Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 12:40:04
|
|
|
|
Dudica1
|
ja ja hudo pomankajnje bo tole... pri nas nič ne gledamo na to ker nimamo prepovedi samo ne vem kako bi se lotila zadeve... tejle fanti pa vam še hormone mešajo da pol še bolj na to mislite...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 13:00:24
|
|
|
|
Anonimen
|
jz sem nazaj, kuža je bil ful dober, njami
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 13:07:59
|
|
|
|
Dudica1
|
čvekice zdej bo treba pa kmal jajca barvat a ma katera kakšno dobro idejo...ne klasično v barvo potunkat in je...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 13:19:11
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 čvekice zdej bo treba pa kmal jajca barvat a ma katera kakšno dobro idejo...ne klasično v barvo potunkat in je... oh je prej še cvetna, pol pa velka noč tak da jz bom čez 14 dni premišljevala o tem
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 13:20:49
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 čvekice zdej bo treba pa kmal jajca barvat a ma katera kakšno dobro idejo...ne klasično v barvo potunkat in je... oh je prej še cvetna, pol pa velka noč tak da jz bom čez 14 dni premišljevala o tem ah cvetna neseš butaro in je narjen... jaz pa razmišljam o pirhih ker hočem bit izvirna ne pa kr neki sm da bo pobarvan jajc...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 13:25:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 čvekice zdej bo treba pa kmal jajca barvat a ma katera kakšno dobro idejo...ne klasično v barvo potunkat in je... oh je prej še cvetna, pol pa velka noč tak da jz bom čez 14 dni premišljevala o tem ah cvetna neseš butaro in je narjen... jaz pa razmišljam o pirhih ker hočem bit izvirna ne pa kr neki sm da bo pobarvan jajc... pr men bo letos spet sinko barval pirhe, tako da bomo imel šekaste drugače pa ja, kakšna pametna ideja ne bi škodila
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 13:26:54
|
|
|
|
FLASK_A
|
Helov, punce! Jaz sem pa zdajle en košček potičke snedla Mmmm, je bla dobra! Na kosilo gremo pa k mojim, smo povabljeni na pečenice in zelje Pirhi... Kje je še to Jaz nič kaj ne razmišljam o tem. Itak je vsako leto toliko jajc, da jih komaj sproti jemo. Jih dobim od naših, pa od kolegov, ki pridejo na obisk... Jaz jih skuham samo za vzorec- pa ponavadi kar v čebulco, potem pa kakšno lepo nalepko gor. So mi prav luštkani Rjavčki s slikico
< Sporočilo je popravil FLASK_A -- 28.3.2009 13:27:22 >
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 13:32:32
|
|
|
|
Anonimen
|
sej jz tud tako naredim da jih skuham kr v olupkih od čebule, sam zdej k mam pa sinka, je pa on glavni za barvat tako da bo letos spet štrihanje sam če ne bom že v petek dopoldne to naredila, sam pol bo pa dretje tega pa raj ne vidim k mi kr pritisk dvigne k se začne dret zarad ene bedaste stvari no ja v nečem mora pa tud otrok uživat a je tako
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 13:34:06
|
|
|
|
lake
|
Mi tud delamo pirhe v čebuli, samo da ponavad damo zraven še kakšno rožico na jajček, zavijemo v kakšne stare najlonke, in imajo potem jajca take lepe obrise rožic ko se skuhajo v čebuli. Zdej si mi pa sline pocedila po potici . Mi bomo mel dons pizzo za kosilo, ampak mal bolj popoldan.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 13:46:39
|
|
|
|
Leela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 jz mam med vikendom budilko, sinka, čez vikend ostane že pred sedmo vedno, čez teden ga pa moram budit mačudn uro nastavljeno namest da bi takrat ko je doma spal se on zbudi takrat ko je pa treba it v vrtec pa on spi čudno je to naštelen cveka ne boš verjela moj je isti, samo da je budnica ob 6h. Zdaj je prehlajen in se zbuja na 2 uri ponoči, on nazaj zaspi jaz pa ne morem in sem čist crknjena. Zjutraj ko se zbudi pa takoj akcija (ni šel v vrtec) mary fino, da se je vse ok izsteklo, majčice smo zares razštelane ampak damo se pa ne. blueeyes tvoj pritisk je pa res nizek. Jaz ga imam od 100-115/60-70 pa morem nujno 2x na dan kavo spit, da k sebi pridem. Aja, pa res lepo pokrajno si prilimala. Uglavnem, danes sem spet ugotovila da so otroci naše največje bogastvo, dobesedno. Lukatu sem kupila rolerje, ker ima drug teden tečaj pa so malo cenejši kot za odrasle. No, ampak saj bodo še za drugega sinka (ki še nima imena).
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 13:50:50
|
|
|
|
Dudica1
|
leela super zdaj boste pa rolali...pri nas tudi oba rolava tako da tud čakam da bo mali dost star da damo še njega na rolarje... kolk je pa tvoj star če lahko vprašam...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 13:57:56
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Leela IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30 jz mam med vikendom budilko, sinka, čez vikend ostane že pred sedmo vedno, čez teden ga pa moram budit mačudn uro nastavljeno namest da bi takrat ko je doma spal se on zbudi takrat ko je pa treba it v vrtec pa on spi čudno je to naštelen cveka ne boš verjela moj je isti, samo da je budnica ob 6h. Zdaj je prehlajen in se zbuja na 2 uri ponoči, on nazaj zaspi jaz pa ne morem in sem čist crknjena. Zjutraj ko se zbudi pa takoj akcija (ni šel v vrtec) mary fino, da se je vse ok izsteklo, majčice smo zares razštelane ampak damo se pa ne. blueeyes tvoj pritisk je pa res nizek. Jaz ga imam od 100-115/60-70 pa morem nujno 2x na dan kavo spit, da k sebi pridem. Aja, pa res lepo pokrajno si prilimala. Uglavnem, danes sem spet ugotovila da so otroci naše največje bogastvo, dobesedno. Lukatu sem kupila rolerje, ker ima drug teden tečaj pa so malo cenejši kot za odrasle. No, ampak saj bodo še za drugega sinka (ki še nima imena). ja kaj čmo, točen vejo da bi mi pa radi čez vikend mal potegnil pa nam ne pustijo drugače pa super, se boste rolali, jz se pa ne rolam je bla prehuda izkušnja, se pa bosta zagotovo možek pa sinko rolala, sam se mi zdi še prezgodaj ! drug let pa zagotovo, pa smučke mu bom kupila da se bo že zdaj začel učit smučat
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 14:10:32
|
|
|
|
petra a
|
uf, klepetulje...kar že 4.del...ne bom šla brat za nazaj...bom pa zdaj več tukaj strašila, od pon. sem na dopustu, pol pa porodniška
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 14:15:29
|
|
|
|
Leela
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 leela super zdaj boste pa rolali...pri nas tudi oba rolava tako da tud čakam da bo mali dost star da damo še njega na rolarje... kolk je pa tvoj star če lahko vprašam... Moj je 3 leta in pol. Je pa ta šola od treh let naprej. Midva nisva rolala že 100 let, je pa to tako čist osnovno rolanje. Tamali se pa hitro naučijo. Je pa rekla prodajalka, da je svojo glih s temi leti postavla na rolarje in je kar šlo. Bomo videli.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 14:19:27
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Leela IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 leela super zdaj boste pa rolali...pri nas tudi oba rolava tako da tud čakam da bo mali dost star da damo še njega na rolarje... kolk je pa tvoj star če lahko vprašam... aha potem bomo pa mi tud kmal lahko skupaj rolali,bo pa decembra tri star...tako da pol na spomladi ga lahko začnemo mal uvajati... Moj je 3 leta in pol. Je pa ta šola od treh let naprej. Midva nisva rolala že 100 let, je pa to tako čist osnovno rolanje. Tamali se pa hitro naučijo. Je pa rekla prodajalka, da je svojo glih s temi leti postavla na rolarje in je kar šlo. Bomo videli.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 14:55:24
|
|
|
|
Dudica1
|
aha potem bomo pa mi tud kmal lahko skupaj rolali,bo pa decembra tri star...tako da pol na spomladi ga lahko začnemo mal uvajati...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 15:15:23
|
|
|
|
Blueeyes
|
evo me... zdej sem si skuhala eno ekstra posoljeno kosilo.. upam da se bo pritisk kej dvignil.. jedla sem pa repo pa krompir... tokrat brez mesa.. si bom čez slabo uro še enkrat zmerla pritisk če je kaj pomagalo tole kosilce pirhi jz jih bom spet v vinu kuhala... pol dobijo tako lepo rjavo vijolično barvo s kristalčki... men so full všeč.. pa nobenga pacanja ni z njimi.. hitro in enostavno
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 15:19:10
|
|
|
|
Tanja_
|
Živjo punce! Midva sva tudi ravno po kosilu, sva imela golaž pa kruhove cmoke, pa peso. Sm pa gledala neki za uredit si papirje za porodniško in nek piše, da si jih morš uredit najkasnej 30 dni pred nastopom porodniške! Kaj je to res? K to je pr meni v pondelk, jst mam pa šele v sredo gin. in takrat najbrž dobim potrdilo o PDP in tud če ga grem v pondelk iskat, ni šans, da vse v enem dnevu zrihtam. Kaj pa zdej? A katera kaj ve, kako je s tem? Si je še katera tok pozno urejala? Me je zdele fejst panika zagrabla, k ne vem, kaj zdej, če bom prepozna?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 15:25:21
|
|
|
|
Anonimen
|
pozdravček!!... Oskar spi in upam, da vsaj še kakšne pol urice pusti mamico, da uživa... sva se kar prepirala pred spanjem, ker ni hotel v mižale, a se ne dam: da bi ga potem popoldne gledala vsega utrujenega in tečnega? Ne, ne... in mulček tako priliznjeno stisne svoj liček ob mojega, ko sem huda... in me vpraša:"Saj nisi več huda, mami?" Kako naj potem človek vzpostavi red?? danes sem si tudi jaz privoščila palačinke (seveda malo manjše in manj sladke) - upam, da bo sladkor vseeno v redu. sem se sprehodila pred tem do Kika in za smešno ceno 1€ sem dobila plišasto podloženo jopico s kapuco (sem ugotovila, da nimam nobene tako majčkene, začetek maja pa zna biti še kar hladno) in za isto ceno še en pleten puloverček!! drugače pa... mary12... samo da bo vse v redu! naj kar še malo počaka. vprašanje pa se mi je pomotalo v glavi: kako je s tisto injekcijo za razvoj plučk? kako vpliva na otročka, če se potem ne rodi predčasno? Kdaj je cvetna nedelja? Sicer ne hodim več toliko v cerkev, a cvetna nedelja in "žegn" pirhov sta mi pa med ljubšimi prazniki in ju ne izpustim! Danes si privoščite razvajanje! Vas preberem še zvečer...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 15:26:58
|
|
|
|
petra a
|
tanja-vlogo za porodniško lahko oddaš en dan pred nastopom porodniške...ne pozabi pa obvestiti delodajalca, njemu pa moraš 30 dni pred nastopom porodniške jaz grem pa zdajle kuhat, piščanca pa bučke, pa ne vem ali bi naredila z rižem ali širokimi rezanci, pa solata modrooka-a veš da si mi dala idejo tole z barvanjem jajc v vinu, jaz jih ponavadi v čebulnih olupkih pa vežem gor rastline, sem tudi že v čaju, pa ni dobro, ker gre barva stran
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 15:27:13
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes pirhi jz jih bom spet v vinu kuhala... pol dobijo tako lepo rjavo vijolično barvo s kristalčki... men so full všeč.. pa nobenga pacanja ni z njimi.. hitro in enostavno Kakšno vino pa uporabiš? Zraven še kaj dodaš? Meni so klasično čebulni v redu, a bi tudi poskusila z vinom... vpliva kaj na okus jajca?
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 15:30:54
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, pa pravijo, da imajo pirhi lepšo barvo, če jih pred kuhanjem namočiš v kavi...
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 15:44:15
|
|
|
|
Blueeyes
|
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja IZVIRNO SPOROČILO: Blueeyes pirhi jz jih bom spet v vinu kuhala... pol dobijo tako lepo rjavo vijolično barvo s kristalčki... men so full všeč.. pa nobenga pacanja ni z njimi.. hitro in enostavno Kakšno vino pa uporabiš? Zraven še kaj dodaš? Meni so klasično čebulni v redu, a bi tudi poskusila z vinom... vpliva kaj na okus jajca? ne vem a to lahko delaš v vseh vinih in je enak učinek... jz sm enkrat dobila recept za vino Teran, in zdej samo v njemu kuham... nč drugega ne dodaš... samo kuhaš jajca nekje 20-25 minut čist na easy plinu... ne vpliva nič na okus jajca... pomembno je samo to, da jajc ne smeš 2x kuhat v istem vinu, ker v drugo se izgubijo kristalčki in je potem samo barva vijolična - niso pa nič posebnega... men pravjo da je škoda vina za to, ampak men se ne zdi... lansko leto so bli sosedi in domači navdušeni nad njimi... sej bi mogla met nekje sliko... bom poiskala če najdem pa jo objavim... drgač pa pritisk po 55 min odkar sem jedla kosilo - skočil je iz 79/53/86 na 104/64/98
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 15:46:07
|
|
|
|
Tanja_
|
petra a hvala za odgovor. Ja, delodajlca sem pa že. Sam sem zaposlena v KC Ljubljana, pa ne vem čist točno koga vse moram obvestit, a je dost, da sm povedalavodjo ioddelka, pa na kadrovski sm tud že rekla, sam si ni noben nč zabeležu, k potrdila pa še itak nimam. Torej to pomeni, da se mi bo upoštevala tudi marčevska plača pri izračunu za porodniško? Čeprav jo dobim 10.4. Pirhe tud mi barvamo v teranu. So res ful lepi, pa pol jih mal s kožo od slanine namažemo, da se svetijo. drugač majo pa res kr take kristalčke gor. Pa vino nič ne vpliva na okus. Drugač pa v pondelk tudi mene ne bo, ker sem šev službi. Škoda, da nismo popoldan zmenjene.
|
|
|
|
RE: Majčice 2009 - 4. del 28.3.2009 15:55:26
|
|
|
|
lake
|
Tanja: Na kadrovsko lahko obrazec neseš prej, da ti ga izpolnejo, pa ga pol v sredo lahko s potrilom že neseš na CSD. So pa uradne ure na kadrovski, in sicer v ponedeljek od mensezdi da od 7h-9h, pa od 13h-15h. Ne vem sicer kako mate to zrihtan sekundariji, ki krožite. Jst sm tud prej nesla na kadrovsko. To vem zato, ker sm tud jst zaposlena v KC.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?