misamuk
|
Najprej glede izvidov za HB (ljubljanska porodnišnica): če te med 14 in 21 dnem ne pokličejo, si lahko skoraj oddahnete Predlagam vseeno, da 14. dan pokličete v laboratorij, če je slučajno že. Moja izkušnja: 15.12.08 sem imela HB, klicala 29.12. (14 dni po posegu) - ni še izvida, klicala 6.1.09 (3 tedne po posegu) - izvid bo čez 3 dni (takrat mi je tudi rekla, če me niso klicali je verjetno vse ok), klicala 9.1. (20 dni po posegu) - izvid na voljo, vse OK Po pošti je prispel še 1 teden za tem. Mi je pa moja ginekologinja naknadno rekla, da zakaj je nisem 29.12. poklicala, da bi ona poklicala v laboratorij. Tazlika med HB in AC je namreč v tem, da pri AC morajo čakat, da se razvije ena kultura (vsaj 10 dni), medtem ko pri HB tega ni in bi lahko imeli teoretično v 14 dneh izvide. Ampak morate prištet gužvo, tempo dela, itd. V glavnem če vas do 14. dne ali najkasneje do 21.dne ne pokličejo, je verjetno vse OK. Ker vse ostale (kjer ni vse OK), takoj obravnavajo prednostno in pokličejo. @pegi1: glej, iskreno mislim, da pri taki vrednosti NS nima smisla delat DHTja. Le-ta namreč lahko razmerje spremeni do 10x na gor ali dol, tako da tudi v najboljšem primeru boš imela 1:120, kar je še vedno pod mejo. Raje prišparaj denar in pojdi na HB, ker samo ta ti bo dala res pravi odgovor. Pa ne se sekirat zaradi izvida, še vedno imaš 85% šanso, da bo vse OK. So bli tikaj gor še "hujši" primeri, pa je bilo vse OK. Zavedaj se, da bodo naslednji 3 tedni peklenski, ampak ko enkrat to preguraš, si vsaj ziher (za razliko od vseh, ki niso imele te preiskave). Drži se, saj bo hitro minilo
|