Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 18:21:02
|
|
|
|
leda
|
pa še en resničen vic. stanovanje znancev so napadle mravlje in njihov enoinnekajmalegaletnik baje vsakič ko kako zagleda vzklikne: DADA (kar seveda pomeni mravlja). potem jo pohodi in doda: PA PA.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 18:47:20
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: leda vsake tolk časa berem o vaših "lenuhih", ki se ne obračajo, pa bi rada preizkusila eno hipotezo. tkole gre; pamžki v teh mescih se glede na gibalni razvoj v grobem delijo na dve skupini: A. relativno nepremični in stabilno sedeči. ti tudi hitro lovijo tisto rozino nekaterih pediatrov oziroma obvladajo pincetni prijem. B. slabi sedci in hitri gibalci. ti se ponavadi hitro začnejo kotalit in tudi plazit. pincete in sedenje jim grejo slabo. doma imam primerek A: taprva, ki je pri 6 mescih stabilno sedela in na prste ene roke lahko preštejem, kolikokrat se je zvrnila. spuzala pa pri 11 mescih in se takrat tudi sama usedla. doma pa premoremo tudi primerek B, ki se obrača na trebuh od 4. mesca, plazi v rikverc od petga in se začenja zdajle postavljat v pozo kobacača. O sedenju nima pojma, tudi če jo posadim, se takoj ritne na hrbet. rozine oziroma podobne zadeve so super za tolč z dlanjo. skratka, jih najdete v teh dveh skupinah? Ja moja je potem nek hibridek: pri 4. mesecih se je kotalila, pri petih obvladala pincetni prijem, sedi kar dobro, čeprav ne zna še sama v sedeč položaj, je pa (kar pa leda nisi nikjer omenila) bolj pri "nemih". Razen občasnega amam, ko je res lačna, kakšnih drugih zlogov ne izglasi.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 18:47:58
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: leda pa še en resničen vic. stanovanje znancev so napadle mravlje in njihov enoinnekajmalegaletnik baje vsakič ko kako zagleda vzklikne: DADA (kar seveda pomeni mravlja). potem jo pohodi in doda: PA PA. Haha LOL
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 19:48:46
|
|
|
|
pf
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 U bem , a res? Ker jaz sem od ene kolegice slišala, da je kao tako, da se moraš v vsakem primeru vpisat, če te sprejmejo in nočeš da ti propade, ampak da se lahko zmeniš in se vpišeš za eno leto kasneje. Ma ja no, saj itak ne bo sprejeta, tko da... no, to je lahko odvisno tudi od vrtca do vrtca. Najboljše, da vprašaš v vrtcu, kamor želiš dat . Zdaj imajo vsi dneve odprtih vrat. Jaz mislim, da tole pa že ne gre. Ni smiselno. Ali vpišeš in če je sprejeta jo daš v vrtec, ali pa je ne vpišeš in ne gre. Če pa tole gre, potem je pa tole z vrtcem čistom mimo.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 19:50:56
|
|
|
|
pf
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ dobro jutro tudi vam!!! sej verjetno se ne bi smela pritoževat, popolnoma podpiram, da imajo prednost tisti otročki, ki si to res zaslužijo in tisti starši, ki so res samohranilci in ne le na papirju; ampak, da pa so nekateri "socialni problem", po otročka pa v vrtec pridejo z najnovejšimi bmw-ji ipd. zakaj bi si kak otrok bolj zaslužil vrtec kot tvoj? Vsi otroci si zaslužijo. Jaz grem bubiko drug teden vpisat, nimam možnosti domačega varstva. Pa tudi če bi jo imela, bi šla bubika v vrtec, ker babica še kako prav pride ob izrednih razmerah. Če bi pa že itak pazila na otroke, bi jo težko prosila še za popoldan. olivija, če je velika verjetnost, da vrtca ne boš dobila, je pametno, da jo vseeno vpišeš, ker imaš drugo leto prednost zaradi zavrnitve Če pa slučajno dobiš, pa tudi ni nič narobe se podpišem - vsi otroci si zaslužijo vrtec ja imata čisto prav, sem se narobe izrazila vem da si čisto vsak otroček zasluži vrtec, tudi moja bejba! sem pa fuuuuuul jezna na tiste, ki z raznimi vezami in z raznim nategovanjem pridejo na prednostno listo in imajo neupravičeno več pik kakor mi! če že imajo te kriterije za vstop v vrtec, naj jih vsaj bolj dodelajo in naj bo več kriterijev kot le teh par nanizanih na polovico A4 formata... zdej vre jeza iz mene... sej se bom kmal pomirila in dojela, da v Sloveniji pač tako je... nič ne bo drugače, če se bom tle neki jezila in še vas obremenjevala s tem. grem si en kofi skuhat pa mal na balkon ohladit glavo.. Pod tole se jaz podpišem. Sploh pod prvi odstavek. Ali gre v vrtec, ali ne gre, ne pa kar nekaj.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 19:53:04
|
|
|
|
arabela*
|
čer ko smo že pri vrtcih...me zanima kaj je treba vpisat tam ko piše datum,kda hočem,da otrok začne z vrtcem....točno datum,al samo mesec al kako....kaj ne začnejo enotno in na osnovi česa se določi plačilo
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 19:58:12
|
|
|
|
pf
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya čer ko smo že pri vrtcih...me zanima kaj je treba vpisat tam ko piše datum,kda hočem,da otrok začne z vrtcem....točno datum,al samo mesec al kako....kaj ne začnejo enotno in na osnovi česa se določi plačilo Saraya plačilo vrtca je na osnovi plačilnih list staršev. Tam ko je datum napišeš celoten datum npr. 1.9.2009. Nimam sicer obrazca, ker ga ne rabim, ampak predvidevam.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 20:00:48
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Pod tole se jaz podpišem. Sploh pod prvi odstavek. Ali gre v vrtec, ali ne gre, ne pa kar nekaj. No, da razložim, ker vidim da ste se malo razjezile: jaz bi Lijo že dala v vrtec jeseni, vendar me skrbi njena alergija. Že zdaj ima zelo visoko na KML, jajca, sojo... zdaj ko sva začeli z GH ugotavljam da tudi na hruško dobi ekceme... Ker sem bila sama do pubertete hud alergik in prvih nekaj let nisem mogla v vrtec, ravno zaradi hrane, se malo bojim, da ne bi bilo pri Liji enako. Vpisala pa sem vseeno jo že za jeseni, ker trudim biti, kot vsaka mama, optimist in držim pesti, da bo do takrat kvečjemu šlo že na bolje, ne pa na slabše, kot sedaj kaže da bi znalo iti. In zato sem pravzaprav spraševala...ker če bo na vsemogoče alergična, potem najbrz niti vrtec ne bo nudil možnosti tako dietne prehrane. Če pa ne bo, pa ne bi rada da brez ostane, če je ne vpišem. Upam, da sem kolikortoliko koherentno napisala in na razumete, kaj sem mislila.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 20:02:36
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf Saraya plačilo vrtca je na osnovi plačilnih list staršev. Tam ko je datum napišeš celoten datum npr. 1.9.2009. Nimam sicer obrazca, ker ga ne rabim, ampak predvidevam. če pa ne piše,da je treba plačilne priložit....al pa se jaz.... zakakaj,a lahko datum izberem...kdaj pa se začne drugače.oz kdaj grejo ponavadi....
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 20:04:01
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: leda skratka, jih najdete v teh dveh skupinah? ja, moja dva sta oba B
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 20:10:27
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: pf Saraya plačilo vrtca je na osnovi plačilnih list staršev. Tam ko je datum napišeš celoten datum npr. 1.9.2009. Nimam sicer obrazca, ker ga ne rabim, ampak predvidevam. če pa ne piše,da je treba plačilne priložit....al pa se jaz.... zakakaj,a lahko datum izberem...kdaj pa se začne drugače.oz kdaj grejo ponavadi.... 1. šolsko leto se začne 1.9., ampak ne grejo vsi otroci takrat v vrtec. Večina že, nekateri pa kasneje. Recimo da se familija odloči za en fajn dopust v septembru, potem prijavijo otroka pač za kasneje, da ne rabijo plačevat tisti mesec. Ali pa če otrok še ni dovolj star za vstop v vrtec (novembrski, decembrski otroci). Pri naših to ni problem. 2. ti zdaj vpisuješ otroke v vrtec (upam, da obe). Ko dobiš odločbo, da sta sprejeti, pa izpolniš vlogo za znižano plačilo vrtca in vlogo za oprostitev plačila za 2. otroka. To potem oddaš v vrtcu (večina vrtcev sprejema te vloge in jih posreduje občini). Info o dohodkih pridobijo sami iz dohodninskih odločb. Ti daš pisno dovoljenje, v nasprotnem moraš priložit dokazila.
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 20:14:52
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* 1. šolsko leto se začne 1.9., ampak ne grejo vsi otroci takrat v vrtec. Večina že, nekateri pa kasneje. Recimo da se familija odloči za en fajn dopust v septembru, potem prijavijo otroka pač za kasneje, da ne rabijo plačevat tisti mesec. Ali pa če otrok še ni dovolj star za vstop v vrtec (novembrski, decembrski otroci). Pri naših to ni problem. 2. ti zdaj vpisuješ otroke v vrtec (upam, da obe). Ko dobiš odločbo, da sta sprejeti, pa izpolniš vlogo za znižano plačilo vrtca in vlogo za oprostitev plačila za 2. otroka. To potem oddaš v vrtcu (večina vrtcev sprejema te vloge in jih posreduje občini). Info o dohodkih pridobijo sami iz dohodninskih odločb. Ti daš pisno dovoljenje, v nasprotnem moraš priložit dokazila. Madonca bubi, ti pa razturaš tole
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 20:17:25
|
|
|
|
Jazzy1
|
Gledam oz. poslušam Trenja. Še zdaj me srh spreleti !!!!
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 20:22:13
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: leda A. relativno nepremični in stabilno sedeči. ti tudi hitro lovijo tisto rozino nekaterih pediatrov oziroma obvladajo pincetni prijem. B. slabi sedci in hitri gibalci. ti se ponavadi hitro začnejo kotalit in tudi plazit. pincete in sedenje jim grejo slabo. jih najdete v teh dveh skupinah? . ja, v obeh . Moj hipotezo zavrne, ker dela vse po malem. Sedi , kotali, malo plazi (rikverc), prijema stvari... Pa tudi oglaša se kar precej, le nič določenega (npr. da, da) ampak bolj aaaaaaaaaa, eeeeeeeeeee, nnnnnnnnn. Skratka vse po malem...kot da se ne more odločit in je rajši povprečen . Aja, ogromno poje... Tukaj pa iztopa. Kam pa to paše? ps: Naglas na e!
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 20:24:58
|
|
|
|
meta21
|
Petra in Gal, čestitke za polovičko! Torta uspela?
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 20:34:57
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 Gledam oz. poslušam Trenja. Še zdaj me srh spreleti !!!! jaz tud...no coment
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 20:35:58
|
|
|
|
arabela*
|
IZVIRNO SPOROČILO: meta21 Petra in Gal, čestitke za polovičko!
< Sporočilo je popravil Saraya -- 2.4.2009 20:38:06 >
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 20:37:08
|
|
|
|
arabela*
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 20:52:04
|
|
|
|
Lara Croft
|
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK lara - kje je tvoja lepa novička dons smo 2.4. Danes imam novo.... iščem hotel na Skiatosu... Bubi pa.... no, je tudi boljše, ampak zvečer je spet preko 40 pokazal termometer user posted image Ma joj, nooo.. samo zdej je pa sigurno že boljši... Jao, jst ne bi vedla, kaj naredit...
< Sporočilo je popravil Lara Croft -- 2.4.2009 21:03:37 >
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 21:16:15
|
|
|
|
petra1978
|
Čer babike! Evo mene, cel dan sem prijavljena pa sem komaj sedaj uspela prit sem gor. Torta uspela, sem se pa prav zezala s tem: Ja pa seveda čestitke mojemu malčku za pol leta
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 21:18:17
|
|
|
|
Lara Croft
|
Morango, Lara tudi ne mara mesa.... nimam pojma, kako ve, kam sem ji ga podturala,... sem ji v en del zelenjave dala malo in je vse spljuvala ven in niti ust ni potem hotela odpret še nekaj minut... pol sem ji pa dala samo tisto, kjer je bila zelenjava in je pojedla vse... to se je že drugič zgodilo.... sem enkrat že eno lepo fotko nalepla sem: cvetača vs. meso.. Mi smo se imele kljub dežju enkratno... sej verjetno je že meta vse raportirala... hihi Leda, Lara dobro miga z jezikom in dobro tolče po rozini...
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 21:19:41
|
|
|
|
petra1978
|
IZVIRNO SPOROČILO: leda vsake tolk časa berem o vaših "lenuhih", ki se ne obračajo, pa bi rada preizkusila eno hipotezo. tkole gre; pamžki v teh mescih se glede na gibalni razvoj v grobem delijo na dve skupini: A. relativno nepremični in stabilno sedeči. ti tudi hitro lovijo tisto rozino nekaterih pediatrov oziroma obvladajo pincetni prijem. B. slabi sedci in hitri gibalci. ti se ponavadi hitro začnejo kotalit in tudi plazit. pincete in sedenje jim grejo slabo. doma imam primerek A: taprva, ki je pri 6 mescih stabilno sedela in na prste ene roke lahko preštejem, kolikokrat se je zvrnila. spuzala pa pri 11 mescih in se takrat tudi sama usedla. doma pa premoremo tudi primerek B, ki se obrača na trebuh od 4. mesca, plazi v rikverc od petga in se začenja zdajle postavljat v pozo kobacača. O sedenju nima pojma, tudi če jo posadim, se takoj ritne na hrbet. rozine oziroma podobne zadeve so super za tolč z dlanjo. skratka, jih najdete v teh dveh skupinah? Mi imamo doma primerek B. Gal se že en čas kotali kot prava vrtavka, vsepovsod ga je polno, o sedenju pa nima pojma. Ga tako zanaša kot enega pijančka. Glede pincetnega prijema pa sporočim v ponedeljek, imamo pediatra.
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 21:20:39
|
|
|
|
Lara Croft
|
Bravo Petra! Čestitke Gal! Jst pa gruntam, kako torto bom naredila za rojstni dan.... se odločam med čebelico Majo, ribico Nemo ali mucko Kitty...
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 21:25:58
|
|
|
|
leda
|
petra, super torta! jazzy glede govorjenja je po moji hipotezi varianta A. zelo zgovorno artikulirana varianta B. razbijaško vreščeča. taprva je mela pri tej mladosti že cel diapazon dvozložnic, tale naša buba pa spušča bolj oooo, uuu, aa od dvozložnic pa edino BU, ki ga uporablja kot hudo kritiko. tik preden čist pop.izdi.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 21:27:05
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: petra1978 Čer babike! Evo mene, cel dan sem prijavljena pa sem komaj sedaj uspela prit sem gor. Torta uspela, sem se pa prav zezala s tem: Ja pa seveda čestitke mojemu malčku za pol leta Waw - kako lepa torta!!!! Hočeš rečt, da si to sama naredila?????????????????????????? Noro!!! Čestitke obema
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?