Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 16:13:28
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: _kathy_ IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Tale sedež za na kolo: ful fajn zgleda. Glih danes sma s Katjo srečale eno, ki je svojo skoraj eno leto staro punčko peljala na kolesu v tem Hamexu... Js bom nabavila!! Sam ne vem, če bo letos že prišel toliko v poštev. Mogoče pol drugo leto spomladi. GH: hm, tale tvoj mlečni riž, Kathy, tud js ne bi jedla. Sem js tud probala ta riž skuhan v vodi in potem dodano mleko, pa ni bilo jedljivo. Tak da mu ni za zamerit, če ni jedel. Tudi naša ne bi, pa drugače lepo je. A si že probala te otroške kašice od Hippa ali Milupe, ki se samo z vodo zmešajo?? Te so kar okusne, od Milupe prav fajn sladke, sladkane s sadnim sladkorjem. Ja od Hippa sem probala, pa mi je eno žličko pojedel, potem pa ni hotel ust odpret. Od Milupe pa še nisem poskusila, a so boljše? Kathy, od Milupe kašice so bolj sladke... sicer nimajo kristalnega sladkorja not, ampak sadnega...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 16:15:11
|
|
|
|
Bethany
|
Blue eye, super za kilažo!!! Se mi dopade tvoj novi podpis!!
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 16:17:28
|
|
|
|
Bethany
|
Babnice!! Mi imamo prvi zobek nakazan. Vrhek zobeka (spicka) je zunaj. Smo bile na obisku pri Blue eye in mi Elina gloda prst namesto svoje kašice, pa je bilo nekam čudno ostro, pa potipam, pogledam, so še vse prisotne pogledale in potrdile: Jap, tole je zobek!!!
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 20:31:25
|
|
|
|
Bethany
|
Še enkrat js: če ima katera probleme s celulitom in mu hoče napovedat vojno, priporočam tale link: mini priročnik - uspešno nad celulit
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 21:01:19
|
|
|
|
Lolita23
|
ŽIvjo!! Moram pohitet ker bi moj rad gledal nek fil. katja_p poslala sem ti na zs Fajn vaju je bilo spoznati in vajine punčke, blue eye ti si pa super gostiteljica lahko noč
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 21:10:54
|
|
|
|
blue eye
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23 ŽIvjo!! Moram pohitet ker bi moj rad gledal nek fil. katja_p poslala sem ti na zs Fajn vaju je bilo spoznati in vajine punčke, blue eye ti si pa super gostiteljica lahko noč lolita - hvala, se oglasma z jernejem ko prideš z morja, sporoči, da boma vedla.
21.01.2009 ob 5:57 uri naju je razveselil sinček Jernej
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 21:13:38
|
|
|
|
blue eye
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bethany Blue eye, super za kilažo!!! Se mi dopade tvoj novi podpis!! končno!!!!mi je uspelo pa brez diet, kr tako samo od sebe z malo lažje poletne hrane. Me je kr mal strah kako bo to izgledalo v mesecu avgustu ko so na vidiku same fešte.....bzzzzzzzzzzzzzzzz , bom verjetn mogla spremenit podpis v - MONTI.....HELP!!!!!
< Sporočilo je popravil blue eye -- 31.7.2009 21:14:03 >
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 21:21:18
|
|
|
|
Dali*
|
Ejla punce...ecco tu pa tam vas preberem, ker se skoz neki dogaja... mah, tok sm bla aktivna, zdej mam pa kr slabo vest... E bo kmalu star 5 mesecev in že full kaže znake, da bi kaj jedel ali pil...sploh pivo, heh... ne, sam res, bognedaj, da jem jabolko in me gleda, nori, vriska, brca, odpira usta in je čisto nor, če mu jo dam za "pocuzati"...skratka po teoriji ima vse znake, da bi že rad kaj pojedel. Odločila sem se, ampak se še psihično pripravljam, da mu bom ob dop. 5 mesecu začela počasi doddajati. Sploh ne vem kako naj začnem, hkrati bi pa rada, da bi imel nek urnik, rada bi, da bi si ustvarila nek urnik glede prehranjevanja in spanja, da ne bo zmede...sedaj, ko se dojimo je lažje, zato vas popolnoma razumem, ko morete iz kavice it prej domov....red mora bit... Torej, prosim vas za vaše izkušnje iz prve roke in kako naj začnem in se pripravim... začela bom s korenčkom...itd... kakšen urnik imate sedaj, oz. kakšnega ste imele ko ste začele uvajati GH?
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 21:22:19
|
|
|
|
Dali*
|
Bethany - Elini za prvi zobek... ....pa še komu, če sem kaj izpustila, ali pa tistim, ki jih imate že več....
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 21:31:31
|
|
|
|
sonček85
|
naj se vam po dolgem času malo javim. Mi smo ok,mali lepo raste,je priden,se še dojiva le zvečer mu dajem prilagojeno ker mi ga čez dan toliko spije in mi ga proti večeru primankuje. Mami je super in je že na svojih kilogramčkih vmes sva bila malo v bolnici saj imamo probleme z odvajanjem a se je sedaj uredilo saj redno jemljemo lactecon(se otrok ne more navadit nanj saj samo vodo veže na kakeca in potem lepo kaka)glavico pa že tko lepo držimo vsem vašim navihančkim in navihankam pa veliko pozdravčkov in tiste ki greste z družinam na morje ali ste pa že bile uživajte aja pa frzurce nisem jaz delala tko so se mu sami naredli k se mu kravžlajo
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 21:37:56
|
|
|
|
sonček85
|
bethany:oni CD-eji so zakon ,jih tko rd posluša hvala ,saj zdaj bi bilo super se kdaj dobit na kaki pjački:)
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 21:45:31
|
|
|
|
Bethany
|
Dali, tale plan in urnik uvajanja GH.... To je tak, lahk imaš fino fajn vse splaniran, kaj bo kdaj jedel, pol ti pa noče jesti in se ti vse podre... Ampak kr pogumno!! Načeloma pa je najbolj enostavno tako, da začneš z dopoldanskim ali opoldanskim obrokom GH (par dni korenček, par dni kako drugo zelenjavo itd. da sprobaš vsaj tri različne vrste zelenjave, potem pa počasi na sadje), ko ti za opoldanski obrok poje toliko, da lahko opustita dojenje, pa dodaš še en obrok GH v dnevu, recimo popoldne... potem pa počasi še jutranjega in večernega... Kak pa bo to dejansko šlo, ti bo pa tak E. nakazal Lahk da bo ful lepo jedel, lahk da bo še dva meseca na polno zizal in čisto malo GH pojedel... boš vidla. Midve sma v cca dveh mesecih čist osvojile GH, vseh pet obrokov v dnevu. Je pa šlo to dokaj hitro uvajanje GH na račun prenehanja dojenja, najprej dnevnega, potem večernega, zdaj pa že tudi jutranjega skoraj ni več. Včasih je šlo enostavno, drugič spet ne... Je pa res: dojenje je zakon, ker imaš kar nekaj skrbi prihranjenih. Ampak, ko se vpelješ tudi v to, in ko že v glavnem je vse tako kot mi, postane spet enostavno.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 22:23:21
|
|
|
|
blue eye
|
midva sma začela s korenčkom ko je bil star 3 mesece in 3 tedne 3 dni in nato krompir 3 dni itd. 5 vrst zelenjave in potem 3 vrste sadja, potem sem pa te okuse malo med sabo mešala, ali sadne, ali sadno zelenjavne, vse to je trajalo nekje tam mesec ter sem mu dajala ob večerih v AM riževe kosmiče od Milupe za po 4. mesecu da mu je malo zapomnilo obrok, potem sma pa začela uvajat rižeka na vodi kuhanga in zraven kuhano zelenjavo okoli 5 meseca. POtem je pa sledila ribica in piščančje meso. Po 6. mesecu pa kar imava midva na kružniku, seveda njemu prilagojeno in tisto kar sme. drgač pa pri našmu nisem mogla določit ritma in urnika, enkrat je jedu kašo po dopolsdanskem spancu okoli 10 ure, drug dan se je v istem času joku na polno in nisma pojedla niti ene žličke, pa sma jedla mleko, pa sem isti dan poskusla z kašico popoldan, pa je vse pojedu. Zdaj mamo pa jutranji in večerni obrok mleka, čez dan pa 2-3 obroke GH odvisno od njegove volje in našega jedilnika, glede na to da je pa zdaj veliko sadja in zelenjave, jemo čez dan pretežno te stvari. Zdj sem mu začela kuhat tudi pšenični zdrob in melčn riž, kuhano z redčenim kravjim mlekom in ju naravnost obočuje, tako da se mi je jedilnik zanj še povečal. HVALA BOGU da ni izbirčen in se niso pokazale kakšne alegije, lepo prenaša. to je iz moje strani kar se tiče najinega uvajanja goste hrane.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 31.7.2009 22:32:44
|
|
|
|
_kathy_
|
Bravo Elina za prvi zobek!
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 1.8.2009 7:37:56
|
|
|
|
Bethany
|
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85 bethany:oni CD-eji so zakon ,jih tko rd posluša hvala ,saj zdaj bi bilo super se kdaj dobit na kaki pjački:) O, sonček! Nič te ni sem gor! Vidim, da ste super! Me veseli, da so cd-ji fajni! Js sem Elini dala v sobico kar radio in vedno ko se igra, ji naštimam to muziko gor. Naredi tak prijetno umirjeno vzdušje.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 1.8.2009 11:06:40
|
|
|
|
blue eye
|
Lep dober in sončen dan čez slabo urco grem delat, tk da me dans ne bo nč gor, grem vplanet tuš neki za perutnino ptuj delit ene prigrizke po kino predstavah, tk da mal postrani zaslužmo., lepo se mejte, vas jutri kaj preberem.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 1.8.2009 11:08:53
|
|
|
|
blue eye
|
aja, katja al bethany - ktera je posnela te lušne pesmice od romane, hvala za CD, ful jih rad posluša, sploh hudo mravljico. Jst sem mu jo skoz pela zdle 4 mesece in je tako užival zraven in mu jst dans naštimam Cd in pride do zadne pesmi ko je bla mravljica in ga čujem po BAbx fonu k je zravn pel (beri: stokal in vriskal), kok je blo pa to lepo še enkrat hvala za darilo.!!!!!
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 1.8.2009 12:18:46
|
|
|
|
Lolita23
|
Živjo!!! Mi smo tu in že uživamo, trenuten sicer Tjašo ati spat spravlja.Ker je tak vroče, da enostavno ni z malim za zunaj bit. Se slišimo kaj
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 3.8.2009 10:21:11
|
|
|
|
katja_p
|
Blue eye: super, da ti je CD všeč ... naša je tud čist navdušena! Lolita: a ste vi še doma al na morju? Mi smo vikend preživeli dokaj aktivno - podnevi in ponoči V soboto smo šli na Okrešelj, prejšnjo noč pa smo imeli pol noči joka in stoka. Včeri smo bli pr tastu in igrali odbojko v vodi, Tjaša je pa lepo ajala. Noč je bila tud bolj klavrna. Tako da ... js sm doma z mal bolečim grlom in grem zdle eno kitico odspat. Dali: pr nama je blo približno tako, kot pr Bethany.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 3.8.2009 10:33:04
|
|
|
|
Bethany
|
Dan, da se še malo oglasim, preden se 100% vržem v priprave in pakiranje za morje. Danes bo dan še prehitro minil, toliko je treba še postoriti. Vikend pri nas je bil na izi. No, v soboto smo se odpravili peš od doma do Šmartinskega jezera. Je super potka, skoz po hosti in bolj ali manj po ravnem terenu. Elino smo napakali v rukzak, ker za vozek ni primerna pot in smo šli. Cca 50 min v eno smer. Bil je fajn sprehod, sam vroče pa kot v savni. Še dobro, da je bilo 99% poti po senci, sicer bi se skuhali. Nedeljo smo pa celo preživeli kar notri, ker je bilo prevroče tudi za senco zunaj. Zvečer sma se šla z mojim preluftat na rolerje, ko je babi dala Elino spat. Danes zjutraj pa smo si vsi trije privoščili sprehod skozi park in zajtrk s kavico in rogljički (ter frutekom in jogurtom) na mestni plaži. Tako, zdaj pa se morem spravit likat in zlagat stvari v kovček... najbolj zoprna zadeva pri dopustu, poleg prihoda domov in pranja ter likanja cot po dopustu... cau...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 3.8.2009 11:03:52
|
|
|
|
blue eye
|
Jutro midva pa zdle šibava proti župniku, da se zmenmo vse glede krsta, pol pa južno kuhat. Jutr mamo pa ženske mal svoj dan in gremo popoldan v kino pol pa še mal na pijačko tako da moj čuva jerneja. Drugače je pa vikend minil delovno, sem delala promocijo in je blo prov fajn.
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 3.8.2009 12:19:50
|
|
|
|
Lolita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p Blue eye: super, da ti je CD všeč ... naša je tud čist navdušena! Lolita: a ste vi še doma al na morju? Mi smo vikend preživeli dokaj aktivno - podnevi in ponoči V soboto smo šli na Okrešelj, prejšnjo noč pa smo imeli pol noči joka in stoka. Včeri smo bli pr tastu in igrali odbojko v vodi, Tjaša je pa lepo ajala. Noč je bila tud bolj klavrna. Tako da ... js sm doma z mal bolečim grlom in grem zdle eno kitico odspat. Dali: pr nama je blo približno tako, kot pr Bethany. Mi smo na morju, sam ima moj računalnik z sabo,potem pa ko imava kaj časa oz. tiste ure ko je enostavno prevroče, da bi bil z Tjašo na plaži mal preglejuje in dela.pa še jaz lahk malo
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 3.8.2009 20:22:08
|
|
|
|
Bethany
|
Babuške, fajn se mejte ta teden, mi jutri navsezgodaj zjutraj šibnemo Hrvatom na obisk. za en teden. Javljanja nič ne obljubim, ker dvomim, da "talajo" zastonj internet papa! pa še eno morsko za malo skomin, hihi...
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.8.2009 12:21:31
|
|
|
|
katja_p
|
Hoj hoj! Kje pa ste dans vse tiste, ki niste na dopustu? Pa tako bedno vreme je ... No, če poležavate vam je oproščeno, ker drugega itak ne morš delat Dali, martka in js pa tamali smo že bili na beli kavici v pomaranči, moje dete zdle pančka. Js pa seveda tipkam tule gor Blue eye in Lolita: nism še uspela poslat slikc, ker nikak ne pridem do ta velikega kompa, da bi snela slikce pa jih pomanjševala in poslala. Sej bom, oblubm Blue eye: sm ti pozabla čestitat za kilažo!!!! Js sicer sem na prejšnji, sam morm mal preolikovat postavo. Pa kosti mi nikak nočjo nazaj skup it ... Bo treba mal migat. Sm v nedeljo igrala odbojko v vodi, pa včeri malo manj pojedla, ker nism mela cajta, je blo dans kr pol kile manj na vagi Bethany je šibnla na morje, če se slučajno kaj javi, vam sporočim. A mi pride ktera mal zlikat cunje pa posesat hišo? V zameno počuvam njenga A bi papilo, da dam to na kak oglas Hecam se .... FB: a je še ktera na FB pa je še nimam dodane?
|
|
|
|
RE: Celjske in okoliške mamice 4.8.2009 13:03:07
|
|
|
|
suzy124
|
Dober dan Evo me nazaj iz potepanja čez vikend. Imeli smo se super Maj pa je tudi prav užival. V soboto smo bili za Sočo in se potepali tam malo naokoli, v nedeljo pa smo šli potem popoldan spotoma še na Bohinjsko jezero malo pogledat. Tam pa taka kužva in tak veliko folka, ki se kopajo ali pa samo sončijo. Maju sem mal nogice namakala in je bil tako zadovoljen. Škoda ko kar je fino tak hitro mine, pa saj čez tri tedne gremo pa na pravi dopust katja_p, jaz sem tud na FB me pa najdeš pod Suzana Bračun. Jaz sem začela Maju dajati kravje mleko,ko je bil star 7 nesecev. Sem mu ga pa počasi začela vsak dan malo več.Men je rekla zdravnica da mu naj dam 3,2 in naj ga nič ne rečim in ga tud nisem. Če ti jogurte in skutke vredu prenaša potem naj nebi bilo problema z mlekom. Sem mu pa jaz kupovala v Sparu mleko od Planike, ki naj bi bilo dokaj naravno. Edino iz tega mleka se doma naredi tudi kislo mleko. Zdaj mu pa že kak mesec devam domače kozje mleko. Tako zdaj pa grem še kaj naredit ko Maj spi, pa se še kasneje kaj oglasim. pa pa
|
|
|
PROSTI ČASmamamajčaKadar podnevi otrok spi, se samostojno igra, vi:hitro preverim, kaj je novega na forumih, facebook-u (
32%)
prižgem TV in se malo uležem (
11%)
si skuham kavo, pregledam pošto, reklame (
17%)
čistim, pospravljam, kuham, ni prostega časa! (
39%)
Število vseh glasov: 270Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!