Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 4.3.2009 15:04:17
|
|
|
|
Kerensa*
|
Ne, ni važno. Važno je samo, da diha in da ne izdihne. Vse ostalo so nianse in rodila bo v vsakem primeru.
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 4.3.2009 15:08:00
|
|
|
|
Katjusa
|
prvič sem dihala po svoje pa sem rodila drugič pa mi je babica pomagala oz. me je vodla in sem tud rodila je pa res, da 1. sem bla šivana, 2. pa ne (če ma to kej veze z dihanjem pa ne vem) mi je bil pa 1. porod mal manj mučen, ko sem mogla dihat po navodilih sem se mogla prav trudit in sem se bolj ubadala z dihanjem kot s porodom
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 4.3.2009 15:18:20
|
|
|
|
2 Sraki
|
Mene so popadki manj boleli, ko sem poslušala babičina navodila in tako tudi dihala. Torej rodiš tako ali tako. Vendar, morda je tudi res, da si tako bolj zaposlen z dihanjem in ne misliš toliko na druge stvari.
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 4.3.2009 15:18:59
|
|
|
|
Netopirčy81
|
Men je pomagal, ko sem končno ujela tisti ritm. Čeprav je blo glih tko mučnih 9 ur.
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 4.3.2009 15:23:44
|
|
|
|
april09
|
Men je bilo pravilno dihanje zakon - s prepono. Mi je fuuul pomagalo. Sem se pa morala ful koncentrirat, da sem pravilno dihala med unimi bolecinami, ampak ko je ratalo, je bilo pa dost lazje. Jah, rodis pa res v vsakem primeru, ce dihas tko al drugac.
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 4.3.2009 15:25:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Na tvoje prvo vprašanje ti odgovorim, da je pomembno kako dihaš med popadki. Zdej pa čakam naslednjih 9 vprašanj.
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 4.3.2009 15:44:10
|
|
|
|
pipic
|
ne ni pomembno.sama nisem mogla dihati tako kot mi je rekla babica,ampak sem dihala po svoje.
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 4.3.2009 16:03:22
|
|
|
|
Šaki
|
men se pa zdi da je kar pomembno. ker prvič ker sm narobe dihala sm kar naj.ebala.res mislm da zarad dihanja v drugo pa sm zelo poslušala babco in res dihala tko kot je ona rekla in je res pomagalo. tko da jz mislm da JE pomembno
< Sporočilo je popravil bad girl -- 4.3.2009 16:04:18 >
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 4.3.2009 16:42:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni je FUL pomagalo!!!
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 4.3.2009 22:01:20
|
|
|
|
maca m
|
Jaz ne vem ali je pomagalo ali ni, vem le to, da bi najrajši vse po vrsti nabila (z mojim vred), ko so mi težili s tem dihanjem. Čeprav vem, da je bilo to zame dobro, ampak v tistih urah sem prevečkrat slišala: "dihaj, dihaj" in sem bila že čist živčna.
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 4.3.2009 22:03:56
|
|
|
|
Volga
|
Zelo je pomembno. Tista, ki pravi, da ni, pojma nima. Aja, zakaj pa vpiješ?
< Sporočilo je popravil Volga -- 4.3.2009 22:04:09 >
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 4.3.2009 22:05:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Zelo je pomembno. Tista, ki pravi, da ni, pojma nima. Res je. Pododgovor stevilka 2. Pomembno je tudi, da diha partner.
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 5.3.2009 8:07:48
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga Zelo je pomembno. Tista, ki pravi, da ni, pojma nima. Aja, zakaj pa vpiješ? Dihala sem, pa ne tako kot so me učili v šoli in v porodni. Ko bi mogla dihat po pasje, sem se začela dušiti, sploh mi ni šlo, začelo se mi je vrtet in postajat slabo, pa da ne govorim da sem skoz samo mislila in se koncentrirala na to hudičevo pasje dihanje, da sem vse ostalo odklopila. Počutila sem se tak nesposobno, pol pa sta še mož in babica govorila, kak ne znam po pasje dihat . Pol sem se pa nehala trudit po pasje in sem začela z globokim vdihom in počasnim dolgim izdihom in je bilo mučos bolje. Nikoli več po pasje .
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 5.3.2009 8:08:50
|
|
|
|
spps
|
Dihanje je pomembno-vodi te itak babica v P,tk,da jo poslušaj kako te usmerja
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 5.3.2009 8:26:42
|
|
|
|
katka11
|
dihanje je pomembno, ampak men se ni blo treba koncentrirat, drugace kot prav sploh nisem mogla dihat, je slo zraven...
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 5.3.2009 9:54:26
|
|
|
|
clara23
|
jaz sem se bolje počutila če sem dihala po svoje. Tisto "pravilno dihanje" me je samo še bolj izmučilo
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 5.3.2009 9:58:22
|
|
|
|
andrejkam
|
IZVIRNO SPOROČILO: april09 Men je bilo pravilno dihanje zakon - s prepono. Mi je fuuul pomagalo. Sem se pa morala ful koncentrirat, da sem pravilno dihala med unimi bolecinami, ampak ko je ratalo, je bilo pa dost lazje. Jah, rodis pa res v vsakem primeru, ce dihas tko al drugac. se podpišem
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 5.3.2009 10:25:11
|
|
|
|
rj1808
|
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa Na tvoje prvo vprašanje ti odgovorim, da je pomembno kako dihaš med popadki. Zdej pa čakam naslednjih 9 vprašanj.
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 5.3.2009 10:50:19
|
|
|
|
AnciM
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: Volga Zelo je pomembno. Tista, ki pravi, da ni, pojma nima. Aja, zakaj pa vpiješ? Dihala sem, pa ne tako kot so me učili v šoli in v porodni. Ko bi mogla dihat po pasje, sem se začela dušiti, sploh mi ni šlo, začelo se mi je vrtet in postajat slabo, pa da ne govorim da sem skoz samo mislila in se koncentrirala na to hudičevo pasje dihanje, da sem vse ostalo odklopila. Počutila sem se tak nesposobno, pol pa sta še mož in babica govorila, kak ne znam po pasje dihat . Pol sem se pa nehala trudit po pasje in sem začela z globokim vdihom in počasnim dolgim izdihom in je bilo mučos bolje. Nikoli več po pasje . Men je babca takoj povedala, da obstajata dva načina dihanja. V materinsko nisem hodila. Prvi je ta po pasje, ki meni tudi ni šel. Drugi pa ta s počasnim izdihom. Veliko lažje. Sploh je pa babca razložila, da je bistvo tega dihanja, da me resnično dihamo in smo sproščene. Ko te zavije kak močan popadek, kar pozabiš da moraš tudi vdihniti in izdihniti. Bi se kar zvijal tam po postelji. Če pa se skoncentriraš na dihanje; počasi noter in počasi ven; pa je bilo meni veliko lažje.
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 5.3.2009 10:59:38
|
|
|
|
Alči
|
Je pomembno. Poslušaj navodila oz. itak vadiš v mater.šoli, kamor naj bi hodili....Ni težko, vsaka zna, samo probat more. Do vrtoglavice pride če pregloboko vdihuješ in izdihuješ (isto kot ti rata slabo pa vrti se ti če hočeš čimhitreje napihnit balon) Z dihanjem sprostiš mišiče, ki jih drugače napenjaš po nepotrebnem in lahko zaviraš porod. Babica ti pomaga, samo poslušaj jo. Mene osebno je bolj motila maska, ki ti jo dajo, da si jo tiščiš na usta, me je kar ena panika zagrabila, ne vem zakaj, tako da je nisem hotela uporabljat.
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 5.3.2009 11:05:14
|
|
|
|
AnciM
|
Mene osebno je bolj motila maska, ki ti jo dajo, da si jo tiščiš na usta, me je kar ena panika zagrabila, ne vem zakaj, tako da je nisem hotela uporabljat. Meni je niso niti ponudili.
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 5.3.2009 11:40:54
|
|
|
|
anny1
|
AnciM-sej ti jo ne vedno, sam če vidjo da si čist na konc z močmi da te še mal bol ob moči spravjo men jo pri prvemu porodu niso ponudil, k je bil na konc cr, nakoc drugega pa so mi jo dal, da sem bla še mal bol že po tistmu dihanju pol pa še ta maska-globoko vdihni, počasi izdihni, nevem kaj je not sam meni se je začel rolat po prvem vdihu, nisem nič več vedla a še prov diham ali ne , tko da ja je pomembo kako dihaš, če ne že zaradi bolečin, ki se ti sprožajo med samimi popadki, pravilno dihanje pomaga pri odpravljanju bolečin, drugč te pa babca vodi, če je tako ali pa ti pokaže ene 3* pol pa sam naprej ona pa sam kontrolira lp
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 5.3.2009 11:42:44
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM Mene osebno je bolj motila maska, ki ti jo dajo, da si jo tiščiš na usta, me je kar ena panika zagrabila, ne vem zakaj, tako da je nisem hotela uporabljat. Meni je niso niti ponudili. Jaz sem jo dobila, ker je tamali drastno padel utrip in je bilo potrebno rodit pod hitno. Hop na trebuh in vakum.
|
|
|
|
RE: 10 VPRAŠANJ O DIHANJU MED PORODOM 5.3.2009 11:45:58
|
|
|
|
pipic
|
clara daj ne piši tako,saj veš da nimaš pojma
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?