NinKa -> RE: porodnišnica Postojna (24.3.2009 10:20:11)
|
Ti jaz povem kako zgleda v času gužve v PO. Sem rodila prvi teden julija in takrat je bila gužva-verjemi mi. Tisti ki smo čakali na inducirane porode. Jazs em bla 10 dni čez rok. Smo pač spodaj čakali da je zgoraj bilo kaj frej. Vmes so nas pač spodaj zdravniki pregledovali in dali na CTG skupaj z tistimi ki so na ginekološkem oddelku. Zgoraj v pripravljalni sobi je bil rush, babce so skakale ko brezglave korkle, če mene vprašaš. Ampak vse je bilo dost strokovno,...vsaj no. Jaz sem dobila eno babco, ki je prišla iz penzije, ker ni blo druge možnosti in ni niti na CTG znala brat, ampak je delala vse po občutku. Se nisem sekirala, ker saj je bla stara in je že kr nekaj otrok na svet spravila. Imela sem pa tut ful mladega zdravnika, v katerega sem v prvem trenutku dvomila. Ampak ko je prišlo do komplikacij ...CR...so v roku minutke in pol prišli vsi od dr. Pleškotove, do dr. Kristana in 5 minut kasneje so mi "podarili" zdravega otročka. Tist ta mladi zdravnik se je pa pol kot edini v celih 6 dnevih malo bolj brigal zame. Vsi ostali so bili bolj tok tok. Pa dr. Pleškotova je bila superca. Upoštevala vse moje želje. Od želje po rojstvu v budnem stanju, do nadstandardne sobe...res kapo dol. Ta mladi ko me je pa zašil...po 6 dnevih nisem mela nikakršnih bolečin. Vsaka mu čast. Aja, glede gužve....jaz sem bila na intenzivni 3 dni, ker ni bilo frej nadstandardne sobe. Ko je bil resen rush so une porodnice ko so rodile vrgli takoj iz porodnih sob na intenzivno nego, ker so le te rabili za nove porode. Drugače pa ni čutit panike. Edino organizacija jih muči. Sestre in babce so na čase res ko zgubljene brezglave korkle, ko nič ne najdejo, ker imajo vse razmetano po vseh sobah. To je to...drugače pa ...če še enkrat rodim, dvakrat sem že v postojni, grem vsekakor še enkrat tja.
|
|
|
|