kalbo -> RE: Draga hrana (14.4.2009 18:20:48)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikica76 Danes sem vsa vesela pričakovala račun za Mercator Piko, ker sem začela v trgovino hodit ob torkih in uvljavljam njihov 10 % popust, med tednom pa kupim tu pa tam še kakšen sokec in kruh za tamalega. Res gledam, da vzamem osnovna živila, mleko, jogurte, malo sadja in zelenjave (ostalo kupujemo na trgu), moko, plenice, wc papir, kakšne piškote v glavnem nič posebnega. In danes me vrže na rit račun za cel mesec : 656 €. (to je res ves denar, ki ga porabimo v trgovini, ker kupujemo izključno na kartico, da imamo na koncu meseca pregled). Moram dodati, da kupujemo meso pri mesarju in zelenjavo več ali manj na trgu. Od kje toliko, pa še kao pazila sem? Aja smo pa 2 odrasla in 2 otroka. Ne vem no, meni se zdi, da je vsak mesec dražje. Zdaj se pa lepo usedi, pa potegni račune ven in začni črtat stvari, ki si jih kupila, pa jih brez Pika kartice sigurno nebi. Odpri hladilnik in grem stavit da se ti not valja tisoč in ena stvar, ki je že blizu tega da bo rok potekel od fruhcvergov do vseh možnih salam, takih in onakih sirčkov...., vem poznam to. Pika kartico vrži v smeti in kupuj na keš oziroma kartico z direktno bremenitvijo, ker če maš piko, hitro vržeš v voziček stvari, ki jih drugače nebi in bi brez njih komot preživeli.
|
|
|
|