Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 11:28:59
|
|
|
|
sončki
|
no moj miško se tud še ni obrnil pa mi je ginekolog reku da ni nujno glede na to da bom 4-ič rodila da lahko rodim tudi z ritko naprej in seveda se ne strinjam z njim in če se resnično miško ne bo obrnil bom šla na zunanji obrat ker si resnično ne predstavljam da bi rodila z ritko naprej sem pa naročena na uz 17.4 . Pa še to moj ginekolog pa čisto nič ne komplicira glede uz tko da mi je res hudo za tiste k i se morate ubadat še z to težavo pa plačevat res jih ne razumem je res tak problem za par minutk pogledat če je z dojenčkom vse ok kmalu bomo tudi zrak plačevali žal no seveda če nam ga že kje ne zaračunavajo luši: lepe novičke
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 11:41:40
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: Cally Aaaa, potem pa vem katera si oz. sta Se mi zdi, da si celo za mano sedela. Možno, ti me kar "napadi" da se uradno spoznamo.
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 11:47:25
|
|
|
|
fragola
|
Punce hvala za spodbudne besede, saj vem, da bo vse ok, ker zaupam dr. Merlotu in vem, da bo poskrbel zame!
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 11:47:29
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: luši Gantar... velikokrat se spomnim nate... upam da ne izgubiš volje in ponovno poizkusiš... Moji sosedi so 2leti nazaj ugotovili (v 8mem mesecu nosečnosti), da ji je otrok v trebuhu umrl... Od takrat že žaluje in zavrača kakršnokoli možnost za ponovni poizkus... še svojega dragega podi stran od sebe, češ da naj najde drugo, ki si bo želela otrok toliko kot on... To pa ni lepo od tvoje sosede do moža , saj vem da je vsaka izguba huda, ampak vse se da preživeti! Saj ni mož kriv, da je umrl. Pa res dolgo žaluje. Ste ji svetovali naj si poišče pomoč kakšne svetovalke v stiski? Jaz bi na njenem mestu definitivno šla na kako terapijo k psihoterapevtki. Prepozno bo spoznala, da ji mož veliko pomeni. Ko ga bo odgnala stran bo prepozno...Jah te psihične so težke . Gantar srečno v nove boje.
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 11:51:55
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: mery15031981 zanima me če katera kaj ve ali se lahko pri pranju dojenčkovih oblačilc uporablja mehčalec?? Komot ga lahko uporabiš. Samo ne pretiravat z njim. Jaz bom kakšnega za nežno dokenčkovo kožo uporabila.
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 11:53:31
|
|
|
|
majana79
|
Punce, jaz vas redno berem, ampak za pisat pa zadnje dni sploh nisem... 2 se mi zdi, da sta spraševali glede mehčalca - jaz sem brala, da za dojenčke ni najbolj priporočljiv, pa da bi se perilo moralo tudi 2 spirat. Moje prijateljice z otroki ga niso uporabljale...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 12:05:37
|
|
|
|
lino
|
Pozdravljene so . Fragola tole ti pošljam in ti želim, da ti ta teden čim prej mine. Malagala po moje si naredila čisto prav, ker gre itak za tebe in tvojega in ima vsak pravico do drugega mnenja...še sreča da si šla k drugi G. na UZ!!! Drugače pa vidim, da se pogovarjate o legi otroka...jaz grem ju3 na 3DUZ in upam, da se bo videlo... Do kdaj pa naj bi se otrok obrnil??? Jaz sem šele 30 tednov in imam verjetno še vsaj do 32-34 tedna čas, da se mi obrne tako, da si bom še en UZ plačala tam nekje ...no pregled imam itak 32 teden. Drugače sva se pa z ravno po telefonu skregala , ker imam že kar nekaj časa zelo zaotečene noge (sploh levo-desne niti ne toliko) in sem mu včeraj zvečer malo pojamrala...no sedaj me pa kliče iz službe in me napade kao, da itak si naj zdaj za zajtrk privoščim malo soli na žlici...(pa moram rečt, da zelo pazim kaj jem in soli skoraj ne jem...oziroma se je izogibam kolikor le lahko...ker pa kuham za 3 osebe pa zopet ne morem nič solit oziroma bi morala potem zase posebej kuhati, kar pa mi zaradi izgube službe in s tem € tudi finančno ne znese ) Ma sej bom ju3 svojega G. vprašala kako in kaj naj naredim, ker pritisk imam pa običajno full nizek (90/60). No grem sedaj v trgovino in se še tipkamo.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 12:14:46
|
|
|
|
luši
|
Mala_princeska - je bla pri svetovalki, pa skupej sta hodila na terapije... bla sta tut v ljubljani, k obstaja neka skupina za ljudi s podobnimi problemi, pa nobena stvar ne pomaga... sej lih zarat tega, ker ona sebe krivi za to nesrečo, si ne dopusti, da bi partnerja še enkrat prizadela... Na nek način mu hoče omogočit normalno življenje - brez trpljenja, če bi se kej tacga še enkrat ponovil... Ni prav, ampak vsak posameznik se drugače spoprijema s takimi in podobnimi težavami... Jeij dubla sem dohodnino... povrnjeno dobim 371,77€... dobim nakazano 20.5. mehčalec - obstajajo mehčalci, ki niso otroku škodljivi, vendar je potrebno večkratno izpiranje... jaz ga bom definitivno uporabila, ker je mehčalec še vedno manj škodljiv, kot kemični pripravki v novih oblačilih... (zato so tudi za otroka boljša oblačila iz druge roke, ki so že večkrat preprana)... večino oblačilc imam novih, tako da bom uporabila tako prašek, kot mehčalec in dvakrat izpirala... mislim da ni s tem nič narobe...
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 12:17:57
|
|
|
|
kaminek
|
mehčalec: jst ga ne bom uporabljala, bom samo tekoči prašek od froscha, k je blag. v MŠ so nam rekli, da ne uporabljat praška dash ali ariel. slednji vsebuje belilo, prvi pa mehčalec. sam itak imajo zdej že večina praškov mehčalec notr, ne samo dash!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 12:20:03
|
|
|
|
*alina*
|
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi alina-a hodiš v MŠ na termin 18.15 ? Ja, do sedaj sem bila vedno v tem terminu, danes pa razmišljam, da bi šla ob 16.00 . Še nisem čisto odločena...Tudi ti hodiš ob 18.15?
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 12:32:12
|
|
|
|
10ka
|
malagala - meni se zdi, da sem imela kar srečo, da sem res vse pripomočke (sterilizatork, črpalko in grelec) tolk dobro izkoristila (in jih bom še v drugo ). enim se tudi zgodi, da vse nabavijo, potem imajo probleme z dojenjem, črpanjem in teh pripomočkov sploh ne ponucajo. pa super novica, da je že skoraj 2 kg ne se preveč sekirat zaradi svoje G, ker ne morš pomagat, če ima tak karakter kot ga ima. eni pač zamerijo eni so pa ful veseli drugega mnenja. jaz sem bila na oddelku za patološko nosečnost pred dobrima dvema tednoma, moja sobna zdravnica je bila Medenova in je bila res OK. Sem dobila občutek, da so tam zdraniki res natančni in previdni, tako da je samo pozitivno, da imaš napotnico za tja. deja777 - kakšen blažen mir, ko grejo otroci v vrtec a ne? moja je že drugi dan doma zaradi vnetega očesa in, čeprav jo v glavnem rihta njen očka, jaz tudi ne najdem pravega časa za počitek. dans bi si res v službi bolj spočila kot doma JanciF - no kul, da nisem edina, k jo res bolijo brcike. mery15031918 - pri nas mehčalca nimamo (sem ga nehala uporabljat pred rojstvom prve ), imamo pa sušilec tako da je perilo še vedno ful mehko. imamo pa frocsh prašek, tako kot kaminek.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 12:35:36
|
|
|
|
kaminek
|
jst bom tud prala stvari za v sušilcu, ker ti res nardi perilo že brez mehčalca mehko in odstrani tisti odvečni "prah" iz oblačil!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 13:01:44
|
|
|
|
tadejluka
|
Da se malo javim... Prejšnji teden sem nesla v službo pole za porodniško, pa jih seveda še nisem dobila (kao bojo poslali), no danes kličem pa mi reče na plačah, da jih je zadržala do plače v petek, da bojo kao ažurni podatki no bom pa v torek nesla na social.- a ostale ste nesle vse papirje tud za očetovski , pa otroški,...men je namreč rekla, da to vse po rojstvu rihtam? Tud mene mulo zelo dobro brcne točno v mehur- boli ko ... Sem se pa spravla tud jest dones malo cunce sortirat, pa počasi bom dala plenice, krpice,...mal prat pa v sušilca. Ostalo pa po starem...utrujena, zadihana, počutim se skozi bolj kot sodček...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 13:13:41
|
|
|
|
biba14
|
Kok imate vse težke , moj ima baje komaj kilo ,pani nihče rekel, da bibilo to kaj narobe...mislim, da bo bolje, da neham RR brat, ker sem potem samo slabe volje... Lep sončkan dan
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 13:17:18
|
|
|
|
malagala
|
10ka - Hvala za spodbudne besede. lino - Vidim, da si boš tudi ti plačala še kak UZ, torej nisem edini panik tukaj... sončki - Se strinjam glede UZ-jev...saj ni treba, da v knjižico ali karton napiše, sam da nas malo pomiri...Ne pa da več kot 2 meseca ne vidimo . luši - Vem ja, a zdaj mi bo kar nerodno k njej do konca hodit... bamoocham - Jaz bi najraje plačala svoji, a ker je v ZD, nimajo samoplačniških storitev. Bedno, ne??' Pod nobenim pogojem ni UZ, razen če bi si izmislila kake težave... Janci F - Meni je bilo tudi logično, da si bom plačala 2 UZ - enega 3d okoli 25. tedna in enega kasneje. Ker je bilo na 3D vse OK, nisem niti javila moji ginek., da sem bila. Zdaj pa se mi je zdelo pomembno, da nesem izvid... biba14 -Neskrbi glede teže...Pa imej v obziru, da imamo tudi 3-4 tedenske razlike v rokih...Jaz imam PDP 2.6., torej na začetku junija...Teža pa lahko varira 300g gor in dol...Če imaš težkega velikana je lahko porod dosti bolj kompliciran, kot če imaš malo stručko.. LP vsem!!!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 13:59:25
|
|
|
|
lenika
|
Mehčalec sem jaz pri Maticu uporabljala in ga bom tudi seda. Biba14 ne sekiraj se glede teže. V tem obdobju otročki zelo pridobivajo na teži in je lahko med tistimi, ki so noseče 29 tednov in med tistimi, ki so noseče 32 tednov tudi več kot pol kilograma razlike.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 14:53:17
|
|
|
|
bamoocham
|
IZVIRNO SPOROČILO: biba14 Kok imate vse težke , moj ima baje komaj kilo ,pani nihče rekel, da bibilo to kaj narobe...mislim, da bo bolje, da neham RR brat, ker sem potem samo slabe volje... Lep sončkan dan Js sem isto razmišljala, da so vsi tk težki, naša bebika pa ima 1250g. SIcer pa še imajo bebike čas, da se zredijo in zrastejo. Pa nič sekirat biba, sej bo!
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 15:19:21
|
|
|
|
bjondi
|
IZVIRNO SPOROČILO: *alina* IZVIRNO SPOROČILO: bjondi alina-a hodiš v MŠ na termin 18.15 ? Ja, do sedaj sem bila vedno v tem terminu, danes pa razmišljam, da bi šla ob 16.00 . Še nisem čisto odločena...Tudi ti hodiš ob 18.15? Ja bom kar nadaljevala na terminu ob 18.15,če ne drugega zaradi parkiranja...me pa ni za falit imam pomoje najkrajše temne lase tam pa očala-včer sem mela rdeča,dans bom mela pa trkizna ,tko da me komot pocukaš za rokav ...aja pa sama hodim,sem dala možeku frej bo šel na ta kratek tečaj.Madona sam se je pa v devetih letih kar nekaj stvari spremenil,no ampak naši pupi nič ne manjka ...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 15:29:36
|
|
|
|
bjondi
|
Jaz pa pojma nimam kok je naš piko težek mi niso nič rekli ,jaz pa tud sprašujem ne... Fragola-držim pesti zate ,da bo vse v redu ,čeprav med prazniki... lino-prejšnji dan pa je moj možek padu na mojo mino in jih je slišal da je blo joj...ma na živce mi gre kako vse rihtate za dojenčke pa sobica pa cunce pa kaj vem kaj še...mi nimamo še nič-no sicer dobim od brata nazaj vse,ker sem mu posodila.Pa nimam kam dat ker moj možek prav na počas še dela dozidave po fletu pa vse kar paše zraven.Hčerko je treba preselit v sobico ,ki je bila lani dozidana,manjka še strop pa parket pa beljenje.In treba je zrihtat spalnico,ker smo že pol leta skupej not...Tko da tudi če mi kdo kaj ponuja ne morem vzet ,ker za boga nimam kam dat ker imamo bombo od zidarskih del.In on raj celo nedeljo avte pere-svojega,mojega,in od tašče...kot da bi rihtal sobico...grrr...pa je blo treba vn mal padt...upam,da bo zaleglo...
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 18:17:37
|
|
|
|
*blu*
|
Dan. Je tako lepo vreme, da sploh nimam več časa za računalnikom sedet. Preberem občasno še, za pisat pa že zmanjka časa. Jaz sem danes s pregleda, vse je ok. Naša bo očitno še večja kot prva (3790g, 53cm), ker ima že danes dobri 2 kili . Sem pa noseča natanko 31 tednov. Upam, da se me usmili in pride kake 10 dni predčasno. Mehčalci in praški, jaz uporabljam Frosch, kupim ga vedno v Milerju. Za dojenčke je res priporočljivo NE uporabljati mehčalca in dvakrat izprati, ker ko enkrat stakneš alergijo, se je zlepa ne znebiš. Je potem kot po tekočem traku naenkrat občutljiv na vse. Za seznam, naslednji pregled 24.4.
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 18:31:43
|
|
|
|
bačko
|
Malagana upam da se bo vse dobro izteklo. Jaz ne vem v kakšni legi je moja bebica.Bom v petek izvedela in bom sporočila. Mery jaz pri Žani na začetku nisem uporabljala mehčalca.Kakšen mesec, dva potem pa sem dodala mehčalec in ni bilo nobenih reakcij. Gantar ! Punce jaz za Žano sploh nisem vedela da bo tolika velika in težka pa je šlo.In vem da bo tudi v drugo šlo.Tudi če bo pupa velika.In vem da bom rodila po naravni poti.Potem pa v petek vse izvedela ko ima pregled.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 21:33:52
|
|
|
|
fejči
|
živjo punce saj vas zelo malo berem in spremljam ker še s povno paro delam .zanima me če ima še katera problem z vnetjem nožnice ki je zelo neprijetna pred 14 dnevi sem dobila canasten tablete jih uporabila in zdaj me spet peče in beli tok imam kar močen,prej nisem imela nobenih problemov zdaj pa kar v 14 dnevih dvakrat
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 21:54:35
|
|
|
|
loveforever
|
pozdravljene. ja se vidi da je lepo vreme, se kar ne morem pribiti do računalnika. no takole mi pše uspe.... po večerji pred spanjem lsica tudi jaz imam še 12 dni do pregleda še malo pa bo, s mi zdi da so ti pregledi tok hitro navrsti. tam si mislim joj čez 4 tedne šele potem pa si zdle študiraam še 12 dni pa zopet grem.... mislim da mi do poroda ne bo zlavfalo vseh načrtov nardit a mate tudi ve željo in voljo po čiščenju, pospravljanju urejanju, js sam to delam me katera potrebuje???
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 22:39:09
|
|
|
|
Lsica
|
IZVIRNO SPOROČILO: loveforever pozdravljene. ja se vidi da je lepo vreme, se kar ne morem pribiti do računalnika. no takole mi pše uspe.... po večerji pred spanjem lsica tudi jaz imam še 12 dni do pregleda še malo pa bo, s mi zdi da so ti pregledi tok hitro navrsti. tam si mislim joj čez 4 tedne šele potem pa si zdle študiraam še 12 dni pa zopet grem.... mislim da mi do poroda ne bo zlavfalo vseh načrtov nardit a mate tudi ve željo in voljo po čiščenju, pospravljanju urejanju, js sam to delam me katera potrebuje??? O, loveforever, take rabmo, pa še kako!!! No, saj jaz mam tud še ful stvari v planu (pospravljanje, čiščenje, urejanje, beljenje, skratka mala prenova + še nakupovanje, itn...), sam ne vem kako mi (nama) bo zneslo. Ker dnevi mi pa res tako hitro minevajo, da sploh ne dohajam več. Pozimi je šlo počas, zdaj , ko je sonček zunaj in toplo pa kot bi kdo dal v višjo prestavo. Poleg tega se pa tudi hitro utrudim, tako da ne smem pretiravat. fejči, podobne težavice sem imela oz. se tudi meni ponavljajo.. Ko mi G. da kakšne svečke je OK, ampak se kmalu spet ponovi. Enim pomaga tampon, ki je namočen v jogurt - to je meni svetovala tudi moja G. Meni ni, jaz sem si kupila v lekarni kremo VITAgyn C, ki jo priporočajo tudi za nosečnice.
|
|
|
|
RE: Junijke 2009 - 2.del 8.4.2009 23:04:44
|
|
|
|
Mala_princeska
|
IZVIRNO SPOROČILO: luši Mala_princeska - je bla pri svetovalki, pa skupej sta hodila na terapije... bla sta tut v ljubljani, k obstaja neka skupina za ljudi s podobnimi problemi, pa nobena stvar ne pomaga... sej lih zarat tega, ker ona sebe krivi za to nesrečo, si ne dopusti, da bi partnerja še enkrat prizadela... Na nek način mu hoče omogočit normalno življenje - brez trpljenja, če bi se kej tacga še enkrat ponovil... Ni prav, ampak vsak posameznik se drugače spoprijema s takimi in podobnimi težavami... Upam, da ta tvoja soseda/znanka ne bo naredila kake hude napake in da si bo opomogla.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?