|
RE: občutek, ko se otrok izgubi 20.4.2009 11:24:36
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 men je pa bistveno, da otroku dopoven na način, da bo varno zanj tud ko mene ne bo zravn, ko ne bo pod vplivom strahu pred mano. in sem 100% prepričana da se to da. Ha, ha, naivna si pa tolk, da glava boli. Enim otrokom se res da dopovedat. mislim razumejo te, samo strinjajo se ne (recimo, da je cesta nevarna). A veš, imela sem mamo, ki je bila tako tebi podobna, kar se tega tiče, da bi druge ljudi nasilno ne vem kaj vse, če bi kdo na otroka roko položil. No, po letih prijaznega dogovarjanja in pregovarjanja in pojasnjevanja se ji je zgodilo od obeh otrok nasilje. Jaz sem ji vse sorte grdega povedala - sram me je. Drugi otrok se je zaradi tovrstne vzgoje obrnil v nasilje. Ne le da se je stepel kje zunaj, tudi njo je udaril (saj z besedo ne moreš vsakega vse prepričat, pogumni otroci hočejo, da se svet vrti po njihovo). Saj sva oba k sebi prišla, ampak če rečem milo, sva oba zelo neustrašna in nimava meje, kje je kaj nevarno ali ni, .... . Beseda pri vseh otrocih ne zaleže. Pa da ne bi kdo mislil,d a zagovarjam pretepanje, ker ga ne. Otrok ne tepem, ker se mi zdi to mimo. Že itak se še preveč sami "tepejo" s svojimi dejanji. ne zdi pa se mi, da bi se kdorkoli moral zagovarjat zaradi tega, če se mu utrga in je za trenutek v obupu nemoči nerazsoden, ker otroka ni, gre nekam stran, čeprav si mu milionkrat razložil vse, pa mu da dve čez rit ali ga enkrat za ušesa - je vsaj pogruntal, da je bilo nekaj zelo zelo zelo narobe, da si tolk iz sebe. IN vseeno je, če bo najprej to zaradi tebe naredil, namreč ne tekel proč v trgovini, ne skakal na cesto...preden se mu posveti, da je to nevarno. Vseeno je, kateri razlog je, važno je, da se ne zgubi več, ne skače na cesto.. Ljubi bog Mika, nič nisi tako zelo narobe naredila, da se boš zdaj pred enimi skrajneži kot je ula morala zagovarjat, ali pred sabo, pa še manj, da bi te zato morala vest peči očitno še mesece za tem. Človeško je to. In nobene dolgoročne psihične škode ne bo zaradi tega otrok trpel. A bi ti zamerila svoji mami, če bi ti to storila enkrat v taki ekstremni situaciji? Jaz ji ne bi. No, tale mi je tudi svetovna, da moraš moža, ki ga ure in ure ni, ker pijan nekje popiva in nima tolk jajc, da bi te poklical ko ve da te skrbi zanj ali pa mu samo dol visi za vse, biti vesel, ker končno domov pride. wtf?! Nagradiš naj nekoga za neodgovornost? Daš mu potrditev? Lahko mu prvič razložiš, kako te je skrbelo, da si skor umrla, pa drugič, tretjič je pa boljše da greš proč od takega deca pa si drugega najdeš. in nič ni narobe, da mu takrat poveš svoje - saj je vedel, da te skrbi, razumel je, samo brigalo ga ni. Enaka situacija kot pri otrocih - beseda je konj včasih.
|
|
|