Jo@n
|
Jutro, kavica počasi prijemlje, zato sem razpoložena za komuniciranje... Upam, da se Nile kmalu oglasi, da je s Tio vse v redu. Tejcha, a pri vas je bilo pa tako pestro, ko je princeska čofnila s postelje. Joj, saj si sploh ne predstvaljam, to je pa res grouzno. Verjetno starši takrat iz zadnjega kotička telesa potegnemo vso razsodnost da pravilno ravnamo, pa znanje, za katerega smo bili vedno prepričani, da ga nikoli ne bomo rabili... Še dobro, da se je srečno končalo. Posadka, pa si le prišla na svoj račun pri porcelanu . Saj je prav, biti tako dolgo brez je že nespodobno do ostalih, ki jo doooolgo prenašamo. Mislim, da nisi nič mimo usekala, če si repek pristrigla, mene je motil, mi je brez repka, kot da je ne bi bilo. Filing pa itak zakon, tako da se včasih (skoraj) veselim, da pride na obisk. Joke... Pri odstranjevanju pa je treba malo napet tiste mišice za iztis, ki se jih uporablja pri porodu. Baje, ne bi vedela... Tejcha, govorimo o menstrualnih skodelicah. Mooncupih, lunettkah ipd. Velika večina nas ima Ladycup (pinkcup, greencup, ...), ker je lepih barv in polovico cenejši, pa nekaterim sem malenkost pomagala, da so prišle do njega preko ebaya. Po domače se mu reče pa češke šalčke, ker jih delajo čehi Varčevanje: pri nama je tako, da imava varčne žarnice, računalnik sicer trenutno kar veliko laufa, TV nimava prižganega za brez zveze. Delno se ogrevava na klimo, ker je 3-5x cenejše kot na kurilca, je pa posledično račun za elektriko višji . Zato sva jeseni menjala dobavitelja (šla iz Lj na Ce), ki nima progresivnega zaračunavanja, ta mesec pa na pocenielektriko, ker se nama pozna 5-10 evrov pri mesečni položnici, pa še prvi mesec ti častijo položnico. Tako da če sva samo do novega leta pri njih, bova kar nekaj prišparala. Kje drugje pa ti za 5 minut dela pade dobrih 100 evrov z neba? Ni pa menjava noben bav bav, edino pogodo je treba podpisat in vrnit do vsakega 10. v mesecu, da velja od prvega naslednji mesec. Se pa splača pri večjih porabnikih, če imate položnico za 20 evrov, pač ne. Glede drugih prihrankov pa je tako: pri hrani gledava da ne kupujeva zasoljenih izdelkov, ampak sva pa kar jedca in bi se na ta račun dalo kaj prišparat. Zlasti pri čokoladah, sladoledih, ... Ostale nakupe (zlasti večje) pa skoraj doktorat narediva, da najdeva najboljšo in najugodnejšo varjanto. Včasih kaj kupiva tudi preko ebaja, če pride s poštnino ceneje kot v slo. Uf, zdaj sem se pa razpisala, grem pogledat, če mi bo tako laufalo tudi na drugem področju . Ja, pol pa svizec...
|