![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.5.2009 15:58:39
|
|
|
|
martka
|
zdravo! uf, kolko ste pisale... predvsem o hujšanju. mal za vam povem svoje mere.... 170 cm in 51kg. pred nosečnostjo pa 56, na večer pred porodom pa 65kg. še kaj? uživajte v montiju! saj bo šlo... sam na telovadbo ne pozabit. ok, peljem luka na trening!
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.5.2009 16:10:33
|
|
|
|
Dali*
|
Tko...z betty80 sma se še nahodkale in zdej sva že 30 minut doma, sva ušla pred nevihto. E je jedel, jaz pa tudi moram nekaj pripraviti za pod zob za naju.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.5.2009 16:56:49
|
|
|
|
katja_p
|
martka, kdaj greste vi na morje?
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.5.2009 17:37:04
|
|
|
|
Lolita23
|
Živjo!!! Jaz nisem še začel z dieto, bom pa sam ne verjetno s to.Najprej sem začela z večerjo pred 18. uro, kar mi je vedno koristilo, najper pa bomo še videli. Drugače pa jaz danes začenjam Tjašo uvajat v kinderpet, ker po resnici je mala podnevi res skoz spala not, ponoči pa ne oz. morda 6x odkar je rojena.Zakaj se vprašate ja enostavno ko je zaspala zvečer sva jo not položila, ugasnila luč in po parih min, je mala začela stokat, dala sva ji dudo, pa jo je ven pljunila, pa spet in spet in potem, ko si jo pogledal so te iz posteljice gledale modre velike oči, sicer se ni jokala, ker se mala še očitno dobro ne zna , ampak je nisi mogel not pustit in moj je mene spraševal kaj narediti jaz njega, oba pa sva popustila.Pa še patronažna nama je rekla, da je ne moreš razvadit, čeprav se meni ne zdi več tako V glavnem danes pa začneva, ker bi rada da mala kmalu spi v svoji sobi.Priznam, da se kar bojim, ker ko me pogleda postanem mehka in ne znam stat za odločitvijo Imate kak nasvet????
< Sporočilo je popravil Lolita23 -- 4.5.2009 17:38:27 >
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.5.2009 18:35:48
|
|
|
|
blue eye
|
Evo, naše dete pridno spi odkar sma pršla domov, samo en obrok je pojedel ob 5 in hop spet nazaj v kinderpet. Zdj pa čakam da se zbudi da se umijeva in pripravma za nočno spanje. Jst sem dans začela z nadaljevanjem diplome - upam da bo šlo tako lepo naprej kot danes. Pol mam še upanje na septemberski zagovor. SAm ne vem če bo šel k pisanju diplome Monti zravn, ker morm skoz neki zobat Pravkar pojedla pol milke, me je kr sram..grrrrrrrrrrr. Tak ne bo šlo naprej
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.5.2009 18:46:52
|
|
|
|
martka
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p martka, kdaj greste vi na morje? v sredo, do nedelje. zakaj? a ker tu strašim??
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.5.2009 20:28:40
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: martka zdravo! uf, kolko ste pisale... predvsem o hujšanju. mal za vam povem svoje mere.... 170 cm in 51kg. pred nosečnostjo pa 56, na večer pred porodom pa 65kg. še kaj? uživajte v montiju! saj bo šlo... sam na telovadbo ne pozabit. ok, peljem luka na trening! Grrrrrr.... kaj nas hecaš s svojo mini kilažo?? Pa Kathy tudi. Kr neki v minusu ste po porodu... tu neki ne štima, hehe.... No, sej bomo me tudi kmalu na svoji idealni teži. .... Zdej grem pa likat, se pol še kaj oglasim in kaj natipkam. papa
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.5.2009 21:04:34
|
|
|
|
sahary
|
nooovičke!!!! danes sem šla dat kri pa vodo in sem kr sestram v laboratoriju čist poklapano rekla da naj kr za nosečnost še test nardijo pa napišejo gor ker me bo jutr na pregledu itak poslal v laboratorij (reden pregled po porodu mam jutr) no pa so se mal spogledale in takoj naredile test pa rekle naj počakam..in je bil negativen, jasno negativen...čeprav danes je 14 dni od velikega poka (kondoma) in je rekla da najkasneje v roku tedna pa bi že moglo bit pozitivno tako da v petek ali ponedeljek če ne domim menstruacije naj se javim nazaj pa doma sem naredla še en test pa je bil negativen...zdaj čakam še na jutri zjutraj, ko celo noč ne mislim it na wc da bo koncentracija hormonov najvišja pa pol si pa res oddahnem, uuupam ,močno upam.... in sem jezna ko na tisti blesav tester, ne vem kako je lahko bil lažno pozitiven???!!!!!! katja_p hvala, še nisem utegnila prebrat, zdaj grem pa na FB martka kam pa greš na morje in adijo pamet tvoje kile...jaz bi zgledla ko dahauc s tvojo kilažo pa mam isto višino....
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.5.2009 21:40:25
|
|
|
|
_kathy_
|
Ojla! Najprej moje opravičilo blue eye, ker danes nisem prišla ven. Kmalu po tistem, ko sva končali govorit, se mi je najavil serviser za pralni stroj. A je potem prišel šele ob 14 h!!! Sm bla tko jezna, pa tko lepo dopoldne je bilo. Potem smo pa popoldne šli malo ven, pa nas je dež dobil . No, naš Gal je bil danes tko sitkan. Zdaj sma se pa napapala in šla ajat. Aja, na nogici, na palcu sem videla, da ima zanohtnico (gnoj!) Bogi. Kaj nas bo še doletelo?!!!
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.5.2009 21:53:08
|
|
|
|
Bethany
|
Čer, Torej, danes dopoldne, ko je Elina spala, sem se js zakopala v omare in brskala po mojih službenih cotah in ne boste verjele, celo najdla en kostim s krilom, ki mi je PRAV. In to krilo, za katerega sem mislila - no way, da mi bo prav. Edino jaknica je malo ozka, ampak jo bom pač imela odprto, sej bo toplo. No, problem je nastal pri bluzicah, ki so strašansko ozke, še tiste najbolj komot sem komi zapela čez prsi, no, sej je šlo, sam pol tak štrli med gumbi... Ampak sem našla eno. Pol sem vseeno mal pobrskala še po trgovinah in tudi našla celo hlače, ki so mi prav in celo vredu zgledajo na riti. Tako, da imam zdej celo na izbiro kaj oblečit za jutrišnji razgovor. No, zaradi mojega vandranja po trgovinah sem zamudila sprehajanje in kofetkanje za Savinjo. Pa sej se bomo še kdaj zmenile, ane? Ja, uspešen dan je bil. Tudi glede hrane in prvega Monti dne. Vse kot po maslu, edino s temno čokolado sem se pregrešila. Katja, uni jedilniki so pa praktični. Imam tulk lušt, kaj bi vse že kar jutri jedla. Edino enih par je pregreh, ampak so vseeno kul. Ti dajo idejo, kaj kuhati.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.5.2009 22:05:46
|
|
|
|
Bethany
|
Lolita, hm, mislim, da sta ga malo polomila, ko sta jo kr ven jemala iz posteljice... verjamem, da zdaj noče več zaspati notri. Predlagam, da prebereta knjigo Spi, dete, spi. Tam lepo opiše, kako otroka navaditi, da sam spi v svoji posteljici in sobi. Midva sva se ravnala po njej in zdej lepo zaspi vsak večer, večinoma brez joka. Včasih pa je bil zverinski jok, pred vsakim spanjem. No, sej, če zamudima uro spanja, je še vedno, pa jo hodima notri tolažit, dokler ne zaspi... Je pa fuuul težko, če se ti dete ful joka, pa jo moraš pustiti v postelji, men se kr trga srce, ko se dere. Ven je pa ne "smem" vzet, ker potem sem jo zaman pustila prej jokat. No tako je bilo nekaj dni, potem se je pa "naucila" spat in zdaj brez večjih težav zaspi, tudi podnevi. Sahary, super novička!! No, sem prepričana, da tudi drug teden ne bo nič drugače.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.5.2009 22:18:13
|
|
|
|
katja_p
|
Spi, dete, spi: Bethany, a sta delala tako, da sta jo pustila jokat, pa šla čez minutko potolažit in pol tk naprej? Ka pa ponoč? Js mam bolj probleme z spanjem ponoč, kot zvečer. Razmišljam, da bi jo pustila prvič, ko se zbudi (okol 1), sej najbrž ni ful lačna ... čeprav jé, ko ji dam Ka rečete? Ker zdaj bi pa že mogla dlje zdržat ...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.5.2009 22:53:16
|
|
|
|
mbd0411
|
Da vas malo pozdravim. Moj Nik spi že skoraj 1 mesec vso noč.Torej od 5.meseca. Zjutraj je mleko,potem še 1x mleko,kosilo-juhica,zelenjava z že malo mesa tu in tam,popoldan sadna kašica,spet mleko in zvečer mleko ali gres ali kaka druga mlečna kašica. Tudi kako skutko že poje,najraje pa ima skorjo kruha ,ga dlesni srbijo... Zdaj nas tudi opazuje ko jemo in kar usta odpira.Po dolgem času sem opazila,da ne mara slakanega čaja ali soka,pač pa grenki otroški čaj.Ima pač svoj okus-po meni že ne Malo še manjka za samostojno sedenje.Se še prekucne,a čisto malo manjka. Sem kupilaa stolček v Pikapolonici z mizico. Pa danes sem kupila globinski sesalnik na mokro in suho čiščenje.Ko sem vas spraševala za mnenje.Zdaj moj pravi,daa bo sesal...kaj pa prej,ko sem se po vseh štirih "puzala#" po tleh,da je vsaj zgledalo posesano?? Aja v posteljici Nik spi že od prvega dne in to samo ponoči,čez dan ne. Ne hodimo po prstih,ko spi.Čez dan niti ne delam teme,samo malo,da ne blešči... Sicer pa ko je zaspan zaspi,ni važno kje kako... Vidim,da ste pridne za pisanje.Sem kar nekaj strani imela za prebrat. Toliko za danes. Lahko noč
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 5.5.2009 8:00:17
|
|
|
|
Dali*
|
Jutro! Jem 1. del zajtrka - jabolko... ...in razmišljam kaj naj jem za kosilo... Bethany...kaj lahko jemo večkrat na dan sadje, recimo tudi za malice?
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 5.5.2009 9:18:26
|
|
|
|
katja_p
|
Jutro! Js mam oa bolj dans začetek Montija, ker sm včeri se pregrešila, pa itak sm si mogla prebrat jedilnik pa vse tiste tabele. Pa še v trgovino morm. Danes torej začnem z zajtrkom, brez predzajtrka, ker nimam nobenga sadja doma - ja, sadje lahk ješ za malice. Z: polnozrnata štručka, kuhana hrenovka, senf K: kremna juha iz cvetače, brokolija, korenčka in graha, skutni štruklji ( a lahk js to jem??? drgač bo pač sam ) V: ne vem še ... najbrž kak jogurt, ki ga bom dans kupla Sm bla zjutri od 6-ih že pokonc, ker se je tamala zbudila, pa mojmu sm šla pripravit malco pa zajtrk. Pol sm tule vse prečekirala, imela namen it likat (ker imam goro cot iz morja ...), pa sm se la mal k lubiju stistn in zaspala Pa me je Tjaša mal prej zbudla Mi2 se boma zdle najedle, pol se grem še js najest (se morm pa še stehtat prej) in oblečt, pa sma mi2 parajt za ven.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 5.5.2009 9:20:09
|
|
|
|
katja_p
|
Dali, zakaj se je pa tvoj avatar skril?
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 5.5.2009 9:21:26
|
|
|
|
katja_p
|
Zakaj se nam pa nobena nova mamica noče pridružit? Sm vida po seznamu, da jih je že kr neki rodilo ...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 5.5.2009 9:22:56
|
|
|
|
Dali*
|
Katja ma mislim, da ne moreš kombinirat kruha in hrnovke...se mi zdi...bo povedala mentorica Bethany...pa kremna juha... smetana...tudi ne vem če lahko. Mi2 greva ven okoli 11.30, ker sedaj počiva, jedel bo pa okli 10.30, če se bo še držal dvodnevnega ritma, ko smo prišli na 2.45 - 3. ure hranjenja.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 5.5.2009 9:24:20
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Dali, zakaj se je pa tvoj avatar skril? Jst ga vidim...Sam pri tickerju mi pa piše samo mesece in tende, nč po dnevih, morem počekirat...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 5.5.2009 9:44:44
|
|
|
|
Lolita23
|
Živjo!!! No prva noč USPEŠNA, Tjaša je spala v svojki posteljici,.Zvečer sem jo skopala ob devetih, pa je na zizi zaspala, sem jo dala not, pa se je po parih min zbudila, potem pa sem jo ven vzela jo držala v naročju, da se je pomirila in ji pela uspavanke, ter jo položila v posteljico,in ji še kar pela, ko je končno zaspala nekaj čez 10, je spala do pol 6 zjutraj, sva se previli in jedle in je šla spat nazaj do devetih. Tako ve pa ste vztrajne lepo !!
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 5.5.2009 9:52:17
|
|
|
|
Dali*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Živjo!!! No prva noč USPEŠNA, Tjaša je spala v svojki posteljici,.Zvečer sem jo skopala ob devetih, pa je na zizi zaspala, sem jo dala not, pa se je po parih min zbudila, potem pa sem jo ven vzela jo držala v naročju, da se je pomirila in ji pela uspavanke, ter jo položila v posteljico,in ji še kar pela, ko je končno zaspala nekaj čez 10, je spala do pol 6 zjutraj, sva se previli in jedle in je šla spat nazaj do devetih. Tako ve pa ste vztrajne lepo !! Ma kaj delaš, da ti pri tej starosti spi že celo noč??? Mi se zbudimo 2 x. no mi gremo spat ob 20. uri in prva budnica je nekje ob 23. -23.30 uri, nato pa še ob 2. in 5., jah na tri ure.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 5.5.2009 10:05:08
|
|
|
|
katja_p
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dali* Katja ma mislim, da ne moreš kombinirat kruha in hrnovke...se mi zdi...bo povedala mentorica Bethany...pa kremna juha... smetana...tudi ne vem če lahko. Mi2 greva ven okoli 11.30, ker sedaj počiva, jedel bo pa okli 10.30, če se bo še držal dvodnevnega ritma, ko smo prišli na 2.45 - 3. ure hranjenja. Sej juha bo sam pretlačena, nč smetane. Kruh pa hrenovke ... hmmm .... na jedilniku sicer piše da lahk, ni pa nujno ... bo Bethany povedla.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 5.5.2009 12:25:05
|
|
|
|
Lolita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dali* IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 Živjo!!! No prva noč USPEŠNA, Tjaša je spala v svojki posteljici,.Zvečer sem jo skopala ob devetih, pa je na zizi zaspala, sem jo dala not, pa se je po parih min zbudila, potem pa sem jo ven vzela jo držala v naročju, da se je pomirila in ji pela uspavanke, ter jo položila v posteljico,in ji še kar pela, ko je končno zaspala nekaj čez 10, je spala do pol 6 zjutraj, sva se previli in jedle in je šla spat nazaj do devetih. Tako ve pa ste vztrajne lepo !! Ma kaj delaš, da ti pri tej starosti spi že celo noč??? Mi se zbudimo 2 x. no mi gremo spat ob 20. uri in prva budnica je nekje ob 23. -23.30 uri, nato pa še ob 2. in 5., jah na tri ure. Ja sam je pa budna od 18.00 do 22.00. in čez dan spi mogoče 4 ure.
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 5.5.2009 14:50:26
|
|
|
|
katja_p
|
Naša spi drugo rundo, js pa kuham kosilo. Ej, tale Monti je pa zaj***. Madoniš ... Kr nč ne smeš skup jest ... Hmmm ... bom najbrž delno se ga držala, ker drgač bom lahk sam gledla, kk bo moj jedu vse, js pa sam en del kosila Vsake tolk se bom najbrž pregrešila s sladkim, ker včasih prav čutim potrebo po sladkem, kot da telo rabi energijo ... mi takrat nobeno sadje ne pomaga, itak pa jem samo jabčke zaenkrat.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 5.5.2009 15:41:43
|
|
|
|
_kathy_
|
Mamice, a tale Monti nič ne vpliva na mleko? Jst se učasih poskušam malo držati, pol me pa lakota zagrabi, pa si mislim, k* gleda tega Montija, bom jst rajš mleko proizvajala --- >pa potem pojem pol hleba kruha. No, naš Galči aja, jst grem pa knjigo brat, potem pa zopet pride serviser z rezervnimi deli, da mi popravi pralni stroj(star komaj leto in pol!!!). A je po novem to tudi potrošni material??? Potem pa upam, da gremo malo u Cityja, se mi že lušta it malo kupovat. Krimankuje mi kavbojk. Kje majo fajne pa ne po ceni, da me kap zadane (še nism zadela na lotu )?
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiMojca Fatur: Kako sem premagala težko bolezenMorda bomo pa sedaj zaradi korone končno našli pravo ravnovesje – najprej znotraj sebe, nato pa še v življenju nasploh, ...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.