pipika 13
|
Pozdravljene Najprej hvala vsem za nasvete glede kozmetike in previjalne torbe. Danes sva večino stvari kupila. Različnih firm, ker je ženska v BC rekla, da od ene je nekaj dobro, od druge pa drugo. Kupila sem samo najosnovnejše stvari za bebico in zase, ostalo se še po potrebi lahko dokupi. Za prvo silo bo. Mandljevo olje, fiziološka, alkohol, krema za obraz, hladilno mazilo, trdo milo, aspirator, toplomer za temperaturo telesa in še enga za merjenje sobne temperature. Zraven pa se je moj še pogtrudil in kupil še črpalko za mleko od Aventa s kompletom torbice in flašk, koš za plenice, en paket enkratnih plenic in posodico za umivanje za previjalno. Aja še nastavke za bradavice sem kupila. Že??? Hja, rok imam med prazniki in če bi jih potrebovala na sam Božič ali Novo leto, bi moj težko našel odprto trgovino. Previjalne torbe sem gledala v BC in DM in po netu in se še nisem odločila. Najbolj se mi sedaj dopade tista iz kataloga Neckermann - oranžna s podlogo, termovko in odejico, pa še velika je in se ujema z vozičkom. Se še odločam, mislim, da jo bom naročila, čeprav tudi tista iz DM ni slaba. Tako, zdaj imamo skoraj vse, le še banjica manjka, ker ne vem, kakšno bi kupila - tisto, ki ima na stojalu tudi previjalno ali ne. Baje se otročka iz kopalnice ne sme nosit v sobo, kjer imam previjalno. Mogoče bomo improvizirali in banjico v začetku v sobo nosili, ali pa v kopalnici nad banjo montirali še eno prenostno desko, na kateri bo previjalna blazina (za potrebe po kopanju) Bom to prepustila mojemu dragemu - naj si on možgane s tem kravžlja. Glede gripe in panike, ki je nastala glede tiste nosečnice, ki so jo hospitilizirali in je baje kritično pa: - jaz sem mnenja, da se nam ni kaj pretirano za bati, ker smo tik pred zdajci, če se okužimo, .....lahko sprožijo porod in nas potem zdravijo, bebico pa naj bi varovalo naše mleko, ni nevarnosti, ker lahko otroček že pride na svet, je dovolj že razvit in težak. Problem je pri tistih nosečnicah, kjer plod še ni dovolj razvit in še ne sme ven. Drugače pa - jaz sem danes v lekarni nabavila razkužilo in doma bomo z obiski to prakticirali, sama pa se bom izogibala zaprtih javnih prostorov in bila čim manj med ljudmi. Pač se moram letos sprijaznit, da obiski raznoraznih prednovoletnih prireditev, koncertov -odpadejo. Malce bo kriza, ker sem glasbenica in dobim veliko vabil -ampak za bebico vse. Bomo pa TV gledali. Še o kuhanju, ker vidim, da vas več kuha - moj si je danes zažele pasulj. Sem mu ugodila in skuhala en velik lonec, za celo familijo za 2 dni. Tudio jaz sem pojedla veeeeeeeeeeliko porcijo, ker vem, da po porodu take jedi nekaj časa ne bom smela jest. Kaj torej vse odpade po porodu zaradi dojenja? - pasulj, fižolova juha (pridelali letos ogromno fižola- kdo bo to pojedel) - segedin golaž in vse kar je s kislim zeljem??? (sami kisali zelje) - grah in stročji fižol tudi???? (imamo ga polno skrinjo domačega) - zelena solata in radič ????(na vrtu ga imamo za izvoz) Če to vse odpade po porodu - se moram zdaj tega najest kolikor se da, hehhe