|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del*
7.4.2009 10:19:29   
Dream
Dan!

Madona, kolk ste pridne s kolofanjem. Nekaj dni se vam ne javim, pa je že nov del odprt! Nimate nobenega drugega dela kot tu gor viset??? user posted image user posted image user posted image

Komentarje za nazaj bom brala kasneje, sedaj samo toliko, da se vam javim. Vikend je bil lep, delno deloven in delno uživaški. V četrtek sva šla iskat ciprese in smo jih v petek zasadili, v soboto je bilo še treba nekaj drugih stvari naredit okrog hiše, v nedeljo pa smo šli na en krasen izlet, saj je bilo vreme res čudovito.

Včeraj sva imela 3. cepljenje, pregled pri zobozdravniku in laboratorij (kri). Kar se tiče testa, ni bil nič kaj priden, saj je vzel le eno kocko v roke, sestra pa je hotela, da si kocko poda iz roke v roko in vzame še drugo kocko. Potem ni hotel pobrati rozine, nazadnje se ni hotel usesti, vmes pa je namesto rdeče volne opazoval prstane na roki med. sestre. Skratka, nič od nič. Edino pediatrinjo je potegnil k sebi, da smo se pra lepo nasmejali user posted image  

Janja 27 mere z včerajšnjega pregleda: teža 8.050 g, višina 67 cm (je sestra kar na hitro zmerila in vem, da je Matic večji kot prejšnji mesec, pa se mi ni dalo z njo ubadati). Naslednji pregled imamo v juliju, vendar sestra še ni imela razporeda, tako da mi javi kasneje.

Matic trenutno spi, jaz sem pošila nekaj razparanih oblačil, sedaj pa čakam, da se zbudi in greva na sončka. Je katera od vas že poskusila dati svojemu user posted image  na glavo kar trak namesto kapice? Nekaj moram it še nabavit za na morje, ker se mi zdi, da bo prevroče, da ga mučim s kapo. Povejte prosim svoje izkušnje. Pa še to: koliko jih sedaj oblačite za ven (že kakšen kratek rokav spodaj ali še nič)?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 201
7.4.2009 10:19:46   
Tejčika29
Alina sedaj poje okrog 70 ml zelenjave, kašice pa 100 ml, tu nekje no.

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   [Brisano sporočilo]
7.4.2009 10:23:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 203
7.4.2009 10:26:57   
Dream
Pa še user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za našega Matička, ki danes praznuje pol leta in nekajuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za vas, da se posladkate na naš račun. Joj, sploh ne morem verjeti, da je že toliko časa preteklo od poroda!!! Naši lumpiji res rastejo kot gobe po dežju, a ne? Mi pa ni prav nič všeč, da se bliža služba, ker sem izvedela nekaj pikantnih zadev, ki me samo še bolj odbijajo od vse situacije user posted image  Eh, bomo pa kaj drugega poštudirali, če se stanje ne bo izboljšalo... No, mogoče pa se samo preveč obremenjujem s stvarmi, ki jih sploh še nisem čutila na lastni koži. 

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 204
7.4.2009 10:27:01   
Tejčika29
Ok Valla, koliko pa je dovolj za en obrok GH???

Neposredna povezava do sporočila: 205
   [Brisano sporočilo]
7.4.2009 10:28:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 206
7.4.2009 10:31:58   
Dream
Vidim, da se pogovarjate o GH. Midva sva včeraj jeda polento in jabolko (pa to ni bilo prvič) in se mi je pačil z znoret, sem ga komaj prepričala, da je pojedel. Sicer pa mi je med. sestra včeraj rekla, da lahko poskusiva že s skorjo kruha in mesom (perutnina, puran - po mojem pa tudi zajček ne bi bil slab - kasneje pa še s teletino). Doma sem imela pečen kruh (mešanico bele moke in koruznega zdroba), pa mu sploh ni šlo dol, se je pačil in metal iz rok. Danes zjutraj sem ponovno poskusila, pa ni šlo. Bom danes spekla kruh iz mešanice polnozrnate in bele moke, pa bomo videli, če bo kaj bolje. Sicer pa mi na koncu res ne bo preostalo drugega kot peči samo bel kruh (bljak).

Neposredna povezava do sporočila: 207
7.4.2009 10:36:32   
Dream
Valla. hvala za odgovor. Jaz sem mu v nedeljo dala body z dolgimi rokavi in čez majčko s kratkimi rokavi, za zraven pa sem imela še tanek zgornji del trenirke. Se mi je zdelo, da bo vsega preveč, pa smo na malce višjem predelu (že skoraj v gorah) in mu je bilo ravno prav. Za sprehod po mestu pa se mi zdi, da bi se res skuhal, če bi bil toliko oblečen. Moram obvezno nabaviti trake, ker sem videla, da se pod vsako kapico precej poti. Važno, da so vsaj ušeska zaščitena, ker pri nas non stop piha, pa nismo doma ob morju user posted image

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 208
7.4.2009 10:42:25   
Tosca
Dobro jutro! No ja, saj vem, da je že dan, ampak midve pozno vstajava in potem rabiva še en čas, da se nahraniva in poštimava, sva še napol po stari uri in zaspanki user posted image .
Hvala vsem za dobrodošlice, ja, se mi res zdi, kot da vas že napol poznam, ko vas tako berem. No ja, Dream poznam že v realnosti, ker sva bili včasih sosedi, ko sva še obe živeli doma pri starših. Živjo Dream, pa vse najboljše Maticu za pol svečke!

A, Lučka, ti si naletela na enako rjuhico kot jaz. Ja, jaz sem jo tudi kupila v BC, pa sem račun žal usjala in tako jo danes nesem na pošto za zamenjavo.

Glede GH in količine pa sem na RR našla tole:
Za obrok zadostuje za začetek 50 g živila v KUHANI obliki (zaradi nezrelega prebavnega sistema). Živila uvajamo v razmaku enega tedna, da se dojenček novemu okusu privadi in da v primeru preobčutljivostne reakcije lažje ugotovimo, katero živilo jo je povzročilo. Ko ugotovite, da vse dobro prenaša, lahko količino postopoma povišate do 150 g.
Nič, medve šibava nest posebne odpadke v zbiralnico, ki je danes v našem koncu, pa po nekaj opravkih in ven na sonček.

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 209
7.4.2009 10:43:43   
afnica mala
IZVIRNO SPOROČILO: Dream

Dan!

Madona, kolk ste pridne s kolofanjem. Nekaj dni se vam ne javim, pa je že nov del odprt! Nimate nobenega drugega dela kot tu gor viset??? user posted image user posted image user posted image

Komentarje za nazaj bom brala kasneje, sedaj samo toliko, da se vam javim. Vikend je bil lep, delno deloven in delno uživaški. V četrtek sva šla iskat ciprese in smo jih v petek zasadili, v soboto je bilo še treba nekaj drugih stvari naredit okrog hiše, v nedeljo pa smo šli na en krasen izlet, saj je bilo vreme res čudovito.

Včeraj sva imela 3. cepljenje, pregled pri zobozdravniku in laboratorij (kri). Kar se tiče testa, ni bil nič kaj priden, saj je vzel le eno kocko v roke, sestra pa je hotela, da si kocko poda iz roke v roko in vzame še drugo kocko. Potem ni hotel pobrati rozine, nazadnje se ni hotel usesti, vmes pa je namesto rdeče volne opazoval prstane na roki med. sestre. Skratka, nič od nič. Edino pediatrinjo je potegnil k sebi, da smo se pra lepo nasmejali user posted image  

Janja 27 mere z včerajšnjega pregleda: teža 8.050 g, višina 67 cm (je sestra kar na hitro zmerila in vem, da je Matic večji kot prejšnji mesec, pa se mi ni dalo z njo ubadati). Naslednji pregled imamo v juliju, vendar sestra še ni imela razporeda, tako da mi javi kasneje.

Matic trenutno spi, jaz sem pošila nekaj razparanih oblačil, sedaj pa čakam, da se zbudi in greva na sončka. Je katera od vas že poskusila dati svojemu user posted image  na glavo kar trak namesto kapice? Nekaj moram it še nabavit za na morje, ker se mi zdi, da bo prevroče, da ga mučim s kapo. Povejte prosim svoje izkušnje. Pa še to: koliko jih sedaj oblačite za ven (že kakšen kratek rokav spodaj ali še nič)?

Dream- a ste dobili vabilo za zobarja? Pri nas ne vem kako bo, ker ima p. v drugi občini.

a cepijo user posted image , če je malo smrkav?

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 210
7.4.2009 11:03:27   
evelin
IZVIRNO SPOROČILO: Lucka1

oj punce - GH in kuhanje korenčka - nasvet user posted image user posted image user posted image user posted image kako ga kuhate??? a v kosu al kolobarčke....pismu jaz kuham kolobarčke že 20 minut, pa je še pretrdo, da bi spasirala kar z vilivo - drugo vpr - kako spasirate da ni nič koščkov notri??
Sicer že 2 dni dopoldan user posted image je korenček - mu je čisto všeč, tako da še dva dni malo povečujem količino, potem pa v četrtek poskusim z bučko....user posted image user posted image user posted image

js korenček narežem na kolobarje al pa kocke, ga skuham, pol ga pa kr s paličnim zmiksam, je bolj enostavno. Je pa res da se korenček ful dolgo kuhauser posted image

27.10.2008 se je rodila naša pikica Maša :)
30.11.2011 se je rodila naša bibica Žana :)

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 211
7.4.2009 11:05:55   
Dream
afnica mala vabila nismo dobili, samo sestra nas je poslala na pregled (imamo kar zraven, tako da nam ga niti oblačiti ni bilo potrebno), v bistvu pa je bil to samo razgovor. Zobozdravnica nam je povedala nekaj o deformacijah zaradi stekleničke in dude, pa malo o uporabi sladkorja in podobno - v bistvu nič novega, ker smo imeli v šoli za starše eno predavanje samo o ustni higieni malčkov. Sem pa včeraj podpisala izjavo in imamo problem z iskanjem zobozdravnika že rešen. Glede cepljenja ob smrkanju ne vem, pri kašlju ali driski pa user posted image  pri nas ne cepijo. Raje pokliči in vprašaj, da ne bosta zastonj hodili.

Še eno vprašanje: Kako je sedaj s tem, da se med 11. in 15. uro naj ne bi izpostavljali soncu. Je to mišljeno tako, da se user posted image  primerno zaščiti (se pravi,da je v senci) ali da se ga v tem času sploh ne vozi na sprehode? Malo me tole res bega, ker mi je škoda, da ne bi šla nič ven, po drugi strani pa se jih še ne sme mazati z zaščitno kremo? 

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 212
7.4.2009 11:09:56   
Dream
IZVIRNO SPOROČILO: evelin

IZVIRNO SPOROČILO: Lucka1

oj punce - GH in kuhanje korenčka - nasvet user posted image user posted image user posted image user posted image kako ga kuhate??? a v kosu al kolobarčke....pismu jaz kuham kolobarčke že 20 minut, pa je še pretrdo, da bi spasirala kar z vilivo - drugo vpr - kako spasirate da ni nič koščkov notri??
Sicer že 2 dni dopoldan user posted image je korenček - mu je čisto všeč, tako da še dva dni malo povečujem količino, potem pa v četrtek poskusim z bučko....user posted image user posted image user posted image

js korenček narežem na kolobarje al pa kocke, ga skuham, pol ga pa kr s paličnim zmiksam, je bolj enostavno. Je pa res da se korenček ful dolgo kuhauser posted image

Korenček sem po dolžini prerezala na 4 dele, potem pa na čisto tanke rezine, da se je hitreje skuhal - 15 minut je bilo dovolj. Pretlačila sem najprej z vilicami, potem pa sem dala na cedilo in z žličko pretlačila, pa je bila čisto lepa kašica. Hitreje boš s paličnim mešalnikom, vendar je potem dobro, če z vilicami iztisneš ven zrak, da  user posted image  ne bo napenjalo.

(odgovor članu evelin)
Neposredna povezava do sporočila: 213
7.4.2009 12:51:04   
jolly123
A ste vse pobegnile čvekat? Midva sva bile dopoldne dve ure od zunaj, zdaj je Tajko pojedel kosilo, šel spat, upajmo da čim dlje, jaz pa čakam na svoje kosilo. 

(odgovor članu Dream)
Neposredna povezava do sporočila: 214
7.4.2009 13:30:35   
jolly123
Sva šla pa včeraj z mojim pogledat naš bodoči vrtec in je moj že zdaj čisto zasekiran kako bo naš Tajko v vrtcu revež bogi sam samcat. Priznam da o tem sploh še nisem razmišljala včeraj sem pa vseeno kar malo pomislila, pismo a mu bo šlo? Ker je pač taka mazica. Koliko časa rabijo, da se navadijo?

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 215
7.4.2009 14:24:49   
mbd0411
IZVIRNO SPOROČILO: janja 27

mbd a ti bi se tud šla kmeticouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image te bom povabla ma sej verjteno te je že katera tko da kr pridno sadi pridelkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Kmetovala bi že pa ne znam.Ne znam začetuser posted image user posted image user posted image user posted image

Jolly,kak teden smo mi rabili,da smo se navadili na vrtec.
Glede pasiranja,jaz uporabljam palični mešalnik.

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 216
7.4.2009 14:36:15   
gogabojan
Evo mi smo prišli s sprehodka. Smo bili vzunaj od 11.30 do 14.h zelo zelo lepo vreme je in toplo. Smo bili kar v kratkih majcah.

Aja z Marisho sva se mal potepali. Naši malčki pa uživali.

Jolly pri nas imamo uvajanje 14 dni.

Najprej si ti z njim notri kako uro. Naslednjič dve uri. Naslednjič je sam notri pol ure. Nato uro. Nato uro in pol oz. dve. Če pa nima problemov, pa ga lahko kar pustiš za 4 ure. Od zajtrka do kosila. Tak pri nas na vrhniki zgleda. Tako da ga bo treba pri nas uvajati že med porodniško, ker ga ne moreš sam oddati in čao malček.

Seveda pa močno upam, da vrtec dobimo.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 217
7.4.2009 14:51:26   
afnica mala
Da vam samo povem kakšnega brezveznega p. ima Neli. Pri 6m ne pregleda nič- ne kri, ne vodo, kaj da bi sposobnosti pogledal. Sem vprašala sestro, če preveri kaj- itak da ne.user posted image  Potem sem mu sama rekla naj da vodo kotrolirat zaradi urinskega refluksa- mora na 3 mesece- pa na oli sem ga opozorila da škili.
Na mizi se je nekaj tresla- je rekel a naj vam dam za nevrologauser posted image , mislim za znort. Sem bla hitro na vrsti, zdajle je blo pa ziher vsaj 8 dojenčkov za mano, pol si predstavljate zakaj ne dela kontrole??

Cepljena ni- zaradi tresenja, pa ker je imela mrzle nogiceuser posted image , mogoče bo danes vročinpo dobila je rekel- pa valda, če je bila 15 min slečena spodaj, pa še polulala se je v pleničko. Mislim, sam še to cepljenje, pol pa upam, da še ko sem zmenjena z drugim p. - sem hotla sam cepljenja počakat, ko vem, da ima nov pediater ful gužvo in ne sprejema več- pa da ni treba luknje za naju iskat. Besna sem ko user posted image .

Zdaj grem pa kosilo kuhat

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 218
7.4.2009 14:58:28   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan

Najprej si ti z njim notri kako uro. Naslednjič dve uri. Naslednjič je sam notri pol ure. Nato uro. Nato uro in pol oz. dve. Če pa nima problemov, pa ga lahko kar pustiš za 4 ure. Od zajtrka do kosila. Tak pri nas na vrhniki zgleda. Tako da ga bo treba pri nas uvajati že med porodniško, ker ga ne moreš sam oddati in čao malček.

Ja sej moj se bo itak uvajal med porodniško, če začne s 1. septembrom. Jaz mam 11-tega konec porodniške. Sam zanima me kako to vpliva na tako male, je 14 dni uvajanja dovolj?  So doma potem kaj tečkani, si želijo več pozornosti itd...oh to bojo še problemi user posted image

(odgovor članu gogabojan)
Neposredna povezava do sporočila: 219
7.4.2009 15:04:26   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123

IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan

Ja sej moj se bo itak uvajal med porodniško, če začne s 1. septembrom. Jaz mam 11-tega konec porodniške. Sam zanima me kako to vpliva na tako male, je 14 dni uvajanja dovolj?  So doma potem kaj tečkani, si želijo več pozornosti itd...oh to bojo še problemi user posted image

ah jolly ne se vnaprje skeirat, mogoče bo pa tovj Taj čist lepo sprejel vrtec ...pa ko omejaš probleme ...ko so tukaj , nam je težko, ko pogledamo nazaj, se nam ne zdijo več tkao hudi ...poglej kok je tvoj Tajko jokal, pa si bila dovolj močna, da si zdržala ...

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 220
7.4.2009 15:42:54   
čebelka77
Da se še jaz "pofočkam" v 3 delu čvekarij. Se mi je kr zdel da boste tok pridne čez vikend.
Mi smo pa skoz zuni, pa pol ni časa. Naš ta večji se uči s kolesom,brez koleščkov vozit. Cel žuruser posted image user posted image
je pa bolj neroden pa traja mal dalj. Drugač smo pa super, k je vreme lepo je vse lepš.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 221
7.4.2009 16:08:24   
PikicaStonoga
IZVIRNO SPOROČILO: mbd0411

IZVIRNO SPOROČILO: janja 27

mbd a ti bi se tud šla kmeticouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image te bom povabla ma sej verjteno te je že katera tko da kr pridno sadi pridelkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Kmetovala bi že pa ne znam.Ne znam začetuser posted image user posted image user posted image user posted image

Jolly,kak teden smo mi rabili,da smo se navadili na vrtec.
Glede pasiranja,jaz uporabljam palični mešalnik.

Za vrtec po mojem čist različno od otrokaodvisno ...
Tud jaz uporabljam paličnega.

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 222
7.4.2009 16:09:07   
PikicaStonoga
Jaz sme pa toooook utrujena, da mi oči kr skup vleče, sploh ne vem, kako to user posted image user posted image user posted image

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 223
7.4.2009 16:33:44   
Nina_ninaa
Pozdravljeni!

Smo študentke 3. letnika Komunikologije – tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Pri predmetu Praktikum 1 delamo raziskavo o otroški prehrani, v okviru katere moramo izvesti tudi anketo o otroških kašicah in sokovih. Za vaše sodelovanje se vam že v naprej lepo zahvaljujemo, saj nam bodo podatki v veliko pomoč pri opravljanju obveznosti predmeta.

Anketa je dostopna na:

http://lime.fdvinfo.net/index.php?sid=51839〈=en

Lep pozdrav, Nina

Neposredna povezava do sporočila: 224
7.4.2009 18:04:33   
Pšemek
Joj, PikicaStonoga, jaz sem bila prej tut čist gotova. Smo šli pol še vsi trije malo ven in sem se mal predramila, k je zdej malo bolj sveže zunaj. Jaz nimam pojma, kako bom poletje preživela, k mi je že zdej tooooook vroče user posted image

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

(odgovor članu Nina_ninaa)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?