tasyo
|
Dober dan! Uf, pri nas smo bili pa danes že ultra produktivni. Mala je v varstvu, jaz srkam obvezno kavico, zajtrk pa še čaka... Bom verjetno kar z malico skombinirala. Skratka- perilo je že obešeno (zdej ko je zunaj lepo, sem kar malce zanemarila sušilec, mi potem lepše diši..., odpravila sem že prve majstre, šoping pa je tudi že pod steho. No, skoraj, ker sem pozabila kupit pesek, pa moram še enkrat. Bo treba mal po tlakovcih spet nasut, mi jih dež kar konkretno spira. Aha - mojstri. Jah, pri nas v garaži spušča streha, pa so prišli popravit. Pa ogledat, da bo balkon tudi potreben sanacije. Mah, sej ni nič hujšega, samo mene tele šlamparije tko jezijo, ostali tu okoli pa so čist zadovoljni in se nad malenkostmi ne razburjajo. No, čeprav zame to, da odpadajo fuge, ker je en kreten pozabil odstranit križce, ni malenkost. Kot tudi ne to, da rjavi rostfrei ograja. So izgleda ugotovili, da pri naši hiši ne bomo kar tako zlepa popustili in sedaj pridejo, se pokesajo in potem naredijo tko, kot bi bilo že prvotno treba. Ampak takrat pač niso imeli nadzora... Grrrr. Drug teden mi pridejo pa še škarpo oblečt v kamen. Komaj čakam. Čeprav sem se odločila, da bomo tudi teraso preoblekli - kulir plošče ven in položit keramiko. Je lažje pucat. No, toliko o tem, da letos ne bomo delali nič, da pridemo malo k sebi. Posadka, po moje se ti bo v parih ciklih tok zmanjšal in boš lahko uporabljala porcelan. Sem ti rekla, da drugi, tretji dan potem zadeva steče in ni problem menjat... Veš, glej tako - če bi imela karkoli drugega, verjetno niti pod razno ne bi zdržala niti 2 uri, tko da - držim pesti, da bo šlo!!!! Sicer pa - mogoče se pa vendarle odločiš še za petega, pa boš imela še dve leti mir-skoraj. Meni je super. Sicer so bili prvi cikli obup, ampak takrat še nisem imela šalčke, zdej pa ni panike. Res, še dobro da je ena začela tole debato... Se mi vsakič, ko grem mimo polic z vložki in tamponi kar smeji. Piknik - ja, seveda smo za, kaj pa drugega. Pa upam, da se nas nabere čimveč. Prvi vikend v maju itak odpade zaradi praznikov, predvidevam (mi bomo na morju), tko da- kar se nas teiče- 2. ali 3. vikend. Sobota ali nedelja, ni pomembno. Takole, bom kar od kriste preplonkala, da ne bo nepregledno. Kdo št. dan Krista 4/2 odrasla katerakoli nedelja v maju... Tasyo 3/2 2. ali 3. vikend v maju, izjemoma lahko tudi 4. soboto K&M Seveda pa tisto, kar je danes najbolj pomembno - Tine, vse najboljše, lepo praznuj, pridno rasti in bodi v nepopisno veselje mamici, bratcu in očiju! Bi prilepila še kakšno slikico, pa bom verjetno spet naredila kakšno zmešnjavo, tko da raj ne... Včeraj je srečka načela debato o velikonočnih običajih. Meni je to eden najljubših praznikov, še iz časa otroštva. Blazno uživam v barvanju jajčk in letos bom to počela skupaj z Lano, bo mal packala s prstnimi barvami, pa en lep aranžma za mizo bova naredili. Tokrat bodo na njem samo plastična jajčka, ker trenutno vse, kar visi, leti na tla. Sicer ga bomo poskusili držati stran od malih rokic, pa ne vem, če bo ratalo. V vazico bova naštimali narcise, pa zvito vrbo, pa gor jajčka, pa kakega piščančka al pa petelinčka, pa seveda krožnik pirkov ne bo manjkal. Je se pa pri nas tudi obilno in suhomesnatih izdelkov se nihče ne brani. Hmmm, ko v nedeljo zjutraj zadiši po hrenu, jajčkih in prekajeni šunki - tako hitro nismo sicer nikoli za mizo. Pa tradicionalno je velikonočni zajtrk pri moji mami, kosilo pa ponavadi pri nas. Jutri pečem makovo potico, tašča bo naredila lešnikovo, moja mami pa smetanovo. Uf, sem čist preveč noter padla. Pa sej sem rekla, meni je to super praznik. Evo, toliko zaenkrat od mene. Uživajte v sončku!!!
|