detelja
|
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena IZVIRNO SPOROČILO: detelja IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena Detelja tvoja zgodba me je ful ganila in upam, da ti bom lahko kako pomagala. Kolikor poznam psihoterapijo in transakcijsko analizo, se med vami štirimi plete "igra", ki jo bosta očitno morala vidva prekiniti, toda tako, da bosta spremenila svoje dosedanje reakcije (jeza, zamera, očitki ...). Vendar je pa nujno, da sta vidva z možem enotna in soglasna, tako da je po mojem mnenju najprej potreben pogovor med vama. Mislim, da moževi starši odpirajo nerešeno rano, ki je med vama. Verjamem, da bosta točno vedela, kako zaustaviti boleče vedenje tašče in tasta, ko se bosta vidva med sabo dogovorila, kaj je dovoljeno in kaj ne. Vem, da ti je hudo za Majo, toda njej boš najbolj koristila tako, da vidva z možem spremenita vedenje, ne pa tako, da pričakuješ, da se bosta tast in tašča spremenila in ti je hudo, ker sta takšna kot sta. To je neke vrste naivnost, ki jo sama dobro poznam (v smislu spraševanja: Pa kako je lahko takšen/na?) in se še vedno borim, da jo premagam , toda pomeni pa nezrelo čustovanje. Odrasel in zrel človek ve, kaj je ok in kaj ne in si to tudi zna pridobiti, če ne gre samo s pogovorom, pa tako, da prekine vse stike. V glavnem, resnično je vse v vajinih rokah. to si ful lepo napisala...hvala ti....mojega sem prosila, če lahko za nekaj časa zapustimo naš kraj in gremo nekam drugam-dopust, da odklopim, pospravim "podstrešje" in se vrnemo povem pač kar me moti še 1x in potem če razumeta razumeta če ne pa pač ne...bom jaz živela z majo srečno in mojim dragim...in ona dva pač naj živita v miru.... Detelja me smo tukaj s tabo , ti pa kar pogumno naredi red pri njihovi bajti, da bosta vsaj vidve z Majo imeli mir. To, da boš tvojemu dala ultimat, pa je edino pravilno, saj je čas, da se dokončno postavi zate in za svojo družinico. Hkrati ko daješ ultimat, pa mu poskusi pokazat razumevanje, da veš, da je v težki situaciji, toda sedaj ste vi družina in se bo moral odcepiti od familije. Verjamem, da če boš pristopila z nežnim pristopom, mu bo veliko lažje narediti ta rez, saj očitno ima neke strahove, ki mu to preprečujejo. Naj ti pove, česa ga je strah in kaj ga boli, saj je gotovo tudi on v stiski, ki pa jo najbrž tako kot večina čustveno nezrelih moških rešuje na en tak čuden način. Ni kaj, v večini primerov smo ženske resnično bolj čustveno zrele in moramo te svoje dedce vsake toliko malo pritisniti ob zid, da gredo v razvoju naprej . Če boš rabila kakšen nasvet, pa kar na plano z njim, bomo vse skupaj gotovo našle kakšno pametno rešitev. sem mu 1000x povedala, da mi je ful težko zaradi nejga - v bistvu je med dvema ognjema...na eni strani težim jaz na drugi starši....jaz sem pač njegova zaročenka, maja hčerka na drugi pa njegovi starši...sem rekla, da razumem, da pač kakšni koli so že so itak njegovi starši...jaz mislim, da je edini problem tu, da se moj boji povedat jasnoin glasno glih zaradi tega, ker stara dva vedno izsiljujeta z boleznijo in je stari srčni bolnik in se boji, da če bo tako močno pritiskal, da bo starega kap in si bo potem celo življeje očital...sicer pa jim je že rekel, da se naj ne vmešavajo, ampak stari "ne čujem dobro"...kot en star gospod, kateri bi nam moral bit vsem za vzor rajši odloži slušalko ali pa z nobenim ne govori...mojemu pa pove, da je copata, da ga jaz nimam dovolj rada itd...
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|