|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2009 - 2.del
21.5.2009 11:27:42   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F
Ali si kakšna masira presredek z oljem ali pa bepanthenom?

JanciF jaz se ga mažem in sicer vsak drugi dan mi je priporočala prijateljica, ki je rodila decembra!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 3826
21.5.2009 11:28:25   
fragola
user posted image Jaz sem tudi za junijske sončke!!!user posted image

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 3827
21.5.2009 11:29:40   
loveforever
joj kak sem vesela zdle bila poštarja.   sem se lani za j.... pa sem se včlanala v ciciklub, za znoret in baje ful težk ven s tega prideš kr naprej neki pošiljajo da morš kupvat, nikol se ne mioreš odjavit, js pa sem tak lep dopis poslala in so mi zdle odpisali da so sprejeli mojo željo in da sem odčlanjen iz sveta knjige,...... hvala bogu

ja špagetov se mi ne lušta neki osvežilnega solata pa neki zram, sam kaj....

proti večeru pa v šoping...user posted image

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 3828
21.5.2009 11:32:30   
lunca14
IZVIRNO SPOROČILO: fragola

Fragola,ne vem če si prava,ampak a,si bila,ti pred letom tudi z nami v pričakovanju junijk 08,pa si potem ..................tvoja vrtnica mi je tako znana,panisem ziher.

Dan mi lepšajo moji trije sončki.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3829
21.5.2009 11:32:50   
skuštrana

IZVIRNO SPOROČILO: Janci F
Ali si kakšna masira presredek z oljem ali pa bepanthenom?

JanciF jaz se ga mažem in sicer vsak drugi dan mi je priporočala prijateljica, ki je rodila decembra!

Punce, samo mazanje ne bo nič pomagalo, treba ga je masirat.

Masaža presredka
Kako si olajšati porod? Kako obvarovati presredek in se izogniti epiziotomiji (rezanju presredka)? Slišala sem že ogromno pripovedi o tem, kako zna postopek boleti, kako marsikje ne dajejo anestezije med šivanjem, kako boleče mesto moti med dojenjem, kako so spolni odnosi še dolge tedne boleči in podobno.
Nekega dne sem med brskanjem po internetu slučajno naletela na strani za bodoče mamice in mlade starše (http://www.childbirth.org), kjer je med drugim opisana masaža presredka. Prispevek sem z zanimanjem prebrala, dodatne informacije pa mi je iz prve roke ponudila prijateljica, ki je šolo za starše obiskovala v Švici in me je postopka masaže presredka naučila tudi praktično.
Ker se ob spominu na porod brez epiziotomije odlično počutim, bi želela pripomoči k temu, da bi tudi druge nosečnice izvedele, kako lahko same prispevajo k lažjemu porodu. Menim namreč, da je osveščenost o tem pri nas še premajhna.
Dejstvo je, da se tkivo, ki je "v formi", lažje prilagaja velikim obremenitvam, kot pa tisto, ki je zakrnelo, pa najsi govorimo o trebušnih mišicah, mišicah rok, nog ali presredka. Zato je potrebno presredek in mišice porodne poti pripraviti na povečano obremenitev v času poroda.

Postopek masaže
Vsak dan si pred masažo temeljito umijte roke in poskrbite, da bodo vaši nohti kratko pristriženi; v nasprotnem primeru lahko nehote poškodujete občutljivo tkivo.
Potrebujete stekleničko čimbolj čistega in nevtralnega olja; predlagam vam mandljevega, ker ga lahko po porodu uporabite še za nego otroške kože.
1. Udobno se namestite v polsedeč položaj in razprite noge. S kazalcem in sredincem desne ene roke nežno vtrite nekaj kapljic olja na območje malih sramnih ustnic. Krožite po robu nožničnega vhoda v smeri urinega kazalca. Pri tem se izogibajte uretralne odprtine, da ne bi izzvali kakšnega vnetja. Postopek naj traja eno minuto.
2. Masažo nato omejite samo na predel presredka, ki ga v začetku masirate z zunanje strani, polkrožno od leve proti desni strani in nazaj. Pritisk prstov na kožo postopoma povečujte kakšni dve minuti. Postopek ponovite še po robu in z notranje strani. Prenehate, ko pritisk doseže prag skelenja in bolečine.
3. Naslednja faza je raztegovanje presredka. To storite tako, da s palcem in kazalcem primete rob presredka (palec naj bo na notranji strani) in ga vlečete navzgor in navzven. Na začetku je to najbolj boleč del masaže, zato ga izvajajte skrajno previdno in ne pretiravajte s silo! Če vas ne boli, ponavljajte raztege dve minuti.
4. Predzadnja vaja je namenjena širjenju porodne . Z obema rokama (kazalec in sredinec) sezite v nožnično odprtino in jo poskušajte karseda razširiti. Zadošča ena minuta.poti
5. Postopek zaključite z masažo notranjega dela nožničnega vhoda. S palcem in kazalcem ene roke sezite v nožnično odprtinom kolikor je mogoče globoko in masirajte tkivo v smeri urinega kazalca eno minuto.
Še enkrat naj poudarim, da je izredno pomembno, da vse vaje izvajate nežno in prenehate takoj, ko začutite bolečino in skelenje. Nadlajujte šele potem, ko bolečina mine. Ob nepazljivem ravnanju lahko resno poškodujete tkivo in imate ob porodu še več bolečin in problemov.
Da boste hitreje osvojile tehniko masaže presredka, je koristno prvih deset dni vaje izvajati pred ogledalom, saj tako lažje opazujete, kaj počnete. Vaje je priporočljivo izvajat za spolne odnose, ki so v pozni nosečnosti ponavadi zelo oteženi.
Če boste vztrajne, boste opazile, kako vaš presredek postaja vse bolj prožen in pripravljen na veliko delo, ki ga čaka pri porodu.
Seveda lahko pri postopku masaže sodeluje tudi partner in z malo domišljije ga lahko spremenita v zanimivo predigro ali nadomestilo za spolne odnose, ki so v pozni nosečnosti ponavadi zelo oteženi.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3830
21.5.2009 11:35:22   
bjondi
Mazanje in masiranje presredka-so nam v MŠ rekli da je povsem nepotrebno,ker presredek dobi svojo vlogo šele ,ko se začne vse pripravljat na porod -se pravi pri porodu in nič prej se on začne sam mehčat in pripravljat na samo raztezanje...in če ga prej mažemo ali masiramo je brez učinka,ker ni pripravljen še na svojo nalogo...

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 3831
21.5.2009 11:38:40   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: Cally

Imam dan D user posted image .
Ampak, če ga povem, potem sms '...danes ob ... je prijokal/a na svet'... izgubi svoj čar, če me razumeš user posted image ...(upam, da ne zamerite)

Ne zamerimo, vsaj jaz ne; prej odmerim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

user posted image user posted image user posted image

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu Cally)
Neposredna povezava do sporočila: 3832
21.5.2009 11:39:17   
bamoocham
Meni se je pa čokolada zaenkrat ustavila. Če pa jo  že jem, pa je to riževa dorina.

Sem imela obisk, sestri sta prišli na čvek.

Sem jedla lubenico zdjle, sita ko user posted image , tak da ne bo južne. Kaka solata, pa je to to. Se mi ne lubi glih kuhat sam za mene. Kk lep dan je, js pa brez energije...

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 3833
21.5.2009 12:05:24   
amaya
tukaj je vroče da se ti skisa...jaz se kar notri skrivam...Minimi je zaninal...jaz pa bom zdaj kar pred TV padla in verjetno kako kitico odčitala user posted image Kosilo bo pa itak moj okoli dveh pripeljal...

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 3834
21.5.2009 12:17:29   
manna
Dobr dan
Prihajam s CTG-ja. Naša pupika je bila ful živahna, je butala in se prekladala sem in tja, tako da je rekla gin. da se očitno prav dobro počuti. Glede raznih špikanj, otrdevanj in podobnega pa je rekla da je vse to popolnoma normalno...  Se pač vse pripravlja na glavni dogodek! No, prav, potem tudi mene ne skrbi več, če tako pravi.
Glede masaže presredka pa - a dejansko katera tako izvaja to kakor je v navodilih? Jaz si res ne predstavljam da bi to počela. Mi je prav čudno da bi tako šarila po sebi user posted image  

Se strinjam da je vroče za znoret! Uboge avgustovke, kaj šele njih čaka!

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 3835
21.5.2009 12:34:22   
malagala
Ojla!
Jaz sem ravnokar iz pregleda, UZja in CTGja, še zadnjega pri moji ginekuser posted image . Vse je OK, user posted image je še na spodnji meji - za kak teden manjši, a nema veze...Po UZ naj bi tehtal 2980g, ampak je ginek. rekla, da verjetno ni tako težek (nenatančnost aparata) - njena ocena je med 25oog in 2900 g, kar je čisto vreduuser posted image . Še vedno je v nožno medenični legi, obrnil se ne bo, tako da grem v torek, 26.5. v porodnišnico, kjer me bodo pregledali in določili termin in način poroda. Lahko pa tudi noter ostanemuser posted image Ker lega ni čisto medenična (malce še prečna), je skoraj ziher CR, takšen izvid imam tudi iz MB porodnišnice...No, ja, samo da bo vse OK...Vse nadaljnje preglede imam v porodnišnici...

Danes sem prejela Angelcare in zgleda super zadevica...Komaj čakam, da jo sprobamouser posted image

Za seznamček
- 26.5. pregled v p., kile 11plusauser posted image

Uživajte v sončku in ne pretiravajte z delom in pripravami na user posted image .

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 3836
21.5.2009 12:58:07   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: lunca14

Fragola,ne vem če si prava,ampak a,si bila,ti pred letom tudi z nami v pričakovanju junijk 08,pa si potem ..................tvoja vrtnica mi je tako znana,panisem ziher.

ja jaz sem bla! In zdaj sem spet junika, tokrat bom pa cartala junijskega sončka!user posted image user posted image user posted image

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 3837
21.5.2009 13:43:11   
lino
Amaya upam, da bo s sinekom čim prej bolje.user posted image user posted image user posted image

Ovnica, si sploh ne zamišljam tega vstajanja ponoči...se bom sedaj spet navajala...

Biba, kot je že mojjaka napisala, je meni G. delal tudi UZ na skoraj vsakem pregledu...plačala pa sem do sedaj kake 3 UZ (25€).

Deja, upam, da bo z Anejem in nogico čim prej vse o.k. user posted image user posted image user posted image

Glede vožnje...ja sej moramo vozit...sicer sama ne grem več daleč...ampak do G. se pa moram peljat, pa v kako nabavo...do 20km.

Masiranje presredka...ja si ga skoraj vsak dan masiram...samo od zunaj (malo levo in desno po presredku, ker se mi še vedno šivi čutijo od 1 poroda...)

Glede družine pa ...user posted image naj jih vzame, če ne morejo razumeti, da ne zdržimo več na nekem praznovanju po cel dan...si pa naj sestra drug prevoz zrihta.user posted image

Jap, mene je tudi moj user posted image razjezil, ker sva se menila o teh papirjih za očetovski dopust in user posted image ...je rekel, da očetovstva pa ne bo podpisoval dokler ne vidi user posted image , mislim sej men je pa itak vseeno...sej on ne bo mogel dopusta koristit, oziroma bo moral svojega dat in si za očetovskega naknadno urejat-sam, ker sedaj bi pa lahko skupaj šla...DDDD
"je pa scena, da je ena ženska, ki je bila noseča v okolišu rodila kao črnega otroka-pa tisti, ki bi naj bil oče ni črn...sej zdej pa lahk vse v isti koš pademo...mislim kk sploh lahk dvomi o čem takemuser posted image user posted image user posted image " I don't care!!!!user posted image

Sem danes še kar dobre volje, ker sem prej oprala zavese, umila okna, pospravila in prah pobrisala in pomila po tleh in pa vse oprala...še user posted image bi najraje v pralni stroj vrgla...uglavnem sem bila kr pridna za danes...seveda mi je vse to uspelo, ker je bil user posted image v trgovini in nisem rabila kaj kuhati...user posted image

Grem sedaj gledat kaj dela user posted image in se potem kaj oglasim.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3838
21.5.2009 13:46:17   
majana79
Punce, imamo novega junijčka, ki je pohitel! user posted image

Mamica tinca84 sporoča:

Pozdravljene! Sem Nik in sem mamico in očka presenetil danes ob 9,25 uri. Velik sem 50 cm, težek pa 3550g in sem pošteno utrudil svoja starša. :-)

Slikico pa dam gor, takoj ko mi jo uspe prenest na računalnik. user posted image

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3839
21.5.2009 13:49:39   
bamoocham
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravo tinca, očka in nikuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lepo se cartajte!

Majana, boš ti na seznam dopisala, tistega ko so gor že tiste, ki so že rodile? al js dopišem?

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3840
21.5.2009 13:56:07   
sončki
tinca48-user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moji Sončki

Neposredna povezava do sporočila: 3841
21.5.2009 13:57:27   
minča
ČESTITKE mamici in očiju! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Me je kar mal stisnilo, saj je imela tinca 84 en dan pred mano PDP... ampak mal sem ji pa tud fovž, da je vse za njo in že carta malo štručko...

Neposredna povezava do sporočila: 3842
21.5.2009 13:59:35   
majana79
bamoocham, a lahko prosim kar ti, ker seznami meni ne gredo? user posted image

(odgovor članu minča)
Neposredna povezava do sporočila: 3843
21.5.2009 14:01:04   
July08
Tinca iskrene čestitke!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3844
21.5.2009 14:03:08   
bamoocham
user posted image

JUNIJKE IN user posted image , KI  SO MALO POHITELI

=======================================================
 NOSEČKA               DATUM ROJ.     PDP      OTROK            MERE
=======================================================
 *alina*                     16.04.           02.06      LARA     2040 g   43 cm  user posted image
 mojsonček                03.05.           12.06      ZOJA     2639 g  49 cm    user posted image
 Mateja.Luka.Nik       09.05.           05.06      NIK       2200 g   51'5cm user posted image
 tinca84                     21.05.           02.06      NIK        3550 g   50 cm   user posted image

< Sporočilo je popravil bamoocham -- 21.5.2009 14:05:25 >

Neposredna povezava do sporočila: 3845
21.5.2009 14:04:06   
July08
Lino tvoj user posted image jih pa tud pogrunta. Res smo si različni moški & ženske, ni kaj.Takrat, ko največ pričakujemo od njih, nas znajo najbolj razočarati...user posted image
Sej ko bo pa user posted image držal v rokah, bo pa čisto blažen!

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 3846
21.5.2009 14:05:52   
majana79
Upam da mi tole uspe...

user posted image

tinca84 in Nik

Neposredna povezava do sporočila: 3847
21.5.2009 14:08:44   
mojjaka
Tinca user posted image user posted image user posted image ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3848
21.5.2009 14:08:48   
July08
Joj, je fleten Nik!!!!!!!!!
Sem spet čist raznežena in komaj čakam našo user posted image .

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 3849
21.5.2009 14:11:39   
majana79
July, a ne de? Mene so isti občutki preplavili user posted image  

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 3850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  152 153 [154] 155 156   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Spanje
Miška2006

Kako spite v času nosečnosti?

na levem boku (37%)

na desnem boku (13%)

na hrbtu (6%)

na trebuhu (3%)

se obračam kot vrtiljak (41%)

drugo (1%)

Število vseh glasov: 360

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!