zupancdam
|
Mišk, lepa porodna zgodba! Ane, da se da zdržat brez EA, tud jes jo naj bi mela, pa mi ni žal, ker je nisem dobila, saj sem rodila kot za hec. Proti prvič je bila to milina, umetni popadki sploh ne bolijo tok kot svoji. no, NA HITRCO ŠE MOJA PORODNA, KER JO ŠE NISEM USPELA NAPISAT Bom začela kar iz soboto, na dan ko sem rodila. Zjutraj sem imala ctg, pa ni bilo nič popadkov, potem me je še dežurni zdravnik pregledal in mi je rekel, ja vi bote pa danes rodila, kar tu ostante, ste odprta 3,5 cm. Me je skor kap, saj naj bi rodila v pon, kot sem bila zmenjena z mojo gin, da mi dajo umetne ko bo ona dežurna. No in jaz sem se sama pripeljala na ctg, tako da sem šla potem iz Trbovelj domov dati hčero v varstvo in še pripravit par stvari ob 2h me je pa moj peljal nazaj v bolnico. Tam so me sprejeli, imela sem super babico Brigito, ki mi je vzela podatke, pa še hecale sva se če sem jaz tista ko je zjutri sama prišla 3,5,cm odprta na ctg... Ura je bila okrog 14.30, potem me je peljala v porodno, mi dala klistir, ob 3h je prišel isti zdravnik od zjutraj dr Jurca-super zdravnik, mi predru mehur, nato so mi dali umetne in sem čakala na postelji. Zraven mene je bila babica Brigita in Še ena sestra, imele smo se super, so se hecale, da moram do 6h rodit ko je smena... NO, okrog 4 sem čutila take rahle popadke in sem zaprosila za žogo in iz nje nisem šla več, mi je tako olajšala bolečine, čeprav popadki sploh niso bili boleči, najprej na pol ure, potem so mi jih še dodali in kar naenkrat na 4min. Sem poklicala mojga če pride, pa mu ni bilo najbolj zato, pa še pili so ga že, zato je prišla moja naj kolegica in bila skoz zraven mene. Tam nekje ob 6h zvečer me je pregledal zdravnik in sem bila odprta za 6 cm ampak je ustje bilo tako trdo da so mi dali nekaj kar me je tako zadelo, da sem skoraj zaspala, le ko je popadek prišel me je malo zbudilo. Aja, pa babica mi je šla notri z roko in mi nekaj masirala, tisto je pa bolelo. MV se mi zdi. No, ko sem dobila tisto v žilo, ko te omami, pa zmanjša bolečino in baje ustje zmehča ob enem, sem po enih 20 popadkih začutila, da se je glavica spustila in takoj sem rodila. ob 19.15. Še babica Eva, ki me je potem po 6 uri prevzela, je hotela na cigaret pa sem zavpila; ne ko bom rodila in res sem takoj rodila, s tem da moje prijateljice in nje nisem najbolj poslušala zato so me morali malo prerezati, ker mi je vse dol tiščalo, zadržati pa nisem mogla. In tako se je rodila naša Tia, brez velikih muk, bila sem seveda vsa v solzah od veselja. Malo čudno sem vse napisala, ker sem zelo na hitro pisala, pa vendarle mi je uspelo napisati mojo porodno zgodbo