|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
11.9.2009 14:30:07   
*nivea
sem napisala celi tekst, pa me je ven vrglo user posted image

no,da vas pozdravim. je bila gužva v službi, tak da ni bilo časa pisat, pa niti brat. upam,da nadoknadim za vikend..

user posted image user posted image user posted image za BeeBee in Ninčo77

v materinsko šolo jaz že hodim, smo imeli že dva predavanja. prvo je bilo o matičnih celicah, drugo pa o porodu. naslednjič pa mamo dihalne vaje. sem se odločila, da grem že zdaj septembra in to opravim, ko mi še ni muka sedeti, ker kasneje se mi tak ne bi dalo več hoditiuser posted image

sem se tožila zadnjič da je naša user posted image mirna..no, evo meni, mi brše kak neki fuzbaler.. je pa itak nora na fuzbal. sva zadnjič gledala tekmo slovenija poljska in moj user posted image boža buši ko naenkrat mala z vso silo brcne.. on je samo začudeno gledal in se smeškal ter bil ponosen na svojo malouser posted image par sekund kasneje pa še slovenija dala goluser posted image
moja mama pa naju zeza, da mogoče je pa vseeno user posted image , če tak na nogomet mahnjen user posted image

toliko od mene. grem zdaj malo ajat, te pa še prebrat vse za nazaj..
uživajte
aja, in božajte bušije

< Sporočilo je popravil *nivea -- 11.9.2009 14:36:00 >

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
11.9.2009 14:36:56   
taraji
IZVIRNO SPOROČILO: Anuš
Sam sori, če bom zdej 3 mesece notri, mi ne bo težko dobit še kakšnega izvida, na katerem bo pisalo psihične težaveuser posted image in priporočljivi sprehodi. Pa kje se lahko to bolj pozanimamo? A otroka tudi naj ne bi v vrtec vozila? Aja, najboljše, da ga za 3 mesece kar oddam, ker če so tako strogi kriteriji, potem najbrž ne smem nič?!? Sej vem, da se bolniško izkorišča, samo jst tudi nisem skor nič koristila bolniške in mi je kar mimo, da me mečejo v isti koš z vsemi, ki se jim ne ljub delati. Jst samo svojega dela ne morem opravljati. Sori k tolk težim...

Sem se prav nasmejala tvoji izjavi, žal pa je po drugi strani povsem resnična.
Se popolnoma strinjam s teboj, da je eno, če ti grozi predčasni porod in v tem primeru je verjetno strogo ležanje edino pravilno.
Drugače pa kakor je meni znano vsi priporočajo vsaj sprehode med nosečnostjo, če ne že kaj drugega - kakšne telovadbe za nosečnice in podobno, zato tudi meni ni niti pod razno jasno, kako ti lahko komisija prepove izhode - pa saj naj bi se vsaka nosečka vsaj malo razgibala.

Sama pač nisem v bolniški ( mi glede dela ni treba biti), samo povsem razumem vse tiste, ki svojega dela zaradi nosečnosti niso več zmožne opravljati. No, jaz če pogledam naprimer sebe sem v nosečnosti verjetno samo 50% efektivna, vendar niti pod razno ne morem delati enako in enakega dela kot pred nosečnostjo. Ker sem pač samozaposlena si to lahko dovolim, vendar verjetno če bi pa bila kje zaposlena pa bi bila tudi sama na bolniški.
Ker pa pač ne morem opravljati enako zahtevnega dela kot pred nosečnostjo, pa mi verjetno ni treba doma samo ležati - vsaj tako si jaz potem predstavljam tole zadevo s komisijo.

No, preden preveč zakompliciram - na forumu mama sem zasledila, da je neka punca na bolniški ( že več kot 3 dni), da ima prepovedane izhode - torej gre lahko od hiše samo takrat, ko ima zdravnika. Njena G. ji ne dovoli obiskovati niti materinske.

Torej......ni mi povsem jasno, kako naj torej človek gleda na vso situacijo, ampak določene zadeve pač ne gredo skupaj in meni niso logične

La vita e bella

(odgovor članu Anuš)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
11.9.2009 16:52:18   
*nivea
evo moj buši:
user posted image

27t1d

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
11.9.2009 17:10:40   
Zibka
Pozdravljene!

Evo me, svežepečeno gospo user posted image user posted image user posted image . Poroka je bila najlepša na svetu (sej vem, to  reče vsaka za svojo user posted image ).

Da  se na hitro vključim v aktualne teme;
- pregled sem imela 2.9.: do tega pregleda sem nosila user posted image , od tega naprej pa imamo user posted imageuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...kako naj zdaj človek ve kdaj se je G zmotila: prej ali sedaj? user posted image user posted image user posted image
- sem na bolniški: tokrat prvič skupaj več kot 1 mesec in imam sedaj odločbo  od ZZZS, kjer piše, da se lahko gibljem samo  v neposredni bližini doma, izhodi dovoljeni le za zdravljenje. In zdej res ne vem, če ne smem it več na kavo s kolegico, sedet pri njej na kavču in čvekat 3 ure? user posted image
- v MŠ sem začela hodit.
- o kg sploh nebi, katastrofa user posted image
- DOBRODOŠLE NOVE!
-...vse ostalo v nadaljevanju sproti...user posted image

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
11.9.2009 17:16:45   
ShopGirl
Ja Nivea kako lep buši!!! user posted image  Kako se že prilepijo fotke? Sej vem da ste zadnjič razlagale postopek ampak sm pozabila user posted image  Nivea, kakšna s eti pa zdi materinska šola, a je zanimivo? Vas je velik v skupini?

Anuš, vidm da te je tema "pogrela" glih tko kot mene user posted image  Jst bom kr svojo G vprašala kako je točno z izhodi in gibanjem na splošno. Pa da vidmo kaj bo rekla. Ker zadnjič, ko sva se menile za bolniško mi je rekla naj se gibam prilagojeno (najbrž pač glede na počutje in da ne bi kej pretiravala), predvsem pa veliko počivam. Sam ok - počitek zame ni ležanje...men je počitek že to da sem pač doma in ne v službi...počivam tut na kavici recimo user posted image
Je pa tako da vse tiste ki smo doma samo zato, ker pač ne moremo opravljati svojega dela, ne moremo bit v istem košu kot ostale. Meni bi se res zmešalo, če bi bla zdej do poroda skos noter in vodoravno - bolj zato, ker vem da mi ni treba bit! Sej če bi mogla, zarad otroka, bi že potrpela.

Ninča, ti si se pa super zmenila s svojim zdravnikom... Ne morm vrjet da taki tut še obstajajo. Sicer pa je moja zdravnica tudi super...je ne morem prehvalit. Vse se da zmenit pa full je prijazna.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
11.9.2009 17:21:06   
ShopGirl
aaaaaaaa Zibka user posted image !!!!! Jooooj...ja super - čeprav OMG, šele zdaj so opazili da ni fantek? A si vesela?
Pa čestitke še enkrat za poroko...itak da je bla tvoja najlepša user posted image  tko kot bi bla moja poroka meni najlepša user posted image

Glede odločbe pa - hmmm... loh sediš s kolegico na kavču 3 ure pri tebi doma al pa če je kolegica v neposredni bližini doma user posted image  malo heca...res ne vem kaj mislijo s to neposredno bližino in kako se jo potem dokazuje - kr neki.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
11.9.2009 18:44:47   
*nivea
oj

slike: greš na stran shrani.si, prebrskaš katero sliko hočeš meti (izmed svojih slik), naložiš, shraniš. potem pa kopiraš tisto kodo za forume in evola sliko maš v postu

Zibka, čestitke za user posted image In kak sta sedaj reagirala na user posted image namesto na user posted image ?
si kaj kupovala kaj v plavi barvi že?

sicer kaj sem jaz kupila so bili bodiji in to vseh vrst barv. kaj sem pa dobila cotike, so pa večinoma roza. tak da kdove, mogoče se je naša mala tud spremenila iz user posted image v user posted image . to smo tak dolgo ne ziher, dokler naše bebe ne dobimo v rokeuser posted image

grem zdaj malo brat za nazaj

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
11.9.2009 19:12:48   
taraji
joj, mene je pa tole vreme čisto podrlo

sem okrog štirih prišla domov in do šestih zaspala kot ubita

Ravnokar sem pojedla špagetke, ki jih je skuhal možekuser posted image

Sedaj pa grem skupaj sestavljat ene par seznamov, ki sem jih našla pod temo kaj potrebujemo za novorojenčka, da si naredim svoj seznam. Jutri grem namreč do svakinje, da vidim kaj dobim od nje (imajo namreč 1,8 let starega sinčka), da potem vidim koliko stvari moram še kupiti, saj razen tega, kar že imam - se pravi nimam NIČ, mi manjka še vseuser posted image

No, potem pa naslednje dni začnem veselo nakupovati.

A mi morda katera lahko pove kako je s temi paketi za novorojenčke - odločila sem se namreč, da si paket sestavim sama - kdaj dobiš ta paket.

Sem ravno razmišljala, kako je super, da obstajajo razni forumi in da na njih sodelujejo tudi že izkušene mamice, saj nam prvonosečkam - no vsaj meni - velikokrat resnično olajšate zadevo s kakšnim pojasnilom, saj sem od vas dobila že masikatero koristno informacijo.

La vita e bella

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
11.9.2009 20:10:54   
*nivea
taraji - na razpolago imaš 276 eurojev, ki jih potem potrošiš za nakup. ko greš na csd in urediš papirje, pa dobiš domov odločbo, potem mislim da, ti pošljejo tudi neko geslo, s katero lahko greš nakupovat na njihovi spletni strani. je pa tak, da moraš ta denar potrošiti, ker ti nič ne vrnejo oz. ga lahko potem pozabiš, če ti kaki euro noter ostane

ja, prav maš, forumi so res dobri, ker niti jaz nevem kje bi dobila toliko koristnih informacij kak pač zdaj z njimi razpolagam user posted image

na grem k dragemu, te pa upam, da mi uspe zapečti ice age 3 na dvd, da greva to gledat user posted image

nočko

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
11.9.2009 20:14:01   
Zibka
Hja, mal me je šokiralo, ker sem se že pripravila na fantka. In še vedno se mi zdi, da se je sedaj zmotila in da je vseeno fantek.. Bom vidla na  naslednjem pregledu... Sam da bi bil otrok zdrav! NIsem pa še nič kupovala,razen vozička, ki je turkizne barve.

Taraji, če si boš naredila seznam...deli ga z nami. Mi ga še nimamo,ne? Počasi bo treba začeti, ja...

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
12.9.2009 6:20:43   
METULJ1
taraji - jz mam rok tud kon decembra pa bom šla v MŠ v oktobru. Se mi zdi bolj, ker res ne vem, kako obilna bom novembra pa še nikol ne veš, kaj pa če nas mal prehiti.

Pozdravčki

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
12.9.2009 8:20:19   
bejbibu
Zdravo babuške!
Da se vam malo javim...sem bila zadje čase precej zadržana, ker sem se učila za en ful težek izpit in sem ga včeraj odpisala....sedaj pa čakanje na rezultate....joj upam da mi bo ratalo!!!!

Vidim, da ste zelo pridne s pisanjem...super!
Upam, da se vse super počutite in da ni nobenih težav. Midva z našim fantkom veselo brcava in se premetavav po trebuščki....super občutki!!!

Punce uživajte in božajte svoje bušeke....

11. 12. 2009 smo postali družina ...
12. 9. 2012 se je naša družina povečala ...
?. ?. 2018 ...

(odgovor članu METULJ1)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
12.9.2009 8:32:39   
Anonimen
jutro čvekice :)

mi2 z našim fantkom sva že od 7h budna, imela lepo budnico :D zdej, k smo v 25t so pa brcike že bolj očitne, tako da smo pomirjeni user posted image zdej morva pa z user posted image v Merkur po ploščice za kopalnico pa najlepši del.. opremouser posted image potem bojo pa pooooooočasi začel finiširat :) :) se že kar veselim user posted image user posted image

ojoj, berem, kolko vas je na bolniških user posted image boge!!! Js priznam, če bi mogla bit, bi bla zelo težko, kr sm preveč leteča in bi me tisto ležanje doma "ubijalo"; ampak če bi blo pa mus, pa pač bi.. :S js pa upam, da če se bo le dalo, delam do konca (sred novembra!!-z dopustom sem bla že polet bolj pridna, tako da ga imam samo še 9 dni! user posted image
izpit: ah, odpisala v 20min, in sm imela občutek kr soliden; nakar zjutraj začnem študirat, da sm celo formulo narobe vpisala in sem s tem zgubila 20 točk :D tko da.. verjetno lahko rečem, več sreče prihodnjič user posted image

3D: zanima me, a je ktera šla na 3d oz 4d?? jaz sem se sicr naročila (24/9), je dost drago (110€), ampak zdej oklevam ravno zarad tega :) tok stroškov s preurejanjem stanovanja, js pa za to :D pa še sestra mi je rekla, da ne more garantirat, da se bo prav  dobro vidl, kr bom že v 27 t (priporočajo od 20-24)

@Zibka:
a na MF ste pa še vidli, da bo fantek ?!??!

nič, grem kofe spit, na hitr posesat potem pa v šoping:)
mormo še k mojim na kosilo, popoldan na rojstni dan k prijateljem..skratka, cel pester dan user posted image

ps.nasvet: tiste, ki pišete prav dolge tekste: priporočam, da ga napišete v wordu, potem pa sam copy/paste, da ne bo šel cel trud v nič, ko tukaj poteče seja!

lp, N.

@bejbibu: tut mi2 bova imela ANžeta user posted image

(odgovor članu bejbibu)
  Neposredna povezava do sporočila: 2013
12.9.2009 9:06:25   
zalbi
Hej hej!

Joj prav razvesljiv je tale sonček. No mi bomo danes doma, sicer je bla Sara včeraj brez vročine, ampak vseeno, da se bo le pozdravila.

bolniška - jaz še nisem, predvsem zato, ker v službi skoz sedim, ampak počasi imam dost vsega, predvsem to, da bi šla tam okoli enih malo pospati... pa ne morem. Je pa res da sem veliko manj produktivna, ker sem utrujena, tako da... na porodniško grem 11.11. - dopusta imamo samo še 4 dni - tako da khm, bom pa vmes šla za kak teden, ko ne bo več šlo, zdej sem vglavnem kombinirala z dopustom.

Tako - danes ne bo nič posebnega dan, jutri bi pa rada šla na bazar... upam, da bo Sara OK, pa da se spravimo do tja.

zibka - e jej, ja imaš prav, samo da bo dojenček zdrav, sam vseeno si verjetno malo šokirana, a ne. Ja pa čestitke za poroko!

nivea - fajn nakupujta...

tako, zdej pa si grem skuhat kavo, pa pojest en dober zajtrk - se mi zdi da imam zadnje čase tak apetit...user posted image

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
12.9.2009 9:32:27   
*nivea
zalbi, ne govoriti o apetitu user posted image nazadnje na pregledu sem imela +6kg, a se mi zdi, da sem zdaj pridobila par kilc zraven že.. pa sta komaj dva tedna minila od pregledauser posted image

zadnjič sem čokoladni puding kuhala in tak mi je nekak to teknilo, da sem drugi dan spet morala kuhat.. no, pa cela familija je bila pridna in mi je pomagala to pojestiuser posted image

sem pojedla zajtrk, kavico ravnokar pijem. bajta je prazna,vsi moji so v službi. jaz pa moram iti pospravljat, pa kuhat kasneje, pa en stroj cot se je že skoraj opral.. tak da mam delouser posted image

zvečer pa na rojstni dan, tak da bo še fajnuser posted image

shopgirl, v materinsko šolo nas hodi 8nosečnic. na prvem so samo 3 mele partnerje s sabo, zdaj ko smo meli o porodu, pa smo bili kompletni.fajn je, malo to tak poslušat. sam da ne pretiravajo, da bi tam morali 2uri ali več sedeti.. tak pa ena urca pa pol hitro mineta in gremo domov user posted image

mejte se

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
12.9.2009 11:20:26   
araz
Punce a se vam lahko še jaz pridružim. Mislim, da sem se celo enkrat že javila. Vglavnem rok imam 16.12., pravijo pa, da bo punčka. Joj upam, da pri naslednjem pregledu ne doživim šoka, ker imam že kar nekaj stvari kupljenih pa so v roza (oblačila). Ravno danes pa sem kupila uno zimsko vrečo v pikapolonici v bež barvi in je res prav cortkana.
Rodit imam namen it v Postojno saj sem te porodnišnice že navajana (poznam že tud kar nekaj zdravnikov), ker sem bila zadnjih 6 let po trikrat ali celo štirikrat na leto tam (namreč meni oz. nama je ratalo v 10 postopku umetne oploditve).
Skratka do sedaj je bilo na pregledih vse uredu (voda, kri, pritisk). Zredila sem se do sedaj cca. 8 kg (sem bolj drobne postave). BO treba kar mal več začet jest, pa sploh nimam nobenega posebnega apetita. Naslednji pregled imam 28.09.. V šolo pa začneva hodit 18.09, dvakrat na teden po 1 uro (trajalo pa naj bi ene 8 krat).
Toliko zaenkrat.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
12.9.2009 13:07:03   
Ninča77
Araz dobrodošlauser posted image , midve se poznava že iz enega foruma(med.over.net), tam se bolj malo dogaja kar se tiče decembrk, tukaj pa so punce kar pridne.

No jaz se danes počutim že malo boljše, res pa je da niti nimam časa razmišljat, ker sem preveč zaposlena. Naši so šli krompir pobirat, jaz pa kuham za celo gardo. Pozno popoldne skočiva z mojim user posted image  na en rojstni dan, tko da bo danes kar luštno.

No pa lep vikend vam želimuser posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
12.9.2009 13:20:36   
araz
Ja Ninča, res se poznava iz drugega foruma. Tam se res tako mal dogaja, da sem rekla, da bom kar tukaj mal klepetala.
Tud jest sem sama doma in mal pospravljam, mal kuham, pa s kužko se mal igram, da se ji mal odkupim, ker med tednom ni tolk časa.
Je pa tako lepo zunaj , da bi najrajši šla kam na izlet.
Proti večeru pa pride najim mizar na obisk in bomo mal probali kakšno luštno sobico skupaj spraviti. Imam kar majhno sobico in mora biti res vse preštudirano, da bo čimbolj iskoriščeno. Joj, meni je to tolk fajn, ko se nekaj opremlja.

Pa le dan vsem želim, iskoristite ga!

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
12.9.2009 13:24:39   
Ninča77
Tudi pri nama je bolj mejhna sobica pa še mansarda je, tko da sva moglaq dat vse po meri, ampak moj ati je domač mizar in bo on vse naredu.

Ja res je lep dan, in je škoda da ga mormo za štedilnikom koristituser posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
12.9.2009 18:20:59   
ShopGirl
Ojla punce!

O kok fajn ko ene že razmišljate o opremi - al pa celo opremljate, to je tko luštno user posted image  
Je pa danes res lep dan, zunaj prav fino toplo. Midva sva šla na kosilo k mojim, tako da mi ni blo treba kuhat - jupi. Pa še moji mamici sva nesla darilo ker je mela rojstni dan, je bla vesela.

Araz, dobrodošla. Tukaj nas gre kar nekaj punc rodit v Postojno...saj najbrž si brala o tem par postov nazaj user posted image  Predvidevam da si z zdravniki zadovoljna? Pa čestitke za nosečnost user posted image  

OK bodoče in obstoječe mamice, jst mam par vprašanj user posted image  Najboljš da še vas mal povprašam, pa da vidmo.
- parni sterilizator za stekleničke; ga imate? ga mislite met? in kok je to res potrebno? sej ne stane velik, sam te šare se pol tok nabere...
- koliko stekleničk ste potrebovale v začetnih mesecih?
- katere stekleničke uporabljate?
- če ste mele punčko, ali ste prakticirale široko povijanje?

Mam še full vprašanj ampak toliko zanekratuser posted image  Da mal debata stečeuser posted image

Zdej berem neko knjigo Znanost o vzgoji, kjer piše da je priporočljivo, če dojenček spi v isti postelji kot starša - a bo to katera prakticirala? Baje je dobro za dojenčka...ne bom vam pisala znanstvene utemeljitve, razn če kero posebi zanimauser posted image  Jst bom mela svojo malo v košku ob najini postelji. Kaj pravte na to?

SEZNAM za novorojenčka mam jst že narjen... bom v naslednjem postu napisala seznam.

(odgovor članu Ninča77)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
12.9.2009 18:40:31   
ShopGirl
SEZNAM ZA NOVOROJENČKA

1. OBLAČILA (št. 56 in 62)
- tople nogavičke
- tople žabice
- rokavičke za spanje (da se ne popraska z nohtki)
- copatki
- bodi z dolgimi rokavi
- pižama z dolgimi rokavi
- komplet trenirka
- tople hlače
- puloverji
- brezrokavniki
- jopice
- majčke z dolgimi rokavi
- topla pliš bundica
- rokavice, šal, kapa
- zimski kombinezon
- topla vreča za prevažanje v vozičku
- topla vreča za spanje

Koliko kosov posameznih oblačil si boste kupile je po mojem mnenju odvisno od vsake posameznice, koliko pač mislite da jih boste potrebovale ali jih pač želite imeti user posted image  Najbrž bomo dobile kar precej oblačil še v obliki daril...sej veste da vsak kaj prinese za dojenčka.
Številke: jst mam večino spodnjih in zgornjih delov vrhnjih oblačil št. 62 - na začetku bom zavihala rokave in hlačnice, ker želim da jih mala čimdlje nosi.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
12.9.2009 18:53:23   
ShopGirl
2. OPREMA & POHIŠTVO
- košek
- posteljica
- previjalna miza s predalnikom
- otroška kad
- lupinica/avtosedež
- voziček

3. POSTELJNINA IN BRISAČE
- posteljnina za košek (rjuhe, prevleke)
- vodoodporne podlage za posteljico
- nekaj kompletov posteljnin za posteljico
- bombažne brisače s kapuco
- mehke kopalne brisačke

4. PRIPOMOČKI
- majhne in velike stekleničke
- posodice za shranjevanje mleka (od Aventa, ker daš potem samo cucelj na njih in ne rabiš pretakat v stekleničko)
- silikonski cuclji
- parni sterilizator za stekleničke (mogoče)
- grelec stekleničke (mogoče)
- prsna črpalka (mogoče)
- duda (za ponoči)

5. RAZNO
- odejice različnih velikosti
- pralni slinčki
- pripomočki za nego otroka (higiena, ne bom naštevala izdelkov) iz TOSAME, nekaj Niveinih izdelkov.
- bepanten za ritko
- fiziološka raztopina
- plus še milijon stvari, ki sem jih spregledala in jih bomo rabili user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
12.9.2009 20:18:25   
araz
Ja, Shopgirl nekaj zdravnikov poznam in sem zadovoljna z njimi. Sem pa prebrala, da vas namerava kar nekaj roditi v Postojni.
Kar se tvojih vprašanje tiče zanima tudi mene saj sem prvič noseča in nimam blage veze katera oprema lahko pride prav in katera ne. So pa mnenja tako različna in je čisto odvisno od posameznice. Sama še ne vem kako se bom odločila.
Hvala pa ti za seznam, ki si ga pripravila.
Kar se oblačil tiče imam jest tudi večino št. 62, nekaj kosov pa tudi 56.
Me pa zanima kje boste oz. ste kupile posteljnino. V Baby centru se mi zdi zelo draga, čeprav mi je zelo všeč. Sem razmišljala, da bi naročila kar na Galeb preko spleta (do sedaj najceneje kar sem našla pa tudi zelo lepa - upam, da tudi v živo).
Si bom pa tudi sama pripravila en seznam, kaj že imam in kaj mi še manjka in ga bom tudi vam zaupala, ko g asestavim.
Pa kakšna vprašanja bodo tudi še padla predvsem za tiste, ki ste že mamice in boste sigurno znale svetovati. Si bom kar mal začela zapisovati.

Drugače sem se pa z mojim user posted image in user posted image prav fajn sprehodila po gozdu in mi je zelo pasalo. Sedaj pa si grem nardit napitek iz mleka, banane in borovnic in potem pod tuš, pa košarko gledat.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
13.9.2009 12:59:42   
*Mojca*
Dan dan!!
Na hitro par odgovorov na shopiko, ker praznujemo rojstni dan od dragega user posted image

Parni sterilizator: nisem imela, nisem pogrešala, se mi zdi bull shit user posted image
Stekleničke: prvih  mesecev nisem rabila niti ene ker sem samo dojila. Sicer pa imam vse od Aventa (stekleničke, dude, prsno črpalko,...) in sem zelo zelo zadovoljna.  Priporočam, da se vse kupuje od ene firme, ker je med seboj kompatibilno. Recimo na črpalko direkt namontiraš stekleničko ali pa lonček za shranjevanje in črpaš direkt noter.
Široko povijanje: če boš rodila v Postojni ti bodo pikico široko povijali, ker oni to še vedno prakticirajo. Potem te tudi čez par mesecev naročijo na kontrolo kolkov pri njih, če pa si zrihtaš kje drugje pač odpoveš.

araz dobrodošla user posted image

Upam, da sem kaj pomagala. Zdaj pa šibam na torto, zvečer pa v Križanke na Dan D user posted image user posted image user posted image

Lep dan!

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
13.9.2009 18:46:02   
tulpika

čer user posted image user posted image

beebee držim pesti, da bo vse ok. Dobrodošle nove, držim pesti za tiste, ki ste oz. še imate izpite + čestitke novopečenim nevestam user posted image

prejšnji teden nisem prav veliko klepetala...je bil cel teden naporen. V službi uvajam novo potem pa vsak dan popoldan kaka aktivnost, tako da sem prišla domov tako utrujena se samo stuširala in zaspala. Konec oktobra grem že na dopust + potem porodniška pa bo veliko lažje s prostim časom.
Sicer sem pa ta vikend imela "babji vikend" smo ga zaradi moje nosečnosti premaknile na jesen, ker ne vem kako bo spomladi 2010 (ponavadi jih imamo spomladi) in je bilo super....babji klepet in veliko smeha. Sproščujoče.

Berem, da ste se nekatere zelo malo zredile. Kako vam je to uspelo??....pa sploh kaj jeste ??? jaz mam tko oči lačne user posted image ...sem pa na +9. Stalno nekaj žvečim.

marusi: jaz sem imela hematopan tablete za železo....grozno je bilo. Tako zaprtje, da sem mislila, da se bom razpočila. Zdaj imam sirup legofer, moram priznati, da je veliko bolje...2x na dan na tešče...zjutraj mi še uspe ampak nikakor ne najdem termina v dnevu, ko bi bila drugič na tešče, ker stalno nekaj jem user posted image . Ampak saj veš nismo vse enake ...vsaka reagira drugače na isto zdravilo. Upam, da ne boš imela večjih težav.

taraji...jaz grem v šolo za starše oktobra. rodti grem pa v LJ porodnišnico.

Jutri imam pregled pri G..Držim pesti, da bo vse OK.

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.