Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 11:02:19
|
|
|
|
RAČKAPK
|
včeraj je fiši napisala prvoaprilsko, da bo porodniška leto in pol jaz vam pa sporočam drugoaprilsko, da bomo mogle delat do 65. leta - mene tko pogrejejo take zadeve
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 11:03:45
|
|
|
|
RAČKAPK
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 Danes pa dobite takle zajtrk kako lepo, kako lep zajtrk če bom hotla dat kakšno kilo dol bom lahko res samo še takole kaj pojedla- na računalniku
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 11:04:06
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ dobro jutro tudi vam!!! sej verjetno se ne bi smela pritoževat, popolnoma podpiram, da imajo prednost tisti otročki, ki si to res zaslužijo in tisti starši, ki so res samohranilci in ne le na papirju; ampak, da pa so nekateri "socialni problem", po otročka pa v vrtec pridejo z najnovejšimi bmw-ji ipd. zakaj bi si kak otrok bolj zaslužil vrtec kot tvoj? Vsi otroci si zaslužijo. Jaz grem bubiko drug teden vpisat, nimam možnosti domačega varstva. Pa tudi če bi jo imela, bi šla bubika v vrtec, ker babica še kako prav pride ob izrednih razmerah. Če bi pa že itak pazila na otroke, bi jo težko prosila še za popoldan. olivija, če je velika verjetnost, da vrtca ne boš dobila, je pametno, da jo vseeno vpišeš, ker imaš drugo leto prednost zaradi zavrnitve Če pa slučajno dobiš, pa tudi ni nič narobe
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 11:05:40
|
|
|
|
RAČKAPK
|
IZVIRNO SPOROČILO: Virtualna IZVIRNO SPOROČILO: Olivija* virtualna, bomo res mogli prit v berlin, če imate tako lepo vreme kako je pa pri vas z vrtci? tudi v našen najbližjem vrtcu so imeli lani 400 prijav, sprejeli so jih pa malo čez 200 . nas letos še ne skrbi, ker bomo taščo angažirali, za naslednje leto bomo pa še videli... Moja se ne bo sla letos v vrtec...bo doma, dokler si jaz sluzbe ne ustimam... tu je kriza za slovenske drzavljane...ker med Slovenijo in Nemcijo se ni urejen trg dela...in tako Slovenec, ceprav je Slovenija v EU, nima nikakrsih pravic glede zaposlitve...imam pravico bivanja, pravice do delovnega razmerja pa se ne... Tak, da....Leyla bo doma ... že pri nas je težava z zaposlitvijo če si pa še v drugi državi je pa še tolk težje dobra stran je ta, da bo imela Leyla mamico doma
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 11:06:53
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 A katera ve kaj se zgodi, če (hipotetično) mi jo sprejmejo, jaz je pa še ne bi dala prvo leto notri. A ima potem zagotovljen vpis naslednje leto al vse propade??? Kolikor jaz vem, ti vse propade in greš naslednje leto ponovno v cel postopek. Bolj je problem v tem, da imajo nekateri vrtci "črno listo neresnih". To sem za LJ slišala, v našem vrtcu ni tako, sem preverila že pri bubiju Aja, sem pa slišala, da bo letos tudi LJ imela urejen nadzor nad vpisi, kot ima MB že nekaj let - otroka lahko vpišeš samo v en vrtec, da ni podvajanj vpisov.
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 11:07:04
|
|
|
|
RAČKAPK
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ dobro jutro tudi vam!!! sej verjetno se ne bi smela pritoževat, popolnoma podpiram, da imajo prednost tisti otročki, ki si to res zaslužijo in tisti starši, ki so res samohranilci in ne le na papirju; ampak, da pa so nekateri "socialni problem", po otročka pa v vrtec pridejo z najnovejšimi bmw-ji ipd. zakaj bi si kak otrok bolj zaslužil vrtec kot tvoj? Vsi otroci si zaslužijo. Jaz grem bubiko drug teden vpisat, nimam možnosti domačega varstva. Pa tudi če bi jo imela, bi šla bubika v vrtec, ker babica še kako prav pride ob izrednih razmerah. Če bi pa že itak pazila na otroke, bi jo težko prosila še za popoldan. olivija, če je velika verjetnost, da vrtca ne boš dobila, je pametno, da jo vseeno vpišeš, ker imaš drugo leto prednost zaradi zavrnitve Če pa slučajno dobiš, pa tudi ni nič narobe se podpišem - vsi otroci si zaslužijo vrtec
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 11:07:35
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 Danes pa dobite takle zajtrk kako lepo, kako lep zajtrk če bom hotla dat kakšno kilo dol bom lahko res samo še takole kaj pojedla- na računalniku se podpišem
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 11:10:38
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK včeraj je fiši napisala prvoaprilsko, da bo porodniška leto in pol jaz vam pa sporočam drugoaprilsko, da bomo mogle delat do 65. leta - mene tko pogrejejo take zadeve ne bomo, ne.... so tukaj sindikati dovolj močni Drugače pa referendum, veš, da ne bi šlo skozi saj je že veliko argumentov, zakaj to podaljševanje ne bi rešilo situacije (več bolniških, invalidnih upokojencev, še več brezposelnih,...) in hkrati nasvet, kako naj država rešuje vse skupaj - nezaposleni naj preko javnih del pomagajo starejšim in upokojencem, ker domov za ostarele itak ni dovolj. Pa marsikdo potrebuje nego na domu, ki je ne dobi
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 11:16:55
|
|
|
|
RAČKAPK
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK včeraj je fiši napisala prvoaprilsko, da bo porodniška leto in pol jaz vam pa sporočam drugoaprilsko, da bomo mogle delat do 65. leta - mene tko pogrejejo take zadeve ne bomo, ne.... so tukaj sindikati dovolj močni Drugače pa referendum, veš, da ne bi šlo skozi saj je že veliko argumentov, zakaj to podaljševanje ne bi rešilo situacije (več bolniških, invalidnih upokojencev, še več brezposelnih,...) in hkrati nasvet, kako naj država rešuje vse skupaj - nezaposleni naj preko javnih del pomagajo starejšim in upokojencem, ker domov za ostarele itak ni dovolj. Pa marsikdo potrebuje nego na domu, ki je ne dobi ja to je res se popolnoma strinjam ampak resnično si ne znam predstavljat (niti v sanjah) da bi po 60. letu hodila v službo predno bi se zjutraj porihtala, si predstavljaš očala, proteza,..... pol pa še pridet do službe pol pa še kaj delat ja....
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 11:19:54
|
|
|
|
*bubi*
|
ja, po drugi strani pa je tak, da bodo penzije mizerne in dokler se bo le dalo, bomo delali (če bomo imeli kaj )
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 11:27:26
|
|
|
|
RAČKAPK
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* ja, po drugi strani pa je tak, da bodo penzije mizerne in dokler se bo le dalo, bomo delali (če bomo imeli kaj ) predvsem če bomo imeli kaj tale kriza mi ni čisto nič všeč ......
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 11:28:39
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 A katera ve kaj se zgodi, če (hipotetično) mi jo sprejmejo, jaz je pa še ne bi dala prvo leto notri. A ima potem zagotovljen vpis naslednje leto al vse propade??? Kolikor jaz vem, ti vse propade in greš naslednje leto ponovno v cel postopek. U bem , a res? Ker jaz sem od ene kolegice slišala, da je kao tako, da se moraš v vsakem primeru vpisat, če te sprejmejo in nočeš da ti propade, ampak da se lahko zmeniš in se vpišeš za eno leto kasneje. Ma ja no, saj itak ne bo sprejeta, tko da...
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.del 2.4.2009 11:44:15
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 U bem , a res? Ker jaz sem od ene kolegice slišala, da je kao tako, da se moraš v vsakem primeru vpisat, če te sprejmejo in nočeš da ti propade, ampak da se lahko zmeniš in se vpišeš za eno leto kasneje. Ma ja no, saj itak ne bo sprejeta, tko da... no, to je lahko odvisno tudi od vrtca do vrtca. Najboljše, da vprašaš v vrtcu, kamor želiš dat . Zdaj imajo vsi dneve odprtih vrat.
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 11:44:36
|
|
|
|
Olivija*
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* olivija, če je velika verjetnost, da vrtca ne boš dobila, je pametno, da jo vseeno vpišeš, ker imaš drugo leto prednost zaradi zavrnitve Če pa slučajno dobiš, pa tudi ni nič narobe ja, saj je nesel oči prijavo v vrtec že septembra. ampak smo napisali datum vpisa 1.9.2010, tako da nas letos verjetno sploh ne bojo obravnavali. kolikor vem, najprej izračunajo število točk, ki jih imaš. med tistimi, ki imajo enako število točk pa potem šteje vrstni red oddanih prijav.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 11:49:07
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija* ja, saj je nesel oči prijavo v vrtec že septembra. ampak smo napisali datum vpisa 1.9.2010, tako da nas letos verjetno sploh ne bojo obravnavali. kolikor vem, najprej izračunajo število točk, ki jih imaš. med tistimi, ki imajo enako število točk pa potem šteje vrstni red oddanih prijav. Ma jaz sem kar napisala 1. 9. 2009, ker malo računam da ne bo sprejeta in da potem dobimo točke za naslednje leto. ZDaj sem edino mal v skrbeh, kaj pa če slučajno bo.... No ja, drgač me pa zanima če imate kakšno idejo kaj naj naredim, ker tamala od "prilog" je samo krompir - koruza in riž sta na seznamu prepovedanih...če ji dam pa samo zelenjavo, je pa potem ful hitro lačna. Razmišljam, da bi ji vseeno spet malo polente dala, ampak samo čisto malo... sam od tega malo potem tud ne bo sita. Hehe, velike težave a ne
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 11:51:11
|
|
|
|
Alenka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: RAČKAPK IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ dobro jutro tudi vam!!! sej verjetno se ne bi smela pritoževat, popolnoma podpiram, da imajo prednost tisti otročki, ki si to res zaslužijo in tisti starši, ki so res samohranilci in ne le na papirju; ampak, da pa so nekateri "socialni problem", po otročka pa v vrtec pridejo z najnovejšimi bmw-ji ipd. zakaj bi si kak otrok bolj zaslužil vrtec kot tvoj? Vsi otroci si zaslužijo. Jaz grem bubiko drug teden vpisat, nimam možnosti domačega varstva. Pa tudi če bi jo imela, bi šla bubika v vrtec, ker babica še kako prav pride ob izrednih razmerah. Če bi pa že itak pazila na otroke, bi jo težko prosila še za popoldan. olivija, če je velika verjetnost, da vrtca ne boš dobila, je pametno, da jo vseeno vpišeš, ker imaš drugo leto prednost zaradi zavrnitve Če pa slučajno dobiš, pa tudi ni nič narobe se podpišem - vsi otroci si zaslužijo vrtec ja imata čisto prav, sem se narobe izrazila vem da si čisto vsak otroček zasluži vrtec, tudi moja bejba! sem pa fuuuuuul jezna na tiste, ki z raznimi vezami in z raznim nategovanjem pridejo na prednostno listo in imajo neupravičeno več pik kakor mi! če že imajo te kriterije za vstop v vrtec, naj jih vsaj bolj dodelajo in naj bo več kriterijev kot le teh par nanizanih na polovico A4 formata... zdej vre jeza iz mene... sej se bom kmal pomirila in dojela, da v Sloveniji pač tako je... nič ne bo drugače, če se bom tle neki jezila in še vas obremenjevala s tem. grem si en kofi skuhat pa mal na balkon ohladit glavo..
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 11:56:39
|
|
|
|
Alenka_
|
[/quote] No ja, drgač me pa zanima če imate kakšno idejo kaj naj naredim, ker tamala od "prilog" je samo krompir - koruza in riž sta na seznamu prepovedanih...če ji dam pa samo zelenjavo, je pa potem ful hitro lačna. Razmišljam, da bi ji vseeno spet malo polente dala, ampak samo čisto malo... sam od tega malo potem tud ne bo sita. Hehe, velike težave a ne [/quote] si že probala zelenjavo speštat med krompir? naši je to ful všeč
< Sporočilo je popravil Alenka_ -- 2.4.2009 11:57:26 >
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 11:59:22
|
|
|
|
Alenka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ No ja, drgač me pa zanima če imate kakšno idejo kaj naj naredim, ker tamala od "prilog" je samo krompir - koruza in riž sta na seznamu prepovedanih...če ji dam pa samo zelenjavo, je pa potem ful hitro lačna. Razmišljam, da bi ji vseeno spet malo polente dala, ampak samo čisto malo... sam od tega malo potem tud ne bo sita. Hehe, velike težave a ne si že probala zelenjavo speštat med krompir? naši je to ful všeč ah napačno citiranje... lofka jaz!!! Jazzy1 sorči, pomota! je pa namenjeno tebi
< Sporočilo je popravil Alenka_ -- 2.4.2009 12:01:42 >
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 12:03:54
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ No ja, drgač me pa zanima če imate kakšno idejo kaj naj naredim, ker tamala od "prilog" je samo krompir - koruza in riž sta na seznamu prepovedanih...če ji dam pa samo zelenjavo, je pa potem ful hitro lačna. Razmišljam, da bi ji vseeno spet malo polente dala, ampak samo čisto malo... sam od tega malo potem tud ne bo sita. Hehe, velike težave a ne si že probala zelenjavo speštat med krompir? naši je to ful všeč Ja sej to ji skoz delam, sam ji ne bi rada glih vsak dan krompirja dajala. Tudi riž in polento ji speštam s paličnim, ampak se ne da čist v nulo in jo potem motijo grudice ter noče jest.
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 12:04:46
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ ah napačno citiranje... lofka jaz!!! Jazzy1 sorči, pomota! je pa namenjeno tebi Hehe, ne se sekirat...boš kmal ugotovila da sem jaz mojster napačnega citiranja na tem forumu, ane ???
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 12:18:37
|
|
|
|
Alenka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ ah napačno citiranje... lofka jaz!!! Jazzy1 sorči, pomota! je pa namenjeno tebi Hehe, ne se sekirat...boš kmal ugotovila da sem jaz mojster napačnega citiranja na tem forumu, ane ??? očitno se ti pridružujem si probala še s kakšno drugo kašico, ne ravno z riževo? nisem še strokovnjak kar se tiče gh, ker mi2 zaenkrat vse vrste zelenjave mešava s krompirjem... verjetno obstaja kaka kašica, kjer ni ravno koruze in riža in jo lahko mešaš z zelenjavo čeprav kakor je meni znano vse razen koruze in riža lahko začneš šele po 7. mesecu... pa saj smo že blizu ne? ne sme ali ne mara riža, koruze?
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 12:36:39
|
|
|
|
Virtualna
|
Tak...nasa je zaspala, ....jaz pa sibam pod tus...pa se pobrit se moram....
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 12:37:47
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ čeprav kakor je meni znano vse razen koruze in riža lahko začneš šele po 7. mesecu... pa saj smo že blizu ne? ne sme ali ne mara riža, koruze? Ma ne mara, ker so grudice, princeska na zrnu graha! Ker riža se ne da tako kot pireja popolnoma v gladko maso narest in potem noče jest. Grrrr.....
|
|
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 12:48:37
|
|
|
|
Alenka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ čeprav kakor je meni znano vse razen koruze in riža lahko začneš šele po 7. mesecu... pa saj smo že blizu ne? ne sme ali ne mara riža, koruze? Ma ne mara, ker so grudice, princeska na zrnu graha! Ker riža se ne da tako kot pireja popolnoma v gladko maso narest in potem noče jest. Grrrr..... jaz moji mali dopoldne dam kar riževo kašico od milupe- jo čisto na gladko narediš pa ne bo nobene grudice moja sicer že kar je le pretlačeno in nič več spasirano hrano tako da ji v kašico vmešam še pretlačeno jabolko ali pa kak korenček... samo sa informacijo, če ti bo kaj prišlo prav
|
|
RE: Septembrski sončki 2008- 5.deld 2.4.2009 13:37:52
|
|
|
|
Jazzy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alenka_ jaz moji mali dopoldne dam kar riževo kašico od milupe- jo čisto na gladko narediš pa ne bo nobene grudice moja sicer že kar je le pretlačeno in nič več spasirano hrano tako da ji v kašico vmešam še pretlačeno jabolko ali pa kak korenček... Veš kaj...jaz ji riževo kašico z mlekom dam že za zajtrk in večerjo, tako da za kosilo ob zelenjavi probam najti kaj drugega... Hvala vseeno
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?