lili82
|
Joj, punce, če bi vi vedele, kak naporen vikend smo imeli... Pa enkrat ni bil po zaslugi najinega malega... V soboto popoldne sva imela piknik za najinega malega - ko se je rodil ga namreč niso "zapili" (ko sva se pred enim letom poročila sva namreč zaradi take "pijanice" - njegove fantovščine skoraj na smrt skregala in sva rabila kar nekaj časa, da sva najin odnos spet uredila - ampak to je druga zgodbica) in zato sva se odločila, da narediva piknik za kolege. No, in najin krog prijateljev je tak, da so nekateri skupni, ki sva jih skupaj tudi spoznala, nekateri pa so od prej, ko jih je poznal on (jaz pa sem se njihovi družbi samo priključila - verjetno ni treba omenjat, da me niso nikoli sprejeli, ampak sem še vedno samo tista, ki jim ga je odpeljala, da ga ne pije in žura več skupaj z njimi - še dobro, da se ne sekiram ). No, v soboto popoldne so začeli kolegi počasi prihajat, tam od treh naprej - najprej seveda večnina najinih skupnih, njegovi pa so prišli okoli sedmih (samo 4 ure zamude). "Piknik" je potekal pri nama doma, na terasi (imama nareč super teraso - nekje 40 m2, pokrito). No, najprej je šlo vse super, super smo se zabavali, malo so ga pili, ampak še vse v mejah normale. Malega je vmes za nekaj časa tašča peljala na sprehod, da sem se še jaz lahko malo družbi posvetila. In okrog pol devetih, se je mali začel jokcat in sem ga šla sprevit in nahranit - verjetno veste, kak dolgo to traja (pri nas nekje 25 minut). In v tem času so uspeli njegovi kolegi mojega do konca napit (v 3 dcl kozarce so mu mešali pol jaegra in pol rdečega vina - potem pa "spij, če hočeš, da bo dete zdravo in bo raslo"), polit z rdečim vinom (uničili 2 majici in do konca polili 6 kuhinjskih stolov - svetlo rumenih iz alcantare ), polili celo teraso, tepih... In ko sva z malim prišla ven, je moj seveda že bil na poti proti wc - tako da sem malega samo v spodnje nadstropje nesla k tašči, da ga je popazila, dokler sem jaz mojega skupaj z vedrom in nešteto brisačami spravila v posteljo. In ko pridem na teraso in seveda strupeno gledam, pa me njegov kolega zabodeno pogleda, češ kaj p.i.č.k.a.r.i.m, da je pač vse skupaj samo zabava. Joj, sem mislila, da bom na mestu pop ... In potem je bilo treba teraso v red spravit, malega poštimat, dat spat, mojega merkat, ker mi je skoraj skup padel od napora (saj ga ne zagovarjam, ampak je šlo preko vseh meja - razumem, da se ponosni očka napije, še sama sem mu veselo nalivala, ne vem pa, če je smisel zalitja sinkota ravno to, da uspeš zastrupit očeta, da gre ob 9 spat)... V nedeljo pa je blo tud treba vso posodo pospravit, kozarce zglancat, stanovanje pospravit, malega čuvat, kosilo kuhat (ker je moj ati prišel k nama na kosilo), en kup cot speglat... Moj lubi pa je bil klinično mrtev cel dan, na kavču je ležal in malega merkal, ko je mali drmal, da sem lahko jaz ostalo vmes postorila. V glavnem, včeraj zvečer sem skoraj umrla od utrujenosti - malega sem spokala k nama v posteljo, ker se mi ga ni bilo za polagat v njegovo in pomoči vstajat - sem ponoči samo joško ven dala, da se je naledel in sem že spala naprej . Aja, pa najboljše pri vsem skupaj je to, da je bil piknik moja ideja, ker sem rekla, da dam njegovim kolegom še eno priliko, da se nekje na sredini najdemo... Kje sem kaj pamet imela Danes pa sva do pol desetih potegnila in sedaj sem spet čila in pripravljena na nove podvige! Tistih nekaj ljudi pa zagotovo ne bo več na nobeni žurki v naši hiši! Tako, sem se morala nekomu malo skašljat!
|