|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
20.8.2009 10:44:34   
zalbi
  user posted image               user posted image           user posted image

user posted image PDP~NICK(starost)~(?.user posted image ,?.user posted image )~KRAJ~PREGLED ~ MF ~SPOL

user posted image 1.12.      
~  BeeBee (26) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ Maribor   user posted image   
~ robika (?) ~ (3.user posted image  2.user posted image )~ 28. 8. user posted image
~  Nelly08 (?) ~ (?user posted image   ?user posted imageuser posted image

user posted image 2.12.
~ anonimnauser posted image (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image )  user posted image
~ pikapolonica8 (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image )    user posted image     
~ terida  (31) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Ljubljana  user posted image
~ katja.nero (31) ~ (3.user posted image 2.user posted image ) ~ Celje  user posted image

user posted image 3.12.
~ neanja duo (31) ~ (3.user posted image   2.user posted image ) ~ user posted image

user posted image  5.12.
~ maychi17 (?) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) user posted image
~ tamala88 (?) ~ (?.user posted image   ?.user posted image ) user posted image

user posted image  6.12.
~ sasi_M  (29) ~ (?.user posted image  ?.user posted image ) ~ Novo mesto ~  user posted image

user posted image 7.12.
~ martinca  (24) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Jurovski dol ~ 12.8. ~ 31.8.  user posted image    
~ jenny17(28) ~ (1.user posted image  0.user posted image    user posted image
~ Luna2008 (?) ~ (2 user posted image    1user posted image ) ~ Komenda  30.7.  user posted image

user posted image 8.12
~ bejbibu  (22) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ Celje  ~ 16. 9. ~ user posted image                        
~ lana24  (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted image ) ~ Ljubljana ~3.9. ~ user posted image
~ dvojčica83 (26) (1.user posted image  0.user posted image ) user posted image
~ zibka   (26) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~ Celje  ~ 11.8. ~ user posted image    

user posted image  9.12.
~ zalbi (29) ~ (2.user posted image   1.user posted image ) ~ Ljubljana ~ 17. 9. ~ user posted image

user posted image 10.12.
~ kaja13 (?) ~ (3.user posted image    2.user posted image )     user posted image                      
~ maya2 ~ (?.user posted image    ?.user posted image ) ~  user posted image
~ timchy(28) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) ~ Velike Lašče user posted image
~ *katika* (23)~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~  Maribor user posted image
~ *nivea    (28) ~ (1.user posted image   0.user posted image~ 1.9.  user posted image
~ ShopGirl (24) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~ 12.8. user posted image

user posted image  11.12.
~ summer725 (25) ~ (1.user posted image    0.user posted image ~ Ljubljana user posted image
~ mirjam80 (28) ~ (4.user posted image  1.user posted image ) ~ user posted image

user posted image 12.12.
~ anaj22   (25) ~ (2.user posted image 1.user posted image ) ~ Medvode ~ 9.9.  user posted image

user posted image  14.12.
~ Emili1    (?) ~ (1.user posted image   0.user posted image ~ Ljubljana  user posted image
~ ammam (?) ~ (3.user posted image  2user posted image ) ~ Murska Sobota ~ 21. 8.  user posted image

user posted image  15.12.
~ tintara (32) ~ (3.user posted image   2.user posted image ) user posted image
~ elly79 (29) ~ (1.user posted image   0.user posted imageuser posted image

user posted image  16.12.
~  vijolca (28) ~ (1.user posted image  0user posted image Ljubljana user posted image
~ Neža7  (28) ~ (3.user posted image 1.user posted image ) ~ Celje    user posted image
~ tf (31) ~ (1.user posted image  0.user posted image )    - Kranj   user posted image

user posted image  17.12.
~ Anuš (29) ~ (2.user posted image   2.user posted image ) ~ Ljubljana  user posted image
~ dreamz  (29) ~ (2.user posted image    1.user posted image ) ~ Obala  ~ 8.9.  user posted image

user posted image  18.12.
~ riba83 (26) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~24.8.  user posted image

user posted image  19.12.
~ tulpika (33) ~ (2.user posted image  0.user posted image ) 14.9. ~ user posted image
~ kajkakr (20) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~ Kranj  user posted image
~ vagica (28) ~ (1user posted image    0user posted image ) user posted image

user posted image   21.12.
~ ANKOM (?) ~ (2.user posted image   1.user posted image )  user posted image

user posted image  22.12.
~ cv3rklic4 (?) ~ (2user posted image    1.user posted image ) user posted image
~ tami2212 (29) ~ (2.user posted image 0.user posted image ) ~ Idrija  user posted image
~ Darca_k (35) ~ (2.user posted image    1.user posted image~ Maribor user posted image

user posted image 24 12.
~ babysuprise (?) ~ (3user posted image     2user posted image ) Celje  user posted image
~ Sončeek (?) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) user posted image
~ Tinča1 (?) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) ~ 31. 8. user posted image

user posted image 25.12.
~ anonimna user posted image (?) ~ (?.user posted image  2.user posted image ) user posted image
~ marusi (31) ~ (1.user posted image  0.user posted image )  ~ 25.8.,26.8. ~  user posted image
~ moniz (38) ~ (1.user posted image  0.user posted imageuser posted image
~ natasa28 (29) ~ (3user posted image    0user posted image ) okolica Mb.  17.8.  user posted image
~ nEzY (24) ~ (1.user posted image   0.user posted image ) ~ Kranj ~25.9. ~  user posted image

user posted image 28.12.
~ pipika 13 (36) ~ (1.user posted image   0.user posted image~ 24. 8. user posted image

user posted image    30.12.
~ METULJ1 (28) ~ (1.user posted image   0.user posted image~ Novo mesto   ~ 21. 8. user posted image

user posted image  31.12.
~ zmajči25 (32) ~ (2.user posted image    1.user posted image ) ~ Koper   user posted image
~ *Mojca* (27) ~ (2.user posted image  1.user posted image ) ~ Ljubljana  ~ 30.7. user posted image

user posted image xx.12.    
~ evangelie (27) ~ (1.user posted image  0.user posted image ) ~    user posted image                      
~ SAFIRA (?) ~ (?.user posted image  ?.user posted imageuser posted image

TRENUTNO NAS JE 58 SREČK user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image

SKUPAJ
user posted image - 11
user posted image -  6
user posted image - 41

user posted imageuser posted image + user posted image  = 58

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:  
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi v nosečnosti:
    PREGLEDI  
  •             

• Še nekaj uporabnih strani:

NUHALNA SVETLINA 
          SEZNAM ZA BODOČE MAMICE
    OTROČARIJE                   ŠOLA ZA STARŠE
    NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
    MAMA.SI                        NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

BABY BOOK   

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ                                      TUKAJ  

• urejanje dokumentacije:
    Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
    vloga S-1/1
    priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
    vloga S-1/2
    Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.
    Kako do pomoči ob rojstvu otroka?
    Priznanje očetovstva
    Kako do otroškega dodatka?

• [/quote]

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu *nivea)
    Neposredna povezava do sporočila: 1801
    20.8.2009 11:26:37   
    *nivea
    ojla

mene nespečnost ne daje, edino na wc moram ponoči vsaj 3x. sem že sama sebi tečna user posted image
    pa žejna sem ful.

v službi pa sem tam po malici vedno tak zaspana, da komaj gledam. po kavici pa tud nič ni boljše. edino ko pridem domov, pa se malo naspim, spet dobim malo energije..user posted image

danes pa mam še eno celo goro cot za speglati, pa tak te popoldan hitro mine..

sem danes ravno mojemu user posted image  govorila, da mi je buši v napoto, ko spim, kaj te še bo do decembra?user posted image
    saj zdaj bo že hitro december tu. se vsaj tako tolažim. včasih čist pozabim, da sem že v 6.mesecu. se mi zdi, da je še vse tak kak na začetku, itak..

mejte se in smejte se, ter božajte bušije

(odgovor članu zalbi)
    Neposredna povezava do sporočila: 1802
    20.8.2009 18:23:34   
    ammam
    Jaz sicer zdanje dni, ko ponoči ni več tako vroče, veliko bolje spim. Zbudim se enkrat, tam okoli druge ure, grem lulat in potem res malce težje zaspim. Vendar se mi zdi, da mi pri spanju pomaga tudi materinska blazina, res mi ni žal, da sem si jo nabavila, čeprav sem bolj skromne narave, kar se nakupovanj zase tiče. user posted image
    Imam pa kar dosti energije in pa tudi veliko časa. Ne hodim v službo, zato si lahko vsa gospodinjska dela razporedim čez cel dan, pa tudi popoldanski počitek s knjigo v roki si privoščim. Se mi zdi, da tako lepe nosečnosti še nisem imela. 

(odgovor članu *nivea)
    Neposredna povezava do sporočila: 1803
    20.8.2009 20:44:01   
    Netta
    kukucuser posted image

imela pregled...vse okuser posted image user posted image   mali je velik že skoraj 30cm in težak okrog 550guser posted image user posted image

uf kak sem bla spet ganjena..

za seznam: naslednji pregled: 17.9!

lep večer vsem in še lepšo noč! čao čao!user posted image

(odgovor članu ammam)
    Neposredna povezava do sporočila: 1804
    21.8.2009 11:18:04   
    zalbi
    hej hej!

Jeee petek je - jst sem že od zutri dobre volje, ker se obeta fajn vikend... ne pa ne samo zato, ampak ker je vikend, in naslednji teden samo še v ponedelejk in torek v službi, pol pa dopustttttt!. V sredo grem na morje... joj komi čakam, a dam malo možgane na off, pa da se sept malo namočim - kok bo fajn!

Joj me pa že dva dni ful muči zgaga. Včeri sem si šla iskat Donat in je res pomagal. Sem pa jedla v serdo zvečer ful sadnja in mi zgleda ne paše, pa zdele dopoldne sem spet pojedla eno hruško in je to polomija, zgleda da ne smem jest hrušk... e jej...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

(odgovor članu Netta)
    Neposredna povezava do sporočila: 1805
    21.8.2009 11:58:48   
    *nivea
    Če katero zanima:

http://www.baby-center.si/AnnouncementsAdvanced.aspx?ModuleID=183&TabIndex=0&TabID=62&ItemID=224

(odgovor članu zalbi)
    Neposredna povezava do sporočila: 1806
    21.8.2009 12:49:31   
    maya2
    IZVIRNO SPOROČILO: zalbi

pa zdele dopoldne sem spet pojedla eno hruško in je to polomija, zgleda da ne smem jest hrušk... e jej...

hruške so težke za želodecuser posted image

Jaz sem pa v sredo spet začela s službo, sem že dva dni čist fertik ... rabim spet malo delovne kondicije...
    Danes sem dala kri, eno uro prej pa sem morala spiti še 2 dcl sladke vode, upam da bo ok, da me ne dajo še na kako dieto user posted image

Kok je spet vroče danes, komaj čakam jutri, da se ohladi user posted image

lep pozdrav

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu zalbi)
    Neposredna povezava do sporočila: 1807
    22.8.2009 10:26:22   
    METULJ1
    Hoj,

včer imeli MF. Ko sem bila v čakalnici  je mali začel tok brcat, da so se 1. brcike vidle že navzven. Bilo prov lepo. Popoldne ga je pa 1. čutila tudi že bodoči očka. Veselje nepopisno.
    Drugač je bilo na pregledu vse ok, razen srčka zdravnica ni mogla dobro pregledat, ker se je mali skoz neli obračal in rokice zvijal pred sabo. Drug teden imam zato ponovni ultrazvok, da še enkrat pogledajo samo srčka. Upajmo, da bo vse ok.

Počutje sicer ok, težav s spranjem še nimam. Obiski stranišča zmerni. Skratka. Vse bp. Sploh pa danes, ko ni takšne vročine.

Upam, da tudi pr vseh vas vse poteka normalno.

Božajte svoje bušije, svoje malčke in uživajte.

Pozdravčki

(odgovor članu maya2)
    Neposredna povezava do sporočila: 1808
    22.8.2009 19:32:04   
    *nivea
    Decemberske user posted image kje ste?

se je fajn ohladilo, upam, da ne bo nevihte, sam malo dežja bi pa že pasalouser posted image

sve midve z malo okej, brca pomalem. mam nagledani voziček, pa posteljico, zdaj samo finance še zbereva in te greva kupit user posted image

tiste ko ste prvič noseče, a mate že vse nakupljeno al kdaj mislite kupovat?

tolko, pa grem gledat atletiko

tiste ko se odpravljate na user posted image , uživajte. še namesto nas.. se pa tolažim s tem, da še malo in itak grem na porodniško user posted image in spoznam našega user posted image

mejte se in božajte bušije user posted image

(odgovor članu METULJ1)
    Neposredna povezava do sporočila: 1809
    22.8.2009 20:34:29   
    Zibka
    Ojla!
    Dočakali smo zmerno nevihto: kako pašeeeeeeeeee user posted image

Jaz upam, da bom jutri kupila (rabljen) voziček. Vse ostalo še nimam nič. Ampak počasi bom začela z nakupi- napovedujejo, da bom prej rodila, tako da je fino, da imam nekaj malega rezerve. Sicer pa vse, ki so že rodile ponavadi pravijo, da ne čakat na zadnji mesec, ker si že tolk utrujen, da se ti sploh ne da ali celo ne moreš- kaj pravite?

(odgovor članu *nivea)
    Neposredna povezava do sporočila: 1810
    23.8.2009 8:59:58   
    tulpika

jutro user posted image ,

danes sem spet zombi, sem že od 4.40 pokonci (spat sem šla pa mal čez polnoč). Upam, da bom čez dan kaj spala, da ne bom povožena cel dan.

jutri grem v službo (po dopustu) pa upam, da bom lahko kaj bolje spala...bom bolj utrujena.

posteljico in previjalno midva že imava in se strinjam z nosečkami, ki pravijo, da se ti zadnji mesec ne da po trgovinah hodit. Meni se že zdaj ne da zaradi te vročine, čez zimo bo pa tolk več prehladov in se bom izogibala shopping centrov kolikor se bo le dalo. Voziček bova naročila drug mesec.
    v bistvu več al manj shoppingiram kar prek interneta. pogledam si kaj bi rada, kje je najbolj ugodno in potem grem tja na hitr uredit stvari.

sem pa v dilemi glede kovtrčka oz. spalne vreče. Glede na to, da bo zima, ko naši user posted image pridejo na svet, me zanima vaše mnenje (predvsem tiste, ki že imate user posted image ), kaj je bolje...da ga pokrijemo oz. ga damo v spalno vrečo?

(odgovor članu Zibka)
    Neposredna povezava do sporočila: 1811
    23.8.2009 23:45:33   
    blackcoffee
    pozdravljene decemberke!
    najprej čestitke za user posted image !!user posted image user posted image
    sem lanska decemberka - zdaj že mamica in sem si drznila malo čitat vaše pogovore - da obudim že pozabljeno lanskoletno nosečniško stanje. user posted image

lulanje - 2x na noč?user posted image počakajte na zadnja dva  meseca, ko boste letale tudi po 12x in si želele škripec nad posteljo, za lažje obračanje in vstajanje.. lol  user posted image

lepo nosečnost vam želim, express porod in zdrave otročičke!!

pozdrav,
    user posted image

Komaj čakam, da bo vročina sekala! :P

CEPLJENJE DA ali NE?
    ARGUMENTI proti: http://www.svood.org/

(odgovor članu tulpika)
    Neposredna povezava do sporočila: 1812
    24.8.2009 10:11:54   
    *nivea
    živjo

ne zamišljam si letanja po nakupih zadnji mesec, ker meni se tudi že zdaj ne da nikam hoditi. Rajši pogledam po spletu in te grem in kupim.. Ampak do zdaj še nisem ničuser posted image
    Mam pa v planu ta teden nekaj nabavit. Posteljico. Upam vsaj..

Naša mala tak pridno brca. No, zdaj ko sem v službi je mirna, kak pa domov pridem, pa se začne tekma user posted image

uživajte

(odgovor članu blackcoffee)
    Neposredna povezava do sporočila: 1813
    24.8.2009 11:14:13   
    METULJ1
    Tud pri nas še nič ne hitimo z nakupi. Je pa res, da košek in posteljico že imava (še od mojega). Previjalno imava že izbrano, tako da jo samo še plačava in jo dobiva (verjetno jo bova kupila v oktobru). Voziček morava pa še naročit.

Vse ostale reči bova šla nabavit konec oktobra. Mislim, da ne bo prepozno.  

Drugač pa tudi naš mali navihanec user posted image  začenja s prav zanimivimi brcikami. Iz dneva v dan se več dogaja. In tudi bodoči očka ga je že začutil. Juuuuupi.

Skratla bodite lepo in božajte svoje trebuščke in malčke

(odgovor članu *nivea)
    Neposredna povezava do sporočila: 1814
    24.8.2009 12:48:20   
    zalbi
    HEJ!

Uh, nakupi ja - glede na to da imamo nekaj srvari od Sare, se mi zdej ne mudi. Zibko si bom sposodila, previjalno že imam, rabim pa voziček, ker pri Sari sem imela sposojenega - tako da mislim, da ga bova enkrat septembra pa res kupila... bo kr treba.

Še danes in jutri sem v službi, pol pa dopust... gremo na morje, se obeta lepo vreme, tako da super... komi čakam, ker ko smo bili v začetku julija, je bilo morje fulll hladno, zdej pa upam, da ga kaka burje ne premeša, tako da bo še toplo.

Naš user posted image  fulll brca, ima pravo telovadbo že zdej, se ornk čuti, tudi očka lahko čuti, njabolj pa je ker se zdej že občano tako namesti - da se ga prou luštno vidi in čuti, kje kak bunka na trebuščuuser posted image

(odgovor članu METULJ1)
    Neposredna povezava do sporočila: 1815
    24.8.2009 17:06:26   
    dvojčica 83
    Živjo nosečke!!!

Kako se imate v tem zadnjem avgustovskem dnevu? Meni ni prav nič dolgčas: po dopustu sem začela delat, urejajo nama stanovanje, nabava zazidalne parcele, tako da evroti kar kopnijo.user posted image
    Drugače sem v 25 tednu, prejšnji teden je bil pregled, dete pridno raste ima že 630 g. Pravi korenjak!! Brca pa tudi že zelo pridno. Počutim se dobro, le moje noge so začele čutit, da teža raste, ker niso nikoli nosile takega bremena. Spolh, če kuham, likam. Še dobro, da je delo v vrtcu, kejr delam razgibano in ne statično user posted image .

Tiste, ki greste na morje, uživajte maksimalno, ker morje pa res najbolj paše. No vsaj meni, drugače pa se držite in lepo nadaljevanje nosečnosti vam želim,
    papa

(odgovor članu zalbi)
    Neposredna povezava do sporočila: 1816
    24.8.2009 20:51:30   
    pipika 13
    Pozdravljene!
    Evo zame se je po mesecu in pol spet začela služba (pedagoški poklic). Očitno mi je to počitniško lenarjenje in crkljanje z vseh strani pomagalo nabrati kar 5 kil v mesecu in pol. user posted image  Katastrofa, ko sem danes stopila na tehnico pri G. Vmes se nikoli ne tehtam, samo pri G in danes šok, sploh nisem imela občutka, da sem se tako zredila v tako kratkem času. user posted image
    Danes smo imeli MF in sem bila kar živčna. Partner je šel z mano in skoraj ponorel, ker sem bila več kot pol ure sama notri na pregledu, preden so ga poklicali za 5 minut, da je videluser posted image . Trajalo je kar nekaj časa, da je G našla vse organe in jih izmerila. Srček ji je delal največ težav, ker nikakor ni mogla do njega, da bi ga izmerila. user posted image  se je preveč premikal, pa še malce težje je gledat preko tega mojega špeha, ki se je nabral na trebuhu. Na koncu je bilo ugotovljeno, da je vse ok, da moram jemat tablete za železo. Počutim se drugače v redu - hm, bomo videli čez en teden, ko bom morala spet v razred?????user posted image
    Vse je v redu, brce tudi čutim, user posted image  je obrnjen na glavo, v predelu mojega popka ima pa nogice, heheh..... Mojemu parterju je bilo to tako zanimivo......
    Ginekologinja se je sicer jezila, ker sem partnerja pripeljala s seboj, ker je rekla, da nima časa za podrobne razlage in da mora opraviti pregled v miru in natančno in da UZ ni zabava. Vseeno si je vzela potem 5 minut, da mu je pokazala osnovne dele telesa in gibanje. Mojemu je bilo to dovolj. Je pa rekla, da so eni moški tako tečni, kot profesorji, vsi pametni in "kao" vse znajo in je treba več njim razlagat kot pa user posted image . Hehe, sem se opravičila, ker sem ga s seboj pripeljala. Če pa je hoteluser posted image !!!!!!! Rekla je, da tak UZ, kjer je lahko parter zraven pride v poštev v 32 tednu nosečnosti. Ok, si bom zapomnila, me je pa kar malce vest pekla.

Zdaj me pa firbec, če vaši parterji tudi kdaj gredo na ogled UZ z vami?
    Moja G vsakič opravi UZ (ene ste napisale, da vaša ne). Torej sem jih do sedaj imela 5 + UZ na nuhalni svetlini (če štejem tudi tistega vaginalnega, prvega, kjer se je ugotavljala nosečnost). Ko sem imela nuhalno pa so celo parterja sami vabili zraven v porodnišnici LJ.

Torej kake preglede delajo vaši G in koliko UZ ste imele in če je parter lahko zraven oziroma, če si vaš želi sploh to videt? Moj je firbčen, da groza in čisto ganjen. user posted image

No, glavno, da je vse v redu zuser posted image , samo jaz moram pa malce pazit na svojo težo. Mogoče mi bo sedaj, ko grem spet v službo, počasneje rasla. G je rekla, da naj malce pazim, čeprav lačna pa da ne smem bit. user posted image

Spol: nisva hotla vedet, čeprav je ona rekla, da se vidi, vendar je bila uvidevno tiho. Jaz slutim, kaj bo, vendar hočem, da bo to presenečenje. Mi pa je že 5 žensk reklo, da bo fantek. Ni mi sicer jasno, po kaki logiki in kako to vidijo, hehheuser posted image

Naslednji pregled imam 21. 9.

Bodite fajn in pazite nase in na user posted image

< Sporočilo je popravil pipika 13 -- 24.8.2009 21:01:25 >

5. 1. ob 23.30 nas je končno s razveselil naš sonček David, mamino in atkovo veselje.

(odgovor članu dvojčica 83)
    Neposredna povezava do sporočila: 1817
    25.8.2009 7:30:09   
    anaj22
    dobro jutro

a se me še spomnite, zdnje čase ima dan premalo ur da bi prišla na rr kaj počvekat, sej še malo pa bomo nazaj v starih tirnicah in bo čas tudi za rr

drugače sem ok, bebica brca na ful, da me včasih kar prestavi, v avago sploh ne upam stopit ker se mi zdi da če sam vodo pogledm gredo kg gor

sem vas prišla sam na hitro pozdravit da novte pozable name user posted image

lepo se mejte

Mi mamo se fajn
    NJJP

(odgovor članu pipika 13)
    Neposredna povezava do sporočila: 1818
    25.8.2009 8:11:22   
    natasa28
    Se prikljaplam na internet pa čekiram tole stran, pa opažam, da niste ne vem kako razpoložene za pisanje. Očitno vam je vsem tako lepo kot meni. Včeraj sem ponovno šla delat, po 10 dnevih oddiha, pa sem že opazila prvo spremembo, prej je user posted image brcal samo takrat ko sem se res umirila, vlegla na kavč ali na posteljo, ali pa pojedla nekaj sladkega, sedaj pa tudi ko sedim v službi za računalnikom pridno brca.
    Imam pa eno vprašanje, tiste, ki ste že dale test za nosečniško sladkorno skozi kako poteka, vem da moraš biti tešč, ne vem pa kako dolgo traja...
    Pojasnite, če ve katera za MB  kako poteka, lahko dam kri tudi uv ZD Adolfa Drolca ali pa samo v bolnici?
    Mi pa je res smešno, gin mi je dala napotnico za dodatni ultrazvok v porodnišnici, naročena pa sem res hitro , celo na isti kot imam naslednji pregled, je pa pomojem to malo pozno za morfologijo ( mi jo je sicer naredila moja gin) a ker je svoje organčke skrival ravno pri mojem popku, me je poslala še na dodatno, ker imajo baje boljši ultrazvok.
    Imam pa zdaj pregled na štiri tedne, bom pa takrat že v 26. tednu (15.9.)
    Pa dajte se no malo razpisat.

(odgovor članu anaj22)
    Neposredna povezava do sporočila: 1819
    25.8.2009 8:14:25   
    tintara
    Hojla!
    Zalbi, morje je že poremešala burja s sobote na nedeljo. Sam ni panike, v petek in soboto je bilo kar pretoplo - mislim, nič kaj se nisi ohladil, sam za otroke je blo pa super. Sploh nista šla ven, tud po dve uri ne. No, vsaj mene ni zraven zeblo v ta nizki vodi, ko smo se mal zogal in podobno. Za plavat mi pa sploh ni blo, (edin s ta velikim do boj). Ze ful dobro plava, ga moram pohvalt, za slabih 6 let je super plavalec. Greš brez problema do boj in nazaj in potem se enkrat.user posted image
    No, v nedeljo je folk sicer mal jamral za vodo, ampak res ni bilo sile, se je pa meni ful plavalo in sem to tudi storila. Tak da za letos sem se najbrz naplavala. Res pa je, da smo mi navajeni na junijsko in spetembrsko morje, cez poletje pa bolj na kak Bohinj ali Kolpo. Pa voda se bo spet najbrz mal ogrela, tako da mislim, da bo super. Vreme je pa tud fajn napovedan, ja.

Pipika: pri meni sestra vedno reče, kdaj ga lahko pripeljem. Pri nuhalni in pri morfologiji je rekla, da če imam kakega gledalca, da lahko pride zraven. Sicer pa je vmes meni tudi naredila en UZ, v bistvu je samo poslušala srček, sam se je tud otroka zraven mal videl (sam ga pa ni kja gledala). Ja, pomoje kar vse zanima, kaj nam rase v trebuhu in to je tudi prav.

Nič, lepo bodite in uzivajte. T

(odgovor članu anaj22)
    Neposredna povezava do sporočila: 1820
    25.8.2009 8:15:46   
    marusi
    pipika13: glede UZ je po oje full različno. jaz tudi poznam eno, ki ji naredi vsakič UZ. meni ga je naredila na prvem predpregledu (ko sem prišla k njej zaradi zatekanja) pa mi ga sploh ni vpisala v materinsko. potem mi je naredila kao prvi pregled, ki je bil vaginalni in je tudi mojega dragega pred vrati pustila, češ, da ne more noter. potem sem šla na NS (tam ni bilo problema, nama je pušenjak vse full fino razložil), naslednjič sem padla in je nadomestni G (moja je bila na dopustu) takoj naredil UZ. MF mi je naredila v 20 tednu (pa je prej rekla, da mmi jo bo v 24 in mojega ni bilo zraven in ni pustila, da bi ga poklicala, pa je bil čisto zraven, pa tudi slikice mi ni dala).
    nasplošno imam mnenje, da je moja G full ok, samo na zadnji MF me je pa full začudila. se je tudi obnašala v stilu - UZ ni zabava....

(odgovor članu anaj22)
    Neposredna povezava do sporočila: 1821
    25.8.2009 8:20:39   
    tintara
    Hm, Natasa, jaz sem test za sladkorno delala v prvih dveh nosecnostih. Zdaj ga se nisem (tudi se napotnice niso dali). Jaz sem mogla biti prvic na tesce, drugic pa ni bilo treba. Najprej te poklicejo in popijes ogabno sladko tekocino (1 do 2 deci s fuuuul sladkorja). Res gre komi dol po grlu. Potem se moras usest za eno uro, tako da ali vzemi s seboj druzbo za klepet ali pa knjigo. In cez tocno eno uro ti vzamejo kri - preverijo sladkor. Ce ga imas do meje (mislim, da je 7,1 ali 7,2), je OK, sicer te posljejo na 3 urni test. Tega pa k sreci ne poznam. Tam pa mislim, da ti 4x jemljejo kri. Ko prides na tesce, potem spijes, pol pa merijo po eni, dveh in treh urah. Če moras pa vmes se kaj piti pa ne vem.

Za MB pa nič kaj ne vem, ampak verjetno moras tja, za kamor so ti dali napotnico.

Lp, T

(odgovor članu tintara)
    Neposredna povezava do sporočila: 1822
    25.8.2009 8:57:34   
    marusi
    nataša: jaz grem jutri zjutraj delat ta test. meni je moja G dala napotnico in rekla, naj grem v ZD, povedala je tudi točno kateri (jaz delam to v LJ) in ker sem šla zadnjič tja dati tudi kri (moja G je privat in ima zgled adogovor z ZD) za toxo in ostalo, sem vprašala in so mi rekli, da morma bit prej 12 ur tešča (jaz mislim danes še neekaj pojetsi zvečer) in da naj pridem ob 7.00, da mi bodo vzeli kri, dali za popit tisti gravž in potem naj bi eno uro sedečla! v čakalnici. tako, da si vzami kaj za brati, da ti ne bo dolg čas... potem pa še enkrat vzamejo kri... in če je vse ok, je to to. če pa ni, te pa  (vsaj v LJ) potem pošljejo na diabetološko na polikliniko.
    lahko ti pa jutri kaj več povem.

(odgovor članu tintara)
    Neposredna povezava do sporočila: 1823
    25.8.2009 8:58:21   
    terida
    Živjo, punce!

Zgleda, da se je vreme končno malo ohladilo, jupi user posted image Zadnji teden sem res že na škrge dihala... Vidim, da vas zdaj pikice že pridno brcajo, ja niso več majhne pikice in hočejo, da se tega zavedamo user posted image Moj mali je čisto nor, včeraj je brcal par ur zapored. Samo se bojim, da ne iz čistega užitka. Za vikend je hčerkica zbolela in včeraj sva ostali doma. Tako sem jo morala sama večkrat dvignit (sicer mi jo dviguje user posted image ), tako da me je konec dneva že močno bolel trebuh in mali kar ni nehal brcat. Me je bilo prav malo strah, da nisem pretiravala, samo kaj ko drugače ne gre. Erika ima komaj 17 mesecev in ji še ne morem dopovedat, da je ne morem dvignit. Pa saj je sicer ne dvigujem za vsako figo, a previjat in hranit jo je pač treba... Dobro, da je dan bolniške zadostoval, sicer bi moral verjetno user posted image ostat z njo doma...

Nakupi... V prejšnji nosečnosti me je nekje v 6. ali 7. mesecu zgrabila panika, da nimam še čisto nič za user posted image in sem takrat kupila voziček. To je bilo očitno dovolj, da sem se pomirila, ker sem potem večino drobnarij kupila šele pri koncu (ko sem že bila na porodniški). Veliko stvari pa sem dobila, tako da mi jih ni bilo treba kupovat.

UZ... pipika 13, ne vem no, meni se ta tvoja G zdi malo čudna. Saj se strinjam, da je bistvo UZ v tem, da G pregleda user posted image in ne v tem, da ga gledajo starši, samo vsi govorijo kako pomembno je, da moški vzpostavi vez z user posted image že v nosečnosti. Kako naj to naredi, če ne sme UZ videt user posted image Da se je zato jezila nate, se mi zdi dokaj mimo... Sicer pa imaš srečo s pogostostjo UZ - jaz sem ena tistih, ki hodi k privatniku s koncesijo, ki naredi samo dva UZ na nosečnost. Vse ostale je treba plačat. Plačala sem za NS (sem jo delala pri njemu) in imam namen plačat še za UZ v 32. tednu. Je pa tudi pri njemu tako, da moža/partnerja spusti noter šele potem, ko on otroka že dobro pregleda (o tem sem že pisala enkrat). Ampak ni nikoli siten glede tega!

(odgovor članu tintara)
    Neposredna povezava do sporočila: 1824
    25.8.2009 19:05:29   
    ammam
    Ojla, nosečke!
    Včeraj sem delala test in imela takoj po odvzemu cukra 5,9. Tako, da sem bila ful zadovoljna, da nisem rizična za nosečnostni diabetes, ker to ni kar en hec.
    Navsezgodaj sem šla prvo v lab dat kri za toxo, potem pa sva bila z G popoldne zmenjena v ambulanti tako, da sem doma pojedla obilno kosilo, popila deci vode z 50g sladk. in se čez eno uro prikazala tam. Takoj mi je sestra vzela kri, preverila sladkor, pa še hemoglobin in ker je bilo vse ok, nisem šla niti do G.

Berem, da nekaterim G ne dela vedno ultrazvoka. No, meni ga vedno in je tudi zelo pripravljen sodelovat. Sem zraven pripeljala že starejši hčeri, pa enkrat kasneje tudi partnerja in jim je vse nazorno pokazal in razložil. Fajn se mi je zdelo, ker mu ni bilo odveč.

(odgovor članu terida)
    Neposredna povezava do sporočila: 1825
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  71 72 [73] 74 75   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
    Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
    Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
    Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Kajenje med nosečnostjo.
    пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.