kljub temu, da ne tepe svojega otroka, precej napadalna, pa malčič sarkastična, pa svojeglava. Ma, blaža, ulla se na rr spuca, pa kdaj še tašči kako ojštro pove, potem je pa lahko z otrokoma ko muca - boljše kot obratno . Mal heca; ma ona ima samo tak način, ni slaba punca , samo pač tak pove, vsak po svoje, saj ma največ ona probleme zato, če jo kdo narobe razume zaradi načina . Se strinjam, da deluje napadalno - ampak saj veš: pes, ki laja, ne grize . To je pač en tak obrambni mehanizem: "grrr, lej kak sem hud, boljše, da se ne zezaš z mano" - v resnici je pa lahko čisto prijazen kuža not, ki nobenemu nič hudega noče, samo dela se bolj takega hudega . recimo kača tud ni že po defoltu napadalna, pa večina kr skače in se trese če sam rečeš uf, lej kača Ja, imaš prav, samo je pa to precej nagonski strah: zadnjič smo šli s tamalima na bioexo (no, zdaj jih bom pa še jaz slišala, kaj otroke vlačim med kače ), pa sta se tudi kar stiskali k nama, ju je bilo malo strah. Res pa so bile nekatere kače ogromne in niso bile vse v kletkah. Ronja pa je sicer lepo pobožala eno kačo, je bilo pa naju bolj strah, ker bi jo ona kar stisnila - smo vsi 3je (z lastnico kače vred) mal zatrepetali - no, potem jo je lepo pobožala, pa je bilo vse ok. Ampak je bilo pa obe tamali starh, čeprav midva nimava nekega odpora do kač. Ampak v naravi so tudi strupene kače in zato se je naravno najboljše kar vse izogibat, da ne bi slučajno napačne stestiral... Midva sva sicer čisto preveč spontana/neodgovorna/karkoliže - tamalih nimava privezanih, nimava jih skoz v vozičku, pa Ronja hitro odluta. Ampak a bo boljše, če jo non stop čuvava, pa da ne sme nič sama raziskovat? Ok, saj je neprijetno skoz za njo skakat, ne rečem, zadnjič so se nama nebesa odprla, ko je mami mela tamalo, pa sva šla samo s tamičkeno nekam (ne vem po kaj že, je iblo pa ful fajn, ker ni bilo treba non stop šibat sem pa tja). Ne vem, jaz ji pustim tudi, da ni ves čas tik poleg mene, ker se mi zdi to dobro za njeno samozavest. Jo pa hočem videt, jasno.
|
|
|