|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: selitev v mesto ali na vas?
14.4.2009 8:47:00   
Poka
Sicer pa, midva rada hodiva okoli, včasih na morje za kak dan, v Ljubljano v opero, v Maribor gledat balet, v Celje v kino in če bi imela to na dosegu roke,sploh nebi več tako uživala v tem.

Kar se tiče šol je sicer tako, da država da toliko kot pač da - odvisno tudi od ravnatelja, koliko si pribori... V mestih so šole bolj kvalitetne, ker je več izobraženih staršev in bi se sigurno pritožili nad takim načinom dela (npr. da otroci še pisat ne znajo). Je pa res, da so na vasi pa otroci mogoče malo bolj vzgojeni in vzdušje je malo bolj sproščeno, ni toliko disciplinskih problemov...

No, še vedno sem za vas.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
14.4.2009 13:45:11   
honey
Jaz sem živela prej tudi na vasi, ampak smo imeli vsaj trgovino. Zdaj tukaj, kjer živim, nimamo nič. Ni ne trgovine, ni šole, vrtca, pošte - v glavnem nič. Pa moram reči, da me sploh ne moti. Prva trgovina je stran 2 km, ravno tako vrtec, šola, pošta. Zdravstveni dom in večje trgovine pa so oddaljene 3 km. Ko sem bila na porodniški, sem to razdaljo skoraj vsak dan premagovala kar peš z vozičkom, zdaj pa jo s kolesom ali avtom. Vsak malo večji kraj ima sigurno zdravstveni dom, do katerega prideš po moji oceni hitreje, kot v Ljubljani. Razen, če nisi od njega oddaljen več kot ne vem, 15-20 km. Ampak mislim, da ko kupuješ hišo/parcelo na vse to malo gledaš, kje je lokacija. Kar pa se tiče sosedskih odnosov na vasi - imaš jih, kolikor jih želiš imeti. Če se držiš zase, te bodo tudi sosedje pustili na miru - garantirano. Ne vem, jaz moram reči, da imamo na obe strani (levo in desno) mlade sosede, pa se pač pozdravimo, ko se vidimo na vrtu, rečemo dve, tri besede in gremo vsak po svoje. Ker nekako smo vsi na to vižo, da smo bolj kot ne sosedje, ne toliko prijatelji, če me razumete, kaj hočem povedati. Enostavno se ne vtikamo drug v drugega in vsi lepo živimo, z nobenim nismo skregani in je najbolj mir. Otroci se pa lahko v miru igrajo, imajo veliko prostora, gozd za hišo, ni mi treba non-stop vpiti - PAZI AVTO, PAZI to, pazi ono, tako kot se to dogaja v Lj., kjer so vsa igrišča zagrajena, saj jih veliko stoji skoraj na ulici oz. parkiriščih.

Jaz vem, da v Ljubljani ne bi nikoli živela, ne glede na vse "ugodnosti" - bližina velikih nakupovalnih centrov, bližina urgence in vse tako. Je pa toliko bolj zanimivo, ko se ne vem, recimo 1x na teden ali 1x na 14 dni odpraviš v Ljubljano po nakupih.

Je pa stvar posameznika, kaj mu odgovarja.

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 52
15.4.2009 8:51:03   
k1
nisem  brala vsega, je preveč. odvisno, kje je vas. mi smo na podeželju, pa imamo cca 10 km do maribora, kjer je vse na dosegu. kvalitete življenja v naravi ne bi več menjala za življenje v bloku. prej bi lahko v copatih porihtala vse, kar bi si želela, zdaj se sicer peljem par minutk, kar pa tudi ne predstavlja nobene težave. 

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 53
15.4.2009 21:13:55   
Ribica **
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

in kaj nama je prijatelj zaupal- da če sva pametna, naj beživa ven iz Ljubljane, da bodo otroci sploh normalni- pravi, da se sin sploh ne premakne od računalnika in tvja- ves hobi mu je krekat programe in to zamenjevat z drugimi, druži se samo preko skypa, smsov ipd... ga je očka enkrat prav okregal in rekel- dej pejt že enkrat ven in spoznaj kako punco, pa je rekel sin, da nima dost dobrih cunj (beri firm)za ven (pa jaz vem, da jih ima 500% več kot miuser posted image ), pa kolegov si ne upa vabit domov, češ, da imajo premalo lepo, pa meni imajo prav super..

To, da se otrok obnasa tako je prej posledica cudne vzgoje kot okolja, v katerem bivas. da v mestu ne obstaja drugega kot racunalnik? Daj no user posted image , za naslednji obisk mu kupi zemljevid Ljubljane, kjer je narisan tudi Tivolj, pa PST, pa Mostec...stars, ki zeli, da gre njegov otrok na zrak in med ljudi bo za to vedno nasel moznost. V hisi je to lazje, ker gre otrok na vrt, kjer je vsaj na zraku, v mestu pa to zahteva nekaj logistike.

Ampak tale tvoj prijatelj si pa fajn zatiska oci. Jaz poznam ogromno ljudi iz LJ, ki racunalnik uporabljajo samo za najnujnejse. Jaz imam cisto dovolj druzbe, zunaj smo pa tudi veliko. Mali od mojega ima vseeno veliko prijateljev, ce ne gre pa pac v kako igralnico, ker mu je dolgcas, ce je sam. Ce imas vec otrok, se ze tukaj bistveno pozna, da imajo druzbo med seboj.

Jaz sem iz stolpnice, v kateri je prek 70 stanovanj, pa smo se lih tko igrali na ulici, pa na dvoriscu, pa poceli bedarije in vse ostalo. In ko sem sla k babici na Dolenjsko, nisem imela druzbe, razen, ce ni bilo tam se mojega bratranca. Pa tudi sorodnikom, ki zivijo v predmestju LJ, so znamke bistveno bolj pomembne kot nam, ko zivimo v LJ. Jaz sem sicer povsem zadovoljna s H&Mom, nekateri pac niso - ce jim ni skoda denarja, pa naj ga pac zapravijo.

Malo butasto je posplosevat, no. Ce je en najstnik zblojen, se niso vsi. Pa jaz nisem nikoli zurala in popivala naokrog, pa sem bila lih tko velik na internetu, pa mam se vedno veliko znancev in nekaj prijateljev.

No, pa kakorkoli .. ce ti je na vasi bolj vsec, potem seveda pojdi tja, jaz bi raje ostala tukaj. Ce bi se selila iz LJ, bi se selila edino v Kranjsko Goro - ker so vse naokrog hribi, ker imas 4 mesece sneg, ce je taka zima, kot je bila letos, ker je AUT blizu, ker je smucisce blizu itd. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
15.4.2009 23:38:57   
Anais Nin

Zdaj živimo na vasi - 15 km iz Ljubljane. Službo imam v Ljubljani - tako se mesta nasitim čez dan.

Tukaj pri nas ni prav nič :) do prve trgovine, zdravnika, slaščičarne 4 km, ampak meni je noro dobro. Ko zjutraj vstanem, odprem vrata in se bosa sprehodim po travniku. Pogledam rožice, zunaj spijem kavo. Moja 2 otroka, se cel dan podita tukaj zunaj. In za mene je to to.

P.S. Smo živeli 1 leto v strogem centru Ljubljane. Ampak to ni za nas.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 55
16.4.2009 0:39:02   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Anais Nin
Smo živeli 1 leto v strogem centru Ljubljane. Ampak to ni za nas.

Ja krščenduš, kje ste pa bili, da vam ni bilo všeč? user posted image  I love Center Ljubljane. user posted image

(odgovor članu Anais Nin)
Neposredna povezava do sporočila: 56
16.4.2009 9:07:10   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica RR

Ampak tale tvoj prijatelj si pa fajn zatiska oci. Jaz poznam ogromno ljudi iz LJ, ki racunalnik uporabljajo samo za najnujnejse. Jaz imam cisto dovolj druzbe, zunaj smo pa tudi veliko. Mali od mojega ima vseeno veliko prijateljev, ce ne gre pa pac v kako igralnico, ker mu je dolgcas, ce je sam. Ce imas vec otrok, se ze tukaj bistveno pozna, da imajo druzbo med seboj.

Malo butasto je posplosevat, no. Ce je en najstnik zblojen, se niso vsi. Pa jaz nisem nikoli zurala in popivala naokrog, pa sem bila lih tko velik na internetu, pa mam se vedno veliko znancev in nekaj prijateljev.

No, pa kakorkoli .. ce ti je na vasi bolj vsec, potem seveda pojdi tja, jaz bi raje ostala tukaj. Ce bi se selila iz LJ, bi se selila edino v Kranjsko Goro - ker so vse naokrog hribi, ker imas 4 mesece sneg, ce je taka zima, kot je bila letos, ker je AUT blizu, ker je smucisce blizu itd. user posted image

Ne gre za pološevanje, pa tudi oči si ne zatiska prav nič, ker je super in odprt človek, tudi mulc ni zblojen- na pogled čisto normalen fant,meni celo zelo všečen- pač živi na ta način in navedla sem samo primer-jasno da niso vsi taki, gre pa dejansko za sindrom današnjega časa- in vem, da se to lahko zgodi otrokom v mestu ali otrokom na vasi-če sem čist iskrena, se še meni zdi, da čist preveč previsim na netu user posted image  saj vem, žalostno, a resnično...

Jaz kar dobro poznam razmere v Lj- sem živela v bloku s 110 stanovanji - v atriju, pa v primesju Ljubljane- v b loku (tudi atrij), v Centru Ljubljane-pri Kapitlju, pa sedaj v Vila bloku v Ljubljani-kjer imamo dejansko ves konfort, samo okolice ne lepe, pa v hiši z vrtom  v Ljubljani, pa v hiši z vrtom v Kranju, mislim ni da ni- poznam prednosti enega in drugega, vse mi je jasno, samo odločit se ne morem, kaj bo boljše za moje otrokeuser posted image  sama zase vem, da bo bolje, da grem na vas, ali vsaj ven iz Lj., samo otroci bodo pa morda prikrajšani za kaj ali pa tudi ne, odvisno kam prideš...

in ja... V Kranjski Gori smo že iskali nepremičninouser posted image  (prav res), ker moja mama tam živi, toda tam je vse pregrešno drago- že samo parcela je bila 700€/ m2... bi šla takoj tja živet...

Bega me tudi to, da sedaj smo vsaj blizu mojega očeta in blizu moževih staršev (torej dedkov in babic), če gremo ven iz Ljubljane, pa še teh ne bo več v blžini, pa včaih še kako paše, da priskočijo na pomoč.

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 57
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

sindarin

Ali vaši otroci imajo oz bodo imeli LEGO kocke?

da (85%)

ne (4%)

še ne vem (11%)

Število vseh glasov: 319

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!