jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: Srčekgirll ZA VSE TISTE, KI STE VELIKO V SLUŽBI IN IMATE OTROKE, in tudi za tiste ki še jih nameravamo imeti!...NIKOLI NE POZABITE: Moški se je pozno vrnil iz službe, utrujen, nervozen in najde svojega 5 letnega sina pred vrati, ker čaka nanj. SIN: "Očka, te lahko nekaj vprašam?" OČE: "Da, seveda, kaj pa je ?" SIN: "Očka, koliko zaslužiš na uro ?" OČE: "To se tebe ne tiče. Zakaj me to sprašuješ?" reče nejevoljno. SIN: "Prosim, zanima me, samo povej mi, koliko zaslužiš na uro?" OČE: "Če že hočeš vedeti, zaslužim 50 dolarjev na uro." SIN: "Oh," odgovori deček in povesi glavo. SIN: "Očka, prosim, mi lahko posodiš 25 dolarjev?" Oče se je razjezil: " Če je to edini razlog, zaradi katerega me sprašuješ, koliko zaslužim, da naj ti posodim 25 dolarjev in si boš z njimi kupil kakšno brezpedmetno igračo, potem se takoj obrni in pojdi v svojo sobo in dobro razmisli, zakaj si tako sebičen ! Ne hodim v službo zaradi takšnih otroških bedarij!" Deček je tiho odšel v sobo in zaprl vrata. Oče se je usedel in postal še bolj besen zaradi fantovih vprašanj:" Le kako si dovoli kaj takega spraševati samo zato, da bi dobil denar!??" Čez nekaj časa se je oče pomiril in pomislil:" Mogoče je pa nekaj resnično potreboval za teh 25 dolarjev ? Za denar ne prosi velikokrat!?" Oče je odšel v sinovo sobo in odprl vrata: "Že spiš, sine?" ga je vprašal. SIN: "'Ne, očka, buden sem," odgovori deček. OČE: "Razmišljal sem...morda sem bil prestrog do tebe malo prej. Imel sem težak dan in sem se znesel nad tabo. Na, tukaj imaš 25 dolarjev, ki si jih želel." Deček se je vzravnal in se nasmehnil: "Oh, hvala ti, očka," je kar zavriskal! Potem je izpod postelje potegnil škatlo in iz nje vzel šop bankovcev. Ko je oče videl, da ima sin denar, se je ponovno razjezil. Deček je počasi preštel svoj denar. OČE: "Zakaj si hotel še denar, če ga pa že imaš??" SIN: "Zato, ker ga nisem imel dovolj, sedaj ga pa imam! Očka, sedaj imam točno 50 dolarjev. Lahko kupim eno uro tvojega časa!! Prosim, pridi jutri prej domov, želim si, da bi skupaj večerjali." Oče je bil skrušen. Objel je sina in ga prosil odpuščanja. TO JE SAMO KRATKO SPOROČILO ZA TISTE, KI VELIKO PREVEČ PREŽIVITE SVOJE DNEVE NA DELOVNEM MESTU . NE SMETE DOVOLITI, DA ČAS BEŽI MIMO VAS NE DA BI PREŽIVELI NEKAJ ČASA Z OTROKI, Z DRUŽINO. ČE UMRETE JUTRI, BODO V SLUŽBI HITRO NAŠLI ZAMENJAVO ZA VAS, DRUŽINA, KI OSTANE ZA VAMI, PA VAS BO POGREŠALA DO KONCA ŽIVLJENJA!!! sem dobila kar solze v oči...včasih smo res preveč sebični