pegi1
|
beti hvala. ne ni mi odvec pisati o tem nasprotno, se mi zdi da je fino, da se o tem pogovarjamo. jaz zelim slisati tako zgodbe, kjer se je vse super izteklo kot tudi tiste, ki se ni, ker se mi zdi ce slednjih ne slisis in se tebi zgodi slab rezultat, se bolj travmiras, zakaj se je to moralo zgoditi ravno meni... zatorej... punce pisite cimvec o tem!!! beti se par odgovorov tebi: nosna kost je pri meni vidna (kar je dober znak, ker pri 80% downovckih ni vidna), tudi vsi ostali organi so bp. glede utripa si takrat nisem zapomnila, kaj so rekli... sem pa kasneje -ko so mi napovedali slab rezultat, sla to preverjat v literaturo in sem vidla ja, da ima nekaj s tem tudi otrokov utrip, ampak zase zal ne vem. beti ce te tako zelo skrbi, pojdi mogoce najprej se na tisti krni test - le-ta ti lahko nekje 10x zboljsa ali zmanjsa verjetnost NS (ceprav pazi to je se vedno VERJETNOST, nic zagotovega)- jaz nisem sla, ker se mi ni splacalo, moje tveganje za DS je bilo 1:12 in tudi ce bi bil test super najboljsi, bi to pri meni se vedno pomenilo 1:120, kar je itak se ful rizicno (vse kar je pod 1:300 je rizicno), zato so me pac poslali na to preiskavo (BHR). mogoce se to, preiskave niso samo zato, da ti odkrijejo DS, je se veliko drugih bolezni, vecjih okvar organov, zaradi katerih otrok ne bo prezivel in ki jih morebiti lahko raziskava pokaze (veliko jih seveda tudi ne more pokazati in so vidne sele po rojstvu) ce pa si stara mislim da nad 37 let, pa ti itak brezplacno pripada AC. sicer pa ne vem kako razmisljas... ce bi otroka obdrzala no-matter-what, na preiskave ne hodi... so zelooooooooo mucne in to cakanje je strasno. jaz cakam ze 14 dni- vsakic ko zazvoni telefon- me stisne (no ne vem ce ves, ce ugotovijo slab rezultat, te poklicejo, v nasprotnem primeru dobis izvide po posti nekje po 3 tednu) lp
|