|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čaj iz malinovih listov
24.3.2009 18:30:32   
bina30
Pozdravljene!
Rada bi napisala nekaj o čaju iz malinovih listov, ki ima neverjetne učinke in sicer mehča porodne poti. Seveda ne bom ne vem kako pametovala in posploševala zadev, rada bi vam samo povedala kako in kaj. Babice v Avstriji in Nemčiji ga priporočajo nosečnicam po 36t. Prej ga ne smeš piti, da ne pride do splava.
No, tudi jaz sem si ga v drugi nosečnosti nabavila v avstrijski lekarni (Himbeerblättertee) in ga pila po 3 do 4 skodelice na dan. Po njem mi je bilo zelo vroče, ker ima tudi ta učinek, da pospeši prekrvavitev. No, kar pa je glavno, v 40t sem rodila 4530g težkega fantka v rekordnem času, 20min. od doma do poroda je minila samo 1h in sem trdno prepričana, da mi je ta čaj pomagal. Ko sem prebirala avs in nemške forume, so mamice tudi pisale o hitrih porodih in o tem kako je ta čaj zares naredil čudež.
Glede na to, da se nosečnice zanimajo za raznorazne načine kako lažje roditi, kaj narediti blablabla, je to pač en način, ki ga je vredno poskusiti. V bistvu ne moreš narediti nič narobe, ker je samo čaj. Poskusite.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čaj iz malinovih listov
24.3.2009 18:45:01   
nana75
Se strinjam z tabo in lahko potrdim, da pomaga. Sem rodila dvakrat rekordno hitro. Poleg čaja iz malinovih listov sem še pila nosečniški čaj. Vse sem kupila v Avstriji. Je pa bilo pri meni tako, da sem teden dni po tem ko sem začela piti šla rodit, zato je treba z tem res previdno. 

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2009 19:51:31   
krfjolca
Meni so dali drugačna navodila - po 34. tednu eno skodelico na dan, po 36. tednu pa dve. Kako je potem prav? user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu nana75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.3.2009 21:03:57   
lino
Pozdravljene.

JOJ KK STE VE ZLATE!!!!user posted image

Sicer sem šele v 28t ampak je informacija RES koristna-HVALA. Rada bi namreč rodila brez kakih epiduralnih..., ker sem tudi 1. brez (ampak 10 let nazaj).

Kaj mi lahko poveste kje ste ta čaj kupile??? Mislim, ali se ga da tudi pri nas kje nabaviti, ker ne hodim pogosto v Avstrijo???

HVALA; HVALA; HVALA!!!!user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2009 21:05:37   
Felicita
ne vem sicer za kakšne trgovine, vem da na tržnici v lj. ga ima una zeliščarka... drugje pa ne vem, ampak sem prepričana da se dobi...

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2009 21:05:48   
melanija
A se ta čaj dobi tudi pri nas? Ker  jaz sem predaleč da bi hodila v Avstrijo samo po ta čaj?

Bi pa ga kupila, če bi ga katera šla zase iskat v Avstrijo in bi spotoma ga v vzela še zame! Za plačilo ni problema.

(odgovor članu bina30)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.3.2009 21:13:01   
Felicita
evo, v cityparku je trgovina bazilica... piše da jih majo. pa matik bi blo tut pametno sprobat. pa mogoče kakšno trgovino z zdravo prehrano (npr nasproti glavne avtobusne v lj); mogoče tut kak sanolabor al pa celo lekarna.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.3.2009 8:29:12   
Dudica1
sanolabor ima ta čaj...user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.3.2009 9:26:50   
dito
V katerih lekarnah v Avstriji se ga da dobit?

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.3.2009 9:43:41   
Lunca1
IZVIRNO SPOROČILO: lino

Pozdravljene.

Sicer sem šele v 28t ampak je informacija RES koristna-HVALA. Rada bi namreč rodila brez kakih epiduralnih..., ker sem tudi 1. brez (ampak 10 let nazaj).

Kaj mi lahko poveste kje ste ta čaj kupile??? Mislim, ali se ga da tudi pri nas kje nabaviti, ker ne hodim pogosto v Avstrijo???

Jaz sem ga kupila v lekarni v Cityparku v LJ.

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.3.2009 10:45:11   
loveforever
ja tako kot je napisala dudica1 v sanolaborju v cečlju( pa verjetno še kje drugje)= se ga da dobiti, pa ne samo malinovega, ampak vse, tudi ricinusovo olje, ki pospešuje porod,.... skratka tam ti vse svetujejo, in imajo vsega dovolj!!!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.3.2009 11:01:18   
nana75
IZVIRNO SPOROČILO: dito

Meni je najbližje Bad Radgesburg ( avsrijska Radgona ) in sem šla kar tam v lekarno v mestu. Ni kaj nič ekstra specializirana.
Kot sem že rekla sem si nabavila - čaj iz malinovih listov in nosečniški čaj. Pila sem vsakega po dva kozarca dnevno - enkrat dopoldne in enkrat popoldne. Mogoče katera pije kako drugače ali večje količine. No v glavnem pri meni je bilo tako da sem teden dni po pitju tega šla rodit. Tako sem prvič rodila dva tedna pred rokom. Ko sem bila drugič noseča sem ga začela bolj pozno pit, tako, da sem šla tri dni pred rokom rodit.

(odgovor članu dito)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.3.2009 13:43:14   
Ploha
v medisanu v kranju ga imajo!

(odgovor članu nana75)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.3.2009 19:49:46   
pokica_
IZVIRNO SPOROČILO: nana75

IZVIRNO SPOROČILO: dito

Meni je najbližje Bad Radgesburg ( avsrijska Radgona ) in sem šla kar tam v lekarno v mestu. Ni kaj nič ekstra specializirana.
Kot sem že rekla sem si nabavila - čaj iz malinovih listov in nosečniški čaj. Pila sem vsakega po dva kozarca dnevno - enkrat dopoldne in enkrat popoldne. Mogoče katera pije kako drugače ali večje količine. No v glavnem pri meni je bilo tako da sem teden dni po pitju tega šla rodit. Tako sem prvič rodila dva tedna pred rokom. Ko sem bila drugič noseča sem ga začela bolj pozno pit, tako, da sem šla tri dni pred rokom rodit.

Jaz sem si glih danes kupila čaj malinovih listov v Bad Radgersburgu, full majhna lekarna, ampak prijazni farmacevti! user posted image  Za eno vrečko-pakungo sn dala pa zgolj 2.5 €.
nana75, odkod pa si ti, če ni skrivnost? user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu nana75)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.3.2009 20:34:50   
jernejav
IZVIRNO SPOROČILO: lino

Pozdravljene.

jaz sem ga danes kupla v SG Sanolaborju, cena 2,12 eur....

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.3.2009 20:45:45   
Gina
Jaz pa malinove liste naberem čez leto, posušim, pa jih potem dodajam različnim mešanicam čajev...(tudi robidove, pa tudi jagodnjake) v vsakem primeru so zdravilni, če pomagajo hitro rodit al pa ne.

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.3.2009 7:07:51   
BrinaBA
Ravno sem kupila čaj iz malinovih listov - v LJ v spec. trgovini na Trnovem (tista v novih blokih Trnovska vrata), dala pa sem cca. 2,5 EUR; pije se pa trikrat na dan (čaj iz ene žličke). (me je opozorila, da lahko s 36 tedni začnem) 
Aja, prvič sem ga pila 1 teden 2-3 skodelice na dan; rodila sem s 38 tedni; prišla odprta 7 cm v porodnišnico, rodila po 10 min v porodni sobi  (jaz mislim, da je pomagal)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.3.2009 11:31:21   
Dudica1

Se strinjam z tabo in lahko potrdim, da pomaga. Sem rodila dvakrat rekordno hitro. Poleg čaja iz malinovih listov sem še pila nosečniški čaj. Vse sem kupila v Avstriji. Je pa bilo pri meni tako, da sem teden dni po tem ko sem začela piti šla rodit, zato je treba z tem res previdno. 

zakaj si poleg malinovega čaja pila še čaj za nosečnice...???

(odgovor članu nana75)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.3.2009 12:06:28   
pokec3609
No jst sem ga danes naročila v Medisanu v Kranju, so rekli da mi lahko pošljejo po pošti po povzetju, tako da pokličeš, naročiš in baje naslednji dan dobiš.
Ena škatlica baje zadostuje od 7 do 10 dni ( kakor mi je gospa po tel.razložila)....sem si kar 3 škatlice naročila, za vsak slučaj.

zdej pa samo še počakam do 36 tedna in začnem.Upam da bo res pomagal.......ker, da prideš v porodnišnico in res rodiš tolk hitro je to kot bi pomoje na loteriji zadela.
Bomo vidli, če bo res pomagal.

Bi pa nekaj vprašala....tiste, ki ste ga pile in prišle v porodnišnico ter tolk kmalu rodile......se pravi popadki so se vam začeli doma......kolk močni pa so bili......tolk da se je še dal hodit al ne več al kako?
Mal me skrbi tut to, če bo ta čaj res pomagal, da ne bi nekje na poti potem rodila, če pravte, da gre vse tolk hiter?
Pol moj možek še iz službe ne bo imel časa pridet v porodnišnico tolk hitro bo to?
Kako je blo pri vas?

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.3.2009 12:45:15   
krfjolca
Super za to informacijo. Jaz pa iz Ljubljane naročam čaj v Kranj, pa pred nosom ga imam user posted image .
No ja, zdaj ga imam še celo zalogo, če bo pa zmanjkalo, grem pa v Medisan kupit user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.3.2009 12:49:59   
kamilija
Jaz sem ga popila ogromno...ampak res veliko zadnji mesec. Popadki so se začeli ob enih popoldne, rodila ob štirih zjutraj. Ravno hitro ni blo nouser posted image .
Mi ga je priporočila ginekologinja, da mehča maternični vrat.
No potem sem 14 dni pred PDP pila švedsko grenčico eno žličko zjutraj in zvečer. Naj bi tudi pospešilo porod.
Ker sem bila pet dni čez rok, sem si pa naredila še kopel iz senenega drobirja..to naj bi tudi odpiralo..
Jaz sem vse sprobala, pa ni bilo ne prej in ne hitro.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.3.2009 14:29:39   
nana75
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

zakaj si poleg malinovega čaja pila še čaj za nosečnice...???

Prvič sem bila noseča leta 2005 in takrat sem našla zelo veliko o tem napisanega ( se mi močno zdi da na tem forumu ), kako je neka babica iz LJ porodnišnice to svetovala piti. In tam sta bila omenjena ta dva čaja. Nažalost je to tako daleč nazaj, da članka več ne najdem.

Pokica ja sem iz "markastega"

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.3.2009 15:31:13   
pokica_
Pokica ja sem iz "markastega"

Te si pa z mojega "rojstnega okoliša". user posted image  

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu nana75)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.3.2009 20:02:07   
karin412
Čaj iz malinovih listov sigurno pomaga, je bilo objavljenih že več študij v babiških strokovnih revijah, treba je piti kar 2-3 skodelice po 36. tednu, prej lahko po 1 skodelico-v 2. trimesečju. Jaz sem se obakrat lepo odpirala in to je glavno, rodila nisem glih takoj: 8 oz. 9 ur sem rabila vse skupaj.

Ena je pisala še o senenem drobirju-delati se začne po 38. tednu 1x na teden, po 40.tednu pa vsak dan. Gre za sedečo kopel, lepo mehča vrat in rodiš že naslednji dan, če je m. vrat zrel (jaz sem tako 5 dni prej rodila). Moraš izvajati točno, sicer lahko ne učinkuje. Če katera rabi recept, naj napiše na zs.
S. drobir se dobi od patra Ašiča in je za 2 kopeli, kupila sem v Medisanu.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
26.3.2009 20:33:28   
sonček85
jaz ga dobim drug teden k ga dobijo v trg. na T rnovem  v lj  in ga začnem piti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Ime za deklico
sirenetta

Katero od naslednjih imen za deklico vam je všeč:

Eliza (23%)

Evelin (29%)

Isabel (41%)

Anais (8%)

Število vseh glasov: 390

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!