bena
|
Punce, ki čakate na rezultate AC, dobro vem kaj prestajate. Jaz sem ravno danes po 22. dneh od AC dobila izvid. Vse o.k. Meni je bilo prvi teden najlažje, saj sem vedela, da takrat še ne morejo imeti rezultatov. Drugi in prejšnji teden pa sem bila živčna razvalina, saj sem kar že slišala, kako mi zvoni telefon, da me obvestijo, da so preiskave pokazale, da je nekaj narobe. Bila sem tako znervirana, da so mi kar same od sebe pričele teči solze nemoči, ker nisem imela nobenega vpliva na to, kdaj bodo rezultati in kaj bodo pokazali. Vsi so me prepričevali naj mislim pozitivno, vendar to enostavno ni šlo. To je bilo vseskozi v mojih mislih, pa naj sem počela karkoli. Puncam, ki greste skozi to, priporočam, da greste v službo, da se tam vsaj malo zamotite. Jaz sama še osebno nisem bila nikoli v takšni stiski, kot ko sem čakala rezultate AC. To je bilo najdaljših 22 dni v mojem življenju. In da vas še nekoliko pomirim. Slab rezultat NS ali DHT še ne pomeni, da je kaj res narobe. Po enih informacijah, ki se jih dobila, bi naj bilo kar 90 % teh testov lažno pozitivnih, kar pomeni, da je le 10 % možnosti, da res kaj narobe. Je pa res, da če ne bi šla na AC, bi bila do konca nosečnosti v negotovosti in v strahu, da res kaj narobe, ker sem imela pozitivni DHT. Tako sem bila živčna razvalina samo 22 dni, drugače pa bi bila 23 tednov, saj sem izvide DHT dobila v 17. tednu. Gledajte to tako, da boste čez 3 tedne, ko bodo izvidi AC pokazali, da je vse o.k., lahko naprej uživale v nosečnosti in se veselile zdravega otročka.
|