gogabojan
|
MBD0411 - tole sem šla specialno zate iskati nazaj. Zdaj veš zakaj imam tako mišljenje. IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan Pritožba nič ne pomaga???? Saj vrtci morajo tudi delati na varijanti ''baby boom''. Jaz če ne dobim vrtca, pritožba leti na njih še isti dan. En razlog vam lahko podam. Brezposelna oseba ima več možnosti da dobi vrtec kot pa zaposlena. Zakaj koji .....c že (OPROSTITE PISAVI). Kao da si lahko poišče službo. AHA, da si lahko poišče službo???? Kaj pa jaz, ki jo že imam. Jaz pa nimam varstva. In to službo vsak dan. Ona oz. on pa gre na razgovor max parkrat na teden pa še to kako uro odsoten. Jaz pa po 8 ali 9 ur skupaj odsotna. Lažje je njemu najti varstvo za kako uro, določen dan, kot pa meni za vsak dan po cca 9 ur. Mislim, kjer mader faker si je to zmislu, da dobi šus v glavo. Zdaj me lahko popljuvate če želite, toda to je moje mišljenje. Jaz se moram boriti da obdržim službo. Kaj naj dam odpoved, ker ne bi bila zmožna plačevati cca 400 evrov na mesec nekomu, ker vrtca nisem dobila. NO WAY. Al pa dam odpoved, dobim vrtec in se nazaj zaposlim. V jobu pa se pač dogovorimo tak. Mislim, če se gremo vojno bo vojna za vse, Konec koncev sem samo izrazial mnenje. Osebno v tem tvojem primeru mi je žal za tvojo zgodbo. Lej meni tudi ni bilo življenje postlano z rožicami. In tudi sedaj, ko nama ''GRE'' na bolje, se pošteni odrekamo stvarem midva, otroka pa imata vse. Včasih še preveč. Toda, a bi morala jaz službo pustiti, da bi dobila vrtec. Lej primer najudve. Ti si brezposelna. Res je, da bi rabila varstvo za otroka, ker si moraš službo iskati. Ampak današnja doba je računalništva in tehnike. Za tiste razgovore, ki bi jih imela pa na teden, bi si pa lažje našla varstvo kot jaz. Jaz pa bi bila vsak dan odsotna po cca 9 ur. In ti bi imela prednost pred menoj , ki si večino doma, jaz pa v tem času delam . Pa ti verjetno dobiš oz. boš dobila več pomoči od zavoda in socialne kot pa jaz svojo plačo. Kje pa je tu pravica???????????????????????? Mislim, ne glodat te kosti z mano. SEM SE 7 IZJEMNO TEŽKIH LET BORILA NA VSEH STRANEH. Pa vem da mi ni nihče kriv. Oz. sem sama kriva no. Pa na kratko. Spala v avtu v visoki nosečnosti. Zborila sem si sama prostor pod streho. Bila študenka, ki je morala pustiti faks zaradi otroka. Bojan je imel le 5 mesecev, ko sem sprejela honorarno službo za 2 meseca, da sem naju lahko preživela. Preživnine ni. Pri socialni sem dobila le 21.000 sit. To pa je tudi vse. Nič več. Pa mela najemniško stanovanje. Pa otroka oblačit, in jesti dati, in plačevati položnice, in in in...... Ti povem, da po tri dni nisem jedla, ker nisem imela kaj. Pa sem šla čez vse hudo. Tako da, dandanes, ko je recesija, ljudje miljonkrat bolje ŽIVITE, kot ko sem jaz takrat živela. Niti nisem vedela niti upala prositi nikogar za pomoč. DOBESEDNO SEM ŽIVOTARILA. In delala dobesedno vse, da je bojan imel za jesti. Vedno je bil čist in nahranjen zadosti. Ne glede na to, kaj sem jaz jedla in koliko dolgo nisem mela jaz za pod zob nič, ker sem se bala da Bojanu nebi zmanjkalo. Tako da, upam da razumeš moje stališče. Naj se ohrani moja služba, naj mi dajo vrtec. Ne pa da bi morala zaradi vrtca pustit službo, ker nimam tistih kurč..... 400 evrov na voljo za privat varstvo. Lahko pa naredim, da dam odpoved in dobim vrtec. A takrat pa bi bilo vse ok??????? Saj se v službi bi dalo tudi to zmeniti. Ker ne verjamem, da bi si želeli ostati brez mene. Bi storili vse, da bi bila kolikortoliko zadovoljna. Če se ni kaj spremenilo v tem času. No to sem hotela napisati. Od tvojega posta sem dobila občutek, kot da sem tebe napadla (kar te sploh nisem, ker sem pisala na splošno), in da se ti moram opravičiti, ker je današnji svet totalno groza. NE!!!! NE BOM SE OPRAVIČEVALA ZARADI SVOJEGA MIŠLJENJA. Pa še to. Tu na Vrhniki ti dam za zgled. Mama brezposelna. Oče dela. Otroci v vrtcu, una pa cel dopoldne šetka naokoli in pije kavico s kdor ji pride pod prste. Mislim, lahko bi mela pa doma otroke. Če pa ji grejo toliko na živce, pa jih nebi mela To je tisto. Mi bi bili v službi, otrok nekje v privat varstvu. Bi dajali eno plačo samo za varstvo, medtem pa, ko se nekdo dobesedno preserava z svojo usodo in pije kofetke, ker ji je preveč dolgčas. Pa bi mela otroke doma!!!!!!!!!!!!!!! Ah ne, vrtec ima zastojn, čeprav ji možek dela (nevem črno ali redno), ona pa ima proste dopoldneve za kavico, ne pa za iskanje službe. Ta primer poznam, in me fajn pogreje. Drugače pa ti res želim iz srca vse najboljše.
< Sporočilo je popravil gogabojan -- 29.4.2009 0:58:44 >
|