DeMer
|
Ojla bejbe! No, da vam poročam. PDP sem imela 29.1. a se je zgodilo en teden prej, torej 22.1. Okoli 4h zjutraj me je nekaj začelo štokati po trebuhu, tko na ene pol ure, ampak sem kr spala. Ob 7h sem Marka zrihtala za v vrtec in delala plan za petek. Sem mogla it nekaj v trgovino iskat, pa za eno kavo sem bila zmenjena. No, kavo sem odpovedala, ker me je prav neprijetno že začelo šraufat. No, pol sem hotla it v trgovino, pa mi moj ni pustil, da grem sama. Ob 9h sva se odpravila po opravkih. On je moral nekaj oddati 15 min stran od doma, pol sva šla pa v trgovino. No tam so se pa začeli pravi popadki. Ampak nisem odnehala, sem mogla poiskat vse iz seznama. Na računu je bila ura 10.15. Pol sva šla še domov, po vseh stopnicah, pa sem komi prišla do gor. Pol mi je moj reku, naj se uležem, da bo on mal štopal, na kolk časa so popadki, sem ga skor nekaj poslala, ker sem imela res že močne. Sem razmišljala, a bi šla na WC še, pa sem mu rekla, da če grem rodim. POtem sva raje šla proti porodnišnici, ki je 8 min stran. Ko sva bila pred porodnišnico je ura kazala 10.40. Tam so me sprejeli, na hitro pogledali in ugotovili, da bom zdaj zdaj rodila. Nastala je prava panika, men pa nič jasno. MOj je šel ta čas preparkirat avto, ker ni bilo nobenega prostega. Ko sem se ulegla na porodno postlo, me je sestra spraševala, ali naj čakamo mojga al ne. Sem rekla, naredite tako da bo ok. Predrla je mehur in rekla, naslednji popadek, ki bo prtisnite. No in tako je bilo. Pritisk in še en pritisk in zunaj je bila naša Lija. Ura 11.00. Skratka, ekspres, kot sem si želela. :) Rekli pa so, da če bi mi voda odtekla doma, da bi tam tudi rodila. No, potem moj prbrzi in me gleda in gleda in reče A JE ŽE?? Ja že. Lija je bila 52 cm dolga in 4 kg težka. Ornk babnica. Zdej se doma navajamo v življenje v 4. Mark počasi dojema, da bo ona skoz z nami in da bo mami namenila nekaj časa tudi njej, ne samo njemu. To mu ni prav všeč,, ampak mislim, da je vsak dan bolje. Se dojiva, problemi z joškami se pa ponavljajo. Skoz neki bolijo. Sam upam, da ne bo mastitis. Nosečke, držte se in uživajte, kajte čas gre še enkrat hitreje kot v pro. Kolumbo, upam, na ugoden rezultat na testu. Se še kej javim!