Anonimen
|
Dober večer babuške! detelja - Ful mi je hudo zate, toda recept je samo en: morala se bosta postaviti po robu tašči in tastu. Tako ti kot tvoj dragi, saj to, da je tvoj dragi sploh poslušal "polurno mašo" pomeni, da se fotra očitno še vedno boji. Če bi imel urejen odnos z očetom, bi ga zelo hitro ustavil in mu povedal, da ni majhen fantek, da bi mu pel litanije, če pa to ne bi pomagalo, pa bi odšel vstran. V glavnem mislim, da si tast in tašča vse to dovolita zato, ker vidva to dopuščata. Ni potrebno se iti njune igre in odreagirati kot užaljen in trmast otrok in jima povedati svoje, temveč se najprej doma pogovorita, kakšna so pravila, potem pa ju presenetiti z obiskom in jima na miren način razložita, da to, kar je bilo doslej, za vaju ni bilo ok, jima predstavita pravila, pod katerimi bo možen vaš odnos z njima, če pa se teh pravil ne moreta držati, pa ne želita nič imeti z njima. V glavnem vse lahko spremenita in vse niti so v vajinih rokah, samo zagrabiti jih morata. Cveta28 - Čestitke Lori za 3 mesece in pregled! Vidim, da je kar nekaj Aprilskih jagod, ki mijavkajo . Glede polivanja pa upam, da bo kmalu boljše. Pa vidve podirata kupčka? Ker mogoče pa jo to moti. Midve sva namreč že pred mesecem dni obupale nad kupčki, saj se je ful drla vsakič, ko sem jo dala na ramo ali karkoli z njo "rogovilila". Še zdaj, ko se naje, morava vsaj 10 minut sedeti na miru, saj je včasih samo to dovolj, da se vstanem in pri tem malo nagnem naprej in mi že malo polije. V glavnem bruhamo ne več (doslej smo kakšnih 5-krat), polivamo malenkostno, toda to gre ven najbrž to, kar je viška v želodčku. Glede ekstenzijskega vzorca pa je recept za to, da se ne bo tako zvijala nazaj pri hranjenju ali ko jo nosiš, da ji držiš eno nogico pokrčeno, saj ji s tem onemogočiš, da bi se v hrbtenici zvila. Pri spanju ji mogoče od zadaj nafilaj blazino, da ne bo placa, da bi glavico nazaj zvila. Glede vaj, pa je meni na razvojni povedala tile dve: Lori leži na hrbtu, z eno roko ji primeš nogice in jih pokrčiš, potem pa drugo roko položiš na njene prsi tik pod vratom in malenkost povlečeš navzdol proti trebuščku. Kot bi potegnila samo kožo, vendar ne potegneš samo kože . Druga vaja pa je, da Lori leži na hrbtu, primeš L nogico, jo pokrčiš in Lori obrneš na njeno D stran, ponoviš isto z drugo nogo. Pri Eli se je ful poznalo, ker jo hranim in nosim samo na eni strani, da je v začetku protestirala pri eni strani, sedaj ko že malo delava te vaje, pa je veliko bolje. Čeprav pa se še vedno noče hranit in nosit na drugi strani oz. se jezi. Pa upam, da čim prej minejo posledice od cepljenja. Ni kaj, ta cepiva niso mačji kašelj. Zato jih mi ne bomo vzeli. klavdyk - Jeah za govorjenje! Pri nas smo tudi že odprli debatni krožek . Glede tega rivanja v telo, kavč ali vzglavnik, pa sem ugotovila, da je pri Eli to znak ali da je utrujena ali pa da še ni dovolj lačna in s tem govori: Flašo vstran! Saj, ko bo že imela pod kontrolo rokice, pa mi bo gotovo flaško tako odrinila, da bo odletela na drugo stran sobe, če ji bom slučajno dala, ko še ne bo lačna . kpmk - Tudi mi se nismo mogli upreti in sem na hitro skočila v Okaidi in je naša gospodična dobila eno jeans oblekco za 12m, eno pidžamico za 6m in štunfke. Barvastih TT flašk pa še nisem videla?! Kje pa si jih nabavila? V Baby centru? Pa ne se sekirat zaradi vode, mi jo spijemo v povprečju 20 ml, včasih noče nič, včasih pa kar 60 ml. Jaz verjamem, da če bo žejna, bo pila, važno da ji večkrat na dan ponudim. sonček85 - Bravo za tvojega dragega, da je tako super zrihtal glede ta starih . Saj včasih je treba tako: kratko in jedrnato. To o počitnicah pa mi niti ne govori, ker moja tašča vsakič (ampak res vsakič!) govori kao Eli: Saj ko boš malo zrasla, pa boš prišla k meni na počitnice in bova hodili skupaj na sprehod. Jaz sem kar tiho in upam, da ji je že potegnilo, da nisem navdušena nad to idejo. Pa saj vem, da je lepo it k babici na počitnice, toda k babici, ki upošteva mamine vzgojne metode, ne pa da hoče vzgajat po svoje. K takšni babici pa je ne dam, saj bo več škode kot koristi. Midva sva se na primer odločila brez dude in ona je v začetku govorila, spet kao Eli: Uboga, saj ti bom jaz kupila dudico, a veš? Saj vem, da si ne upa, toda če bi bila na počitnicah, vem da bi šla vsa najina pravila po gobe. Kot tašča od klavdyk bi jo gotovo tudi ona zasipala z nezdravo hrano in midva tega ne dovoliva, toda jaz vem, da bi naredila po svoje. Ne vem no, ne morem ji zaupat svojega otroka, ker se mi ne zdi primerna za to opravilo. Mogoče sem hudobna, toda tako čutim. Samo zato ker je babica, še ne pomeni, da je prava za čuvanje in počitnikovanje otrok. Bomo pač hodili samo na obiske, saj je to tudi nekaj. matcar - Jeah za zobeka! Jaz mislim, da bo pri nas tudi kmalu, saj si bo Ela kmalu pojedla vse prste na rokah . Miška2006 - Fajn si me nasmejala z vici . štorkljica - Tvoja starejša pa je res ful ustvarjalna! Bravo za njo, da se tako pridno pri mamici uči kako biti velika. Ta mala pa bo očitno odlična pri motoriki . FB - Bom poslala Junoni ZS, potem se pa tako najdemo tam. Miška2006 - Držim pesti, da čim prej porihtaš na ORL in da ne bo več "levih" dr.. Sonček85 - Mislim, da je to Aleksovo nočno spanje znak, da se mu je uredila prebava! L&L - To pa je učinkovitost: si nas vse dala čez kratko in jedrnato . Mislim, da bi tudi meni kdaj to prišlo prav, so mogoče moje litanije včasih kar preeeedolge . rea27 - Pozdravljena po dooolgem času! Javi se še kaj in nam zaupaj, kako sta kaj s tvojo princesko. Saj veš, me babnice smo radovedne in nas zanimajo vsi detajli . srecka82 - Tisoč objemčkov za vaju, da čim prej odkrijejo, kaj je! frulica - Bo (oz. že je, sedaj ko sem prišla na naslednjo stran ) naša Sonček85 vse zrihtala. Pa dobrodošla! Celjsko srečanje - Kako lepe fotke! Joj, naslednjič hočem biti zraven. Se prav vidi na fotkah, da ste se imele super! piknik v Mostecu - Se prijavljam na listo. Joj mater sem se razpisala . Le kdo me bo bral?! Ve me kar opozorite, če sem predolga.
|