afnica mala
|
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga IZVIRNO SPOROČILO: afnica mala IZVIRNO SPOROČILO: laknerš Kalia- Ljubljana -Dolenjska cesta 242-01 475 93 06 Ljubljana BTC -Šmatrinska cesta 152-01 540 51 34 thx- sem že direktorco klicala, pa je rekla, da je na dolenjki. Pa da zdaj ni čas za trto sadit, oktober- november je pravi čas. Pa zdaj ne greva na sprehod popoldan- bova šla na kofe k dir., pa še 2 leski ima zame (danes in jutri je čas za sajenje plodov- po luni- če kaj verjameš), jaz sem ful mahnjena na lešnike, ribez,kosmule- če je vse to doma , pa sproti trgaš in papcaš Podsmreka- ja sva jeseni vse centre okrog LJ. dala čez, pa je bil ta v Lesnem brdu najbolj ugoden, pa tud rastline so ble super, imava eno vrsto drvesa, ki je cepljen okroglo,je zelen in rdeč in zimzelen , pa je vsem fulll všeč- še sosed, ki je agronom ga je občudoval, pa mislijo, da naju je ful koštalo, pa je bla sadika sam 50 eur, okrasni javorji so pa tooo much dragi, v Podsmreki se mi zdi so bili res dragi vidim, da se ful spoznaš - te bom drugo leto mal za nasvete vprašala, ko bom urejala okolico, pa še mal bom k tebi prišla pofirbcat , če lahko ...letos imam namen samo travo posejat tolk da ne bo blata, vse ostalo pa po malo in po malo v naslednjih letih ... a se na travo tud kej spoznaš, kakšno naj vzamem, da bo lepa za okol hiše in OK za kosit, pa da ne bo notr preveč prevela prehitro nastalo? mi smo travo sejali lani spomladi- ej, smo imel tolk plevela vmes(smo ga 1x ali 2x celo pleli - jaz ne, ko sem bila ). No, jeseni je bila že tolk stara, da smo lohk fajn gnojili, pa je trava uničila plevel. Bomo zdaj spet fajn pognojili, pol pa lohk prideš pogledat. Je pa fajn travo čimprej posejat- je tko fajn, ko ni blata. So pa prijatli isto travo sejali poleti, pa je ful lepo uspela
|