ribica1203
|
Konec januarja sem rodila v porodnišnici Postojna in sicer z epiduralno analgezijo. še dobro, da je to možno. V načrtu sem sicer imela naravni porod. Vendar je vse skupaj zaradi nepravilnega spuščanja otroka res predolgo trajalo. Zato sem izbrala za alternativo epiduralno. Še dobro, da je bilo tako. Veliko lažje je bilo prestati še zadnje tri ure. Tudi rezanje presredka je bila zaradi teže poroda neizogibno. Tukaj je svoje spet naredila epiduralna. Šivanja nisem čutila. Zadnji del poroda je precej naporen. Če popadki trajajo ves dan, res zmanjkuje moči. Pohvalila bi babico Minko. Res je sonček. Upam, da bo tam, če bom še kdaj rodila. Škoda, da ni bila pri meni do konca poroda.Babica Polona mi je bila v začetku zelo neprijazna in arogantna. No, na koncu se je izkazalo, da je verjetno malo bolj stroga. To niti ni tako slabo, ker se gre za porodnico. Le ta mora babico poslušati. To je dobro zanjo in za otroka.Sestre so bile v redu. Je pa res, da ima človek včasih tud kak slab dan. Tudi sestre so samo ljudje. Ni vsega treba jemati zelo osebno. Tudi pri dojenju so mi zelo pomagale. Je pa res, da se je treba potrudit. Če ne gre poklicat sestro. Sama se nisem nič obremenjevala s tem, če se mi je zdelo, da me ima mogoče že poln kufer. Res pa je, da za vsako malenkost nisem težila, čeprav je bil moj prvi otrok in nisem imela pojma. V porodnišnici nisem bila edina. Zato mi je jasno, da se sestre niso mogle ukvarjati le z mano in takoj na žvižg priteči. Dojiti sem se zares dobro naučila. Kolegice, ki so rodile v Lj. so imele precej več problemov. Kljub temu, da v Lj. porodnišnici zelo spodbujajo dojenje. Edina stvar, ki me je ZELO MOTILA je bilo pomanjkanje pumpic za dojenje. Sama sem jo potrebovala, ker je bil otrok zlatenčen in je slabo sesal. Pa so mi rekli, da jih je zmanjkalo. To se mi je zdelo čisto neverjetno. No pa mi jo je mož kupil in prinesel v porodnišnico. Sedaj jo tudi še doma občasno uporabljam. Tako, da ni bil proč vržen denar. Sem pa presenečena nad slabim mnenjem za dr. Kristana. Pri meni je dokončal porod, ker se je res zelo zapletlo. Bil je zelo prijazen in človeški. Že, ko sem stopila v porodno sobo je bil zgovoren in prijazen. Sploh me ni blo več ničesar strah. Če bi mi deloval zmaj, bi bla čisto prestrašena. Tudi na vizitah je bil prijazen. Je pa res, da na viziti noben zdravnik v petih dneh ni niti enkrat pogledal šive. Sicer niti ne vem, če je to potrebno razen v primeru, ko se kaj zakomplicira npr. zagnoji. Ne vem kakšna je doktrina. Men bi blo zelo neprijetno, če bi mi zdravnik gledal v mednožje medtem, ko so zraven še sestre in druge mamice. Tko, da je meni osebno odgovarjalo, da bo bili pregledi taki kot so boli. Nikoli pa ni bilo problem dobiti tablete proti bolečinam, kremo za radavice. Sam sem imela hemeroide in mi je dr. Kristan brez problema predpisal mazilo. Tako, da ja. Naslednjič grem spet rodit v Postojno.
|